...

                                            Datum: 2009-12-31 Tid: 17:07:02 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Mullsjön

                                            Datum: 2009-12-31 Tid: 15:30:08 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Innan maten så övningskörde jag upp till Mullsjön med pappa och lillebror för att fota lite (mest för att få frisk luft kanske..) Med tanke på all snö på vägen där uppe så fick jag inte mindre än 5 motorstopp! Vi körde nämligen ut i skogen för att hitta en "snabbare" väg, men det resulterade i en massa motorstopp istället. Jag skulle backa tillbaka på en väg som var full med hård snö (som jag inte fick röra eftersom det skulle buckla) och det var halt & jävligt.

 

Jösses, jag vill INTE köra upp när det är en massa snö ute. Då skulle jag aldrig klara det. Dock sladdade det till ett par gånger på de allra halaste ställena, och det klarade jag bra! Så halkan är nog inget jag behöver oroa mig för. :}


Jag lärde mig just en rolig grej i photoshop, så strax kommer kategorin "photoshoptips" uppdateras! Håll utkik!

Nyårsafton 2009

                                            Datum: 2009-12-31 Tid: 12:03:28 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Trots minusgraderna utanför så bestämde jag mig för att dra på mig jackan och ge mig ut. Resultatet ser ni ovan. ↑

 

Idag är det ju också nyårsafton, och för mig innebär det att jag ska till Skövde och fira med min älskling. Vi åker dock inte dit förrän ikväll, och det som står först på schemat då är att äta - på Mangos tänkte vi! Herregud vi åt där i måndags, och nu ska vi dit igen. Menmen, det är bara en nyårasfton om året. ;} Och vem kan motstå en Black & White?

 

Efter att vi har ätit så ska vi till Johans morbror och vara där ett par timmar, innan det bär av till berget för att titta på raketerna som förhoppningsvis kommer vara där. Dock känns det inte som om så många har köpt raketer i år.. men jag kan ha fel!

 

Ute är det kritvitt, vilket kanske inte framgår så bra av bilderna, men jag gjorde om dem lite. Man blir så snöblind annars..

 

Justde, jag frågade Missan tidigare idag om hon trodde att det var en tjej eller en kille som ligger och sparkar i min mage. "Öppna munnen om du tror att det är en tjej", sa jag. Dock höll hon den stängd så jag antar att hennes svar är en liten pojk! :} Nej, jag är fullkomligt normal. Det är bara det att jag då & då har lite konversationer med mina djur...

 

Nåväl, slutskrivet för min del! Nu ska jag göra mig i ordning. Duscha och lite såntdär! :}

PUSS och ha en fin dag ♥

 

 

Harry Potter-maraton

                                            Datum: 2009-12-30 Tid: 18:57:01 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan vänner :}

Det är ISkallt ute och frosten ligger så fint på träden. Det är ju nästan nu som naturen är som finast att fota, men ändå gör jag det inte. Varför? Herregud mina fingrar skulle förfrysa i ett nafs! När jag tog vinterbilderna ett par inlägg nedan så kunde jag ju bara vara ute ett par minuter innan jag nästintill fick köldskador.
Dock...hellre frysa än svettas!

Ni kanske undrar vart jag har hållit hus, och det ska jag berätta för er! Jag har våldgästat Fannys hus i mer eller mindre ett dygn i och med att vi tittade på alla Harry Potter-filmerna. Ni läste rätt, alla 6...
Det var jag, Fanny och Anton som ockuperade Fannys rum i ett flertal timmar. Dock såg vi inte alla på rad utan hade en liten paus efter i stort sett varje film (förutom de allra sista eftersom det ändå var mitt i natten). Vi var tidigare under dagen förbi på Maxi och införskaffade ingredienser till köttfärssås med oregano i. Något som Anton fått för sig att tillsätta i såsen, och som faktiskt blev riktigt gott. :} Tro mig Anton, jag gillade det! :D

Lite morötter, gurka, chips, dip, godis, läsk osv. handlades också eftersom vi inte ville svälta ihjäl under filmernas gång. Åh, så gott!
Vi fick även skåda en jättepenis som någon rolig människa hade gjort av snön. Ådror och hela köret! :}

Vid tio-tiden på kvällen gick vi en mysig promenad med Amadeus Segerblick (Fannys hund)  och mötte upp Carin. Efter en liten tripp på omkring en halvtimme så var vi tillbaka in i värmen igen, och tittandet fortsatte!

Med tanke på att varje film är omkring 2 timmar lång så tog det sin lilla tid, och vi var inte klara med allt förrän vid 5-tiden i morses. Då hade jag dock sovit igenom de två sista filmerna -nästan i alla fall!
Fanny var väl den som höll sig mest vaken, eller var det Anton? :}



 

Första filmen är enligt mig sämst, dock kan jag inte bestämma mig för vilken jag gillar mest! Femman kanske..

Vilken är er favorit? :)

Bio & restaurang

                                            Datum: 2009-12-28 Tid: 20:01:29 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Halloj gott folk :)
Hur står det till med er? Själv sitter jag i sängen med Johans laptop i knät och är precis proppmätt. För en liten stund sedan kom vi hem efter att ha varit i Skövde och sett bio och käkat på Mangos. Som vanligt så blev det en Black&White för min del, och den är ju så god!
Det var inte utan anledning vi åkte in dit, utan detta gjordes eftersom det idag är pappas födelsedag och vi skulle partaja till det lite extra. Det är inte var dag man fyller 45 år. Halvvägs till 90 med andra ord, en riktig oldie! ;D Maten var i alla fall sjukt god, och jag hoppas nu att jag inte blir matförgiftad... det har nämligen hänt tidigare att folk som ätit på Mangos legat och kräkts i toaletten nätterna långa. Menmen, det var länge sen och jag har ätit där många gånger. Och jag har fan inte märkt nåt! :D
Hela familjen (+ min älskade Johan) åkte in redan vid 12-tiden i morse eftersom de ville hinna med att handla lite på mellandagsrean. Dock orkade inte jag och Johan med det så vi var hos hans mamma under tiden.
Jag fick ett par strumpor. :)
Enligt henne så är det en liten pojk som jag har där inne i magen, så namnet Leon kvarstår. :) Det ska bli så spännande och se vad det blir för något, och det skulle vara riktigt coolt om det nu är en liten grabb!
Later!

Bästa julklappen

                                            Datum: 2009-12-27 Tid: 18:07:36 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 10 Kommentarer

Det är faktiskt en julklapp som jag fick som jag inte har nämnt i bloggen ännu, för jag kände att den här saken kunde få ett eget litet inlägg. Det jag pratar om är halsbandet på bilden ovan, som jag fick av Johan i julklapp. Det är så fint. <3 För er som inte har så bra syn så står det: I love you /J

Enda sen jag fick det har jag haft det på mig, till och med när jag duschade! ;)
Det roligaste var att jag och Johan hade tänkt ganska lika vad gällde julklapparna.. för vi båda gav bort smycken som det var inristat ord på. Han fick ett armband av mig där det stod våra namn på. Inte lika gulligt kanske, men det är ju tanken som räknas. Dessutom är han ju kille, och jag tänkte att han vill nog inte ha en massa hjärtan och liknande på sina smycken.. ;P

45årsfirande

                                            Datum: 2009-12-27 Tid: 14:41:43 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 6 Kommentarer

 

Om bara en liten stund så kommer farmor, faster och hennes kille hit för att fira pappa. Han fyller 45 år i morgon, och det firar vi med en utsökt smörgåstårta! Shit, jag kan knappt bärga mig! På tårtan är det bland annat sallad, ost, ägg, räkor, tomater, vindruvor & dill! Jag skulle kunna äta upp hela tårtan känner jag nu! :D

 

Idag har jag än så länge varit ute på en promenad med min bror. Jiises vilken dålig kondition jag har, höll på att stupa flera gånger. Att pulsa i snön är nog dock bra om jag vill komma i någon som helst "form" inför förlossningen -vilket jag antar kan vara till fördel!

Efter promenaden tog jag en välbehövlig dusch, och nu sitter jag här vid datorn i mina nya kläder som jag fick av mamma i julklapp:

 

Nu ska jag göra mig i ordning! De kommer om 10 min! Puss

Vecka 19

                                            Datum: 2009-12-26 Tid: 19:28:23 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

 

I morgon går jag in i vecka 19.

Det är rätt krångligt det där med veckor tycker jag...Enligt libero.se så går jag i morgon in i vecka 20, men om man går enligt ultraljudet (som jag gör i det här fallet) så är det vecka 19. Ultraljudet ägde ju rum den 8 december, och då fick jag klart för mig att jag var i vecka 16+2. Med andra ord går jag in i en ny vecka varje söndag.


På bilden ovan ser ni min nya rosa mjukisdress som jag fick. Den är riktigt chockrosa, och därför älskar jag den! Det är väl inte direkt det jag kommer ha på mig i skolan, men hemma så är det alldeles perfekt. Som en pyjamas fast ändå inte!


Barnet

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

 

Jag:

Hur mår jag då? Illamåendet har i stort sett avtagit helt, men ibland kommer det tillbaka. Dock inte hela dagarna utan mest bara en liten stund. Konditionen är ganska kass, och mina benmuskler är helt bortblåsta! Sitter jag på huk får jag kämpa för att ta mig upp i en stående position igen. Det är riktigt jobbigt. Barnet sparkar flera gånger om dagen vilket gör att jag faktiskt märker att det finns något där inne, och det gör det lättare att stå ut med ryggont, illamående osv. Foglossningar har jag börjat få, vilket är störande. Det gäller att jag sitter rakryggad, för annars strejkar ryggen och det är nästan lika fruktansvärt som illamåendet. ;) Men, man får tänka på det fina som kommer i slutet, och det gör att det hela är mycket lättare att ta sig igenom! :)

 

Trees and snow

                                            Datum: 2009-12-26 Tid: 16:04:30 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer

Efter

Före

Otroligt hur man kan ändra en bild i photoshop på en liten sekund.

Jag var nyss uppe i skogen med Nelly och fotade lite. Hon passade på att motionera för dagen, även om det inte var särskilt uppskattat eftersom hon tillslut hoppade upp i mitt knä och satt där och väntade på att få gå hem. :'} Det är så mysigt med all snö som ligger på marken nu, även fast säkert många stryker med i trafiken och liknande.

 

Julafton för mig var jättebra, även om jag tyvärr mådde jätteilla just under själva julbordet. Jag fattar inte. Det kom före, och försvann efteråt. Ryggen smärtade som aldrig förr, så ja, min kropp gillade inte julafton men det gjorde jag! I julklapp fick jag en rosa mysdress (den är verklilgen rosa!), mysiga tofflor som används flitigt här på de kalla golven, pengar, choklad, en porslinstomte, body butter, sjal, böcker, locktång och mycket annat. :}

 

 

Dan före dopparedan

                                            Datum: 2009-12-23 Tid: 11:43:07 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Jag vågade knappt dra upp rullgardinen i morse för jag var livrädd att snön skulle ha smält bort. Igårkväll låg temperaturen på 0 typ, och jag hade panik. Det vore ju förjävligt om snön nu försvann, 1 dag innan själva julafton! Men som tur var så låg den kvar och jag kunde andas ut! ;)

Än så länge har jag knappt rört mig. Suttit här vid datorn och pillat lite med bloggen bara. Har inga planer alls för dagen, förutom att jag kanske ska upp till Korsberga sen och lägga lite tallris på ett par gravar. Så fort jag tänker på kyrkogårdar så tänker jag på vart jag själv vill ligga sen. Det är lika bra att vara ute i god tid! ;) Man vet aldrig när man stryker med, så att säga..
I Hjo vill jag i alla fall inte ligga. Kyrkogården är ju benägen precis bredvid skolan, vilket betyder att en massa ungdomar sitter på muren, sparkar sönder gravstenarna osv. Dålig stil!
Man ska ha respekt för de döda
, är mitt lilla motto här i livet.

Aja, nog talat om döden och kyrkogårdar och allt var det är. Igår fick Nelly inte vara inne någonting eftersom jag i stort sett inte var hemma. Jag kom ju inte hem förrän efter kl 18 på kvällen. :C  Som kompensation så ska jag därför alldeles strax gå ut i garaget och hämta in lillan!

Annars är allting lugnt för min del. Alla julklappar är köpta, rummet är pyntat och ikväll ska jag nog ta mig en dusch så att jag själv ser lite bättre ut..

Det läskiga med att vara gravid är att jag när som helst under dagen näst intill kan ramla ihop eftersom jag blir så otroligt trött! Det är läskigt vad fort det går. För bara en stund sen höll jag på att svimma av trötthet här i datastolen, cheeses! ;/
Men, det är underbart att vara gravid (trots alla besvär ;P) och jag är glad att jag fick chansen att vara det. Det går knappt en dag utan att jag tänker på sådana par som kämpar och kämpar men som det inte funkar för. Men med dagens idéer så löser sig ju allt, det är ju provrörsbefruktning, adoption och allt möjligt, så det är ju bra! :)

Ha en fin 23 december :)
Puss ♥

This year is almost over.. ;)

En cool bild jag gjorde i photoshop :$

Jullov!

                                            Datum: 2009-12-22 Tid: 19:06:18 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
...och äntligen hände det! Jag har nu gått 5 terminer av 6 i gymnasiet, och det känns bra.
Dagen har bestått av pepparkakshusdekorerande (långt ord..), julbord, Singstar, vårdcentralen & övningskörning. "Skoldagen" började vid 9 idag och var slut vid 11, alldeles perfekt. Julbordet var gott, förutom den vidriga Jansons frestelsen.

Men hey! Vad är det frågan om egentligen? Är det bara jag som tänkt detta, eller är det så att allt fler människor skippar julen och allt som hör därtill? Inget pynt, ingen julgran, ingen julmat, inget julbak osv. Fastän jag börjar bli "vuxen" så håller jag hårt på traditionerna, hehe. ;) Julen, eller egentligen hela december, är ju en enda stor, lång mysmånad med mycket tända ljus, tomtar, röda färger & mycket mer. Det ska jag hålla hårt på, så att det inte försvinner!

Vet inte om jag har så mycket mer att säga just nu, förutom att Fannys hund Amadeus är HELT fantastisk. Så fin, så gullig, så underbar. Han är ett typiskt exempel på varför man borde älska djur. ♥ På tal om djur så har jag inte sett till Missan än.. borde leta efter henne!

Adios! =)

Kokos- och saffranscupcakes

                                            Datum: 2009-12-21 Tid: 19:43:14 Kategori: Smaskiga recept Kommentarer: 2 Kommentarer

Klicka på bilden för att se större.


Nu börjar den här dagen dra mot sitt slut. Det har varit en mysig dag, dock har jag inte fått så mycket gjort. Mest suttit vid datorn och photoshopat, designat. Även fotat en hel del.

 

Snart är det Anna Ankas jul igen, ett måste att se! Människan är ju inte riktigt riktig i huvudet, och det är väl just därför de flesta tittar kan jag tänka. ^^ Bra att hon är ärlig i och för sig, men man behöver ju inte vara elak. ;)

 

Förresten, haha. Mina högtalare har börjat spöka. Ni vet, man kan ju höra andliga i högtalare ibland, om de är i närheten. Nu på den senaste tiden så har högtalarna varit på utan att jag lyssnat på något, och då har det allt kommit lite brus i dem då & då. Skönt, det bevisar ju att jag inte sitter ensam här hemma. :}

 

 

 

Jul jul strålande jul

                                            Datum: 2009-12-21 Tid: 15:58:07 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

 

 

Vi kollade inte färdigt på filmen för jag ville hellre fota och fixa lite i photoshop. Är bilderna inte helt fantastiska? Kvalitén är inte den bästa, men motiven är helt klart guld! Jag trodde först inte att Nelly skulle våga lägga sig ner med Missan i närheten, men efter bara ett par minuter så var det helt lugnt. Missan rörde henne inte mer än att hon nosade när Nelly blev lite för närgången.
Julkortet ser kanske inte så glatt ut, men den visar Missans sanna jag. ;P En lite småsur min ;)

Now it's winter

                                            Datum: 2009-12-21 Tid: 13:58:37 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Nikon D200, 24-85 mm macro

För en stund sedan gick jag ut i trädgården för att fota, men jag var snabbt inne igen. Jiises vad kallt det var!
Termometern  visade -6.6, och det kände man verkligen av när man inte hade några vantar på sig.

Lite senare dyker det återigen upp bilder på Nelly, för hon är inne just nu. Springer omkring (eller säger man skuttar..) i kökssoffan och fåtöljen. Missan var med en sväng förut, så nu blir det nya julkort. ;) De kommer riktigt bra överens, de slåss i alla fall inte. Dock är det beundransvärt hur de kan ge fullständigt fan i varandra ;O

Jag och Adam ska titta på film alldeles strax, Tomten är far till alla barnen. En riktigt bra film, och den passar ju perfekt såhär till jul! :}

Hörs senare! :}

Stämning

                                            Datum: 2009-12-20 Tid: 17:32:24 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer

 

Det är så juligt här hemma nu. Rätt dåliga bilder eftersom jag tog kort med Panasonickameran (herregud vi har ju bara panasonic..) men jag orkade inte gå runt med systemkameran - och dessutom tar det så lång tid att ladda in bilderna på datorn! Så det blev som det blev. :}

Granen är klädd som ni ser, den blev så fin. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så luktar/doftar den tyvärr ingenting, men den duger ändå. ;} Ser ni den lilla pippin intill stjärnan...? ;)

 

Vi köpte tv:n igår, och den gör väl sig inte direkt i vårt nuvarande vardagsrum. HAHA det ser så dumt ut. En modern tv bland allt det gamla, hrmm. Nåväl, Jönssonligan har stått på hela dagen eftersom tydligen alla filmer går på TV4Film nu på eftermiddagen.

I förmiddags gick jag och Johan ner till kyrkan för att gå på gudstjänst. Vi kände att vi behövde det. :}
Nejmen, kören sjöng (som bland annat Cajsa & Lollo är med i) så det var därför vi gick dit. De sjöng jättebra, och det tror jag att bebisen tyckte också för han/hon rörde på sig så fort kören satte igång. Sedan när prästen pratade vart det alldeles lugnt.. ;) Marie och David var också där, och det är alltid trevligt att träffa dem eftersom man inte ser dem så ofta. Nu var det dock sista gången på ganska länge som jag träffade Cajsa, för inatt tar hon flyget bort till Karibien. Hoppas du får det bra där borta! :) ♥

Efter kyrkan gick jag och Johan och fikade på Hamnbacken, mysigt! :)

Solig lördag

                                            Datum: 2009-12-19 Tid: 11:39:38 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Idag är det lördag, en solig sådan. I morgon ska vi ta in granen (äntligen!) så idag får den stå i garaget för att börja vänja sig vid värme.

Vaknade tidigt i morse och somnade inte om. Läste då lite Hänt Extra-tidningar och fick sedan gå ner för jag stod inte ut med Missans ständiga jamande efter käk. Jösses vad den katten kan göra ljud ifrån sig! Fast hellre det än en tyst katti :}

I eftermiddag ska vi in till Skövde och köpa en ny tv. En "sålänge-tv" kallar pappa det. En Panasonic 42″ från MediaMarkt. Kanske inte världens bästa, men just nu verkar allting vara bättre än vår gamla tjockTV. Jag kommer sakna den. :') Tydligen så är detta köp bara just nu för att vi befinner oss i en nödsituation, så vi kommer antagligen köpa en ny, större, tv sen. Hur onödigt känns det inte? ;O

 

Nu ska Nelly få gå ut i buren igen, så att hon inte börjar svettas här inne!

Nelly hälsar God Jul

                                            Datum: 2009-12-19 Tid: 11:25:13 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

En liten julhälsning från lilla Nelly.

Hon är inte död, utan hon ligger och vilar på kökssoffan, mys!

 

Det här är en typisk förmiddag i mitt liv som kaninägare;

 

Hon är en sådan liten sötiskanin. ♥ Skönt för henne att komma in i värmen och slippa de 13 minusgraderna utanför!

Devin Townsend

                                            Datum: 2009-12-18 Tid: 17:46:17 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer
Hejsan i höstmörkret :}

Sitter och lyssnar på Devin Townsend och han är så grymt bra! Hade jag inte känt Johan hade jag antagligen inte känt till honom (haha, Devin alltså..), men som tur är så gör jag det nu. Möjligheten finns att jag & J åker på konsert nästa år eftersom det ryktas om att lilla Devin kommer hit till vårt avlånga land. Det skulle vara helt fantastiskt.

Give it a try! :)


Jag och mamma tittade nyss på film, Flickan som lekte med elden. För mig blev det andra gången. Nu fattas bara den tredje filmen också, och jag vill så gärna se den.

Jag hade inne Nelly en sväng förut. Det är så mörkt & ensamt i garaget så jag tyckte att hon kunde få komma in en stund och njuta av lite sällskap. ;} Det var nog rätt tänkt av mig, för det slutade med att hon låg och slaggade på kökssoffan (som hon själv hoppat upp i). Missan låg helt förundrad på en stol och kikade lite då & då.. i smyg..
Är dock glad för att jag väljer att ha henne utomhus, för hennes päls är sjukt fin. Det syns inte minsta spår av eksem, mjäll eller liknande som hon hade för snart ett år sedan. :)

Fredagen 18/12 -09

                                            Datum: 2009-12-18 Tid: 12:41:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Det är fortfarande vitt ute, vilket är helt underbart. Ska vi för första gången på mycket länge få en vit julafton? Jag vet inte om jag vågar hoppas alltför mycket, men om minusgraderna håller i sig så kanske min dröm kan gå i uppfyllelse!

Igår kväll så tog jag fram Nellys innebur igen, vilken jag sedan ställde i garaget. Fyllde den med en massa halm & spån och gjorde det mysigt. Vi tyckte så synd om henne att behöva vara utomhus mitt under det värsta vädret, så inatt har hon bott i garaget. Jag hoppas att hon inte blev alltför skrämd i morse när pappa körde ut bilen därifrån..
Jag ska hur som helst ta mig en tripp ut dit snart för att se hur hon mår, och kanske ge henne en liten godisbit, :}

När jag ändå talar om djuren så kan jag passa på att tillägga att Missan råkade ut för en pinsam situation tidigare idag. För oss var det ju inte pinsamt, och antagligen inte för någon annan katt heller, men eftersom Missan skäms för nästan allt hon gör så kan jag tänka mig att hon inte gillade det särskilt mycket.
Hon satt under bordet och klöste på stolarna (som vanligt) men satt kvar lite väl länge, tyckte jag. Först trodde jag att hon lekte (hon försökte få det att se ut som det först..) så jag satt och skrattade och tittade på henne bara. Sedan förstod jag att hon satt fast med klon och den stackarn kunde inte komma loss!

Jag försökte lirka loss klon, men det enda som hände var att Missan välte (HAHA) och fick antagligen ännu mer ont (och gav mig samtidigt en utskällning för att jag var så klumpig..). Men sen när hon väl var loss så visade hon sin tacksamhet genom att stanna kvar bredvid mig och mamma under hela frukosten. Som plåster på såren fick hon lite smör av mig, och en plutt.


På tal om något annat så hade jag problem med sömnen inatt igen. Fick någon sorts kramp i sidan som kändes som ett fruktansvärt håll, och det gjorde så ont att det kändes som om jag skulle både spy och gråta. Fy fan... Jag vet fortfarande inte vad det var!

Sedan kände jag även av något som jag inte gjort på väldigt länge, nämligen växtvärk!
Vad är nu detta? Ska jag helt plötsligt börja växa? :} Då kanske bebisen kan få en mamma som är längre än ynka 1.64 m!

Testade på mina photoshopkunskaper härom dagen.

HAHA de blåa sakerna bakom granen är ju bara för härliga. ;P

Nu är jag färdig för i år!

                                            Datum: 2009-12-16 Tid: 19:01:03 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag lämnade just in min sista inlämningsuppgift för i år. Åh, den känslan av att vara färdig med något är alltid lika härlig!

Mamma lagar mat just nu, spaghetti med skinksås, och jag sitter och huttrar i en filt vid köksbordet.
Jag bakade en kladdkaka förut, och jösses vad god den var! Hade dock inget ströbröd så använde kokos istället, men det funkar lika bra det.

Är det bara hos oss som internet verkar ha lagt av helt?
Vet inte hur många gånger jag har svurit över det jäkla datorn idag, men jag hoppas att det går snabbare snart. Jag hade tur som kunde skicka in uppgiften i alla fall. :}

GLÖM INTE BONDE SÖKER FRU senare ikväll. Om en timme rättare sagt. Jag är helt fast! Jag hoppas på Thilde och Stefan, de är så söta tillsammans. ♥

Ny design

                                            Datum: 2009-12-16 Tid: 13:22:53 Kategori: Design Kommentarer: 0 Kommentarer
Tryck F5!

Ser ni förändringen? Lite föör rosa enligt vissa av er kanske, men jag tycker om den! :}
Det är rena snöstormen ute och trots att Nellys bur står på altanen så tror jag att det har snöat in hos henne ändå. Snöstorm kanske förresten var fel ord att använda, för det snöar inte. Dock blåser det som as så att all snö som redan finns virvlar omkring i luften.

Hur som helst. Ni vet ju hur man blir när man har spytt, justde -TRÖTT! Så jag funderar på att gå och lägga mig en stund för att hämta nya krafter. Mamma tipsade mig om någon kudde hon hade som jag kan använda om jag får ont i ryggen, det ska jag prova!

Skriv gärna vad ni tycker om designen, både positivt & negativt! ;)

Kransen gjorde mamma för någon vecka sen, den är så söt! :)

"Kräksgruppen"

                                            Datum: 2009-12-16 Tid: 12:35:02 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan på er!

Äntligen ringde barnmorskan och jag kunde berätta om ultraljudet samt få en ny tid för "undersökning" med blodprover och liknande. Den 2 februari blev satt. Hon undrade även vad jag tyckte om att kanske träffa andra gravida tjejer som haft/har samma problem som jag, nämligen illamående. Det lät väl bra, tyckte jag, så på tisdag nästa vecka kl. 17:00 ska jag vara på plats nere på MVC. Barnmorskan bestämde sig för att kalla gruppen för kräksgruppen.

I telefonen berättade jag att allt sett bra ut på ultraljudet, att det var ett foster, och även att illamåendet nu släppt. Det tar jag tillbaka nu, för jag spydde precis. Helvete. Det har gått 2-3 veckor sedan jag senast spydde, men så idag var det dags igen. Nåja, det kom och gick, så det kan jag leva med.

Jag har alltid gillat att sova, men nu gör jag inte det längre. Hur jag än ligger så får jag ont någonstans. Magen säger ju sig självt, men nu är det även ömt att ligga på sidan och på ryggen. Vad finns det mer för ställningar..? Det sticker i revbenen (och även i skulderbladen :O) vilket inte är sådär jätteskönt. Jag tror att de som varit gravida förstår vad jag menar, men nu är jag ändå bara i vecka 17, och magen syns knappt ännu! Hmm..

Nu ska jag sätta igång med mitt reportage som ska vara inne i morgon, den sista uppgiften i Textkommunikation A!

Nytt + bilder

                                            Datum: 2009-12-15 Tid: 21:05:01 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer
Jösses..

Jag har hållit på med en ny design (en rosa!) i princip hela eftermiddagen och nu är jag helt slut i både ryggen och ögonen. Dock tycker jag att det blir ganska fint, så ni får nog förhoppningsvis se den i morgon.
Designen jag har nu är fin, men jag tycker att det är tråkigt att ha något som nån annan har gjort i min blogg. Ska jag ha en blogg så ska jag ha gjort den själv! ;)

Var ute och fotade förut som sagt, och det blev ett par mysiga bilder. ↓

 

Granen ser rätt plastig ut, och det är för att det är en kungsgran. De är jättefina, men de luktar ju ingenting vilket i sig innebär mindre julstämning. Fördelen är väl att den inte barrar...;)

Nu ska jag mata Nelly, och hålla henne sällskap en stund. Puss på er

Vitt vitt vitt

                                            Datum: 2009-12-15 Tid: 12:24:52 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Det är just vad det är! Vitt! Snön faller utanför och kan jag bli anant än glad? Äntligen lite julkänslor. Dock är det ju 9 dagar kvar till julafton, och mycket hinner ske innan dess, men man kan ju alltid hoppas på att snön ligger kvar..

Idag är det tisdag, vilket innebär att jag har min lediga dag. Hade tänkt göra något idag som jag inte gjort på väldigt länge, nämligen ta fram kameran och fota lite. Jag är nästan lite nervös, har ju inte hållit i en kamera på månader! Menmen, vad kan hända? :P Det går nog fint! ;) Bilder kommer upp på bloggen sen om inte annat..

Nelly fick springa lite i snön igår (eller snö och snö, det var väl mer frost..) och hon verkade inte sådär stormförtjust direkt. Men jag ger det ett försök till, motion är viktigt för den lilla ninen ;)

Igår kom jag in på en sida som handlar om kaniner och dess välmående. Jag måste säga att jag blev lite förvånad när jag läste allt. Det känns lite som att en del människor försöker få kaniner att framstå som människor. Att de ska vara inne, behöver mycket sällskap, de ska vara rumsrena och buren ska städas flera gånger per dag. Vattnet ska bytas varje dag och maten ska även den bytas ut.

Visst kan jag hålla med om vissa saker, men när jag läste att man absolut inte ska ha nät på botten av en kaninbur (för att det plågar kaninen) så började jag undra lite. Jag har alltid velat mina kaniners bästa, men de har alltid haft nät i botten. Vad jag vet har deras små tassar alltid mått bra, inga problem! Jag menar, har jag inte nät i botten så gräver sig ju kaninerna ut.. det hände mig faktiskt en gång -02. :P Det var lilla Moa som tyckte att det var roligt att ta sig ut, jävlar vilken panik jag hade när jag såg henne skutta runt bredvid buren! ;O


När det gäller min kanin, Nelly, så tar jag hand om henne såhär: (shit, jag kanske framstår som värsta djurplågaren? :O)
När jag köpte henne från djuraffären i februari i år, så hade hon varit inne hela tiden i sitt liv, därför fick hon vara inne även här hos oss. Jag hade henne i mitt rum till maj ungefär, då det var lagom för henne att komma ut utan att frysa ihjäl. Dock hade hon fått vara i sommarburen dagtid sedan i april.
Nu har hon varit ute hela tiden sedan dess, för jag tror att hennes päls mår bäst av att vara i samma miljö och inte flyttas ut och in. Hennes päls har ju haft hela hösten på sig att förbereda sig inför vintern, och den är så himla fin nu! Tjock, mjuk och len. (I början hade hon eksem i nacken, men det är som bortblåst nu när jag gav henne penicillin mot det. :)

Hö har hon, men det äter hon inte. Så det ger jag henne kanske en gång i veckan, eller någon gång i månaden. (Bara för att se om hon kanske äter det i alla fall..) Pellets har hon så gott som alltid i skålen, och jag har faktiskt gett henne en grönsak/knäckebröd varenda dag sedan jag fick henne, och hon mår prima! (Läste nämligen att för mycket grönsaker kan ge kaniner diarré, och att det är den främsta dödsorsaken..) Mer då.. Vatten fyller jag på i flaskan när jag anser att det behövs, det vill säga inte varje dag!

Sedan har jag aldrig varit någon såndär människa som är rädd för att kaninerna ska skutta iväg så fort man släpper ner dem. Nelly hade sele på sig de första veckorna bara för att jag inte kände henne så väl då, men nu har hon inte haft det på över ett halvår. Jag låter henne springa fritt i trädgården, dock under uppsyn! ;)
Det tråkiga är att hon inte varje dag får springa runt i trädgården, utan det blir måååååånga ensamma dagar i den hemska buren. Men... vad ska man göra? :O Vissa anser att kaninen är som en hund och behöver minst lika mycket uppmärksamhet, men det gör inte jag. Självklart skulle en kompis till Nelly anatgligen vara välkommen av henne själv, men jag får se! Får se vad som händer.. ;)

MYCKET TEXT, nu ska jag ut! ;)
Puss

Lucia

                                            Datum: 2009-12-13 Tid: 19:02:34 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är det Lucia vilket innebär att jag går in i vecka 17.

Lillen/lillan där inne rör sig rätt friskt känner jag, vilket är riktigt mysigt! Tänk att jag har ett litet liv där inne i magen, som kommer växa sig stort och bra och sedan komma ut som ett glatt litet sommarbarn. Det ska bli så mysigt. Jag tycker verkligen att vi "prickade" in rätt, så att bebisen slipper komma ut en vintrig, kall, mörk dag. Visserligen är jag själv född en måndageftermiddag i februari, men solen sken i alla fall! ;) Perfekt att sommaren ligger framför oss när barnet har tittat ut. Då kan vi vara ute mycket och slippa sitta inne. Vi får hoppas på en fin sommar bara, utan tusen regndagar, men jag känner på mig att det kommer att bli bra!

Den här dagen började med att jag vaknade helt andfådd utav en mardröm vid 4-5 tiden i morses. Kunde dock somna om och vaknade vid 8 igen -av luciafirandet på tv!
Vi tände sedan det tredje ljuset i vår mysiga adventsstake och åt frukost.
Dagen har bestått av mycket slappande, och vi i familjen såg filmen Män som hatar kvinnor. Jag, pappa och Adam har sett den innan, men det hade inte mamma så vi såg den en gång till, och jag gillar den faktiskt väldigt mycket. Folk som läst böckerna säger att böckerna är bättre, och det kan jag tro. De har sollat bort mycket osv i filmerna, men i det här fallet är jag glad att jag inte redan läst böckerna. Skulle antagligen bli så besviken då...;D Såg även Flickan som lekte med elden igår, och jag har hört att MÅNGA blev besvikna, men jag blev inte SÅ besviken. Slutet sög, men det var egentligen det enda som var riktigt dåligt.

Nelly fick vara ute och springa på gräset (eller i rabatten, där hon mest håller till) en stund förut när det fortfarande var ljust ute. Min älskade lilla nin som sitter där ute i buren 24/7...Hon är så himla söt, och har en sådan underbar personlighet.
Till skillnad från Ella & Moa så har inte Nelly sinne för inredning och intresse för att ta hand om sin päls på samma sätt. Haha, det är riktigt roligt att se hur olika de små varelserna är. Medan Ella gärna gjorde det "i sin stil" med halmen osv, så låter Nelly det ligga och nöjer sig med det. <3

ÄNTLIGEN så tvättade jag rent Sixtens bur idag också. Det förtjänar lillplutten eftersom han faktiskt har namnsdag i morgon. Han är så oveskrivligt söt, och social! ;O Tro vad ni vill, men jag har faktiskt en social salamander! :D (Hur det nu är möjligt..)

Nu ska jag fortsätta att lyssna på julmusik och sakna min nos som är i Skövde just nu. Ligger och badar i badkar.. sötisen! ;)<3

Ha en fin kväll! Puss  <3

De som ger livet en mening..

                                            Datum: 2009-12-11 Tid: 12:17:19 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer
I mitt liv finns det många (och mycket) som ger det en mening.
För ett tag sen var det enda jag såg mina djur: Abbis, Knatte, Tiger, Sixten, Missan, Ella, Moa, Harry, Klumpen, Spretten och Nelly.

I och med att djur varken ljuger eller skvallrar så är det så otroligt mycket lättare att prata och bara vara med djur, tycker jag.
Att aldrig veta ifall det man säger till någon stannar hos den personen, så gör det att jag inte riktigt vågar säga precis vad jag tänker och tycker, i alla fall inte jämt. Det är så omständigt att vara människa. Alltid måste man tänka på vad man säger, hur man säger det och vad man gör. Man kan inte bara göra det man känner för, för då kommer det alltid finnas någon som misstycker och snabbt får en konstig uppfattning om en.
Säger jag att jag kan prata med mina döda djur/släktingar så kommer folk genast sätta en "idiot-stämpel" på mig och tycka att jag är helt dum i huvudet, bara för att de själva kanske inte kan det jag kan. Eller också är de rädda, vilket antagligen är den vanligaste orsaken.

Hur som helst, det var djuren det. I och med att jag skrev "för ett tag sen", så innebär det alltså att det inte längre är så. Självklart litar jag på mina djur och älskar dem över allt annat, men jag har även lärt mig, och hittat en människa som jag kan släppa in i mitt liv.

När vi träffades i början så kände jag direkt att han var pålitlig. Han skulle aldrig skratta eller håna mig eller något sånt hemskt. Det är så HIMLA skönt att ha hittat någon man känner så för som jag gör för honom.  Jag litar på honom, och jag hoppas att han litar på mig. Även om tillit är bland det viktigaste i ett förhållande, så är det ofta också det allra svåraste..  Men jag är aldrig orolig för att han ska vara otrogen, aldrig orolig för att han inte kommer att finnas där. Fast där har jag varit dum. Jag har tagit honom för givet, liksom tänkt att det kommer alltid att vara vi två, och då har jag inte tänkt på att vara likadan tillbaka. Jag känner mig hemsk, men jag försöker ändra på det! Jag ser en framtid med honom, och det finns ingen annan än han som jag kan tänka mig som pappa till mitt lilla barn, han är perfekt <3
Min lilla Johan! <3
Jag vill, tror och hoppas att vi alltid kommer att vara ihop.

Att det ska vara så krångligt med människor va? Antagligen kommer jag aldrig förstå mig på min egen ras. Vi gör så mycket hemska saker, har så många tankar och ingen är den andra lik. Samtidigt har det sin charm, och jag är faktiskt inte särskilt intresserad av att lära mig hur vi fungerar. Det får vara som det är, det funkar säkert!

En annan människa som jag är glad att jag har, det är min mamma. Även om hon ibland sätter en såndär "idiot-stämpel" på mig som jag snackade om innan, så lyssnar hon alltid på vad jag säger och är förstående. Under graviditeten än så länge har hon varit glad och funnits där och hjälpt mig, vilket har underlättat eftersom många säkert hade gjort tvärtom..
Vi är lika på utsidan, men insidan är nog ändå ganska olik har jag förstått på senaste tiden. Jag är nog mer lik pappa på insidan, fast jag har träffat andra människor som har gjort att jag tänker/tror annorlunda än honom. Är faktiskt väldigt tacksam för de människor jag har träffat, för jag har lärt mig något av varenda en. :}

Djuren, Johan och mamma <3

Hur är man en bra förälder?

                                            Datum: 2009-12-11 Tid: 11:25:16 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Även om det kan tyckas tidigt så kan jag faktiskt inte motstå att ibland tänka på hur en bra förälder egentligen är, och hur jag kommer vara. Hur jag vill vara.

Antagligen är de allra flesta människor likadana vad gäller tänkandet av uppfostran medan barnet fortfarande är i magen. Man tänker saker som att "sådär skulle jag aldrig göra/säga", "såhär kommer jag att göra" osv. Jag antar att man inte alltid blir som man tänker sig, men det återstår att se!

Något jag vet redan nu i alla fall, det är att jag aldrig i mitt liv skulle strunta i mitt eget barn. På senaste tiden har jag sett alldeles för mycket hemska saker kring det att jag verkligen känner att det finns inte i min värld att göra så. Det är ju inte barnets fel att det har fötts höll jag på att skriva, men då förtjänar det i alla fall ordentliga föräldrar som alltid finns där och ställer upp. Även om så inte är fallet ibland..

Jag är en sådan människa som inte ser någon som ett misstag. Vissa kanske har fått höra att föräldrarna tänkte göra abort men inte gjorde det osv, men jag tror definitivt att varje liv som finns har en mening. Tyvärr även alla hemska människors mening...Jag menar: hur mycket krävs det egentligen inte för att göra en människa? Minsta lilla cell ska vara korrekt, det är ju faktiskt helt fantastiskt hur så många liv kan bli "normala" i dagens samhälle.

Jag läste en bok en gång som det handlade mycket om livet i, alltså hur livet börjar. Att barnen ser sina föräldrar innan och vet att de är de personerna som är mest lämpliga för det livet de har tänkt sig att leva. Även om föräldrarna i fråga är psykon, elaka eller att de helt enkelt inte bryr sig, så är de ändå lämpliga för just det barnet eftersom barnet i fråga lär sig något av det.

Jag hörde på tv för länge sen om "barn som väljer sina föräldrar" och jag tyckte att det lät HELT orimligt och konstigt. Men när jag läste om det så lät det som det mest troliga, haha. Jag har ingen aning om hur det är (vet någon det..?) men jag tycker det är en fin tanke ändå. :}


Undrar vad det är för liten filur som har valt mig och Johan som föräldrar! ;} Lite spännande är det allt! Dock är ju både jag och Johan väldigt lugna människor som gillar att vara ensamma med djur/musik, så det kanske blir en liten lugn varelse? Eller tvärtom.. haha. Hur som helst så blir vi glada för vem det än är: kille/tjej, tjock/smal, tyst/skrikig, mörkhårig/ljushårig osv. Det är ju ändå något fint mellan oss <3

Jag och min fina älskling har varit ihop i över 13 månader nu <3 Så när barnet föds har vi typ varit ihop i.. 18/19 månader! :) Jag längtar <3

Ultraljud 8/12 -09

                                            Datum: 2009-12-09 Tid: 18:29:14 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Igår var jag på ultraljud, och fick bekräftat att jag är i vecka 16. (16+3 idag)

Det var verkligen en upplevelse må jag säga. Så otroligt hur man med hjälp av ljudvågor kan se barnet, dess rörelser och framför allt så otroligt tydligt! Klockan 8 på morgonen hade vi tid, och både Johan och mamma var med mig.

Jag fick en svinkall gel på magen (jag var iskall i flera timmar efteråt) och den kladdade riktigt ordentligt. Barnmorskan var duktig på det hon gjorde, och hon kunde inte så några fel. Hjärtat, hjärnan, ryggen och låret såg bra ut, det kändes så skönt. Dock är det ju inget 100 % undersökning, men skulle det vara något riktigt allvarligt problem så skulle de ju se det. Men det var det inte, och det var ju skönt det.

 

Fortfarande har jag INGEN aning om vad det är för kön, men det lutar åt en kille. Det spelar hur som helst INGEN roll, jag kommer älska det lilla livet lika mycket oavsett kön! Konstigt vore det väl annars...?!

Det beräknade födelsedatumet är 22 maj (Johans pappas födelsedag..haha) men jag känner på mig att det blir försenat. Hela tiden har jag haft den 2 juni i tankarna, och skulle det mot all förmodan dyka upp något då så betyder det att barnet är 11 dagar sent - precis som jag var! :D<3


Hur som helst så är jag så OTROLIGT lycklig nu! Ingenting kan förstöra det. Igår när jag stod och duschade så tänkte jag på allt bra som händer nu, men framför allt att barnet mår bra. Det är det som betyder mest för mig just nu!
Jag tänkte att skulle jag sumpa mitt tal och prov så gör inte det någonting, vad är väl ett G egentligen? Vad är ett IG?

Jag hade mitt tal idag, och fick MVG. Jag fick reda på min uppsats i svenskan och där fick jag VG+. Jag fick reda på provresultatet i företagsekonomin och där hade jag IG. Jag är lycklig! <3 Lycklig kyckling.. :P

PUSS <3

Julmat, djur och Johan ♥

                                            Datum: 2009-12-06 Tid: 12:21:34 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Jag och Johan sitter i mitt rum nu med varsin dator och sysslar med lite av varje. Själv skriver jag på mitt tal som jag ska framföra inför klassen på onsdag. Jag är sjukt nervös och jag kommer pissa på mig av skräck vid alldeles fel tid och tillfälle antagligen, men ändå känns det lite bättre nu eftersom jag trots allt pratar om något som jag tycker om - djur. Om mina älskade djur finns med på ett hörn så borde ingenting kunna gå snett, hoppas jag. :}

Johan sov över här inatt, det var mysigt. ♥ Vi ses väldigt sällan numera (vilket kanske bara är bra eftersom vi lär ses varenda dag sen när lillbebisen kommer till världen!?) men då blir det extra mysigt när vi väl ses igen. Det går ungefär en vecka mellan våra möten, och ändå bor vi (oftast) i samma stad... Men, vi klarar oss ändå, härligt! :D

Mamma lagar mat där nere, julmat! Janssons frestelse, prinskorvar och (kanske) köttbullar blir det idag. Gud vad himmelskt! Dock mår jag illa nu, jag hoppas vid GUD att det försvinner.
Illamåendet har ju faktiskt börjat avta nu, och jag har inte spytt på jättelänge! :) Över en vecka! Peppar peppar ta i trä!

Nu ska jag skriva lite mer på mitt tal, jag måste ju även hinna öva innan det väl gäller.
Men justde, igår var jag i Skövde med familjen och shoppade lite julklappar! Fick med mig en jacka hem till mig själv, en fin svart med ludd på luvan. En helt vanlig jacka från H&M, men det behöver jag nu. Gissa vilket storlek det var? 42...Ändå satt den perfekt! :P Hoppas att just de jackorna var små i storleken...

Aja, tillbaka till skrivandet! Puss!

3 veckor kvar till Julafton

                                            Datum: 2009-12-03 Tid: 21:08:05 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är det endast 3 veckor kvar till självaste julafton - den mysigaste dagen på hela året! :}

Provet i företagsekonomi gick väl sådäääääääääär, fyfan vilket IG det blev. Det var seriöst det svåraste provet under hela min skolhistoria. Dock var jag inte ensam om att fullkomligt fucka ur på provet, så jag hoppas att det löser sig tillslut. Men jag orkar inte göra om det! :{

Jag hade klipptid vid 15:45 idag och jag är nöjd med resultatet. Tjejen som klippte mig tog ungefär 10 cm och klippte även upp håret. Ärligt talat så syns det inte så mycket skillnad, men däremot känns den. Det är så skönt att äntligen kunna dra fingrarna genom håret utan att fastna för att tovor...

Kom precis hem från kyrkan efter att jag och mamma suttit där och lyssnat på en kör från Folkhögskolan här i Hjo. De var riktigt bra, och när de där extra höga tonerna kommer så reser sig armhåret, så fint! :}

Nu ska jag kolla på Ghost Whisperer, vi hörs!

5 dagar kvar tills ultraljudet!

School

                                            Datum: 2009-12-01 Tid: 19:15:48 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Det är så skönt att jag faktiskt gör något nyttigt nu för tiden.
Igår skickade jag in en (viktig) naturkunskapsinlämning, och idag skickade jag in en svenskainlämning som rörde boken Flyga Drake. Jag tror att jag får MVG på bägge!
Haha, förlåt, VERKLIGEN inte. Jag kan säga som såhär att VG vore roligt att få, men får jag bara G så är det bra. För då har jag klarat av det och kan lägga det bakom mig.

I övermorgon har jag prov i företagsekonomi b och jag ska försöka göra textkommunikationsprovet så snart som möjligt också. Det vore väldigt skönt eftersom den kursen (liksom företagsekonomi b och svenska b) slutar i januari 2010.

Jag trodde först inte att det var sant, men det är faktiskt lite så att man saknar att plugga när man inte gör det. Plugget ger ju ändå någonting, och det känns som om man gör något viktigt förutom att dega framför tv:n eller sova bort dagarna.

Jag har en fundering...
Borde jag skaffa en kanin till? Jag känner mig nämligen så fruktansvärt elak när Nelly dagarna långa sitter i sin bur, ensam, utan att ha något att göra eller någon att leka med.
Det kan tyckas hemskt att jag bara "köper på mig djur" hela tiden, men å andra sidan känns det ju som om det är snällast för de djur som jag redan har. Missan klarar ju sig eftersom hon har oss och dessutom gillar att vara ensam, men Nelly är ju så pass social och livlig att hon skulle passa bättre ihop med en till kanin. Dock en unge då, så att de inte bråkar med varandra.
I så fall får jag vänta tills i vår, men då är ju frågan: orkar jag med en ödla, en katt, två kaniner och en bebis? =D
I och för sig så är det ju ingen större ansträngning att ta hand om en kanin, och det är ju inte någon skillnad på två stycken heller. Lite mer mat bara, men det är ju ingen fara. Hmm, jag ska tänka på det! :)

You're a song, written by the hands of God

                                            Datum: 2009-12-01 Tid: 12:57:39 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Tjenis :)

Idag är det tisdag vilket den här terminen innebär att jag är ledig. Det råkar olyckligvis vara så att jag har hoppat av de kurser som jag skulle haft idag.

Blev väckt i morses av telefonen som ringde och jag hade väldiga problem med att somna om. Låg där och vände och vred på mig och tog mig vid halv 11 ungefär. Då satte jag mig och tittade i ett gammalt fotoalbum och blev alldeles full i skratt. I princip så bestod hela albumet av bilder på mig som liten, och det fanns en del skräckinjagande bilder där kan jag lova.

Igår var jag i skolan, på en lektion. Det var ovant men ändå väldigt skönt att vara tillbaka. Jag behöver rutiner igen känner jag. Jag växlade några ord med läraren och vår plan ser väldigt ljus ut. Tjoho! :) Om jag inte drabbas av svininfluensan eller något annat hemskt så ska jag klara det här, det känner jag på mig! :D

Johan ringde förut och vi snackade en liten sväng. Det första han gjorde var att beskylla mig för att ha klickat honom (haha eftersom han ringt innan när jag pratade med mamma i telefon..) men det kom vi fram till sen att det inte var fallet. Om endast 3 dagar så har vi varit ett par i 13 månader, tiden går! :)
Jag kunde VERKLIGEN inte tänka mig för ett år sedan att jag skulle vara gravid nu, det fanns inte med i min plan. Men för oss har ingenting "gått som planerat" eller vad man ska säga, vi har ett spännande relationship, hähä. ;}

Nu ska jag ringa min gammelfarmor och berätta att hon ska bli gammelgammelfarmor! :D Antingen ramlar hon ihop och dör av chock nu, eller så får hon en enorm livsglädje och lever tills hon blir 100! :D Hoppas på det senare... ;)

Puss!

En sötisbild på mig som ung :}