Gissningslek!

                                            Datum: 2010-03-31 Tid: 16:41:28 Kategori: Julia Kommentarer: 6 Kommentarer
Det kanske är lite i tidigaste laget att börja redan nu, men varför inte!
Jag tänkte att ni kunde gissa lite på när bebisen kommer till världen!

Det beräknade datumet är ju den 22 maj, men det är ju inte alltid som bebisarna håller sig till det beräknade om man säger så. Själv var jag 11 dagar sen medan Johan var 7 dagar tidig.

Kom igen nu, gissa på! Kul att se om nån har rätt sen! :)

Otroligt!

                                            Datum: 2010-03-31 Tid: 16:30:29 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Hur kul är det inte på en skala?

Minns ni det här inlägget? Mamma var ju nere på Gran Canaria en vecka och köpte då med sig lite söta bebiskläder. Det roliga är att Johans pappa och hans fru var nere veckan innan, och har man sett! De har lyckats köpa exakt likadana kläder fast i olika färger. Vilken tur att de inte tog samma färg! ;) Men det här är ju perfekt, man kan aldrig ha för mycket kläder. TACK så mycket! :)

1 steg bort från IG-varningen

                                            Datum: 2010-03-31 Tid: 15:12:13 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Redan vid 7 i morse steg jag upp för att åka buss till skolan och göra det hemska provet. Johan sov över inatt och det var mysigt. Jag fick massage av honom igårkväll, det var ljuvligt! ♥ Kände att min rygg behövde det när den får ta så mycket stryk pga. magen. Hur som haver så for jag in till Skövde i alla fall och gjorde provet - det tog 1 ½ timme att skriva ner allt. Svarade på alla frågor utom en, och jag hoppas att jag får G+ i alla fall. Haha, antagligen inte. :} Få se nu.. jag tror jag skrev 15 A4-sidor. Dock är det ju breda linjer så det blir typ 2 ord på varje papper. -_- Nåväl, nu har jag endast 1 prov till att göra innan jag är ikapp resten av klassen.

Efter provet så träffade jag Anton och vi for hem till honom och drack te och åt av hans goda, hemgjorda citronkaka. ;) Jag måste testa och göra en sådan någon gång, den var faktiskt sjukt god! Efter fikat drog vi till stan och jag köpte mig en kycklingcurryrörabaguette till lunch, vi åkte upp på berget och åt det vi köpt. Dock var det en jävla dimma så någon utsikt över stan blev det ju inte tal om!

När Anton lämnat av mig på rese så träffade jag Kling som skulle med samma buss hem som jag själv. Vi snackade hela resan hem, främst om djur, främst om Missan. Haha den lilla katten. :} Hon är så otroligt gullig och självständig, och lite grinig ibland! Men som sagt, men blir som man umgås. Det gäller även husdjur..;)

Nu sitter jag här i alla fall, och har inga som helst planer för den här dagen. Jag ska nog bara sitta här och tröka. Men det kan ju vara skönt det också ibland! :}

Måste. Ha.

                                            Datum: 2010-03-30 Tid: 14:27:52 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer

Elise Ryan Lace Dress SEK 389, Elise Ryan - NELLY.COM

389 kr/Nelly.com

Åh den är så sjukt snygg!! Under den senaste tiden har jag bara tänkt på kläder till den lilla bebisen, men den här ska jag banne mig köpa! En helt underbar färg, och blir det varmt i sommar ska jag använda den varje dag. Bebisen måste ju ha en snygg mamma också. ;) Dessutom ska jag snart färga håret mörkt, så kanske kan jag se ut som hon på bilden. ^^ + ett par kilon då förstås..

Dagens planer

                                            Datum: 2010-03-30 Tid: 10:18:27 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Hellu :)

Idag är det tisdag och jag hade en minst sagt konstig dröm inatt. Jag var gravid (det är jag i alla drömmar nu för tiden) och det var dags för mig att föda. Dock var det endast den 20 mars, så det var ju en aning tidigt. (BF är ju den 22 maj) Hur som haver så föddes bebisen och allt gick kanon, det gjorde inte ens ont! Det blev en liten Leon, men hela tiden såg bebisen ut som en tjej, med tjejkläder osv. Haha, inte heller där sa drömmen mig något. ;) Jag blev lite sur i alla fall eftersom barnmorskorna inte berättade hur lång respektive hur mycket bebisen vägde, och det kände jag att jag ville veta... ha ha. Själva sjukhuset var i ett stort köpcenter - även det var lite sjukt.

Sen befann jag mig helt plötsligt i en affär och handlade med familjen (utan bebis) och kände att jag behövde gå på toaletten. Jag letade upp den och mötte en tjej som stod där inne och tittade sig i spegeln bara. Hon väntade på någon tror jag. Jag gick in på toaletten i alla fall och satte mig där, var sjukt lös i magen haha. Olyckligtvis har jag inte stängt dörren ordentligt så jag sitter där och fasar för hur den där tjejen kan se mig där jag sitter och trycker.

HAHA förlåt. En ganska vidrig dröm, men det var det jag drömde. ^^

Rubriken löd ju "Dagens planer", så jag får väl skriva lite om det också. Det kan ju kännas lämpligt! Ska fortsätta plugga samhällskunskap så att det fastnar lite bättre, och sen ska jag även fika med Johan i eftermiddag. Det känns som om vi inte har setts på evigheter, men det var ju faktiskt i lördags. Hmm, det ska bli mysigt att träffas i alla fall. ♥ Jag har inte så mycket mer planer än så än så länge. Tänkte laga fiskpinnar till lunch!

Justde, jag fick ett mail av AnnaAxel och de skrev att vagnen skickas ca den 10 april. Well, let's hope so! Jag vill gärna att den kommer innan bebisen gör det. :)

Snicksnack

                                            Datum: 2010-03-29 Tid: 19:10:25 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Nu har jag pluggat ideologier hela dagen. Har läst igenom pdf-filen, svarat på alla frågor samt fyllt i ideologischemat. Jag kan lite (typ det jag visste innan) men måste nog läsa på hela dagen i morrn också om jag vill ha något betyg i det här.

Förutom att ha pluggat idag så flyttade jag ut Nelly på altanen. Nu är det inte alls kallt längre så det här borde hon klara! Dock verkar hon inte trivas lika mycket i uteburen som i den andra, hoppas det blir bra ändå. Det är ju faktiskt inte lång tid kvar tills hon ska få vara i sommarburen. Då har hon gräääs, det borde hon tycka om!

Åt en banan alldeles nyss och jag trodde att jag skulle spy. Jag fattar inte varför jag fortsätter äta bananer när de bara bringar otur. Antingen är de vidriga eller också mår jag dåligt av dem. Nej, jag och bananer går inte ihop. Dock känner jag mig lite bättre nu så jag ska snart ut på en promenad med mor. Lite frisk luft sitter nog fint!

Ciao!

Pluggar ideologier

                                            Datum: 2010-03-29 Tid: 14:28:31 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag mailade läraren nyss och sa att jag nog skiter i att göra båda proven nu på onsdag (ja, på lovet). Efter att ha tittat igenom allt som ska kunnas till bägge proven så förstod jag att det skulle bli omöjligt att göra bägge. Jag är inte den superkvinnan jag trodde att jag var! :( Hur som helst så gick det bra att göra endast ett prov, och det blir det som handlar om ideologier. Usch, jag är fruktansvärt dålig på samhällskunskap - det är verkligen inte min grej! Har läst igenom allt nu i alla fall men ska väl göra det ett par gånger till innan jag känner mig säker. Det jag hatar med detta är att man måste tänka så mycket själv och komma på egna ideologier osv. Svårt ju! Dessutom är jag ointresserad...

En liten planering av hur skolan ser ut under den närmsta tiden:
Tisdag 30/3 - Skicka in utkast om abort (samhällskunskap)
Onsdag 31/3 - Prov om ideologier (samhällskunskap)
Måndag 5/4 - Inlämning om ledarskap (organisation & ledarskap)
Torsdag 8/4 - Prov om hinduismen & buddhismen (religionskunskap)
Fredag 9/4 - Prov om atomer osv. (naturkunskap)

Ååååh. Nåväl, det får gå i alla fall. Jag får trösta mig med att jag inte behöver plugga något det första året med bebisen sen. ♥

1:a dagen på Påsklovet

                                            Datum: 2010-03-29 Tid: 11:09:20 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon :)

Idag ser ut som följande: plugga, plugga, plugga & plugga. Samhällskunskap.
Jag hade en hemsk dröm inatt då jag skulle göra ett prov, allting var helt fucked up! Jag skrev provet i ett kollegieblock och det blev helt konstigt. Jag kunde INGA svar på provet, men märkte efter en stund att svaren på provet fanns på ett papper som jag av misstag hade fått med mig. Dock var det så många människor runt omkring mig så det blev aldrig av att titta igenom facit ordentligt. Vilken panik jag fick när det ständigt var folk runt omkring mig, jag blev riktigt sur!

Allt slutade med att jag lämnade in ett prov där jag svarat på 3 frågor av 10 typ. Det kändes inge vidare.. Jag kan verkligen inte få IG på något mer nu, då klarar jag mig inte. xD

När jag kom ner idag så låg Missankatten i soffan och sov. Hon försvann dock kort därefter och började äta blommor. Nu sitter hon dock i Adams knä och blir kliad på ryggen - hon verkar inte tycka om det.

28/3 Söndag 2010

                                            Datum: 2010-03-28 Tid: 21:49:28 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är jag uppdaterarN med stort n.
Har precis druckit upp mitt yellow liptonte och Johan Falk står på på tv:n. Bläddrar dock mellan det och programmet Ballar av stål. Jag älskar blånekarn, haha han är så fantastisk! "Gratis knulla" istället för "Grattis Ulla" på tårtan. >< Förutom att ha letat runt efter barnvagnar hela dagen så var jag förut på en promenad med mamma. Vi gick i lagom fart runt Sigghusberg och det kändes välbehövligt. Magen känns rätt tung när man ger sig ut sådär, men nyttigt är det! När vi gick förbi brukshundsklubben kom där två små söta hundar. En var i koppel och en var lös. De såg ut som små mopsar och skällde för fulla muggar, gulligt!! Det är nästan så att Missan har grövre mjao än de där små hundarna, men bara nästan. ;D

Inget. Annat. Har. Hänt. Idag.

jag saknar min älskling <3

Justde det har blivit sommartid nu, härligt!

Nu är det gjort!

                                            Datum: 2010-03-28 Tid: 20:09:42 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Okej idag är jag tråkig. Det enda jag skriver om idag är bebisen, bebiskläder, barnvagnar, graviditeten, förlossningen and so on. Ni bryr er säkert mindre om det än vad ni bryr er om en liten val som simmar omkring i ett kallt hav just nu, but it's still my life! :D För att öka på intresset lite så kan jag nu säga ytterligare en sak som rör bebisen - JAG HAR BESTÄLLT HEM EN BARNVAGN!!

Äntligen är det gjort, och det känns som om en tung sten precis har flugit ur mitt hjärta. Har haft panik hela dagen över hur, när och vad vi ska ha. Tittade lite på internet förut med mamma och hittade en fin vagn med bra tillbehör. MEN, 6500 kr?? Nej. Tack. Det har jag inte råd med, och det är verkligen inga pengar som jag vill lägga ut på en barnvagn. Kan man få en lika fin för 3000 så tar jag hellre det, även om risken är större att det är något fel...Dock känns det bra i nuläget, och jag hoppas att vagnen håller det den lovar! Annars blir jag grinig. ;)

Jag beställde hem följande:

Mer kläder!

                                            Datum: 2010-03-28 Tid: 16:22:07 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Har nu tittat igenom jättepåsen fylld med kläder som jag fick av älsklingens mamma. Jag kan ju säga som såhär: jag sparade mer än vad jag la tillbaka!! Ett berg av bebiskläder ligger nu på golvet i vardagsrummet och skall tvättas! Det gäller att sedan försöka finna plats för alla kläder, men i mitt "nya" rum som jag ska flytta ner till i veckan finns det 3 garderober. Det borde inte vara några större problem då tycker jag. Det som befinner sig på golvet just nu är en massa små mössor, sparkdräkter, trosor/kalsonger, byxor, tröjor, strumpor och gud vet vad. Det känns skönt att slippa stressa över att inhandla en massa kläder i alla fall. Nu gäller det bara att köpa den där jäkla barnvagnen, åh vad jag hatar den! Haha...

Bebiskläder

                                            Datum: 2010-03-28 Tid: 12:42:10 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

De är helt fantastiska! :D

Detta är det enda nya vi har än så länge, men sen har vi en enorm påse fylld med kläder från när Johan var liten, och även en hel del som jag hade när jag var mini!

Vecka 33 ♥

                                            Datum: 2010-03-28 Tid: 12:15:03 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Jag vet inte riktigt hur mycket skillnad från förra veckan ni ser där hemma vid era datorer, men själv blir jag medveten om att magen nu är ganska stor.. Jag tänker inte på det på dagarna, men när man väl står där framför spegeln på söndagarna så är magen faktiskt rätt gigantisk! Den pekar rätt mycket framåt, går inte ut något på sidorna - I am happy!

Bebis

En viktökning på nästan 250 gram i veckan! Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt. Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats. Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra. Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött. Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.

 

Mamman

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja... Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet. Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

 

Enligt barnmorskan låg bebisen med huvudet nedåt sist jag var där och kollade (17/3). Men med tanke på hur mycket det lilla grynet rör på sig hela tiden så har det säkert ändrats vid det här laget, men jag är inte orolig. Det är ganska lång tid kvar till förlossningen ännu... Låg och tänkte på det där med förlossningen igår faktiskt, om jag kommer att föda vaginalt eller med kejsarsnitt. Det kan man ju aldrig veta, men just i skrivande stund känner jag att det inte har någon stor betydelse. Får jag ett kejsarsnitt så slipper jag ju (eventuellt) att spricka, med den lilla negativa saken att jag kommer att få ett ärr. Fast om man tänker på hur duktiga läkarna är nu för tiden så kommer ju det där ärret inte att synas i alla fall.

 

Har inga direkta besvär än så länge, och det är jag riktigt lycklig över! Jag brukar ju alltid drabbas av det värsta om jag väl drabbas av något, så det här är ju helt fantastiskt! (Haha, men antagligen kommer jag vara med om århundradets värsta förlossning istället;)) Det enda jag kan känna som är lite jobbigt är när jag lägger mig om kvällarna. Det är inte så skönt att ligga på rygg längre eftersom det drar så mycket i svanken. Kramp i vaderna förekommer då & då, men inte så mycket att jag kan klaga över det. VILKEN FANTASTISK GRAVIDITET! ♥ (förutom i början då, med allt illamående..)

 

Mamma är hemma nu igen, och hon har köpt med sig bebiskläder som är så söta! Slänger upp dem på bloggen här lite senare, håll utkik! :D

Barnvagn återigen

                                            Datum: 2010-03-26 Tid: 15:02:59 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Från finnar till något hela annat, nämligen barnvagn återigen! Ett ständigt problem det här känner jag. Vi har bestämt att vi ska åka iväg till butiken Annaaxel på påsklovet, på skärtorsdagen för att vara exakt. Det som är jobbigt med detta är att jag inte är säker på om de har öppet då. Dagen i sig är ju ingen röd dag, så det borde vara öppet, men tänk vad jobbigt om det är stängt när vi har åkt så långt!
Jag har både mailat och ringt (flera gånger) men det är ingen som svarar. Helt plötsligt känns det väldigt oseriöst.. Jag ringer ju faktiskt under öppettiderna, och då borde det vara någon som svarar tycker jag allt! Dåligt!

Hur som helst så kom jag in på något forum alldeles nyss och hittade en annan sida som säljer exakt samma vagnar. En exakt kopia av den vagnen vi ska köpa finns på den här nya sidan, och det bästa av allt är att den är 200 kr billigare här! Här är sidan.  Dock har inte den här hemsidan någon fysisk butik vilket betyder att vi inte kan känna på den innan och se så att den verkar bra. Har läst jättemånga recensioner om vagnar som den här, och alla har varit positiva! Det är ju bra i och för sig. Haha men vem vet.. kanske har företaget själva skrivit dessa kommentarer för att det ska verka bra. ^^ Som sagt, ständigt problem ;)

Äh, det löser sig nog! På nåt sätt..

Såhär ser den ut, mycket snyggare än de andra blommorna. ;D

Finnar!

                                            Datum: 2010-03-26 Tid: 14:57:16 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Ja, nu pratar jag inte om den där äckliga finnen som jag har fått i armhålan (hur är det möjligt!?) utan nu pratar jag om människor med finskt ursprung! Jag kom på idag att jag ständigt har finnar i min omgivning, till och med inuti mig själv! :O I skolan hänger jag med Milja (100%) & Anton (50%). Johan är även han 50% finsk och den lilla bebisen i magen är 25%. Haha jag vet inte varför jag skriver ut en massa procent här nu men, det är ju lite coolt. Kanske blir jag själv mer som en finne då om jag umgås med sådana.
Det jag ville komma fram till med det här värda inlägget är att jag älskar finnar! :D

Money money money

                                            Datum: 2010-03-25 Tid: 21:10:41 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
LYCKA!!

Jag har faktiskt inte varit särskilt orolig över ekonomin vad gäller bebisen (även om jag säkert borde vara det eftersom det antagligen är dyrare med en bebis en vad jag kan föreställa mig..) men nu är jag verkligen allt annat än orolig! Nästa vecka är det barnvagn som står på schemat, och jag längtar så mycket! Än så länge har jag bara lite kläder och ett par filtar/lakan som tyder på att en bebis kommer snart, men det är ändå inte en så stor grej som en hel barnvagn!! Åh! <3

Johan har en alldeles underbar släkt (det visste jag redan innan i och för sig) men detta är ju helt underbart. Snällt att våra familjer ställer upp så för oss, men det blir ju roligt för dem också med en liten bebis! Nu har vi verkligen så att det räcker till en barnvagn, och det betyder ju bara att vi kan köpa ännu mer saker i form av mobiler/leksaker, blöjor, kläder osv! (Inga mobiltelefoner alltså..höhö)

Spådomskonst

                                            Datum: 2010-03-25 Tid: 20:22:13 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Dagen idag har varit allt annat än kort. Redan vid 6 i morse steg jag upp och gjorde mig i ordning, tog sedan 7.05-bussen till skolan. Det kändes verkligen inte bra att veta att jag skulle vara i skolan ända till klockan 17, men det var jag! Hade ett underbart omprov i fysiken idag, men jag tvivlar på om jag klarade den här gången. Jag gissar på att jag inte gjorde det, och det är inget gott tecken.

Min lilla mage har varit spänd hela dagen idag, kanske därför det börjar krampa lite nu. Måste. Ta. Det. Lugnt. Jag hatar att springa omkring så mycket som jag gör, även om det säkert är bra att jag fortfarande håller igång. Haha, men idag slog jag i magen när jag skulle sätta mig. Tänkte inte riktigt på att den sticker ut så mycket som den gör, så det blev att jag la magen på bordet istället för att sätta mig på stolen.

Något som är värt att skriva idag är att jag, Anton & Milja har spått varandra hela eftermiddagen. Otroligt spännande faktiskt. Jag vill tro på det, men samtidigt så kan man ju (om man tänker lite) relatera till precis varenda kort i korthögen och då är det ju ingen sport. >< Vi följde det keltiska korset till en början, och mitt första kort blev döden. Härligt där, haha. Fast det är inte så hemskt som det låter, för det står för utveckling och förändring (om jag minns rätt?!). Kanske inte utveckling förresten, men förändringar i alla fall!
Jag frågade även om lilla barnet (självklart) och tydligen kommer jag att bli väldigt kärleksfull mot det. Haha, det är ju bra det, men jag skulle akta mig för att bli fööör känslig. Ska bli! ;D

Sådär ja, ett litet inlägg från mig på torsdagskvällen. Nu ska jag ut och greja men Nelly lite. Hon ska få komma in i garaget nu på kvällen.
puss/kram

Äntligen vårtecken

                                            Datum: 2010-03-24 Tid: 17:51:39 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer

Bild: google

Grymt efterlängtat! Har idag sett snödroppar för första gången i år. Innan dess har jag bara sett små knoppar på vissa träd. Äntligen känns det lite vårigt, nu ska bara resten av snön och allt jäkla grus bort också. Gatorna är ju helt svarta av alla mängder med grus.

Don't...

                                            Datum: 2010-03-24 Tid: 16:27:32 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
JAG REKOMMENDERAR INTE ATT CYKLA I UPPFÖRSBACKE NÄR MAN ÄR GRAVID I 7 MÅNADEN!!!

Det var väl egentligen mest det jag ville ha sagt i det här inlägget. Sitter i soffan nu och det känns som om jag ska föda vilken minut som helst. Dum som jag var (smart trodde jag) tog jag cykeln ner till bussen idag. Då slapp jag gå och kunde åka hemifrån betydligt senare. Det gick väl bra på ditvägen eftersom där är nerförsbacke, men hemvägen var desto jobbigare. Tjena vilken smal och hård sadel jag har. Har aldrig haft så ont i rumpan i hela mitt liv. För att klaga ytterligare så kan jag tillägga att det kändes väldigt mysko att trampa i och med att magen befinner sig där benen far upp och ner. Hmm, jag har inte riktigt bestämt mig huruvida jag ska fortsätta cykla till bussen eller inte, men jag tror att jag gör det. DIT, i alla fall. Sen leder jag den hem, för jag vill inte riskera att föda alldeles för tidigt. Det känns ju lite dumdristigt.

För övrigt så rör sig lillen i magen mestadels hela tiden. Fick nys om idag att mamma har köpt en liten sparkdräkt till det lilla knytet. Den lyckosten befinner sig nere på Gran Canaria nu, i solen & värmen. Det skulle inte sitta hela fel faktiskt, att komma undan ett slag från slasket här hemma. Men å andra sidan ska jag inte klaga, jag älskar Sverige och dess natur/väder. Kul i alla fall att ha något klädesplagg till bebisen från något annat ställe än H&M, Kappahl, Lindex och alla andra vanliga klädaffärer. Jag undrar hur den ser ut, men det återstår att se i helgen när mamma kommer hem igen! Jag gissar på att hon är mycket brun.

För övrigt nummer 2 så hade jag prov i affärsjuridik den sista lektionen idag. Vet inte riktigt vad som har hänt med mig, men jag har verkligen ingen ork för skolan längre. Eller ork kanske är fel ord, snarare lust. Jag får IG på i princip alla prov, och kommer antagligen få det i morrn också när jag ska göra omprov på fysiken. Tur att jag fick MVG på religionen, jag får leva på det ett tag när allt annat går åt skogen. ><
Men, det är ju faktiskt inte värre än att läsa in ämnena på komvux senare om det skulle vara så. Jag är ju trots allt gravid, och jag börjar oroa mig för att det inte är så lämpligt att springa omkring med en tung väska på ryggen dagarna i ända. Okej, jag ska inte skylla på att jag är gravid, eller jo det gör jag. Jag ska prata med syon om det någon dag...

Lycka

                                            Datum: 2010-03-23 Tid: 18:51:58 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Borde verkligen läsa på affärsjuridiken nu, men det är så jobbig text i boken. Så otroligt många ord vilket gör att allting bara blandas ihop till en obegriplig smet! Och här talar jag inte om en god kladdkakesmet, utan snarare någon vidrig blomkålssmet. Hur som helst, det jag tänkte skriva om den här gången är min mage! Min underbara gravida mage. Det är tur att jag har tagit så många bilder på den vecka efter vecka, för man tänker faktiskt inte på att den växer. Det enda jag tänker på är att rörelserna och sparkarna blir allt mer kraftiga, vilket såklart är positivt eftersom det bevisar att barnet växer! Bra att jag har så många bilder som kan visa utvecklingen :D

Nu är det inte ens 2 månader kvar till BF, LYCKA!

Illusions

                                            Datum: 2010-03-23 Tid: 14:55:43 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 0 Kommentarer

 

 

 

 

Johan visade mig några av dessa klipp häromdagen. Riktigt häftigt ju! :)

Bad Tuesday

                                            Datum: 2010-03-23 Tid: 10:38:19 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon gott folk!

Egentligen skulle jag ha suttit i skolan nu och haft affärsjuridik, men jag vågade mig aldrig iväg. Gick upp som vanligt i morse och åt, sminkade mig och sådär. Sen helt plötsligt så känner jag mig sjukt trött och ligger mig i soffan. Efter några minuter börjar jag må illa, och eftersom jag har en viss erfarenhet inom det området så känner jag att jag vilken minut som helst kommer att spy. Går omkring lite och funderar på vart jag ska spy, och försöker pressa ner lite vatten för att kanske må bättre. Det hjälper inte, och sekunden efteråt sitter jag hukad över toalettstolen.
Något som var nytt den här gången var att det gjorde så fruktansvärt ont i ansiktet att spy! Käken riktigt drog ihop sig och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. I vanliga fall brukar jag få ont i magen, men nähä.

Nog om min äckliga lilla morgon. Dagen ska spenderas åt att plugga affärsjuridik som jag har prov i imorgon. Ska även läsa på lite fysik också, för klarar jag inte provet på torsdag så vet jag inte vad som händer.

Om ni mot all förmodan är intresserade av affärsjuridik så kan ni ju titta nedan vad det är jag ska kunna inför provet:

Anbud
Accept
Oren accept
Fullmakter

Hyresavtal
Uppsägning av hyresavtal
Olika sorters affärsavtal


m.m.
Haha okej det var alldeles för jobbigt att skriva med allt, men jag känner på mig att det där provet kommer vara sjukt jobbigt. Själva sakerna vi ska kunna kanske inte är så svårt, men det kommer antagligen vara sådana där konstiga frågor som man inte fattar...

Nu ska jag äta nåt! Även om jag inte är sugen så är min mage tom, och det är inte bra!
Hörs sen! ♥

Nu är alla nöjda & glada..

                                            Datum: 2010-03-22 Tid: 21:05:05 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Är alldeles nyduschad förutom håret som jag tvättade igår. Vet inte varför, men jag har fått för mig att 'duscha varje dag' kan vara skönt och avkopplande för bebisen. Dessutom blir jag ju så varm och svettig om dagarna så det är lika bra att göra sig så fräsch som möjligt. Jag undrar förresten vad bebisen tyckte om att jag badade häromdagen...Kan ju nämna (glömde det innan) att jag sov över med Johan natten mellan fredag-lördag och då badade vi på kvällen där. Råkade dock bli liite för mycket vatten så hela badrumsgolvet var blött sen.. nästan i alla fall. ;) Vi åt pizza och drack JUICE! Fantastiskt, jag kände mig så nyttig! Det var mysigt att vara med honom, han spelade gitarr medan jag låg och vilade under en filt. Jag var helt slut efter en heldag med projektarbete och grejer.. Det är inte alla tjejer som får somna till lite gitarrljud. :}

Här i huset just nu är alla nöjda, mätta och belåtna gissar jag på. Missan har fullständigt däckat i min fåtölj och har min adapter (som är varm) som huvudkudde. Sixten var lite vresig på mig nyss eftersom han var utsvulten, men han fick mat för en stund sedan och håller fortfarande på att mumsa i sig det! Jag undrar vad de där kuberna han äter innehåller.. fast jag vill nog inte veta. Jag får alltid in en massa under naglarna när jag matar honom, och antagligen är det krossade larver, flugor och annat mysigt som tar plats där inuti.. uuh!
Nelly fick vara i uteburen både igår och idag eftersom det nu inte är så kallt om dagarna längre. Dessutom kan det vara skönt för henne att få lite dagsljus och slippa alla lukter inifrån garaget (ladugården). Dock är hon inne på kvällarna fortfarande, det blir ju en hel del minusgrader fortfarande!

Själv sitter jag och dricker vatten och ska alldeles strax lägga mig. Är sjukt glad över att det inte verkar vara särksilt mycket att plugga på till affärsjuridiksprovet, kanske kan det gå hem ändå! Till skillnad från fysikprovet... Haha 9/34.. fan vad underbart! :D

Goodnight! ♥

22 mars - två månader kvar till BF!

                                            Datum: 2010-03-22 Tid: 15:50:12 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är det bara 2 ynka månader kvar tills min och Johans lilla bebis är beräknad att komma!! Det är ju ingenting, det kommer gå i ett nafs! Just nu ser jag två vägar: tiden till förlossningen kommer gå otroligt segt och och det kommer vara en jobbig tid med mycket problem och smärta, ELLER, tiden kommer rusa iväg och jag mår både fysiskt och psykiskt bra! Låt oss hoppas på det sistnämnda..

Jag mår faktiskt väldigt bra just nu, klarar av att både gå, springa, hoppa och skutta. Magen är lätt än så länge (känner mig bara framåttung precis efter att jag ätit..) och den är så rund & fin. Kramp i vaderna kommer då & då, inte lika ofta längre som för ett tag sen. Det gäller att dricka mycket vatten innan man lägger sig, då klarar man sig! :) Det enda som egentligen är jobbigt med magen är att den har börjat sticka och göra lite ont. Jag antar att det är den övre kanten av livmodern som spökar, då det är en bit ovanför naveln, i mitten ungefär! Nåväl, det fungerar!

Nästa vecka är det dags för barnvagn!! Tjoho! Det känns verkligen som att det är på tiden att börja köpa lite saker. Jag är väldig tacksam över att både jag och Johan lagt undan pengar varje månad, så att vi nu har råd med det allra viktigaste. Jag hade haft lite panik över allting annars.. Men som sagt, barnvagn nästa vecka, sedan blir det lite kläder till och från antar jag. Någon helg ska vi också ner till Jönköping och IKEA för att inhandla en säng, skötbord, badbalja etc. MYSIGT!

Det är mycket mysigare att planera inför en liten bebis, än inför studenten! ;) Medan andra har panik över balklänning och sökande till högskolor m.m. så får jag fundera över bebisnamn och things to the little one! :D
(I och för sig så kommer ju säkert den tiden för de som tar studenten nu också...haha men jag får försöka se det positivt från min sida xD)

Vecka 32 ♥

                                            Datum: 2010-03-21 Tid: 17:19:13 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Vecka 32 idag med min lilla godbit! :)

[Randig BH..fast har haft en skjorta över hela dagen]


Bebis


I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Mamman

 

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen.

 

Om två dagar är det bara 2 månader kvar till beräknat! :)

UF-mässa i Tidaholm

                                            Datum: 2010-03-20 Tid: 20:17:15 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Hallå :)

Nu är äntligen den fruktade dagen förbi. Jag har haft ångest hela veckan för den här UF-mässan. Inte för själva mässan i sig, men att vara där i stort sett hela dagen. Jag, Anton & Emelie var där vid halv 9 i morse och fixade med vår monter. Även om den var ganska b jämfört med många andra, så var den långt ifrån fulast. Jag tyckte att vi fick till en riktigt mysig stämning tillslut, och vi sålde x antal böcker. Okej, vi sålde 13 böcker. Det känns faktiskt väldigt bra. Vi tryckte boken i 70 exemplar, och vi har lovat bort jättemånga till kompisar/släkt/bekanta. Kul att den uppskattas! Jag är riktigt nöjd med den! En bild dyker nog upp nån dag framöver. ;)

Vi vann ingenting under mässan, men det hade jag inte räknat med heller. Vi har faktiskt fått otroligt dåligt med information om mässan, så det kändes rätt skumt när alla andra kom där med sina väggar, golv och gud vet vad! Men som sagt så blev vår monter hyfsat mysif ändå, och det är jag glad och stolt över!

Har hållit igång ovanligt mycket både idag och igår, och jag trodde ärligt talat att jag skulle behöva åka till KSS igår och föda förtidigt. Magen har varit spänd hela tiden och jag undrar hur lilla bebisen egentligen mår... Bra hoppas jag! I morrn går jag in i vecka 32, åååh det närmar sig!! Jag väntar med spänning.. ♥

Ikväll ska jag bara vila, snart lägga mig tror jag! Har ingen ork att titta på tv eller liknande, det får vänta till nån annan dag. God natt!

Lite fredagssnack! :D

                                            Datum: 2010-03-19 Tid: 09:26:30 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon :)

Fredag idag och av nån anledning känner jag mig stressad. Har en lektion nu på förmiddagen, sedan bär det av till Tidaholm av alla ställen! I morgon är det en UF-mässa där, och vi i företaget ska vara på plats idag och förbereda vår monter. Vi har ordnat bord, tapeter, dekoration osv. så jag tror att vi kan få ihop det tillslut! :)

Pratade nyss med min naturkunskapslärare för att boka in prov (de jag missade förra terminen, som jag skulle gjort under sportlovet men som inte blev av..) och då slog det mig hur kort tid det är kvar av skolan. Vi fann faktiskt inte 2 tillfällen utan att befinna oss vid den 20 maj, dvs. två dagar innan BF. Det gick ju inte, sa jag...

Jag drömde förresten om bebisen inatt. Att det blev en lite tjej och att jag inte sprack under förlossningen! :) Lycka! Hon var så fin och söt, men vi hade inga blöjor!! Jag bad mamma åka iväg och köpa några, men hon vägrade eftersom det "inte behövdes den första veckan". Haha, så lilla tjejen låg där helt naken (hade nämligen inga kläder heller..) och sen kom det nån och frågade vad hon hette. Eftersom jag inte tänkt på nåt namn så sa jag: "Oj, jag har faktiskt ingen aning!! Tuvalie antar jag..." Fast ändå kändes det fel med det namnet, hmm!
Sen ballade drömmen ur helt och hållet och lilla bebisen förvandlades till Nelly som skuttade omkring i min säng och kissade precis överallt. Det var då jag hade behövt blöjorna som mamma vägrade köpa, haha! Skum dröm må jag säga!

Nu har jag faktiskt frågat två gånger innan jag somnar om att jag vill veta vad det är för kön! Jämt när jag frågar så får jag svar, faktiskt. Fast olika!! Förra gången jag frågade så drömde jag att det blev en kille (ni vet när vi plockade ut bebisen för att kolla..) och nu drömde jag om en tjej! Någon vill att jag inte ska veta. ;) Nåväl, tids nog får jag förhoppningsvis veta ändå! =)

Magen i vecka 21, dvs. 10 veckor sedan! Den är ganska mycket större nu! :)

Sköna hem

                                            Datum: 2010-03-17 Tid: 18:48:40 Kategori: Drömmar Kommentarer: 1 Kommentarer

Såhär ska det se ut där jag bor sen :}

MVC-besök

                                            Datum: 2010-03-17 Tid: 18:05:08 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Återigen var det dags att besöka MVC för att göra en helt vanlig kontroll av magen. Se så att allt såg fint ut, och det gjorde det! Min SF-kurva ser jättebra ut, likaså hjärtljuden (runt 130 BPM). Det enda som är lite negativt är väl mitt blodvärde, men det ska jag fixa till nu tänkte jag. Köpte med mig lite blutsaft på vägen hem...

Min SF-kurva än så länge (cm):
24
26,5
28,5
(idag)

Jag frågade barnmorskan vad måttet ligger på strax innan förlossningen, och hon sa att det nog kan komma upp till en 36-37 cm. Herrejösses, jag som redan är stor! Det återstår att se hur mycket jag kommer orka gå till skolan, men mycket hoppas jag! Ett SF-mått är för övrigt det måttet som är från blygdbenet, tills där livmodern har sin övre kant. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om det där innan jag blev gravid, så jag tänkte att ni kanske inte heller vet vad det är. : )

Blodvärdet låg på 106 (i vanliga fall ska det ligga på omkring 130) så det var som sagt lite lågt.
Barnmorskan kände även efter hur barnet låg, och det visade sig att det nu ligger med huvudet nedåt. Positivt kände jag, fast än finns det ju tid för den att vända och ha sig! Det känns som att den gör kullerbyttor där inne ibland, hela magen vrider sig. Inte så obehagligt som man kan tro, mest mysigt!

Jag tänkte på en sak förut, och det var att jag tycker att alla kvinnor någon gång borde vara gravida. Det är en väldigt speciell känsla må jag säga. Man mår så himla bra, samtidigt som man kan må så himla dåligt. De två känslorna på samma gång är minst sagt speciella. Självklart är man glad för lilla bebisen i magen, men samtidigt kanske man mår skit! Ryggbesvär, ont i revbenen, illamående, kramp, trötthet osv!

Det var lite om det besöket det! :)

Måste ha!

                                            Datum: 2010-03-16 Tid: 19:43:59 Kategori: Julia Kommentarer: 7 Kommentarer

Allt kommer från H&M, och dessa saker måste jag ha! Hur söta är inte de små bodysarna? :')

Det närmar sig...

                                            Datum: 2010-03-16 Tid: 18:04:56 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Goddag igen

Nu är jag hemma från Skövde (och Tibro) och sitter här och dricker lite apelsinjuice. Dagen började med att jag tog 12:20 bussen in till Skövde med Emelie, och sedan direkt vidare till Elins esplanad. Där inhandlade jag en vit T-shirt för 50 spänn, prisvärt! Vi gick även en sväng inne på Gina Tricot och jag blev så sugen på att vara solbränd osh smal. Det fanns sjukt snygga klänningar, kjolar, linnen osv. som jag kände ett starkt behov av att ha. Om jag ska vara ärlig så har jag inte handlat något i klädväg till mig själv på flera månader. Det var nog i Italien som jag senast gjorde det, dvs. i september. Men jag ska inte göra det nu heller, utan pengarna går i första hand åt till bebiskläder! Om jag nu inte skulle råka få någon extrapeng över och införskaffa mig något tjusigt!
Johan, du måste köpa nya jeans också! Hålet vid din knäskål är större än hålet på Daniel Gildenlöws (Pain of Salvation) jeans.

Oj, jag kom visst ifrån ämnet lite. Vart var jag nu.. just det! Vi tittade lite inne på Gina och gick sedan bort mot Mc Donalds för att möta Anton. Han hade tacksamt nog bilen med sig och vi alla tre for iväg till tryckeriet där vi skulle lämna våra T-shirts. Det blev en liten diskussion om hur vi ville ha det, men tillslut blev vi nöjda och gick därifrån. NOTE: hämta tröjorna på torsdag efter skolan.

Anton släppte sedan av mig och Emelie vid resecentrum där vi vandrade iväg till djuraffären (den som Nelly bodde i ett tag). Som vanligt fanns där otroligt söta små djur som försiktigt nosade på våra fingrar. En söt liten dvärghamster bet mig till och med...Kaninerna som fanns där såg ut som små dunbollar, jag älskade dem. Jag ville ta med mig alla djur därifrån och ta hand om dem. Se till så att de får frisk luft och kan röra på sig mer! Min dröm om att ta hand om kaniner i framtiden lever fortfarande kvar. Dock ska jag främst rikta in mig på sådana kaniner som behöver ett hem, exempelvis om deras ägare vill sälja dem eller inte ha dem kvar. Då ska de få ett fint hem hos mig. ♥

Efter besöket i djuraffären drog vi till Mc Donalds och köpte oss varsin cheeseburgare och cola. Det satt en mor med sin son vid ett bord där och glodde på mig. Hade de aldrig sett en gravid kvinna innan?? Jag hatade dem av hela mitt hjärta när de satt där och viskade och glodde på mig. Dålig stil...

Efter den lilla välbehövliga lunchen tog vi bussen till Tibro. Där gick vi också till en djuraffär där jag köpte en burk mat till Sixten (de har inte den maten i Skövde) för 89 kr. NOTE: jag är skyldig Emelie 89 kr. 89 kr!!!??? Hur dyrt kan det vara egentligen? Maten består av några torra kuber bara... jössenam! När maten var köpt, och vi hade tittat på små söta salamandrar och grodor, så for vi vidare till cafét Syster Yster. Vi visade upp hur boken såg ut och hur deras recept blev, de verkade nöjda! Sedan tog vi även en fika som för mig bestod av en festis och en bit Lillebrors chokladkaka. Dock smakade den inte alls likadant som den jag gjorde hemma. Kan ha berott på att de inte hade den där chokladkrämen på, utan endast chokladsås. Dock var den ljuvlig!

Efter fikat sprang vi iväg till bussen mot Hjo och där stötte vi på Marie! Snicksnackade lite med henne på hemvägen (även om det blev mest tjat om vårt jäkla fysikprov vi hade förra veckan). Det var trevligt att möta henne, det gör jag inte alltför ofta. Senaste gången var när jag fyllde år om jag inte missminner mig, dvs. över en månad sen! Vi får ses nån gång snart tycker jag! Camame Baanan! :)

Det var min dag det! Kan även tillägga att jag spelade yatzy i morse och vann eftersom jag fick yatzy i 3:or! ;) Dessutom förstörde Missan en ljusstake eftersom hon var så ivrig med svansen. Lilla katten..

Nu ska jag snart laga lite mat i form av makaroner och bacon. Mums!

Studiedag nr. 2

                                            Datum: 2010-03-16 Tid: 09:45:56 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon :}

Sista studiedagen idag men jag ska in till Skövde i alla fall. Det första jag ska göra är att köpa en T-shirt, för att sedan åka till ett tryckeri. Självklart handlar det om mässan som är på lördag, så det gäller att fixa och trixa lite inför den!

Sitter och tittar på Petra Mede Show som jag missade igår eftersom jag la mig så tidigt. Rätt bra!
Igår eftermiddag så såg jag äntligen Luftslottet som sprängdes. Jag tror jag säger som de flesta andra om den filmen: den var bra, bättre än tvåan men sämre eller i alla fall likvärdig som ettan. Som alltid när saker är slut så får jag lite ångest, jag vill se mer mer mer! Tänk sen när det inte kommer några fler Harry Potterfilmer :S Då blir det tråkigt!

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att sedan dra iväg!

Mu på er! Ha en fin dag :}

Sötnosen i magen

                                            Datum: 2010-03-15 Tid: 21:29:34 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Nu är det inte lång tid kvar tills bebisen kommer, även fast det är det.
Igårkväll kan jag ge mig på att jag hade sett en fot om lampan bara hade varit tänd. Det blev en riktig knöl utåt som jag liksom kunde ta tag i, men så fort jag tände lampan så kände jag hur det drog sig inåt igen. Den är lite hemlig där inne i magen, mys! :)

Jag läste nånstans att om man ligger ner, så ska man normalt känna omkring 10 st rörelser/sparkar i timmen. Det gör jag verkligen, om inte ännu mer tror jag. Det är nog faktiskt det som jag kommer sakna allra mest sen när den bebisen är ute, alla mysiga rörelser! Och en grej till: jag tror jag läser alldeles för mycket på internet om graviditeter. Det känns som att allt jag säger börjar med: "men jag läste", "jag såg på internet" etc.

Supertrött nu, godnatt!

Studiedag nr. 1

                                            Datum: 2010-03-15 Tid: 13:20:20 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Det är grymt skönt att vara hemma idag, borde faktiskt gå ut och sola lite!
Den enda som har varit ute hittills idag är Missan, så det är väl på tiden att övriga också kommer iväg. Har dock inte bara slappat idag, utan faktiskt ringt ett par samtal gällande projektarbetet. Vet än så länge inte hur mycket det gav, men jag hoppas på det bästa. Det verkade bra i alla fall, särskilt det senaste. På lördag blir det en heldag i Tidaholm och på UF-mässan, hoppas att vi får sålt en hel del böcker! Det känns lite som att vi är ute i senaste laget, men jag tror att den kan fixa sig ändå! Sedan blir det toppenbra i slutet! :}

Planer för dagen är att (kanske) se den där jäkla filmen som inte blev av igår. Sedan är det ju sista avsnittet av Familjen annorlunda ikväll också, fy vad trist. Har följt hela serien och skulle gärna se mer avsnitt!

Johan sov över här inatt som sagt, och han är kvar än. Han och Adam sitter och spelar nåt spel medan jag och Missan befinner oss i rummet intill. Anna Bergendahls låt spelas på radion just nu, och jag ser att den hade en sövande effekt på katten som nu ligger i kökssoffan och sover. Hon har gått omkring här hemma idag och småpratat lite. En del av orden var nog till mig, fast eftersom jag inte förstår vad hon säger jämt så antar jag att hon tillslut började prata med sig själv. Det var nog mer givande än att försöka förklara något för en dum människa. Jag antar dock att det handlade om mat..  Hon gjorde ett försök till att spela gitarr, fast det gick inte så bra så hon speglade sig i den istället. Mysig info om lillkattis idag!

Hörs senare, puss / kram

Ella & Moa, 8 år

                                            Datum: 2010-03-15 Tid: 13:02:21 Kategori: Husdjur Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag den 15 mars skulle ←Moa & Ella→ ha blivit 8 år gamla.
Tyvärr lever ingen av dem längre, utan de blev 4 respektive 7 år gamla. (Nu är det snart ett år sedan Ella lämnade oss.) Söta små dvärgvädurar som jag saknar mycket! Det är i alla fall skönt att de har det bra nu, i en bättre värld. :)

Lite lustigt med deras namn egentligen. Moa var bestämt redan från början eftersom jag gillade det namnet, även själva Moa var bestämd (flerfärgade). Dock beslöt vi in i det sista att vi skulle köpa två små ninisar och då råkade det bli så att Ella flyttade hem till oss också. Namnet kommer jag inte riktigt ihåg hur jag kom på, men jag tyckte det var fint, och det passade henne bra.


Minns att när jag en dag kom hem från skolan så sprang Moa lös utanför buren. Hjärtat hamnade i halsgropen med en gång och som tur var så lyckades jag fånga in henne direkt igen. Det visade sig att hon grävt ett hål inifrån buren (genom gallret) och sedan ut på nästa sida. Vilken smart kanin! ♥ Eftersom Ella fortfarande var inne i buren så fick jag känslan av att hon visste att det var smartast att stanna där de skulle få mat och trygghet, än att följa Moas råd och fly fältet. Vet faktiskt inte hur pass länge Moa hade sprungit omkring där precis vid buren, men det kan säkert ha varit ett bra tag! I ett tappert försök att få med sig sin syster. Den uppfattningen jag fick av dem båda var i alla fall att Moa var den som ville verka "cool" och tuff, fast i själva verket blev hon rädd för ganska töntiga saker. ;) Ella däremot var den lugna typen som inte var rädd för något särskilt. Hon tog hand om Moa och tvättade hennes päls noga varje dag. Syskonkärlek! ♥


Jag har ju tidigare nämnt att jag när jag var mindre sa att jag ville ha barn när jag var 19. Helst skulle det vara tvillingar och de skulle då heta Moa & Leo. Hyfsat nära verkligheten blev det ändå. Nu är ju Moa dock redan upptaget (för jag tänker inte döpa mitt barn till något som mitt husdjur hetat) men Leo är ju kvar, fast nu med ytterligare en bokstav - Leon! Det är ju underligt hur det kan bli ibland! :)

Sammandragningar

                                            Datum: 2010-03-14 Tid: 21:47:38 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Usch vilka hemska sammandragningar!
Första gången som det faktiskt gör ont att ha dem! Eller också är det första gången som jag faktiskt på riktigt har det.

Har spenderat kvällen med att titta på Wipe Out och skrattat så att magen hoppar upp & ner. Jag älskar Felix Herngrens kommentarer. :} Skulle egentligen ha tittat på film nu, Luftslottet som sprängdes, men det blev inget med det. Johan glömde nämligen filmen. -_- Nåväl, jag är ju ledig i morrn så jag kanske kan se den då istället.

Har en ny design för övrigt. Egentligen inga större förändringar, bara lite nya färger och en ny header. Kände att det gröna var lite väl mörkt och burrigt. Det är ju trots allt vår nu, eller en början till det i alla fall. Det kommer antagligen att dyka upp lite förändringar till och från, när jag orkar och så. Men just nu är jag ganska nöjd i alla fall.

Nu ska jag snart sova, jag är sjukt trött!
Johan sover över också, mysigt!
Puss & Kram

Än är vintern här

                                            Datum: 2010-03-14 Tid: 17:17:15 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer

Jag erkänner, jag är idag skadad av actions. Men vem orkar med alla kritvita bilder med en alldels för blå himmel? Man får ju nästan bara huvudvärk av allt ljus.


Vättern är täckt av is en bra bit ut just nu. Det känns ganska häftigt att vandra omkring där på vattnet, dock var jag lite rädd för att isen skulle brista och förstöra både för mig och bebisen. Men den höll, tack och lov! Isen går en bra bit utanför piren som ni kan se på bild 2. Idag är det en tillsynes helt vanlig söndag, och jag borde ha lite söndagsångest eftersom helgen närmar sig sitt slut. Som tur är gör den inte det den här gången! Har studiedag både i morgon och på tisdag, och hur underbart skönt det är, det kan jag inte få fram med ord här i bloggen! Jag ska nog mestadels vila de här dagarna i alla fall, för jag känner att magen behöver det. Jag måste sluta med att ränna runt som jag gör, jag vill ju inte att något olyckligt ska hända med min och Johans lilla sötnos!

Vecka 31 ♥

                                            Datum: 2010-03-14 Tid: 13:17:58 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer


Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

 

Mamman

Vatten i hela kroppen.

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

Egna tankar
Haha, wow. Den här veckan har jag verkligen känt av att jag har mer vatten i kroppen. Benen och fötterna är svullna, och jag ser inte mina fotknölar längre. Ringen får jag knappt av mig och jag blir snabbt andfådd av att till exempel gå i trappor. Det som är lite dumt av mig är väl att jag ofta sitter med benen kors..

Med tanke på att jag rör mig i stort sett som vanligt (det vill säga ganska mycket), så har jag börjat få funderingar kring att barnet faktiskt kanske kommer tidigare än beräknat. Har dessutom fått ytterligare en massa tecken på att bebisen är en pojk, men vad det är för tecken håller jag för mig själv..;) Men jag säger det igen: det vore riktigt roligt om det är en tjej där inne i magen, eftersom allting tyder på att det är en kille! :)

Lyckad kväll!

                                            Datum: 2010-03-14 Tid: 00:09:29 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Hemma igen efter en fantastisk kväll hos Fanny!

Det började med att jag, Anton, Susanne, Milja & Fanny möttes utanför coop för att inhandla allt vi behövde inför kvällen. Det blev en fullproppad korg kan man säga, med allt man kan tänkas behöva för en lyckad kväll. Kalaset gick på nästan 400 kr, men det var det värt! (Dessutom behövde ju inte JAG betala 400 kr..)

Åkte med Susanne i bilen hem till Fanny, bara för att jag aldrig åkt med henne innan. Men hon körde ju som en ängel! Jag sa ju att jag skulle jämföra Fanny med Susanne och... jag måste nog säga att de är väldigt jämna. Jag kände att jag hade livet i behåll.
Vi körde massa singstar också, och fyfan vad jag är dålig på att sjunga. Anton vann varenda låt han sjöng (skräll) men det resulterade istället till att han blev hes, den lille parveln! ;) Vet inte riktigt om jag ska skriva allt som hände, men vi lagade och åt tacos, skrattade, jag råkade spotta ut lite mat, spillde lite på golvet osv! Kul kväll!

ANNA VANN! Det var en helt underbar känsla när de sista tolv poängen delades ut till bidrag nummer... NIO! Som jag skrev innan så hoppades jag på antingen henne eller på Timoteij, och jag är väldigt glad att Timoteij ändå hamnade på en hyfsat bra plats! Minns inte riktigt vilken nu, men de var ju absolut inte sist!

Fick sedan skjuts hem av Johans mor, otroligt snällt! Kul att prata med henne också. :) På tal om Johan så sågs vi en stund förut. Vi fikade på Hamnbacken (tack för fikat älsklingsnos<3), lämnade tillbaka en äggklocka och fick en ny på Njuta (trasig), spelade gitarr och yatzy, och sen drog han hem! Det var typ då jag for till Skövde..

Nu är det sovdags! Vi är trötta här. :}
Pusspuss

Lördagen den 13 mars

                                            Datum: 2010-03-13 Tid: 10:43:37 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Solig lördag!

Vädret är underbart, och när jag har städat Nellys bur ska jag nog ställa ut den lite så att hon slipper garaget en stund. Den lilla sötnosen var inne en stund igårkväll och hon är så mysig när hon skuttar omkring och nosar och slickar på allt & alla. Dock slickade hon liite för mycket på mina byxor måste jag säga, det blev alldeles blött!

Idag är det MELODIFESTIVALSFINAL! Jag har mina favoriter faktiskt, och dem är Anna Bergendahl och Timoteij. Jag hoppas att de hamnar i topp, men man kan aldrig vara säker!
Ska i alla fall njuta av den här kvällen i form av en taco- singstar- och melodifestivalskväll, det ska bli kul! Ett litet gulligt gäng + Amadeus självklart! Hoppas jag i alla fall...Han kanske har annat för sig..?

Hmm, jag måste även göra rent Sixtens bur för den ser ut som ett helvete. All mat han får lägger sig på botten och blir brungrönt och vidrigt. Sedan luktar det så äckligt också. Igårkväll hade lilla Sixten sällskap av en spindel som satt på lampan och njöt av värmen, sött! Jag har faktiskt inte sett en spindel på år & dar, men jag lät den vara. Några minuter senare satt den på väggen. Jag antar att den var i min säng när jag sov i natt..

Nu hinner jag inte skriva mer här, jag har saker att göra!
Ha en fin dag, puss & kram!

Lovely pic!

Friday

                                            Datum: 2010-03-12 Tid: 12:23:22 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Äntligen är det fredag! :}

Veckorna flyger iväg som vanligt, och den stora dagen närmar sig. För de allra flesta i min ålder så är "den stora dagen" lika med studenten, but not for me! Jag har nåt mycket roligare än så!
Har slutat skolan nu, och efter den enda lektionen åkte jag och Anton hem till honom. Jag åt en skinkmacka och drack lite juice. Dessutom smakade jag på en underbart god broccoligratäng! Vi tog även en sväng förbi Mc Donalds drive in och jag fick en glass med chokladsås. Den satt fint i min gravida mage!

Sitter och pillar med projektet nu, jävla bok! Jag befinner mig i ett datarum och det gör förbaskat ont i revbenen. Jag hittar ingen direkt bra ställning känner jag..Vet ni en speciell grej med idag? Jag har på mig jeans. Det har jag faktiskt inte haft på mig sedan i somras tror jag. Det känns konstigt måste jag säga, väldigt trångt och stelt. Sen är jag så rund om magen så jag kan inte knäppa dem. <3 Jag har ett skärp som håller dem uppe. ;)

Skriver mer sen!

Föräldragrupp och graviditet

                                            Datum: 2010-03-11 Tid: 19:23:47 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Som ni vet så längtade jag inte direkt ihjäl mig efter föräldragruppen idag, men efter att ha varit på den så var det faktiskt riktigt roligt. Vi pratade om förlossningen och liknande, och trots en massa beskrivningar på vad som händer med kroppen och hur det blir/kan bli efteråt så är jag fortfarande inte rädd inför vad som komma skall. Häromdagen fick jag faktiskt en ganska konstig tanke: det är mer naturligt att föda barn, än att dricka coca cola. Bra jämförelse haha, men det stämmer ju faktiskt!
Min kropp har klarat sig igenom många fysiska påfrestningar, både vad gäller sjukdomar och brutna ben, så en förlossning kan väl inte vara så farligt! :} Så tänker jag i alla fall..

Annars då? Jag hade fysikprov idag ju, och om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte att jag fick ett enda poäng. Det ska bli spännande att se resultatet, can't wait! Egentligen var nog inte frågorna speciellt svåra, men som sagt så är jag inte skapad för att kunna fysik, matte osv, så jag kunde dem inte ändå. Första frågan var en såndär sant/falskt-fråga, och den trodde jag faktiskt att jag skulle klara. Dock fick jag i efterhand reda på att så inte var fallet...när vi pratade om det alltså.

På den senaste tiden har jag blivit väldigt trött jämfört med tidigare. Jag är oerhört glad att jag trots den trettionde veckan må så bra som jag gör, men självklart ska det väl vara något som visar att jag faktiskt är med barn. Trötthet alltså, och även kramp i högra vaden. Har vaknat upp på nätterna av en sådan smärta i benet att jag inte vetat vad jag ska ta mig till! :O Läste lite om det på nätet, och kom fram till att det är kalciumbrist (bland annat) som kan göra så att det känns sådär. Mjölk dricker jag varje dag, så jag testade helt enkelt med att dricka extra mycket vatten innan jag somnade. Det funkade, för jag fick ingen kramp! (Dock vaknade jag 2 ggr av att jag behövde gå på toa;))

Nu ska jag fortsätta med projektarbetet, det ska ju vara klart i morrn! Gud vad skönt!

Otroligt!

                                            Datum: 2010-03-10 Tid: 17:41:15 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Åh vad underbart det är med en skinande sol, som värmer! Dock var den inte lika underbar förut på bussen hem när den gjorde så att temperaturen i bussen låg runt 100. Fordonet saknade även stötdämpare vilket gjorde att resan blev allt annat än behaglig, och jag trodde vid flera tillfällen att jag skulle svimma av syre/vätskebrist. Jag vart så varm att jag gick hela vägen hem från busshållsplatsen - mitt hus i bara tröjan.

I morgon är det föräldragrupp igen, och jag kan gå!! Hade först tänkt mig att ha ett prov i morrn under omprovstillfället, men det blev inget med det eftersom min lärare i just det ämnet inte är i skolan just nu. Dock är det bara bra, för jag vill i alla fall gå på 2 föräldragrupper.. de sista kan jag inte komma på! Pinsamt, men så är det när man har skola!

På tal om skola så fick jag reda på mitt religionskunskapsprovresultat (HELVETE VILKET ORD!) igår. J-E-S-U-S säger jag bara. Jag hade inte siktat in mig på något betyg alls (har slutat med det av nån anledning) utan gjorde bara så gott jag kunde. Tänkte att jag kanske kunde få ett G+ eller VG- eller något i den stilen. Vad tror ni att jag fick? MVG! Det är inte likt mig, och jag kan svära på att det aldrig lär ske igen. Haha, tänk att det skulle ta så många år innan jag fick ett riktigt fint betyg, med guldstjärna och allt. Värt att minnas! I morrn har jag ett fysikprov också, och jag har lovat att Anton ska få 10 000 kr av mig om jag får VG på det. Som ni säkert förstår så är jag värdelös på allt vad gäller fysik, och det är ett UNDER om jag ens får godkänt.

Btw så börjar vårt projektarbete närma sig slutet! Jag är så lycklig över det, för det är så MYCKET jobb!

BMI-knapp

                                            Datum: 2010-03-09 Tid: 19:11:25 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 0 Kommentarer
Hahaha, jag skrattar så mycket åt en ful grej just nu. Räknade nyss ut mitt BMI och det visade 29. 29 betyder att jag är överviktig, och jag behöver gå ner 11 kg för att vara normal igen. Hade jag inte varit gravid hade jag antagligen mått ganska dåligt, men nu bryr jag mig verkligen inte. Jag hade inte brytt mig ens om det låg på 40 eller något sådant.. Det fula är att man på den här sidan kan få en BMI-knapp för sin blogg, och lägga i menyn eller vad man nu känner för. Haha, vem vill det? Är det så roligt med BMI att man vill att alla sina bloggläsare ska veta vad man har? Hmm...

Här är min knapp, bara för att det är så roligt:

Saker som ska inhandlas

                                            Datum: 2010-03-09 Tid: 16:48:42 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Letar man bara på rätt ställen så kan man ju faktiskt hitta riktigt fina prylar för riktigt bra priser. :} Vagnen (+ extramadrass & regnskydd) kommer gå på 3663 kr, sängen 895 och skötbordet/hyllan kostar 995. Åh vad mysigt det ska bli att ha allt här hemma sen, jag kommer ta bilder så att ni får se hur det blir. :} Vagnen ska vi köpa om bara 3 veckor!

So many words

                                            Datum: 2010-03-08 Tid: 22:51:14 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag vet inte om det jag just gjorde var snällt, korkat eller bara hela värdelöst. Jag räddade en fluga som höll på att drunkna i Sixtens bur. Jag vet inte vart alla flugor kommer ifrån, men mitt rum kryllar av dem just nu och de låter något så fruktansvärt. Den stackars lilla halvt döende flugan låg och sprattlade för sitt liv där i vattnet medan dess kompisar flög omkring utanför buren och väsnades. Jag hade väl en liten tanke om att de försökte hjälpa honom men att det inte gick..Då tänkte jag vara en snäll, hjälpande hand och ta itu med problemet!

Nog om flugorna. Sixten äter just nu eftersom han alltid tycks vara hungrig. På tal om det så tycks alla mina djur alltid vara hungriga.. alltid. Missan sprang omkring på köksbänken förut och jamade som om hon inte sett mat på åratals, trots att hon nyss ätit upp sin middag. Hon fick dock inga godingar ikväll, utan endast såndär äcklig burkmat som hon tycker är så tråkig. Bortskämd är vad hon är, det måste vänjas bort! Jag får nog dock ta tillbaka det där om att alla djur är hungriga, för Nelly rörde inte sitt äpple och pelletsen hon fick tidigare ikväll. Hon var mest nyfiken på att nosa på min jacka, och på mitt ansikte. Jag undrar vad det var som luktade så spännande..

Kakan som jag bakade förut blev gudomligt god. Fruktansvärt god. Makalöst god. Själva kakan blev alldeles perfekt, varken för rinnig eller för torr. Smeten blev efter många om och men helt underbar, och smakade marabou chokladkaka. Den kombinationen mina vänner, den är nästan oslagbar! Jag tyckte om den, och min familj också! Då är det bara att hoppas på att övriga Sverige gör det också. :} Men det är jag säker på.

På tal om något helt annat så har jag nu hittat en annan säng, och ett annat skötbord som faller mig i smaken perfekt. Jag tyckte att det där bruna, träiga, blev lite tråkigt och bestämde mig för att gradera upp mig en aning. Nämligen till färgen grön. Nej, jag skojar bara. VIT, självklart! Det som är så bra är att de möblerna är både snyggare och billigare, något som inte är helt fel. Ju billigare saker vi hittar, desto fler blöjor kan införskaffas haha. Jag gissar på att det går åt en hel del av den varan! :}

Nu är jag trött i fingrarna...dags att sova! :}
Puss och gonatt

Vad blir det för kön...?

                                            Datum: 2010-03-08 Tid: 19:22:57 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

 

 

Jag halkade in på en sida förut [LÄNK] och hittade en liten tabell som ni kan se. Man kan enligt den se vad det blir för kön på lilla bebisen i magen, och enligt den här tabellen så har jag en liten pojke i magen just nu. Månaderna står för vilken månad som befruktningen ägde rum, och för min del var det i slutet av augusti.

 

Jag vet inte hur säker man kan vara på sådana här tabeller och liknande tester, haha, men det är ju kul att titta lite och sedan se vad som stämde och inte. Enligt alla tester jag har gett mig in på så ska det ligga en liten pojk i magen på mig!


En annan tabell jag hittade visar för mig följande:

Magens form är... toppig, utstående mage som inte syns bakifrån (pojk)
Pigmenstrand på magen.. lång tydlig rand (pojk)
Babyns hjärtfrekvens är... under 140 slag/min (pojk)
Vigsenring i ett snöre hållen över magen... pendlande ring (pojk)
Mammans skönhet under graviditeten...flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten (flicka)
Halsbränna... Mycket halsbränna (pojk)
Babyn hickar... Lite eller inte alls (pojk)
Babyn sparkar... Mycket (pojk)
På ultraljudsbilderna håller babyn... händerna någon annanstans än mellan benen (flicka)
Urinvägsinfektioner... inga hittills (pojk)
Var i magen babyn ligger... ligger högt (pojk)
Befruktningsdagen var ett... udda datum (pojk)
Blödande tandkött... mycket blödande (flicka)
Utputande navel...senare under graviditeten (inte alls än så länge) (pojk)
Mamman sugen på... choklad (pojk)
Babyn sparkar... mycket på höger sida (pojk)
Mamman illamående... mycket (flicka)
Mammans vårtgård är... mera suddig (flicka)
Föräldrarnas nästippar är... rundade (HAHA vilken grej..) (pojk)
Håret på mammans ben är... normalt växande (flicka)
Vid frågan "vad har du på händerna?" visar mamman... handflatorna uppåt (flicka)
Mamman sugen på... sött (flicka)

Pojk: 14
Flicka: 8

Spännande spännande..Bara för det så tror jag att det blir en tjej, haha.

Söt!


Hemma från skolan

                                            Datum: 2010-03-08 Tid: 17:06:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Goddagens i stugorna :}

Hade så jäkla ont i halsen i morse så jag funderade på att stanna hemma idag. Dock gjorde jag inte det utan tog mig upp och for iväg till school iklädd en hel hög med kläder. Lyckades även bli 35 kr fattigare eftersom jag, Susanne, Anton & Milja käkade på Sibylla. Jag & Susanne tog oss en varsin Fun Box och fick oss en liten pryl. En röd äggliknande sak...

Skolan flöt på som vanligt i alla fall, och nu ska jag baka! Måste baka en underbar liten god sak till projektarbetet och även fota den. Jag hoppas att den blir god i alla fall... har aldrig bakat det förut! Berättar mer sen. :}

Puss & kram

Babbel

                                            Datum: 2010-03-07 Tid: 15:01:22 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Sitter och funderar på en ny design...jag kommer inte så bra överens med den fula headern! Skulle vilja ha en mer personlig sådan, och lite roligare. Vi får se om jag orkar göra en ny design. Det är ju roliga att koda, men det jobbiga är att det tar så lång tid! Ibland har man inte den tiden, och just nu känns det lite så. Jag borde verkligen plugga, och jag borde städa och mata djuren. Ändå sitter jag bara här och väntar på bättre tider.. Vi får se vart jag börjar sen, när jag väl börjar! Om jag börjar..

Johan har varit här hela helgen och det har varit myspys. Vi har inte gjort sådär speciellt mycket, eller just det! Vi kikade på Bröllopsfotografen i fredags här hemma hos mig. Jag är oerhört lycklig över att jag aldrig gick och såg den på bio för den var inte alls särskilt bra! Dock kanske den är likadan som Smala Sussie, alltså att det tar ett tag innan man tycker om den ordentligt! Jag började inte gilla Smala Sussie förrän jag hade sett den omkring 3 gånger tror jag.. Vi tittade även på Let's Dance, och jag blev faktiskt inte förvånad över att Willy fortfarande är kvar i tävlingen. Man kan ju undra hur långt han kommer gå!

Igår var det Melodifestivalen, och jag tyckte att det sög! Jag ville att Neo skulle gå vidare, för det var lätt den bästa låten! Men icke.. En tråkig ballad och en låt som låter precis som alla andra låtar gick istället vidare..Dock måste jag säga att låten I did it for love (den tråkiga balladen..) är väldigt fin och den skulle passa bra i en sorglig film eller något i den stilen! Dock inte lämpad för att skickas till final i Melodifestivalen.. Själva finalen ska jag i alla fall fira ordentligt with some nice friends, det ska bli trevligt!! :)

Jag kanske borde skriva med att jag sitter här och har lite krampliknande känslor i ryggen/revbenen. Kanske borde skriva hur jobbigt det är och hur fruktansvärt det känns, men jag struntar i det. Det är ju för tusan tecken på att jag är gravid, och det är jag glad över. Det ska inte vara smärtfritt att vara gravid i trettionde veckan! ;) Jag och Johan var ute på promenad förut (skulle till Njuta men det var stängt..) och min mage blev svinkall pga. för kort tröja och jacka. Jag var lite orolig att det skulle störa bebisen, men det verkar inte vara någon fara.

Usch, långt inlägg det här! Nu ska jag bädda min säng! :) Puss

Vecka 30 (29+1) ♥

                                            Datum: 2010-03-07 Tid: 13:24:06 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

Okej, nu närmar det sig! :} Tänk att jag (redan) är i vecka 30, det vill säga att jag gått igenom 3/4 av graviditeten. Med tanke på att jag nyss "hade gått halva tiden", och att det redan gått 10 veckor sedan jag skrev det, så kan inte tiden gå annat än snabbt. Snart har vi våran lilla bebis här ♥ Jag har inte så bra koll på om min mage är liten för att vara såhär långt gången, eller om den är normal eller stor. Med tanke på att allt är väldigt individuellt, och att barnmorskan säger att allt ser bra ut, så antar jag att allt är bra.

Tycker ni att den ser normalstor ut?

Bebis

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Mamman

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

 

Mysigt mysigt! En rolig grej är att så fort Johan är i närheten så sparkar bebisen. När vi sover över, och jag ligger bakom honom med magen mot hans rygg så känner han sparkar i ryggen, haha. Jag undrar hur det känns..

Projektarbete

                                            Datum: 2010-03-05 Tid: 14:31:52 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Hallå i värmen!

Solen skiner som aldrig förr och jag svettas som aldrig förr. Befinner mig just nu i skolan eftersom vi har en del att greja med inom projektarbetet. Vi är inne i slutspurten nu (vad gäller själva boken) och det är nog en av de bästa känslorna jag har haft i hela mitt liv. Det kommer kännas så SKÖNT sen när den är färdig, jösses amalia.
Kan dock inte avslöja för mycket om den ännu, utan det får vänta tills den är färdig :}

Idag är den 91 dagar kvar till studenten, som vissa ska fira medan andra inte ska det. Jag är en av dem som tillhör det sistnämnda. Just för tillfället så har jag ju en bra anledning (gravid) men jag hade inte velat gå ut även om jag inte vore det. Jag är inte så mycket för fester utan jag sitter hellre hemma och tittar på Let's Dance en fredagskväll.

Usch, nu är jag nästan för svettig för att skriva så jag ska fortsätta med projektarbetet nu!
Ciao! :)

Snodde den här bilden från Antons dator. Vilken rolig lugg jag har!

16 månader &hearts

                                            Datum: 2010-03-04 Tid: 21:13:31 Kategori: Älsklingen Kommentarer: 1 Kommentarer
Idag har jag och min älskade Johan varit ihop i hela 16 månader. En livstid för vissa, ett sandkorn i öknen för andra. För mig har det i alla fall varit 16 månader av kärlek, lycka, och glädje. Jag känner mig trygg med honom och skulle inte byta ut honom mot någon annan i hela världen.

På grund av hormoner, svartsjuka, missförstånd och liknande så har vi haft våra små duster (särskilt sedan jag blev gravid..) men det har alltid rett ut sig och blivit ännu bättre än vad det varit innan.

Vissa stunder känns det som om vi precis har träffats, och att vi är tillbaka till sommaren/hösten 2008 då allting var nytt och spännande, medan det andra stunder känns som om vi alltid varit tillsammans, och alltid kommer att vara det. Jag kan liksom inte tänka mig ett liv utan honom, även om vi ibland är ifrån varandra länge perioder. Det ser jag dock enbart som positivt, för det bevisar ju bara att vår kärlek är så stark att det inte spelar nån roll om vi ses varje dag eller någon gång i månaden.

Jag är så glad att det är du som är pappa till den lille godingen i magen, för jag vet att du och jag kommer att bli de bästa föräldrarna någonsin! Vi är lugna, snälla, roliga och jävligt coola, och det är väl bra egenskaper för föräldrar?! :D

Jag älskar dig mest av allt och längtar tills vår son/dotter kommer till världen
Vi kommer att bli en sån fin liten familj!

Min sköna torsdag

                                            Datum: 2010-03-04 Tid: 17:59:26 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag sken inte solen lika mycket som tidigare dagar, men den kom fram sen på eftermiddagen så jag är nöjd i alla fall. :} Skolan hade friluftsdag idag men gick inte dit eftersom jag hade viktigare saker för mig. Jag & Emelie har nämligen gått runt till de allra sista företagen och samlat in grejer till projektarbetet. Äntligen är vi färdiga med det..

Fredagar är för mig veckans skönaste dag eftersom jag endast har en lektion och slutar redan klockan 11, men morgondagen ser annorlunda ut (på grund av projektarbetet). Dock känner jag nu att jag hellre stannar kvar i skolan hela dagen och blir någorlunda färdig, än att jag sticker hem och ändå inte gör nåt vettigt.

Ett ställe som jag & Emelie idag besökte var fiket Syster yster i Tibro, och gud vilket underbar te jag drack där! Vanligtvis brukar jag sockra mitt te rätt rejält för att jag ska tycka om det, men idag krävdes endast en liten ynka sockerbit för att tillfredställa mina behov. ;D Det är ett bra betyg! Jag tror faktiskt att jag är sockerberoende..

När jag skulle ta bussen hem från Tibro till Hjo så möter jag Adam. Vi snicksnackar lite och kommer fram till att jag är väldigt kissnödig. Eftersom hans hus ligger på vägen hem till mig så fick jag låna toaletten där, och det var verkligen behövligt. Vilken kramp man kan få av att blåsan är full säger jag bara! Egentligen hade jag tänkt att dra mig hemåt efter toabesöket, men jag fastnade med gitarren i hans stuga. Det hela slutade med att vi satt där och skapade musik! En av oss hade elgitarren, och den andra hade den akustiska. Tro det eller ej men det blev faktiskt en riktigt härlig countrylåt tillslut! Härligt! :D Jag har den på hjärnan fortfarande.. Sedan fick jag skjuts hem, och SLAPP frysa ihjäl på hemvägen. Jag tappade nämligen min mössa idag, jag är fruktansvärt ledsen över det faktiskt. Min svarta goding! :( Nu kommer jag frysa huvudet av mig!

Jag har rätt mycket att skriva om idag känner jag, så jag gör helt enkelt så att jag skriver flera inlägg. Se det här som ett inlägg direkt ur en dagbok, det blir perfekt!

Onsdag 3/3 -10

                                            Datum: 2010-03-03 Tid: 09:18:39 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
God morgon :}

Jag blev så glad i morse när jag såg att solen sken idag med! När jag vaknade runt 5 så tyckte jag att det såg mulet ut, men det hann att ändra sig tack & lov. Anledningen till att jag vaknade så tidigt var att jag dels var kissnödig, och att jag dessutom var så torr i halsen/munnen av att ha andats genom munnen hela natten. Näsan är helt igentäppt och jag hade ingen nässpray för tillfället..

När jag hade gått nerför halva backen påväg mot bussen så slog det mig att jag glömt min mobil hemma, på mitt rum. Jag funderade lite kvickt över om jag skulle hämta den, men kom då på att jag förmodligen skulle missa bussen. Eftersom jag har en redovisning i samhällskunskap klockan 10 så kunde jag bara inte missa den! Jag får helt enkelt klara mig utan mobil idag, eller också åka hem och hämta den under håltimman...

Ikväll ska jag gå på bio med Anton & Milja. Vi ska se Alice i underlandet! Jag hoppas för allt i världen att den är bra, men det tror jag. Med sådana underbara skådespelare så kan den inte vara så mycket annat. Enligt vissa ska filmen vara väldigt... mörk.. Men Johnny Depps barn tyckte inte det, så vi får hoppas att den är bra ändå! :}

Finns det nåt mer att tillägga denna underbara morgon? Jag har väldigt ont i näsan just nu så jag sitter och funderar på om jag snart kommer att blöda näsblod. På vägen hit för en stund sedan så blev jag nästan påkörd av en lastbil, men jag klarade mig. Leon har varit lugn idag än så länge, men han kommer väl igång senare antar jag. Det är rätt skönt när han är lugn, för igår fick han in en riktig spark mitt på revbenet. Mitt under lektionen..
[Kan tillägga att jag känner mig ganska elak som säger Leon, för jag vet ju faktiskt inte ens om det är en kille. Men magkänslan säger mig det.. Om inte annat så menar jag Ayla!]

Nu ska jag köpa mig något i cafét, jag känner mig törstig!
Ha en fin dag allihop, puss och kram!

Jag kan skriva en recension om den sen!


Etik & Moral

                                            Datum: 2010-03-01 Tid: 22:07:21 Kategori: School Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan vänner :}

Jag gick ner till stan förut efter att ha tjatat på Johan om att han skulle följa med. Det blev att jag handlade presenter till mamma på Njuta, i form av en äggklocka och lite te. Personligen tycker jag att äggklockan var jättesöt eftersom den hade ett litet gammaldags stuk, och den var ljusblå! Supergullig :}

Just nu sitter Johan på golvet och spelar synth medan Missan lyssnar och vilar i fåtöljen bredvid. Själv sitter jag i sängen och har precis läst på en massa om olika etiker eftersom  jag har prov om det i morgon. Pliktetik/regeletik, konsekvensetik, sinneslagsetik & situationsetik. Hyfsat intressant faktiskt, eftersom det här hela tiden hänger med en i vardagen. Varje dag ställs man ju inför olika val osv, och varje gång vi bestämmer oss för något så använder vi oss av någon form av etik. Coolt! I boken står även:

En enda princip
Den gyllene regeln: "Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det skall ni också göra för dem." Jesus berömda hävdande.

Det kategoriska imperativet: "Handla så, att du kan vilja att den regel du handlar efter, görs till en allmän lag." Ett hävdande av filosofen Immanuel Kant.

Jag skriver inte exakt som det står i boken nu, men det är en del saker som är ganska intressanta som är värda att finnas med här i bloggen. Inom konsekvensetiken finns det något som kallas Utilitarism.
Utilitaristiska principen: "Största möjliga lycka åt största möjliga antal människor."

"Utilitarismen ser inte till den enskildes lycka utan till den totala mängden lycka. Därför kan enskilda människor behöva offras eller offra sig, för att den totala mängden lycka ska bli större."

Usch jag är lite fundersam över provet i morgon. Jag tycker inte om sådana där skriftliga prov eftersom jag aldrig hinner skriva allt jag vill skriva. Det blir sjukt mycket ord som egentligen inte har någon betydelse kan jag känna. Det hade varit bra mycket lättare att skriva på datorn då man slipper bland annat skrivkramp! Provet är på eftermiddagen i morrn, så jag kan ju hinna plugga lite innan också om det skulle behövas..

Något annat intressant är värdestegar.
» Egenvärden
» Nyttovärlden (instrumentella värden)

Egenvärden är sådant som i sig självt har ett värde: frihet och kärlek till exempel.
Instrumentella värden fungerar däremot som ett medel, eller instrument för att nå fram till något annat och har inte främst ett eget värde.

Jag skulle nog just nu säga att det främsta egenvärdet jag har är kärlek. Kärleken till det jag gör och det som väntar är fantastisk. Alla mina fina djur, och bebisen i magen. Det instrumentella värdet just nu är skolan eftersom del dels hjälper mig att kunna fortsätta mitt liv sen, med utbildning osv, men också att jag tycker om att lära mig saker (i alla fall sådant jag är intresserad av, typ detta) och samtidigt ofta har väldigt roligt.

Nog tjatat för ikväll! Känns nästan som att jag har haft en genomgång här om ämnet.. Nu ska jag hosta bort min hals och dricka lite vatten! :}
Puss och godnatt

Vinnaren i designutlottningen..

                                            Datum: 2010-03-01 Tid: 16:55:59 Kategori: Design Kommentarer: 0 Kommentarer
1. http://inoffensive.blogg.se/
2. http://inteklokihuvudet.blogg.se/
3. http://cajsacajan.blogg.se/
4. http://mittlivv.blogg.se/
5. http://pinkbiz.blogg.se/
6. http://geca.blogg.se/

Det var dessa sex bloggar som var med och tävlade om den här designen. Jag drog en vinnare med hjälp av random.org, och resultatet blev följande:GRATTIS till Cajsa som vann den här lilla gula designen. Passar ju alldeles lagom nu när det närmar sig påsk, haha! Jag hör av mig till dig och så kan vi bestämma om jag ska hjälpa dig att sätta in designen eller om du vill göra det själv. Dessutom ska ju vissa fält fyllas i, och du kanske vill ha egna bilder osv! Grattis igen! :}

 

Lite fult att vi känner varandra redan kanske, haha, men ni ser ju till vänster här att det blev nummer tre. Jag rangordnade alla bloggar som var med i tävlingen efter hur ni kommenterade. Titta själva om ni inte tror mig. :}

 

Nu är det hög tid för mig att köpa en present till min mamma, puss på er! ♥

Välkommen mars!

                                            Datum: 2010-03-01 Tid: 10:40:48 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Hur ofta händer det att två månader har sin start på en måndag? Både februari och mars hade sina starter på måndagar i år, det är kanon! Då kan man lätt komma ihåg vad det är för datum. :)
Idag fyller min mor år, hela 42 år. GRATTIS till henne, det ska firas lite mer här ikväll! :} Höhö, undrar om hon visste när hon var liten att hon skulle bli mormor redan vid 42 års ålder? Antagligen inte. Eller 42 kanske inte är så väldigt ungt förresten, det närmar sig ju 50 för tusan. ;O Jag förstör ju i alla fall inte trenden att hålla släkten vid liv och göra det i unga år, haha. Eftersom min morfar fyllde 60 i fredags som ni läste, så betyder det alltså att han endast var 18 när mamma föddes. :} Fast på "den tiden" så var man ju ung, så det är väl iiinga konstigheter aaalls (som Malena Ernman hade sagt).

Ni kanske undrar vad jag gör hemma? Det gör jag också faktiskt. Nej, men jag ska ta 11:35-bussen in till Skövde idag och be för mitt liv på bussresan dit. Busschaufförerna kör ju som idioter och det skulle inte förvåna mig ifall många bussar kommer att ligga i dikena runt om i landet. Vilket väder!! Här i lilla Hjo så snöar det blötsnö just nu, och det är alldeles vitt utanför fönstret.

Bilder tagna nyss

Haha, på nedersta bilden kan ni se vår snödränkta bil som knappt syns. Till höger om den stora syrénbusken, och bakom garaget. Ååh, tänk sen när man sitter här och istället ser gräs och knoppar på träden, och framför allt SOL. Bebisen borde komma precis när syrénen blommar som mest, vad fint! :) Färgen på just den här busken är ljuslila.

 

Nu börjar det bli bråttom här ser jag, bussen går om ungefär en timme! Eftersom jag fortfarande känner mig sjuk så blir det att åka in i mjukisbyxor och en T-shirt. Jag tror inte ens att jag orkar sminka mig faktiskt.. Menmen, det blir nog fint ändå! :}

 

Puss på er, hörs sen!