I'd still miss you babe...

                                            Datum: 2008-12-09 Tid: 23:30:52 Kategori: Filosofi
Boken
Den nionde insikten
är utläst...

Den har inte förändrat mitt liv, inte alls. Det krävs nog mycket för att en bok, några papper med skrift på, ska kunna förändra en levande individs liv.
Men, den har fått mig att uppskatta livet mer. Fått mig att förstå att saker hänger ihop på ett sätt som jag tidigare har missat. Man kan väl säga som såhär att jag har varit mer blind innan jag läste boken. Att det här gav mig min syn. Även om jag innan jag läste boken hade samma funderingar som kom upp i den.. Det var väl just därför som Johan tyckte att jag skulle läsa den.

Människan har ett öde. (Tror jag)
Det är redan förutbestämt vad som ska hända i en människas liv, det tror jag absolut.Vi människor måste mötas av motgångar dels för att lära oss vad det innebär, men även att man sedan kan uppskatta det positiva mer. Att däremot varje möte med människor också är förutbestämt, det kan också stämma, men det känns lite märkligt..
Det har hänt mig mycket nu på den senaste tiden att människor som jag tidigare aldrig har noterat, alltid dyker upp. De är överallt. Som en bajskorv som inte går att spola ner...den bara flyter upp hela tiden...
Nejdå, kanske inte riktigt så "brutalt", men det är lite komiskt att jag lägger märke till nya saker på grund av boken.

Är det jag som har blivit tokig?
Antagligen. Antagligen inte. Jag lägger bara märke till fler saker, vilket kan vara en (stor) fördel.

Jag är bara en dum jävla tonåring som inte kan mycket om någonting. Vad har jag egentligen att säga till om? I.N.G.E.N.T.I.N.G. (ändå har jag ju det tack vare samhällets regler..)
Jag kom på det förut.
Min syn i alla fall: ständigt tjatande ungdomar (jag själv) som inte har den blekaste om hur det är att vara vuxen. Vi slingrar oss ur kniviga saker och är för det mesta lata. "Lever livet" med alkohol, cigg, sex och "vänner" (som man veckan efter säger upp vänskapen med på grund av olika, oviktiga saker). Trött på skolan och vill bara vara hemma, ut och resa, ta det lugnt, slippa stressa, tänka.

Låter inget vidare. Men skolan håller jag fast vid. Fy fan vad jag avskyr det stället. Det känns som om ett gäng människor (lärare) försöker smälla i mig en massa onödig information som endast gör att jag förlorar annan, viktigare information som jag istället vill ha kvar. Dock är det mitt val, jag valde att gå gymnasiet. Jag får stå mitt kast och hålla ut i 1½ år till. Sedan är jag fri.. Det enda vi försöker är ju trots allt bara att passa in i samhället, att förstå vad vår uppgift är. (Bara för att försvara mig lite..)

Dags att sova. Tyck vad ni vill om ovanstående inlägg.


.
1 kommentarer                                                                                                                    
  johaaan

braavo =) läst ut boken ser ja ja

2008-12-11 l 16:17:41
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: