Lördag 31/1 2009

                                            Datum: 2009-01-31 Tid: 18:56:54 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Den här dagen har gått riktigt fort känns det som.
Det var inte alls längesen jag låg där i sängen i Skövde och drömde om Guitar Hero. Jag är rädd att jag har blivit en smula... beroende?
Evil dead, en film från 1979, såg jag i morses. En film med otroligt många fula filmmissar som ni faktiskt borde se.
Det hemska är ju man (jag) faktiskt inte lägger märke till missarna om ingen har berättat om dem innan. Då känner jag mig riktigt ouppmärksam.

I morses hade jag en tanke om att kunna frysa världen. Om jag hade kunnat det, då hade jag tagit så mycket jag kunnat. Först och främst skulle jag gå in i en massa klädaffärer och ta en massa kläder. Ta av larmen vid kassorna osv. Gå in på ICA-affärer och ta en massa mat för hela året.
Råna en bank så att jag blir ekonomiskt oberoende för resten av livet.
Förstår ni hur underbart det skulle vara?
Med ett fingerknäpp kunna stanna världen för några timmar och bara göra vad som helst? Kanske smälla till en jävel på käften så att han/hon senare skulle känna av det. Vad jag skulle njuta.

Har haft på mig samma strumpbyxor i 3 dagar nu, vilket betyder att de stinker sjukt mycket. Tog av dem för en stund sedan och ersatte dem med mina mjukisbyxor.
Ska bli skönt att sova hemma ikväll med tanke på att jag har sovit borta i 2 nätter.
Igårkväll var jag på bio med Emelie och Anton, I taket lyser stjärnorna.
En hyfsad film!
Innan bion var det meningen att vi (och Carin) skulle äta en underbar tacosbuffé. Dock blev det inget med det eftersom några kukmänniskor ljög för oss.
Det var fullsatt precis överallt, sen plötsligt reste sig 4 personer. Vi bara SPRANG dit och slänge upp väskorna på bordet. Då säger en kille att vi inte får sitta där eftersom personerna som gick bara skulle "hänga upp sina ytterkläder".
Givetvis var så inte fallet, men vi gick ju på det och gick ledsna därifrån.

Hur kan man ljuga någon sådär rätt i facet? Jag blir så förbannad.
Det vi blev sura över var ju att några helt främmande personer hittade det bordet och satte sig där istället för oss. Det var tydligen helt OK för killarna bredvid.. Jösses.

Det slutade med att vi åt på Kebabhouse, en underbar rätt bestående av grillspett, bearnaisesås och pommes.
Efter bion satte vi oss på Norma Jean's och tog en kaffe latte och en liten biskvi. Jag kunde ha avstått från biskvin.

Matte C-prov

                                            Datum: 2009-01-27 Tid: 20:21:34 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Nejmen hejsan !

Tisdagen är snart över men än ska jag inte lägga mig.
Första lektionen i morgon, som börjar redan klockan 8 på morgonen(!!) börjar med ett prov i matte C. Det är mitt första prov som jag har där i och jag vill verkligen bli godkänd på det. Jag avskyr verkligen att behöva göra omprov. De är dessutom alltid mycket
svårare än de första..

Nåväl.
Vi spelade guitar hero ett antal gånger på rasterna idag. Jag, Emelie och Anton. Anton lär sig mer och mer, men än så länge håller han sig på easy.
Vi IT-elever är verkligen nördiga när det gäller spel osv. Fast lite fantasi har vi faktiskt. I alla fall tillräckligt mycket för att kunna "tappa" ett läppglans ner i taket. ; ) Vi körde nämligen fågel, fisk eller mittemellan i källaren.
Det kan jag rekommendera till er där ute som inte är särskilt förtjusta i att läsa under lektionerna.. :D

Gina Tricot är det REA så i morgon drar jag med mig mitt presentkort och shoppar för allt jag är värld. För 500 kr måste jag ju kunna få något som piggar upp vardagen en smula, eller vad säger ni?
Shit, jag har tabletter att ta. OCH jag måste plugga matematik C.

Puss på er, take care!

Leaves

                                            Datum: 2009-01-26 Tid: 17:09:13 Kategori: Photoshop Kommentarer: 3 Kommentarer




Urinvägsinfektion?

                                            Datum: 2009-01-26 Tid: 12:56:41 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
There's something about mondays..

Jag var hemma från skolan förra måndagen också. Dock har jag iingen mensvärk den här gången, utan kanske en urinvägsinfektion. FAN FAN FAN!
Vaknade inatt omkring 1-tiden av att jag var kissnödig. På grund av att jag de senaste åren ahr haft urinvägsinfektion närmare 10 gånger, så vet jag numera symptomen mycket väl.
Var nere hos Petra (typ, doktor) och lämnade ett urinprov. Jag har lärt mig att kissa på beställning efter alla gånger jag har haft det, haha!

Otroligt nog var de inte säkra på att det var en urinvägsinfektion, utan det kunde lika gärna vara någon typ av irritation. Jag behövde inte ens ta penicillin sa de, men herregud, det ville jag ha. Så nu ska jag ta 3 tabletter om dagen, i 5 dagar.
U-n-d-e-r-b-a-r-t

Poweryoga

                                            Datum: 2009-01-25 Tid: 21:21:48 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Nu har jag varit på poweryoga igen.

Det var andra och sista gången jag var där, jag trodde att jag skulle bryta nacken eller något.
Det var så otroligt jobbigt att stå i alla positioner och "andas rätt". Det är något jag borde öva på, att andas rätt alltså.

Lyssnar på 'Tusen och en natt' nu, en riktigt gammal goding.
Låg och läste i min säng en stund innan yogan, tillsammans med Missan. Dock läste hon inte, utan låg och slickade sig själv... Ren alltså.
Den tionde insikten är bra, och jag är fast vid den lika mycket som vid den nionde.
Det är verkligen böcker för mig, de får mig att.. leva mer.

Känns som om jag har hunnit med ganska mycket i helgen faktiskt. Igår var jag i Skara och tittade när Johan spelade med sin ensemble. De är så sjukt duktiga att jag, börjar gråta. Nejdå, skämt åsido. Så känslig är jag icke. : )
Idag har jag varit ute och gått med mamma, lite över 4 km, jag har städat Ellas bur och låtit henne springa omkring i trädgården och skitat ner sig. Hon och Missan måste ha gjort upp något med tanke på att Ella nu, liksom Missan, vill gå under altanen hela tiden.
Är hon väl där under, kommer hon aldrig ut igen. Hur skulle det se ut?
Det känns ibland som om jag behandlar mina djur som människor. Det kanske inte är jättesmart eftersom det inte verkar fungera, men det är mitt sätt det.
Jag snackar med dem och skämtar, leker, slåss osv. Haha! : )

Tycker så himla synd om en liten kanin
som har varit inne i samma djuraffär i flera månader. Dock vet jag inte om den är kvar nu, men dess kompisar blev sålda och inte han/hon.
Jag mår så dåligt av att se att den vecka efter vecka sitter kvar där ensam.
Är den kvar nu i veckan, då köper jag den. Då får Ella en liten kompis. Eller, en ganska gammal kompis eftersom man knappt kan räkna den andra kaninen som liten längre.

Har prov den här veckan, i historia och i matte c. Gissa om jag är lite nervös. Jag har IG-varningar i båda ämnena skulle man kunna säga, och det är inte så jättebra kanske.
Min historialärare verkar hata mig eftersom jag är så usel på allting.
Haha, jag kan inte hjälpa att jag inte kan rabbla upp orsaker & följder. En ännu värre sak är att jag har samma lärare i samhällskunskap som jag senare kommer att ha. Får jag IG i det också kanske? Det är verkligen inte bra i så fall.
Jag vill inte läsa upp mina betyg på komvux sen. Jag vill vara klar med skolan år 2010.

Nej, nu mår jag illa efter den där yogan.
Jag ska duscha, läsa och sen sova.
Sköt om er kompisar, kram på er.

Pics from the garden;

                                            Datum: 2009-01-25 Tid: 21:00:34 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer






Häftig fågel högst upp. :)
Knäppte precis när den lille sötnosen tittade sig omkring.

Sex snabba beautyknep

                                            Datum: 2009-01-25 Tid: 20:49:35 Kategori: Skönhetstips Kommentarer: 2 Kommentarer
Trolla bort ett plufsigt ansikte
Har du röda irriterade områden i ansiktet? Blöt en påse grönt te i ett par minuter och lägg påsen över ditt ansikte. Antioxidanterna i tet lugnar dina inflammationer.

Lägg en äggvitemask
I januari finns det sällan pengar över till ett exklusivt spa. Ett billigt knep är att kika i kylen. Knäck ett ägg i en skål och separera gulan. Använd endast vitan och applicera den i ansiktet. Låt sitta kvar i fem minuter innan du sköljer av. Proteinet i ägget ger bebislen hud.

Återfukta kroppen med avokado
Skala en mogen avokado och kör den i en mixer. Smörj in kroppen med massan och låt den sitta i 20 minuter. Resultatet blir en mjuk hud, då avokado fungerar som en naturlig fuktighetskräm.

Heta ögonfransar
Har du raka ögonfransar kan du värma din ögonfransböjare med en hårtork i ett par sekunder. Värmen gör att ögonfransarna att böja sig lättare. För att bevara de böjda fransarna kan du använda en vattenfast mascara som torkar snabbare och som bibehåller ögonfransarnas böj mer effektivt.

Lys med vinäger
En del vinäger och fyra kolsyrat vatten. Blanda och använd i håret. Låt det sitta kvar i en kvart innan du schamponerar. Resultatet? Skinande och glänsande hårsvall.  

Läcker strandfärg på ett kick
Är du blek och hängig. Använd en brun-utan-sol-kräm som du blandar med lite handkräm. Smörj sedan in dina ben så får du en het solbränna på ett litet kick.

Taget från den här sidan

Jag ska definitivt testa de här knepen, de verkar ju kanon!

Nothing at all

                                            Datum: 2009-01-24 Tid: 13:34:39 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Det känns inte som om jag bloggar så mycket längre.
Har liksom ingenting att skriva om..
Skulle jag väl skriva något så tror jag faktiskt att ni skulle tycka att jag är helt knäpp.

Har som sagt inte så mycket att skriva, inte sånt jag publicerar i alla fall.
Fick mig nyss några smällar från kissen eftersom hon blev djupt upprörd för att jag klippte hennes naglar (klor). Blir era katter också arga när ni vill vara snälla och klippa klorna åt dem?
Jag menar, Missan satt ju ändå och bet på dem.. då kan jag ju lika gärna klippa av dem åt henne. ^^ ;D

Open my chest and you'll see something really awful

                                            Datum: 2009-01-22 Tid: 17:15:18 Kategori: Filosofi Kommentarer: 2 Kommentarer


Sitter och lyssnar på Min wunderbaum med Ronny & Ragge, en otroligt skön låt kan jag lova er.

Skolan idag var så himla tråkig. Textkommunikationen som de flesta hade sett fram emot blev en flopp, helvete också. Får hoppas på att nästa lektion blir meer "givande" och inte lika långdragen.
Hade idrott idag och den lektionen leddes av Angelica och Susanne.
Den var faktiskt riktigt rolig, med stationer och en massa skoj.
Jag är verkligen inte i form, märkte jag. Kan inte ens göra 1 armhävning utan att bli svintrött. Förr i tiden klarade jag 21 utan större ansträngning... 21!

Har under hela dagen gått och funderat på den där boken, Din personliga färgkod. Det stod: Ta nu färgen som du faktiskt är, och inte den du vill vara!
Det gör det hela väldigt mycket svårare, men jag tror ändå att jag är röd. Orange funderar jag också på, men det är frågan det. Grönt verkar lite för harmoniskt för min smak om jag ska vara ärlig. Jag gillar djur & natur, familj och vänner, men inte sådär överdrivet mycket som det står i boken att man då gör.
Får läsa den där boken riktigt ordentligt någon dag.
Haha, igår förresten. Innan jag skulle sova så satt jag och lusläste lite, om färgerna brun, rosa, svart, vit och turkos. Tydligen ska man ha ett dåligt självförtroende om man bär brunt (som jag under den senaste tiden har gjort..). De menar på att har man en "neutral" färg så syns man ju inte lika mycket, och det kan stämma.
Klär man sig i svart så är det ondskefullt, sorgligt och en massa andra hemskheter.

Nog om den boken, jag måste börja läsa den andra också, Den tionde insikten. Ni tycker säkert att jag är värsta mesen som inte gör något annat i mitt liv än att blogga och läsa, men jag gillar det. Böckerna ger mig faktiskt något, de lär mig nya viktiga saker om livet.

You laugh as you always do
I wish I could be with you

Nu börjar det hända saker!

                                            Datum: 2009-01-22 Tid: 10:10:15 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Vissa dagar är verkligen bra!

Skoldagen bestod av två lektioner idag, Matte C och Teknikutveckling. Jag måste verkligen börja gå på de så kallade mattestugorna och få extra hjälp, annars går det här aldrig vägen.
Varken jag eller Anton är särskilt roade under lektionerna när vi sitter där och känner oss osmarta. (Förlåt Anton, men jag ANTAR att du har samma tankar som jag..)

Efter den korta visiten i skolan stack jag till stan och till biblioteket. Där lånade jag två böcker, Den tionde insikten & Din personliga guide (Den tionde insikten). Blev ju så besatt av Den nionde insikten så jag kunde inte låta bli att låna även denna.
Tog 1:an och hoppade av där Johans mamma bor. Var där en stund och fick bland annat smaka på finska piroger. Istället för köttfärs i mitten är det inget mindre än ris.
Fick låna en bok av hans mamma också, vid namn Din personliga färgkod. Försöker för tillfället att komma underfund med vilken färg jag består mest av.
Röd tror jag, men jag tvekar. Grön är även det en färg som jag gillar, men jag tror ändå att röd är förstahandsfärgen.
Vilken färg tycker ni jag passar bäst som?
Man kan endast välja mellan regnbågens 7 färger som är:
  1. Viloett - kronchakrat
  2. Indigo - pinealchakrat
  3. Blått - halschakrat
  4. Grönt - hjärtat
  5. Gult - solar plexus
  6. Orange - hara
  7. Rött - rot
Ett chakra = en färg
(Gött att färgerna jag väljer emellan är 4 och 7..)

Hur som helst så står färgen röd för Underliv (höhö), nedersta delen av ryggen och benen.
+ Beslutsam, modig, uppriktig
Primitiv, aggressiv, destruktiv

En otroligt bra bok som jag lätt kommer fastna i.
Haha, mina mest elementära behov är sex, mat, motion & sömn.



Jag är definitivt röd! Vad skönt det känns, att veta menar jag!
Se till att psyket är stabilt - undvik att vara tillför sårbar och sensitiv. Låt bli att ta allting personligt. Se det istället som händelser du inte behöver bry dig om. Betrakta dig själv som ett orubbligt träd med starka rötter som går djupt ner i marken. Tänk på att ett stadigt träd inte välter bara för att några grisar gnuggar sig mot det!

Nu måste jag fortsätta läsa den där boken! =)
Ta hand om er, sötnosar

The angels can wait for a moment

                                            Datum: 2009-01-20 Tid: 22:14:03 Kategori: Filosofi Kommentarer: 3 Kommentarer
Klockan är mycket för att vara vardag och snart ska jag hoppa ner i sängen.
Tar mig en sovmorgon i morgon och åker inte med bussen förrän 9:35, anar ni hur skönt det är?

Just nu är det väldigt lugnt i skolan, jag vet bara om ett enda prov (i matematik c) som äger rum nästa fredag. Som tur är så är det ju ett tag kvar så det hinner jag öva till.
Stackars Missan som har fått urinvägsinfektion.
Vi visste att det var något med henne med tanke på att hon de senaste dagarna har sprungit omkring och jamat ovanligt mycket. Det värsta av allt är att hon inte längre kan räknas som ung. Mer en medelålders katt i så fall.
Sixten och Ella är även de gamla, vilket betyder att de inte har så lång tid kvar här på jorden..

Usch, hur ska jag klara mig?
Sixten och Missan har jag haft i snart 8 år, och Ella i 7. Tiden går verkligen fort. Det känns som om det var igår jag var i Varnhem med familjen och hämtade hem lilla kissen.
Det känns som om det var igår jag stod och höll i lilla Ella som då fick plats i min hand. Det känns verkligen inte som om det var 8 år sedan som jag fick hem Sixten till mitt rum.
Hans bur (som då hade ett rosa lock) ställde jag på golvet i mitt rum och jag satt där och matade honom en ganska lång stund. Jag gillade verkligen att vara med honom, även om han varken kunde prata eller springa omkring..

Ibland önskar jag för deras skull att de får komma till ett bättre ställe, men jag vill ändå inte att de ska försvinna. Ett hem utan husdjur, är ett tomt hem.
Det är för mig helt konstigt att gå ut ur mitt rum utan att säga hejdå till Sixten, eller stänga ytterdörren utan att säga hejdå till Missan.
Jag kan heller inte cykla/gå iväg från min trädgård utan att först säga hejdå till Ella.
Det är precis som att säga hejdå till en familjemedlem, för det är ju precis det som de är. Familjemedlemmar.
Mina djur betyder lika mycket för mig som mamma, pappa eller lillebror.

<3

Jewels

                                            Datum: 2009-01-20 Tid: 18:50:53 Kategori: Photoshop Kommentarer: 5 Kommentarer


Ovan ser ni en del av min "halsbandssamling" som alltid hänger på en svart krok på väggen.

DIESEL - Fuel for Life

                                            Datum: 2009-01-20 Tid: 18:46:40 Kategori: Photoshop Kommentarer: 2 Kommentarer




Fick ett ryck nyss och slet upp kamerorna från väskorna och satte igång.
Använde min vita vägg och en vit byrå som bakgrund.
Parfymen fick jag i julklapp av mamma.

Motivationen försvinner..

                                            Datum: 2009-01-20 Tid: 17:23:44 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Otroligt nog så är det i skolan som jag tappar all motivation som jag lyckats bygga upp.
Är det bara för att ämnena där är så otroligt tråkiga, eller vad kan det vara?

Kom hem för en liten stund sen och har sedan dess hunnit att baka chokladbollar. Vadå tröstäta?
Som tur är så dricker jag inte läsk till, utan vanlig hederlig apelsinjuice. Då kanske jag inte är så onyttig trots allt?

Hade en hyfsat slapp skoldag idag, i alla fall på eftermiddagen. Vi hade endast en halv lektion i engelskan, och några ynka minuter svenska.
Vi ska ju ändå bara läsa i den där boken vi har fått, så varför stanna kvar där? : )


Bio - I taket lyser stjärnorna

                                            Datum: 2009-01-20 Tid: 12:51:02 Kategori: Blandat Kommentarer: 6 Kommentarer


Den 30 januari ska jag tillsammans med Anton & Emelie
gå på bio. Jag älskar bio!
En sådan mysig stämning med popcorn, dricka och EN MASSA godis.

Ibland kan man få skämma bort sig själv med lite gottit tycker jag..

Nu är jag helt slut

                                            Datum: 2009-01-19 Tid: 21:57:26 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 4 Kommentarer
Det känns som att jag kan somna på mindre än 30 sekunder nu.
Trots en lugn dag så är jag otroligt trött!
Vet ni vem som har införskaffat sig rakhyvlar och raklödder? JAG!
Det var verkligen i grevens tid kan jag säga. När jag hade duschat både kroppen och håret så gick jag ner, smörjade in benen och satte plastfolie runt dem. Just nu är de ljuvligt lena.

Tomorrow I will be back in school. En lång dag framför mig med det enligt mig tråkigaste ämnet, webbdesign. Jag som gillar att designa min blogg så mycket, hatar att designa egna hemsidor. Jag kan verkligen inte göra det, jag förstår ingenting.

Ni minns att jag tidigare idag skrev att jag inte skulle använda smink i veckan? Jag tror att jag skippar den tanken och pudrar på rejält i morgon. Det är inte värt att gå dit och känna sig fulare än en annan sunkig jävel på IT-gymnasiet. (Haha tro inte att jag menade alla elever där nu bara..) Jag menar, jag vet ju liksom själv vad jag säger om sådana som inte faller mig i smaken, man vill ju gärna inte att människorna ska tycka samma om mig? ...
Nu ser sängen väldigt lockande ut, så jag ska krypa ner där med mina lena ben.
Vi hörs i morrn vackra läsare : )



Puss på er hela högen! : ) Ta hand om er!

Övningskört

                                            Datum: 2009-01-19 Tid: 16:58:15 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 7 Kommentarer
Har fortfarande ont i magen, men tog en ipren förut så det känns lite bättre.
Åkte till Skövde förut med pappa (som också är hemma och mår dåligt) för att uträtta några ärenden. Jag övningskörde dit och hem, vilket betyder att jag har kört över 7 mil idag.
Var otroligt nära att få motorstopp mitt i all trafik bland rödljusen osv, men som tur var så skedde inte detta. Då hade jag varit riktigt rädd i så fall.
Man vill ju inte gärna krossas av en stor långtradare eller annat fordon.

Solen sken i lilla Hjo en liten stund idag, men resten av dagen har bestått utav moln.
Kan inte solen komma fram nu, och smälta all snö.
Jag vill ha värme, sol, fågelkvitter och ljusa tider!




Måndagen den 19/1 2009

                                            Datum: 2009-01-19 Tid: 11:36:46 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 7 Kommentarer
Jävla mensvärk...

Har man hälsan - då har man mycket! ...

Just snyggt avslut på gårdagens inlägg.
Egentligen ska jag väl vara glad att jag över huvudtaget fick någon mens, men att det ska göra såhär ont hade jag inte räknat med. Jag brukar inte lida av sådana här problem, men nu tusan.
Dock kan det vara skönt att ha en förlängd helg, så idag ska jag jobba med att få min musikrapport klar - igen!

Har precis druckit grönt te och hembakade mackor med rivna morötter i. Nu börjar mitt nya liv (för typ, tusende gången..) och jag ska må bra!
Missan låg så skönt här i soffan och vilade, men sen kom jag och min dator som fick henne att fortare än ljuset försvinna utom synhåll.

Idag börjar det nya schemat, vilket betyder otroligt sena fredagar. Hoppas verkligen på att jag kan byta ut historian mot Grafisk kommunikation B, det skulle kännas mycket bra!
Nästan onsdag är det ............ min FÖDELSEDAG! 18 vintrar blir jag vilket betyder att jag blir myndig och därmed kan sjukanmäla mig själv i skolan. Bland annat ..

Hejdå smink, säger jag.
Ska inte använda det på hela veckan så
att de fula jävlarna i ansiktet försvinner.
Som tur är har jag inte så överdrivet mycket
för tillfället, men använder jag puder osv.
så får jag räkna med att de ploppar upp igen.

Hej mineralsmink, säger jag istället.
Teknikens under .. ; )

Power yoga

                                            Datum: 2009-01-18 Tid: 20:28:35 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 12 Kommentarer
I'm alive!

Det är väl det jag får börja det här inlägget med.
Sitter här vid datorn och är helt stelfrusen i fingrarna. Får en sådan dålig blodcirkulation när jag bara sitter still hela tiden.

PY (som det så snyggt förkortas) var bra. Vi satt på varsin matta och gjorde en massa övningar hit & dit. Man märker hur otroligt dålig balans man har när man står där på endast ett ben och ska ha händerna över huvudet en längre stund.
Det ingick även att man skulle stå på huvudet, något jag inte klarade av. Dock var jag inte så mobbad, det var bara själva ledaren och en människa till som klarade det.

I bakgrunden var det hela tiden sån där lugn musik med flöjter och trummor. Är det bara jag som alltid får upp en bild i hjärnan som föreställer naturen när man hör sådan musik?
Mitt under alla övningar så började jag plötsligt fundera på varför jag bara tänkte på naturen hela tiden. Jag kunde väl lika gärna tänka på .. en tegelvägg?

Ska i vilket fall som helst fortsätta med den här yogan, varje söndagkväll mellan 18:00 - 19:30. Det kan vara mycket bra tror jag. Rensar tankarna lite och gör sig beredd för en ny vecka med nya utmaningar.
Känner mig helt problemfri och avslappnad nu, och det är underbart.

När man låg där och kämpade för att hålla uppe benen i luften och hela magen skakade, så fick det mig att tänka på hur mycket onödigt fett jag har på min lilla kropp.
Jag är bara 1.64 m lång, och jag har väldigt många kilon på min kropp som mer än gärna får försvinna i år. Det ska de göra också, det har jag bestämt mig för.
Nyttigare kost och mer träning.
Har man hälsan - då har man mycket!

Kontaktannons

                                            Datum: 2009-01-18 Tid: 16:55:08 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 18 Kommentarer
Jag söker en kort, tjock, rolig kille med stora
drömmar. Jag gillar mat, pyssel och att tjäna
kulor. Du måste vara intresserad av att li
sta ut rebusar och pussel som du kan lä
gga med mig och mina vänner på helgerna.
Ps. Var vänlig läs endast rad 1,3 och 5!

Haha, den var ju lite rolig ^^,

Söndagen den 18/1 2009

                                            Datum: 2009-01-18 Tid: 15:28:09 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 12 Kommentarer
Ute är det riktigt äckligt grått och tråkigt, och inne är det hyfsat städat och rent.
Fick lax till middag idag och det var självklart jag som fick ta hand om disken. Dock är det inte så jobbigt som man tror.. Det går hyfsat snabbt.

Senare idag ska jag för första gången i mitt liv prova på Power Yoga. Någon av er som har testat det?
Det ska bli spännande faktiskt, och förhoppingsvis roligt.
Mamma ville inte gå dit själv så det är faktiskt på grund av det som jag följer med, men gillar jag det blir det nog fler gånger. Vi tittade runt lite på hemsidan igår och kanske blir det som så att vi köper ett familjekort. I så fall vet ni en tjej som ska träna för allt hon är värd i vår, allt för beach 09 ; )

[ Så säger jag jämt, men det blir aldrig riktigt så ..]
Brukar alltid hata söndagar eftersom en ny djävulsk vecka väntar med en massa inlämningar & prov, men den här veckan har jag ingenting inbokat. Känns så himla skönt så ni förstår inte!

Puss på er finingar!

Utmanad!

                                            Datum: 2009-01-18 Tid: 13:41:49 Kategori: Blandat Kommentarer: 12 Kommentarer
Blev utmanade av dösnygga Jenna,
here it comes;

Regler:

· Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv.
· Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
· I slutet av inlägget skriver du 8 personer.

Mina fakta/(o)vanor:
  1. Jag avskyr scones
  2. Bloggen är mitt liv ._.
  3. Jag är jävligt frågvis av mig!
  4. Jag har åkt jetski i Medelhavet(!!) :O
  5. Jag är så sjukt beroende av godis!
  6. Jag älskar Stephen King.
  7. Jag kan göra volter på en stor studsmatta :D
  8. Jag är äckligt dålig på att färga mitt hår!
Jag utmanar:

CAJSA
MARIE
EMELIE
ANTON
HANNA
SABINE
EMELIEEMELIE
MALIN

Filmkväll med godis!

                                            Datum: 2009-01-17 Tid: 17:33:00 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 21 Kommentarer
Som ni kanske ser så har jag gjort lite förändringar här i min lilla blogg. Inget märkvärdigt, bara lagt till lite färger och en liten kommentarikon.
Trots att det bara är små saker man ändrar på eller lägger till, så tar det ändå fruktansvärt lång tid.

Försökte mig på att hjälpa snygga Jenna förut med hennes bloggdesign, men det var lättare sagt än gjort kan jag säga. Hoppas att det fixar sig ändå tjejen! : )

Vid 7-tiden ikväll drar jag till my loverboy Johan och ser på film.
Fight Club, har ni sett den? I så fall, är den bra? : )
Eftersom jag inte åt något godis igår, så får det bli ändring på det idag. Något får man väl unna sig såhär på helgen?


Hittade även en liten söt tavla i den där byrån förut.

Hultsfred 2009

                                            Datum: 2009-01-17 Tid: 16:43:56 Kategori: Blandat Kommentarer: 10 Kommentarer


Verkar som att det blir Hultsfred i sommar : )

<3

                                            Datum: 2009-01-17 Tid: 15:58:09 Kategori: Husdjur Kommentarer: 12 Kommentarer


Hittade min gamla dagbok

                                            Datum: 2009-01-17 Tid: 15:52:02 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer



Förut när jag letade igenom min gamla byrå så hittade jag min gamla dagbok som jag skrev i när jag gick i mellanstadiet.
Fin va? ; )
Dock skrev jag inte så snyggt som ni kan se, jag ser inte ens vad det står,  -knappt.

Bättre att ha blogg än dagbok, för i bloggen kan man i alla fall se vad det står, och datum!

Lördagen den 17/1 2009

                                            Datum: 2009-01-17 Tid: 12:38:54 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Bloggen knullar sig

Har inte gått att logga in på hela förmiddagen ju, typ.
Nu är det helg i alla fall, och jag väntar med spänning på att mamma ska komma hem med rakhyvlar. Mina ben har mer hår än huvudet just nu, och det gillar jag icke.

Gitarren står här bredvid mig och jag spelade nyss lite. I brist på annat att göra när bloggen inte funkade alltså. Spelade I want to break free, haha. Jag trodde att en skulle vara omöjlig, men ackorden var hyfsat lätta tack & lov.
Idag får bli en slapp dag.
Ska nog bara, vara hemma och ta det lugnt i min ensamhet, det kan vara skönt ibland.

Har för övrigt redan hunnit att dammsuga mitt rum, bädda sängen, dammsuga garderoben och ställt in julsakerna där inne. Nu är det fint här i rummet.
puss

Äntligen helg!

                                            Datum: 2009-01-16 Tid: 16:30:56 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Helt slutkörd efter en vecka i skolan.

Jag känner mig nästan ovanlig seg just nu, skulle nog kunna somna om jag hade velat det.
Hann med direktbussen hem idag (15:17) tack vare att jag inte hade någon resurstid! : )

Fick reda på hur det gick på affärsplanen och på mitt prov som jag hade i tisdags. VG+ på affärsplanen vilket jag är mycket nöjd med. Dock fick jag "bara" G på provet, men det är jag nöjd med.

Lite senare idag ska jag hem till Cajsa och vara där en stund, för att sedan komma hem igen och titta på Let's dance! Otroligt spännande, eller hur? ; )
Men, man kan ju bara inte missa det!

Nu ska jag, slappa lite : )
Puss ♥


.

Melinda goes redigerad

                                            Datum: 2009-01-15 Tid: 22:43:53 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer


Hell yeah! ; )
Vad gör man inte en sen torsdagskväll, om inte sitter och pillar i photoshop? : )

Det känns rätt gött faktiskt

                                            Datum: 2009-01-15 Tid: 21:32:14 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Idag gick jag osminkad till skolan, helt fucking otroligt.

Iklädd mjukisbyxor och en fet jävla tröja stack jag iväg till lilla gymnasiet. Jag måste säga att det var en fruktansvärd känsla. Om det inte hade varit för alla miljontals finnar som härjar runt i mitt ansikte, hade det varit helt okej.
Nu var det dock på det viset att jag hade en stor jädra finne mitt på kinden, som var onaturligt äcklig.

Sedan jag kom hem har jag däremot duschat, använt en bra ansiktsmask ett antal minuter, städat mitt rum och skickat in en engelskauppgift.
Det känns riktigt bra.

Nu fattas det bara att gå ut och mata lilla Ella också, i minusgraderna. Åh vad jag INTE vill gå ut, nu när jag har pyjamas och blött hår och allt.
Menmen, vad gör man inte. Jag vill ju inte gärna att hon svälter ihjäl.

 : )

Tips för kaninägare

                                            Datum: 2009-01-14 Tid: 20:42:16 Kategori: Husdjur Kommentarer: 6 Kommentarer
Det här är ju som jag har nämnt tidigare en blogg som handlar om precis allting. Eller nästan i alla fall. Det varierar ibland ganska kraftigt i alla fall.
Det som jag nu hade tänkt att rabbla upp för er som har små ninisar, är exempel på en massa (människo)mat som era små gnagare gillar.
Eller, Ella gillar det i alla fall. : )

En kanin måste ju äta varierande den också, och inte bara pellets och hö all the time. ; )
  • Kokt potatis - se dock till att den är kall, och att ni inte har saltat den. 
  • Majs, ärtor
  • Banan
  • Havrefras - ni vet sådana där "flingor" som ser ut som små kuddar : )
  • Kokta morötter
Kanske ni redan matar era kaniner med det här, men de här sakerna går verkligen hem hos min lilla nin.



Min dag

                                            Datum: 2009-01-14 Tid: 17:06:52 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Tog 8bussen i morse vilket resulterade i att jag kom 25 minuter försent till min mattelektion.
Kom insläntrande med min tunga ryggsäck i klassrummet, men inga kors i taket där inte. Där satt det ett gäng och diskuterade hej vilt om något som jag inte förstod.

Jag tittade frågande på min lärare men hon skakade bara på huvudet. Då sa en klasskompis att de snackade om Sverigedemokraterna.
Politik, intresserar mig icke. Det tror jag inte i alla fall. Så jag satt mest där med min mattebok och med mitt räknehäfte och skrattade lite åt en del sjuka kommentarer. För att jobba med matte c, det intresserar mig inte så mycket. Det är sjukt svårt kan jag tala om för er.

Försökte komma undan företagsekonomiprovet, men förjäves. Läraren tvingade mig att göra det i alla fall eftersom det skulle ta för lång tid att göra ett omprov tills på fredag.
Ett IG får jag räkna med där, fy vad jobbigt. Jag orkar inte med sånt där. Inte längre.

Dessutom har jag ett historiaprov i morgon som jag inte orkar med. Har faktiskt skickat iväg ett mail till min lärare och frågat om jag kan få börja den kursen istället. Det är Grafisk kommunikation B (läser in A-kursen nu..). Hoppas, hoppas, hoppas!
Jag klarar inte historian. Jag kan inte diskutera sådant med mig själv. Inte en massa orsaker och konsekvenser. Nej, jag kan bara läsa och skriva ner fakta. Om ens det..

Jag gillar skolan, men jag gillar inte skolan.


.

Tankar

                                            Datum: 2009-01-14 Tid: 16:31:14 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Det är tur att vi människor är så olika varandra måste jag säga.

Vissa kan ju dock vara skrämmande lika till antingen sättet, utseendet eller kanske båda? Ändå är det alltid något litet som skiljer varenda människa åt.
Var på biblioteket förut med Anton och Susanne och då läste jag ett litet stycke ur en bok. Det stod något i stil med:
"Tur att inte alla är förälskade samtidigt, hur skulle världen då se ut?"

Antagligen menade hon/han på att när man blir förälskad så finns det inget annat än lycka och positiva tankar i ens hjärna. Man bryr sig inte längre om alla världens problem (såsom svält, krig och miljöförstöring) och om ingen hade gjort det så hade det antagligen varit ännu värre än vad det är idag.
Fast i och för sig. Hade alla varit förälskade så hade ju alla varit hyfsat lyckliga, men ändå olyckliga ifall de inte kan få den de älskar?
Krångel det där alltså, det där som kallas kärlek.

Det är orättvist

                                            Datum: 2009-01-13 Tid: 21:10:01 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Med risk för att låta lite som Blondinbella gjorde härom dagen...(Dock skrev hon om ämnen, jag skriver om hur man ska klara dem!)

Men jag blir så sur.
Den här veckan består av 5 prov som är uppdelade på 3 dagar. Får det vara så?
Det enda som händer är att jag får panik och jag vet inte ens vart jag ska börja. Hade det handlat om inlämningsuppgifter hade det varit en annan femma, men nu är det så att jag ska läsa igenom en massa sidor och kunna i princip allting om det. Dessutom hatar jag prov eftersom jag blir så stressad.
På grund av det glömmer jag bort allt jag har läst och allt blir bara dumt. Skrivkrampen är ett faktum.

Visst, prov har funnits i alla tider och alla får göra det. Men med dagens möjligheter..
Jag menar, folk pluggar på distans, de går halvdagar osv. Varför måste då jag dö av panik eftersom jag har 1000 prov?
Jag och några kompisar gick in till läraren förut och frågade snällt om vi kunde få göra en stor inlämning istället för att ha prov, men icke.
"Det är orättvist mot de andra eleverna" kan tyckas, men vafan! Har de samma problem är de väl deras sak att ta upp med läraren. Jag tycker inte att man ska behöva få ett sämre betyg bara för att man har svårare för något speciellt. Som till exempel att skriva ett prov under en pressad tystnad.

Vad tycker ni?
Kan ni sitta i ett klassrum och göra prov eller vill ni som jag ha längre tid på mig och kunna sitta hemma i lugn & ro!?

Filmer med Melinda & Emelie

                                            Datum: 2009-01-13 Tid: 20:31:30 Kategori: Videos Kommentarer: 1 Kommentarer




.

Mål för år 2009

                                            Datum: 2009-01-12 Tid: 21:29:13 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Trots att jag är en människa som gärna bryter mot lagen och som inte klarar av målen jag sätter,
så vill jag ändå sätta mål det här året.
Enkla mål, som inte på något sätt gör det tyngre för mig, utan som i längden bara kommer vara bra för mig.

  1. Gå ner i vikt - minst 10 kg.
  2. Kämpa på i skolan och försöka finna en kämparglädje!
  3. Träna mer och äta nyttigt. Godis en dag i veckan. 
Det är faktiskt de enda riktiga "målen" jag har för i år.
Som jag skrev i början av januari (eller var det i slutet av december?) så sa jag att jag inte skulle ha mål. Bara bli en bättre människa och ha mer ordning i rummet.
Jag har faktiskt en ganska hyfsad ordning i mitt rum nu. Brukar bädda sängen i alla fall. ^^

IQ-test

                                            Datum: 2009-01-12 Tid: 18:29:17 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 1 Kommentarer
Nu har jag äntligen provat att göra ett IQ-test.
Var dock inte så smart som jag hade hoppats på, menmen.

Försökte klistra in svaren här i inlägget, men det blev bara kaos.

Totalresultatet: "Du fick bättre resultat än 72 % av populationen:"

Varje del har ett maximumresultat på 20. Medelresultatet är 10.

Frågor om ordförråd
Parametrar: verbal konceptbildning, semantisk kunskap, långtidsminne, stimulans i
tidig miljö, intellektuell nyfikenhet
Resultat i språkdel: 14

Resultatet i minnesdelen: 15

Gråt inte över spild mjölk :)

Gå in HÄR och gör testet du också!

Skolan är allt bra rolig ibland

                                            Datum: 2009-01-12 Tid: 17:26:54 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Om det inte vore för alla prov och inlämningar som jag ständigt har
i skolan, så skulle jag tycka att det var riktigt roligt där.
Folket är så otroligt blandat och det är bra tycker jag. De kläcker ur sig roliga meningar som kan göra hela ens dag (eller nästan i alla fall).

Jag började av en anledning garva så mycket häromdagen när Emelie kläckte ur sig:
- Usch vad kallt, jag känner mig som Rose i Titanic för fan! (Eller något i den stilen i alla fall :P)

Idag var det ett himla tjat om ordet bulle. Bullfittor och bollsnoppar.
En kille i skolan sa:
- Vadå, är det något fel med att ha en bullsnopp? Va? Är det det?

Jösses. Det är så sjukt egentligen, att vi snackar om sådant. Men jaja, det är ju roligt i alla fall.


Har varit på ungdomsmottagningen nu och medan jag väntade på min tur satt jag och läste ur boken vi fick idag på svenskalektionen. Dvärgen heter den och är inte överdrivet tjock (som tur är!). En lättläst bok på ynga 120 sidor (typ). Borde väl förhoppningvis vara utläst ganska snart.
Har prov på den vecka 8.
Jag blev så sur förut. Vad jag minns så bestämde klassen sig för att vi gillar inlämningar mer än vad vi gillar prov. Ändå ska vi ha prov. Näe, läraren måste ha missuppfattat vad vi sa.
Life's unfair!


It's like a nightmare

                                            Datum: 2009-01-12 Tid: 10:29:39 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 6 Kommentarer
Har webbdesign och läraren har genomgång. Hur roligt är det på en skala? ._.
En massa snack om PHP, tror jag.


Det blåser som bara den ute, och man kan riktigt höra hur det viner här inifrån.
Drack kaffe med Anton och Susanne på rasten vilket säkert var behövligt. Dock tror jag inte att det gick hem hos Susanne eftersom hon hällde ut allting i slasken sen.. ; )

Gick även en promenad med Anton runt skolbyggnaden för att få en nypa luft, riktigt skönt faktiskt.
Har suttit och rensat datorn nu under lektionen. Hade så fruktansvärt många mappar och onödiga gamla skoluppgifter. Nu är det i vilket fall som helst ordning & reda, som det ska vara!




Jag skulle bra mycket hellre spela på dessa underbara trummor
(fastän jag suger!)
än att sitta här.



Såhär underbart gott kan det vara på Wallermans.
Här är black&white med både strips och klyftpotatis.



Jag & Emelie när vi hoppar och skuttar på kusten.
Där gick vi fortfarande på Natur i Tibro.
Underbar dag. : )

Måndagen den 12 januari 2009

                                            Datum: 2009-01-12 Tid: 08:46:18 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Kom alldeles nyss inspringandes i klassrummet eftersom jag
tog 07:45 bussen. Kommer då 5-10 minuter sent vilket ibland kan vara lite störande.
Fick veta migg slutbetyg i Näthandel A och det blev ett VG. Det är ett bra betyg men jag hade nog faktiskt hoppats på ett ännu högre.
Nu ska jag inte deppa i alla fall, det duger.

Än så länge har jag inte så stor koll på vad som händer idag, men förhoppningsvis blir det en bra dag.
Ska förbi ungdomsmottagningen och apoteket efter skolan för att köpa lite saker som behövs..


<3


Update!
Engelskan är inställd och jag slutar då 14:25 istället för 15:30.
Underbart!

Det är så skönt med en blogg

                                            Datum: 2009-01-11 Tid: 20:39:30 Kategori: Filosofi Kommentarer: 3 Kommentarer
Jag har suttit och tittat igenom min blogg lite och kommer ihåg en massa fina stunder.
Jag älskar verkligen att ha en blogg eftersom mitt minne på senare dagar har svikig mig.

En annan rolig sak med bloggen är att se hur mycket/lite man har förändrats på några år. När jag läser gamla inlägg märker jag hur tråkig och utseendefixerad jag var då.
Allting skulle vara perfekt, särskilt tänderna.
Visst, jag har alltid haft ett hat för mina tänder, men hey! Nobody's perfect!

Innan jag går ut och matar Ella, och innan jag börjar plugga till mina prov, så måste jag bara skriva lite här i bloggen. Sedan jag skaffade Pindilusen så har jag nog faktiskt ändrats ganska mycket. Förhoppningsvis åt det positiva hållet. 

Förr kunde jag tycka att en person som hade vissa kläder, en viss frisyr, konstiga tänder osv, var äcklig och fruktansvärt missbildad.
(Okej, än i dag blir jag sur när jag ser modeller i H&M som har en meter glugg mellan framtänderna)
Men i alla fall, idag har jag helt ändrat min åsikt.
Nu ser jag hellre att människor är sig själva och INTE ändrar på sig. T ex, har du en glugg mellan framtänderna så gör inte det något, det betyder ju bara att du är du.
Dock förstod jag inte det för några år sedan då jag la en massa plast på mina tänder, men det var då det.

Egentligen säger jag emot mig själv känner jag, för JAG vill ändra på mig. Jag vill bara att alla andra ska ha ett bra självförtroende och känna att de är bra utan att behöva ändra på sig. För i mina ögon duger de som de är!
Jag själv har dock inte det självförtroendet att jag känner mig snygg om jag inte har "idealkroppen". Det är synd, jag borde försöka träna bort den känslan.
Jag kan lova er, att hade jag inte haft plast mellan mina tänder, då hade jag aldrig pratat.

Saken är väl den att man inte förstår att ingen annan tänker på det lika mycket som en själv.
Då är jag mer en sådan person som tänker på om en människa har samma byxor 2 veckor i sträck. Jag struntar i personens tänder eller ögonfranslängd! ;)

Det var bara det jag ville säga. Godnatt

Bittersweet Symphony

                                            Datum: 2009-01-11 Tid: 19:29:34 Kategori: Videos Kommentarer: 1 Kommentarer

The Verve - Bittersweet Symphony

Äntligen!  Har hört låten som bakgrundsmusik i en massa olika serier, men aldrig vetat vad den heter.
Johan har äntligt tagit reda på det och här har vi den.
Enformig kanske, men jag gillar den.

Blogghjälp #9

                                            Datum: 2009-01-11 Tid: 16:40:25 Kategori: Blogghjälp Kommentarer: 1 Kommentarer
Det var ett bra tag sen jag skrev något i kategorin Blogghjälp. Tänkte därför ändra på det nu och skriva ett litet tips! Det låter väl bra?
Det jag tänkte gå igenom i det här inlägget är hur man som jag brukar göra väldigt ofta, ändrar färgen på texten i inläggen.

Det hela är väldigt enkelt, för det enda ni behöver göra är att klistra in en liten kod innan ni publicerar.
Koden i fråga ser ut följande:
<font color="#......">

Där de 6 punkterna befinner sig ska ni fylla i vilken färg ni vill använda er av. Ni kan se hur färgkoden till en viss färg ser ut i t ex photoshop, men ni kan också ta hjälp av den här färgkartan.

Ni klistrar in koden innan texten ni vill ändra på, men lägger sedan till ytterligare en kod när ni vill att texten ska vara i sin vanliga färg igen.
Koden ser då ut följande:
</font>

Svårare än så är det inte!
Good luck! ; )

I can't control my thoughts

                                            Datum: 2009-01-11 Tid: 12:26:04 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Då var jag igång igen!

Varenda dag det här året har jag träffat Johan. Det känns skönt. : )
Helgen har varit fantastisk och vi har bland annat ätit god mat på Wallermans, trummat i lokalen och sett några filmer.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag kan ju nämna att jag i fredags (tillsammans med Anton och Emelie) åt en jättegod tacobuffé på Harrys.
Jag får väl be om ursäkt till Anton eftersom det inte blev riktigt som han hade tänkt sig, men han tyckte nog om tacos ändå. : )



I fredags så lekte Anton att han var med på circus... eller något i den stilen, på en papperskorg! (Säger man papperskorg eller soptunna? Det är ju inte direkt en soptunna eller..?) Den sista bilden är tagen i torsdags tror jag när de fulade sig. ; ) Åh, de är så söta :D Utan dem så skulle inte skolan vara densamma, lita på det.

Kommande vecka kommer att bli sjukt jobbig.
Tisdag - Onsdag - Torsdag så har jag prov. Teknikutveckling, Företagsekonomi B, Historia.
På måndag ska jag dessutom redovisa min låt som jag (Johan) gjorde till musiken. Men jag upptäcker till min stora förskräckelse att den är borta. Säg inte att jag har raderat det lilla stycket..

(JA, jag hittade den!) Då var det problemet löst.



Strapping Young Lad - Detox
Lyssna vid 3:30 typ, det är då det är som allra bäst! Ni kanske tycker att det är märkligt att jag lyssnar på sånt här, men jag skyller på Johan, eller Mohan. Sjukt fint är det i alla fall, och sångaren har en jättefin röst.

Vi hörs sen sötnosar : )

Musikinlämning - Inlämnad

                                            Datum: 2009-01-08 Tid: 21:34:38 Kategori: Blandat Kommentarer: 8 Kommentarer
Ibland känns det riktigt skönt!

Nu är mitt arbete om discomusiken inlämnad och jag hoppas och tror att det blir ett VG. Skulle verkligen behöva ett starkt MVG för att kunna få MVG i kursen, men det är en omöjlighet har jag insett.
VG är bra, men jag behöver poäng, det gör jag verkligen.
I och för sig så vet jag inte ens vad jag vill söka för högskola sen, eller ens jobba med. Men, det löser sig.

Jag måste ju ta bilder på min nya frill, men jag har tappat bort kameran.
Eller vänta, jag tror jag vet vart den befinner sig, frågan är bara om jag orkar fota?
Det gör jag nog. Bilder kommer förhoppningsvis senare idag. : )

Nu ska jag ut och mata min lilla kanin Ella så att hon inte svälter ihjäl.

Då var allting som vanligt igen

                                            Datum: 2009-01-08 Tid: 20:10:11 Kategori: Blandat Kommentarer: 5 Kommentarer
Hejsan

Då har jag varit i skolan igen då. Allting känns precis som vanligt och prov & inlämningar väntar.
Tro det eller ej, men jag har faktiskt en inlämning som ska vara inne idag. Det är givetvis musiken jag talar om och jag är alldeles strax färdig med den.

Blev lite rädd för ett ögonblick när det stod på elevpresens att jag hade prov i morgon i företagsekonomi B. Det hade inte läraren sagt något om innan lovet, så jag räknade inte ens med att göra det.
Dock hade något blivit fel och provet är nästa vecka. Tjoho! =)

Historian suger kuk (om jag ska yttra mig så brutalt). Det är otroligt svårt och krävande och ett prov väntar i nästa vecka.

Nej, nu väntar musikinlämnigen. Jag vill bara göra klart den och få det gjort så kommer jag tillbaka sen!
Puss & Kram, januaribarn!

She flies to a place where she's loved

                                            Datum: 2009-01-07 Tid: 22:56:47 Kategori: Filosofi Kommentarer: 5 Kommentarer
A broken heart that the world forgot..

VARNING! Det här inlägget skriver jag för mig själv och ni behöver inte läsa eller ens ta åt er. Det är såhär jag känner nu.

För det första så är jag så innerligt trött på (enligt mig) fjortisar som på MSN ska skriva exakt vad som händer hela tiden. Igår hade jag (mycket väl medveten om att jag var töntig) till exempel skrivet på min msn: JAG HAR KLIPPT LUGG!
Jag menar, vad ska folk säga?
" Har du klippt lugg??!?"
Vad ska jag svara? "Ehm..nej..?!"
Tänk vad uppmärksamhet är uppskattat i dagens samhälle. Bara en liten kommentar från någon (man behöver inte ens känna personen i fråga) kan göra en hel dag.
Hur som helst.
Jag tycker i alla fall att det är otroligt töntigt att med VERSALER skriva hur hemskt eller bra något är. Det är som det är, och jag vet att jag säkert har gjort liknande någon gång. Men jag måste sluta med det. Jag gillar inte att DET är sättet att ta till sig uppmärksamhet i dagens läge.

För det andra är jag trött på folk som använder bilddagboken för att skälla på folk eller säga vad de tycker. Tänker de inte på att den informationen går ut över bra många fler än vad som egentligen behövs?
Härom dagen såg jag att en tjej hade skrivit att jag var en bitch och att hon hade bett mig dra åt helvete(indirekt eftersom inga namn förekom). Det tyckte jag var lite konstigt eftersom hon inte ens hade bett mig dra åt helvete. Det var bara något som hon skrev för att visa sina kompisar hur bra hon var. Åh, jag blir så trött. Det är ju så onödigt.
Dessutom, som jag och Johan snackade om förut.
Varför kommenterar man bara de negativa bilderna och texterna?
Det är sjukt många som använder bilddagboken till att skriva saker som: "Jag vill inte leva längre." "I morgon är jag död!" "Jag HATAR dig!"
Sådana saker får oss att tända till och bli nyfikna. Vi skriver då saker som ska få personen i fråga på bättre tankar. Säger åt dem att nej de ska leva. Låter dem få veta hur bra människor de är och att de liksom alla andra förtjänar ett bra liv här på jorden.
Nej, jag blir bara sur. Jag skriver då hellre ett tag senare: "Men du? Skulle inte du dö förra veckan eller?"
Känslokallt? Kanske det. Men hur känslokalla är då inte de små grynen som har skrivit de där inläggen?
Nej, omoget är vad det är.

För det tredje så avskyr jag mig själv. Jag är verkligen en sådan människa som försöker hitta fel på människor för att själv må bättre. Det är ju också så onödigt.
Visst, jag har gjort en hel del dumma saker i mitt liv, men egentligen inget som jag riktigt ångrar. Jag har lärt mig något av allt och jag har också insett att allting har haft en stor betydelse.
Det var, om jag ska vara ärlig, boken Den nionde insikten, som fick mig att riktigt tänka till över mitt liv. Jag kom då fram till en hel del som jag inte skulle ha tänkt på innan. Bland annat att man aldrig är ensam, det händer saker hela tiden. Det gäller bara att vara uppmärksam och inte låta dåliga tankar ta över. Jag blev uppmärksam, och saker hände. Men sen, när boken var slut.. då hände det ingenting mer.
Nu är det dock inte boken det handlar om.
Jag hatar mig själv för att jag inte är jag. Jag är inte tillräckligt stark som individ för att i alla lägen kunna vara som jag är nu. Saken är den att jag inte tänker på samma sätt i alla lägen. Utan jag blir en annan person, en sämre människa helt enkelt. Jag är rädd för skolan just nu. Inte för läxorna och proven, utan för att bli en människa som jag egentligen inte är.
Det är som om en kupa omger mig när jag sitter på bussen på väg till skolan. Den är runt mig hela dagen, men försvinner sedan när jag kommer hem igen.
Jag fattar ingenting. Ska det vara såhär?

Det var nog det mesta jag hade att klaga på ikväll. Nu ska jag bädda sängen och sova. I morgon börjar skolan igen..


Som grädden på moset så bjuder jag på en "fjortisbild".
Såhär ser jag ut i lugg också. Enligt min bror och Johan så ser jag betydligt yngre ut. Det kanske stämmer..: )

Den 7 januari 2009

                                            Datum: 2009-01-07 Tid: 12:05:56 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer
Underbara bloggvärld..

Solen skiner och jag har precis tryckt i mig lite frukost bestående av te, ostmacka och ett antal vindruvor. Gröna, kärnfria sötnosar.
Senare idag så kommer Johan hit och vi ska dra till Ming och käka lunch. Ming är för er som inte vet det, en kinarestaurang. Har inte ätit där sen... jao, sen sist! Det var nog någon gång i oktober eller slutet av september. Det ska bli jättegott!


Igår på kvällen kom Cajsa förbi en sväng och vi satt och skrattade en stund. Dels åt programmet Robins som vi tittade på lite, och dels åt några härliga nyårsbilder.
Sedan gick något galet..
Jag drog fram saxen och klippte, helt spontant, lugg!
Nu är jag inte längre mobbad i mitt lilla gäng eftersom att alla nu har lugg. Men det är fint med lugg tycker jag, det ramar in ansiktet lite.
Jag kan ju dock inte påstå att jag är vidare snygg i min nya frisyr, men det blev bättre än vad jag hade trott. Jag är ju nämligen en sån där människa med en liten panna (då har jag hört att man ICKE ska ha lugg) men det struntade jag i just nu. Jag menar, tröttnar man så är det ju bara att sätta dit ett diadem eller ett litet spänne.
Dessutom så växer det ju ut igen, och man kan ju inte gå omkring i samma frilla livet ut, eller hur? Lite variation behöver man allt.
I alla fall jag.

Än så länge har jag bara tagit bilder med mobilen, och den orkar jag inte koppla in till datorn såhär i hastigheten.
Bilder kommer senare helt enkelt. : )


Nu ska jag göra mig i ordning. Puss på er så hörs vi sen sötbollar =)

Tell me I'm wrong but I feel so free at the same time

                                            Datum: 2009-01-06 Tid: 14:00:29 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer
Nu kommer paniken här..

Aldrig förr har jag känt en sådan oro inför skolan.
Jag är riktigt rädd för vad som komma skall.

Jag kanske är den enda människan i världen som känner såhär, och det är säkert helt knasigt. Men jag är avundsjuk på min katt. Hur knäppt det än låter så är det så det är.
Tänk att bara kunna strosa runt hemma dagarna i ändra. Äta när man känner för det. Vila, leka och busa.
Att som jag, behöva gå omkring och känna en tyngd i kroppen hela tiden, är inte det jag kan rekommendera.


Den kommande vårterminen är ingenting jag ser fram emot.
Jag mår mycket bättre av att vara hemma i Hjo med Cajsa, Marie, Johan osv och bara slappa och ha det bra. Inte springa omkring i Skövde och ha en massa läxor och prov stup i kvarten.
Jag bli en helt annan människa där borta, en människa som jag inte vill vara. Som varken jag eller någon annan tycker om. Jag ska göra mitt bästa för att försöka vara den som jag är nu, idag. Och som jag har varit under lovet. Inte låta andra ändra på mig (omedvetet självklart). Det är väl det som kanske skrämmer mig mest..

Strong, be strong.

Än är det inte slut

                                            Datum: 2009-01-06 Tid: 13:19:45 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Förlåt för den taskiga uppdateringen de senaste dagarna..

Anledningen till att jag inte har satt mig vid datorn och bloggat de senaste dagarna är att jag har varit med Johan.
Vi har inte gjort sådär fruktansvärt mycket, utan mest tagit det lugnt och njutit av ledigheten (som alldeles strax är slut). Sett ett antal filmer:

  • Battle Royale - Handlar om en skolklass i Japan som skickas till en ö mitt ute i ingenstans. Ungdomarna i Japan beter sig bara värre och värre och de vuxna är rädda för dem. Eleverna får i vilket fall som helst i uppgift att ha ihjäl varandra. Alla knep är tillåtna.. En film som trots mycket blod är ganska komisk.
  • Smala Sussie - Behöver jag förklara? Sveriges genom tiderna bästa film!
  • The girl next door - En gripande film som är baserad på en sann historia. (Sånt är hemskt) 2 tjejer, storasyster och lillasyster, är med i en bilolycka och föräldrarna omkommer. De får nu bo hos sina sysslingar och de blir otroligt misshandlade. Särskilt den äldsta tjejen. Fy, jag kunde knappt se klart den.
Det kan ha varit någon mer, men just nu minns jag inte.
För tillfället sitter jag och lyssnar på en massa låtar som Dj Boonie och liknande har gjort covers på. En del är väl helt okej men det låter ju lite roligt.
Har fått se mitt nya schema och det är inte den bästa synen.
Onsdagarna är helt okej med sovmorgon och jag slutar redan vid halv 2. Hur ska jag överleva? Jag vill bara sluta, hoppa av. Leva. Men jag inser ju att det inte går eftersom jag inte har några pengar till det.
Ska jag se det positivt och tänka "det är bara 1½ år kvar!" eller ska jag tänka tvärtom. Att allt är hemskt och att jag hellre hänger mig?

Jösses.
Ska snart skriva lite på min musikinlämning som ska vara inne på torsdag. Kursen slutar nu och istället för musik kommer jag att ha textkommunikation. Vi får väl se hur det går, men jag ser fram emot det än så länge. Jag antar att jag kommer säga tvärtom när kursen väl har startat..

Ha det bra så länge så hörs vi sen!


.

I want to break free

                                            Datum: 2009-01-03 Tid: 12:18:58 Kategori: Videos Kommentarer: 8 Kommentarer
Hejsan

Hela veckan har jag känt mig osäker på vilken dag det faktiskt är, men idag är det lördag. Så långt är är jag med.
Pappa visade mig en låt med Queen igår som jag verkligen tycker om. (Jag är en sån där människa som gillar äldre låtar). Låtens titel är samma som inläggets rubrik.

Vad händer idag då?
Lovade mamma att slänga ihop en kladdkaka och städa mitt rum. Det ligger damm och kläder överallt, och det är ju riktigt illa. Jag som lovade mig själv att under 2009 bli mer ordentlig av mig. Ska bli!
Moster med familj kommer runt 4 och blir bjudna på mat. Smörgåstårta och kladdkaka blir det då.



 


I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
Youre so self satisfied I dont need you
Ive got to break free
God knows God knows I want to break free



En solig dag vid Mullsjön

                                            Datum: 2009-01-02 Tid: 21:29:41 Kategori: Photoshop Kommentarer: 1 Kommentarer
Jag vaknade i morses av att solen stod som spö i backen (som endel så fint säger..)
Där låg jag i min säng och klockan var nästan 12. Inte kunde jag missa ett sådant förträffligt tillfälle att fota. Jag drog på mig kläder och stack sedan tillsammans med min kära D300 ut i trädgården.

Jag kan inte fotografera.

Det har jag lärt mig idag. Fy tusan vad arg jag blev. Försökte fånga Ella på bild men det ville sig verkligen inte. Hon bara skuttade iväg så fort jag närmade mig..
Min familj kom med förslaget att vi skulle åka upp till sjön som ligger inte alltför långt härifrån och grilla korv. Givetvis blev det av.
Jag övningskörde dit och det gick ju som stulet. Fick backa en massa gånger och köra på otroligt smala vägar, men det gick fint. Jag känner mig redo för körkortet!
Jag och min tröga lilla bit till hjärna tänkte ju att vid sjön har jag världens chans till fina bilder. Men att, tjoflöjt. Där hade jag fel.
Där var en massa människor som riktigt förstörde naturen och dess härliga detaljer.  Jag fick inte en enda bra bild idag, och det är riktigt illa. Sådant mår jag dåligt av.

Men men, nu ska jag inte vara negativ. Korven var god och solen sken. Vad mer kan jag begära? Jag såg till och med ett antal småfiskar simma omkring där under isen. Tog en massa extremt fula bilder på min familj, men de väljer jag att inte lägga upp här. Så hemskt är det..



Här kan ni se sjön (som inte är så stor). Tro det eller ej men jag gillar den och storleken på den (sjön alltså).
 På sommaren är den badvänlig med många snälla grader.
På vintern fryser den och gör att man kan åka skridskor
(ni kan se några i bakgrunden..)



You have built a love but that love falls apart

                                            Datum: 2009-01-02 Tid: 21:09:32 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer


Åh, jag blir så sur!
Sämsta kameran: Panasonic DMC-FX33 LUMIX
Bilden blir cp om man har blixt men svinsuddig om man inte har det..

Jag blir så trött.
Nåväl, jag skrapade ihop det här i photoshop nyss

Missan

                                            Datum: 2009-01-02 Tid: 16:07:52 Kategori: Husdjur Kommentarer: 4 Kommentarer


Sötnosen under bordet

1 januari är nu avklarad

                                            Datum: 2009-01-01 Tid: 22:25:39 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
2009 nu alltså, och första dagen är redan avklarad.
Har varit otroligt trött hela dagen och egentligen bara slappat. Drog en sväng till Skövde förut med Linus och satte i mig en lilla menyn.
Av någon konstig anledning får jag alltid skrattanfall i hans närhet och idag ledde det till att jag tappade mitt hamburgebröd mellan sätena i bilen.
Jag förstår verkligen inte varför jag näst intill dör av skratt när han faktiskt inte ens säger något. Värt att tänka på!

Gick inte upp förrän runt 1 idag på grund av att det blev lite sent igår.
Johan kom hit efter att Linus hade släppt av mig hemma igen och han hade med sig otroligt mycket lösgodis. Vi såg en film som jag inte minns namnet på men som Matt Damon medverkade i.
Tittade även på 10 år med Parlamentet, men det var väl inget speciellt.

För övrigt så fungerar inte min vänsterpil på den bärbara datorn vilket är otroligt störande. Hela datorn håller på att falla ihop märker jag. Blir till att lämna in den hos Holm i skolan så att den får en liten kur.

Då drar vi igång det nya året

                                            Datum: 2009-01-01 Tid: 13:23:04 Kategori: Videos Kommentarer: 1 Kommentarer


Hade ni en bra nyårsafton?
Min var helt underbar med en massa trevligt folk och...en massa mobiler.
Haha, alla var som galna igår och skulle filma med mobilen och prata in samtidigt. Det fina "familjekortet" (som jag för övrigt var med på..) slutade i katastrof med att Johans morbror befann sig på golvet och Johan sprang därifrån. Jag kan dock säga att vi inte hade tråkigt någon gång! ; )
Vid tolvslaget åkte vi upp på Billingen och tittade på "alla" raketer som sköts upp. Jag hade faktiskt trott att det skulle vara fler, men det dög gott och väl.
Svepte ett glas champagne när jag ändå höll på! : )

Se videon också.
För er som har sett Smala Sussie så känner ni väl igen Pölsa! Det där är hans kontaktannons. För härlig är den ju.