Vitt vitt vitt

                                            Datum: 2009-12-15 Tid: 12:24:52 Kategori: Blandat
Det är just vad det är! Vitt! Snön faller utanför och kan jag bli anant än glad? Äntligen lite julkänslor. Dock är det ju 9 dagar kvar till julafton, och mycket hinner ske innan dess, men man kan ju alltid hoppas på att snön ligger kvar..

Idag är det tisdag, vilket innebär att jag har min lediga dag. Hade tänkt göra något idag som jag inte gjort på väldigt länge, nämligen ta fram kameran och fota lite. Jag är nästan lite nervös, har ju inte hållit i en kamera på månader! Menmen, vad kan hända? :P Det går nog fint! ;) Bilder kommer upp på bloggen sen om inte annat..

Nelly fick springa lite i snön igår (eller snö och snö, det var väl mer frost..) och hon verkade inte sådär stormförtjust direkt. Men jag ger det ett försök till, motion är viktigt för den lilla ninen ;)

Igår kom jag in på en sida som handlar om kaniner och dess välmående. Jag måste säga att jag blev lite förvånad när jag läste allt. Det känns lite som att en del människor försöker få kaniner att framstå som människor. Att de ska vara inne, behöver mycket sällskap, de ska vara rumsrena och buren ska städas flera gånger per dag. Vattnet ska bytas varje dag och maten ska även den bytas ut.

Visst kan jag hålla med om vissa saker, men när jag läste att man absolut inte ska ha nät på botten av en kaninbur (för att det plågar kaninen) så började jag undra lite. Jag har alltid velat mina kaniners bästa, men de har alltid haft nät i botten. Vad jag vet har deras små tassar alltid mått bra, inga problem! Jag menar, har jag inte nät i botten så gräver sig ju kaninerna ut.. det hände mig faktiskt en gång -02. :P Det var lilla Moa som tyckte att det var roligt att ta sig ut, jävlar vilken panik jag hade när jag såg henne skutta runt bredvid buren! ;O


När det gäller min kanin, Nelly, så tar jag hand om henne såhär: (shit, jag kanske framstår som värsta djurplågaren? :O)
När jag köpte henne från djuraffären i februari i år, så hade hon varit inne hela tiden i sitt liv, därför fick hon vara inne även här hos oss. Jag hade henne i mitt rum till maj ungefär, då det var lagom för henne att komma ut utan att frysa ihjäl. Dock hade hon fått vara i sommarburen dagtid sedan i april.
Nu har hon varit ute hela tiden sedan dess, för jag tror att hennes päls mår bäst av att vara i samma miljö och inte flyttas ut och in. Hennes päls har ju haft hela hösten på sig att förbereda sig inför vintern, och den är så himla fin nu! Tjock, mjuk och len. (I början hade hon eksem i nacken, men det är som bortblåst nu när jag gav henne penicillin mot det. :)

Hö har hon, men det äter hon inte. Så det ger jag henne kanske en gång i veckan, eller någon gång i månaden. (Bara för att se om hon kanske äter det i alla fall..) Pellets har hon så gott som alltid i skålen, och jag har faktiskt gett henne en grönsak/knäckebröd varenda dag sedan jag fick henne, och hon mår prima! (Läste nämligen att för mycket grönsaker kan ge kaniner diarré, och att det är den främsta dödsorsaken..) Mer då.. Vatten fyller jag på i flaskan när jag anser att det behövs, det vill säga inte varje dag!

Sedan har jag aldrig varit någon såndär människa som är rädd för att kaninerna ska skutta iväg så fort man släpper ner dem. Nelly hade sele på sig de första veckorna bara för att jag inte kände henne så väl då, men nu har hon inte haft det på över ett halvår. Jag låter henne springa fritt i trädgården, dock under uppsyn! ;)
Det tråkiga är att hon inte varje dag får springa runt i trädgården, utan det blir måååååånga ensamma dagar i den hemska buren. Men... vad ska man göra? :O Vissa anser att kaninen är som en hund och behöver minst lika mycket uppmärksamhet, men det gör inte jag. Självklart skulle en kompis till Nelly anatgligen vara välkommen av henne själv, men jag får se! Får se vad som händer.. ;)

MYCKET TEXT, nu ska jag ut! ;)
Puss
1 kommentarer                                                                                                                    
  mojje

bara att gå tilll ett fågelbord å fota massa fina fåglar som kommer fram nu :)

2009-12-15 l 15:54:46
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: