Starsign

                                            Datum: 2009-09-29 Tid: 13:25:31 Kategori: Foton Kommentarer: 2 Kommentarer
Jag vet inte riktigt hur jag kom in på det, men här sitter jag och tittar på olika sidor som handlar om stjärntecken. Läste självklart om mitt eget, vattumannen, och blev faktiskt väldigt positivt överraskad! :D
Det stod om vilka vattumannen passar ihop med;
Vattumannen - Vattumannen
"Ni är ett påhittigt kärlekspar som stimulerar varandra till kropp och själ. Ni har båda ett sjätte sinne och tillsammans upplever ni saker andra inte ens märker. Förhållandet kan bli mer vänskapligt än kärleksduo. Försök hålla romantiken igång."

Johan är nämligen också vattuman förstår ni!
;> Det roliga är, att det som står ovan faktiskt stämmer, hah. Fast såå vänskapliga är vi inte alltid, som tur är! ;D Åh, jag älskar kärleksastro!

Tisdag

                                            Datum: 2009-09-29 Tid: 12:54:25 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer
Väckarklockan börjar tjuta som aldrig förr. Tusan också, hon hade nästan glömt av hur den brukar låta. Trött och lagom vresig sträcker hon sig efter det störande momentet för att få tyst på oljudet. Hon lyckas nästan somna om innan hennes mamma kommer in och lägger handen på benet. "Dags att gå upp", hör hon lite svagt.
Skola igen då, efter en så lång tid borta från helvetet. Hon vill, men ändå inte.

Försöker resa sig från sängen, men så fort hon rör sig så känner hon hur illamåendet tränger sig på som elak inbrottstjuv som är allt annat än välkommen.
Hur länge ska det vara såhär?
Hon går till badrummet, fyller på vattenflaskan med kallt vatten, och återvänder till den sköna, varma sängen. Mobiltelefonen ligger lägligt bredvid henne på sängbordet, lägligt nog för att kunna sjukanmäla sig.
Utanför fönstren börjar solen sakta gå upp, men det är inget hon märker eftersom hon snart somnar bort från magontet och det hemska illamåendet...

It seems..

                                            Datum: 2009-09-27 Tid: 21:44:13 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Ååååh vad skönt det är att ha skrivit av sig lite. Jag använder mig fortfarande av min privata blogg nämligen, där jag skriver sådant som kanske inte alla andra ska/behöver läsa.
Att få skriva precis så som jag känner för tillfället, är riktigt skönt.

No school för mig i morgon. Haha jag känner mig som värsta problembarnet, och jag hatar det. Jag vill inte vara en sådan som har problem. Allra minst vill jag vara en sån där som måste förklara för läraren varför jag inte dyker upp, varför jag inte lämnade in den där viktiga uppgiften. ÅÅH, det här är det värsta jag vet.
Jag vill inte vara speciell, jag vill vara en av alla andra! Punkt.

After I'm dead

                                            Datum: 2009-09-27 Tid: 19:07:22 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
{Åh, jag känner mig glad, samtidigt som jag är lite rädd.
Lite nervös, men samtidigt inte.}

Fixade i ordning vinterkaninburen nyss, så nu befinner sig Nelly i den. Nymålad (vit) med skydd för taket och nytt nät. Jag orkade inte vänta tills i morgon med att köpa ett nytt, starkt nät, utan tog hönsnätet vi redan hade hemma. Det får duga tills vidare. Märker jag att det är avtuggat så får jag nog dock överväga att byta..

Mamma har bakat päronpaj, vilket jag aldrig tidigare har testat, så det blir premiär alldeles strax! [Hoppas att den är godare än pappas vidbrända brunsås han försökte sig på till middagen innan..]

Känner fortfarande att jag inte har särskilt mycket att blogga om, jag hoppas att lusten återvänder! Det gör den nog, det brukar den göra i alla fall! ;>
Ha det bra nu mina vänner! Ta hand om er! <3

Home

                                            Datum: 2009-09-26 Tid: 17:45:56 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer
Åh, jag vet egentligen inte ens varför jag skriver här.
Jag känner att jag inte riktigt vet vad jag ska säga, jag är helt tom på ord.

Är hemma från Italien nu i alla fall, och jag är GLAD över att vara hemma igen. Av de länder jag har varit i hittills så är Sverige helt klart bäst. I alla fall vad gäller naturen...
Orkar inte med den fuktiga luften där nere, och all värme som är nere i sydeuropa, haha vad negativ jag låter, men så är det!
Sverige, ÄLSKADE Sverige! ♥

Jag tog en del bilder, men jag tänkte att jag gör ett bildspel med lite musik och publicerar vid ett annat tillfälle.
Ingen orkar ändå sitta och titta på alla tråkbilder på byggnader osv. ;)

Har kommit in i en period då jag bara lyssnar på kärlekslåtar, jag får inte nog! För övrigt så måste jag nog se filmen Ghost igen, den är så himla fin, och sorglig! Precis vad som passar mig nu när jag gråter för allting..

Nu ska jag sova! Puss

In Italy!

                                            Datum: 2009-09-20 Tid: 17:26:24 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 5 Kommentarer
Hello everyone!

Ar i Italien nu, mina vanner!! Sitter vid en dator har pa hotellet och de har ju sjalvklart inte alla bokstaver!! Menmen, jag kan skriva i alla fall.

Idag har det tyvarr varit regn, men vi har haft runt 30 grader alla andra dagar, helt underbart!
Idag var vi i Pisa och kollade pa det lutande tornet, tjooohoo. Det var riktigt ballt, coolt! Synd bara att det regnade hela tiden, typ. 
Kòpte mig i alla fall en scarf fòr endast 5 euro! Pissbilligt om man jamfòr med hemma, dà man fàr ge typ 150 kr fòr en!
JAG AT VARLDENS GODASTE LASAGNE IDAG OCKSA, TYP! Vi trodde att det var allt liksom, men sen kom kyparna in med ànnu mer mat. Pommes och kòtt och sen efterràtt!

Nà, nu fèr jag sluta skriva, men jag saaaaaaaaknar att blogga, jag saknar ER! Jag saknar min àlskade lilla Johannos, men nu àr det inte lànge kvar!
PUSS!!! <<3<3

Italien here I come

                                            Datum: 2009-09-16 Tid: 21:41:27 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer
Förlåt att jag inte har uppdaterat på ett tag! Jag har haft rätt mycket tankar i huvudet..

Tyvärr lär inte uppdateringen förbättras den kommande veckan eftersom jag i morgon tar flyget till Italien!
Redan innan fem i morgon måste jag ta mig upp, för klockan 06:00 ska vi vara på skolan. 2 packade resväskor står i mitt rum och de ska med i morgon.
Herregud det är ju nästan skrattretande.. Vet ni vad jag har i den stora resväskan?
En liten väska, 4 påsar godis (till projektet) 1 spray, 1 par skor och... jaaa, det var allt!

Jag blev så sur. Väskan får endast väga 7½ kilo eftersom vi måste vara 2 personer/väska. Bara väskan i sig väger 4 kg och godiset väger 2 kg. Med andra ord får jag ha allt av värde och ja, nästan allt annat också, i handbagaget.

Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva mer...
Lånade serien Ebba & Didrik av Susanne igår som jag tittade lite på. 3 avsnitt blev det igårkväll i alla fall! Egentligen vet jag inte riktigt vad det är som är bra med den, men jag gillar den i alla fall!
Ni kommer väl ihåg Ebba & Didrik? :D Annars blir jag sur ;p

Nu ska jag fortsätta packa, och sen sova!
Ska ju upp tidigt i morrn, som sagt!
Pusspuss på mina älskade läsare! Vi hörs sen när jag kommer hem igen, den 24 september!

Fullt upp

                                            Datum: 2009-09-14 Tid: 17:23:59 Kategori: School Kommentarer: 6 Kommentarer
Här sitter jag och luktar fotsvett!

Det är verkligen sant. Att gå omkring i gladiatorsandeler hela dagarna sätter sina spår, fyfan.
Jag kom alldeles nyss hem från skolan (och ett par andra ärenden...) och jag ska ganska omedelbart sätta igång med mitt svenska C-tal. Själva talet i sig är färdigt (tror jag..) men en Powerpoint måste tillsättas innan allting är helt färdigt.

Nu är jag glad igen, förresten! Min dator verkar ha gett upp allt vad heter trasigt, och bestämt sig för att fungera igen. Jag lyckades komma in på "Lägg till eller ta bort program" och avinstallerade Mozilla. Sedan installerade jag det på nytt och nu fungerar det som fisken i det lilla vattnet.

Nu går den där låten "Hon kommer med solsken till mig.." på radion, SÅ SKÖN! :D
Bara för det fick jag lust att fortsätta med min vackra Powerpoint, så vi hörs gott folk!

Pusspuss

Jösses jösses

                                            Datum: 2009-09-13 Tid: 18:03:03 Kategori: Foton Kommentarer: 10 Kommentarer

Nikon D200

Nu har händiga Melinda varit i farten igen!
Jag har målat kaninburen vit med hjälp av vit grundfärg. Den är sjukt tunn, så jag tror att jag målade 5 lager kanske, -och den är fortfarande inte färdig!

Har även hunnit med att klippa klorna på Nelly & Missan. Jag var helt blöt på benen när Nelly hade blivit kammad en stund. Det är nämligen så att så fort jag rör vid hennes päls så ska hon börja slicka på något tyg. I detta fall mina byxor. (Det kan även vara tröjor, halsdukar, handdukar osv.)
Nelly var i alla fall snäll, till skillnad från katten!

Jag tror att Missan har gått upp extremy mycket i vikt under den senaste tiden, för det är knappt att jag orkar hålla emot längre. Hon hatar när jag klipper hennes klor. Har dock inte riktigt klurat ut ifall det beror på kloklippningen i sig, eller att det är att man håller fast henne. Hon fräste ett par tre gånger i alla fall, och jag fräste tillbaka! Herregud det är ju inget farligt! Jag blir så sur när hon ska vara så löjlig! Jag har klippt klorna på henne i 8 år, hon har aldrig blivit skadad eller någonting. Jag förstår inte vad det kan vara...

Den bästa sommaren

                                            Datum: 2009-09-13 Tid: 16:09:55 Kategori: Filmrecensioner Kommentarer: 7 Kommentarer

Jag har sett en film idag också!
Den här gången en svensk sådan, och jag tycker att den var ganska bra. :}

Kjell Bergqvist är ju en klar favorit, så kan någonting med honom inblandat bli dåligt? Don't think so! ;D
Har ni sett den? Den är från år 2000, så den har ju några år på nacken..

Den handlar kort & gott om en man (Kjell) som tar hem sommarbarn över sommaren (haha, nej under vintern?!;)) och barnen lär känna varandra riktigt väl. Mårten & Annika heter dem.
Dock är farbror Johansson (Kjell) inte så van vid barn, så han är rätt sträng mot dem, men ändå så underbar!

Haha nej jag vet inte riktigt vad jag kan skriva mer, utan att avslöja för mycket. Men jag tycker att den är sevärd, så SE DEN! :D Den är rolig, lite sorglig, spännande ibland osv. :}

Djupedal

                                            Datum: 2009-09-13 Tid: 13:07:55 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Visst är det ett fint namn på en gård? Djupedal...

Nyss hemkommen från Gate(uttalas Gate, inte Gejt, haha), där vi var och tittade på min mosters nya hus.
Det krävs en hel del renovering innan de kan flytta in.  Huset har tillhört en gammal farbror som hängde sig i ett av rummen. Nej, jag skoja bara, haha, han bor på ålderdomshemmet i Hjo för tillfället.
Hur som helst så är huset, enligt mig, helt fantastiskt. Stor trädgård och mysiga rum. Eller, det kan bli mysiga rum, efter viss renovering som sagt. Nya tapeter, golv, tak osv.
Det finns inget kök för tillfället..
Låter det inte underbart? ;)

Men nu lärde jag mig något nytt idag! Jag ser bara möjligheter i sådana där gamla ruttna hus. Det KAN bli så otroligt fint efter mycket slit, svett och tårar!

Sitter i sängen nu och huttrar, fastän jag har både en tjock tröja, leggins och strumpor på mig. Dumt nog hade jag fönstret öppet i natt, och bevare mig väl så har inte Sixtens vatten frusit till is.
Det är ju knappt 15 grader ute, skamligt!

Till middag idag blir det kyckling med ris och apelsinsås. Så otroligt gott! Det är nog en av mina favoriträtter just nu ;O

Ska försöka rätta till datorn nu, den är helt knäpp. Men jag vill inte behöva ominstallera allting. Justde! Jag måste lägga över mitt tal på ett USB, innan datorn slukar det och det försvinner!
Pusspuss

The last house on the left

                                            Datum: 2009-09-12 Tid: 23:05:41 Kategori: Filmrecensioner Kommentarer: 3 Kommentarer

Johan var här nyss och vi tittade på film.
 Filmens titel ser ni i rubriken.

På något sätt påminner den mig om en annan film vi såg, nämligen Eden lake, fast ändå är den otroligt olik! Det enda som de båda filmerna har gemensamt är väl att det förekommer en hel del blod, och att där finns ett elakt gäng människor.
Sådant får mig att tänka..

Tänk att det verkligen finna sådana psykopater här ute i världen som inte känner någon medkänsla över huvudtaget. De kan döda en människa mitt framför ögonen på ett litet barn (exempelvis) utan att bry sig minsta lilla. Sådant är kallt, och läskigt.
Filmen är från 2009, så den är med andra ord hyfsat ny. Dock är det ingen film som jag direkt rekommenderar, för den ger inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig. Det enda skulle väl i så fall vara spänningen man känner rakt genom hela filmen, mitt hjärta klappade rätt hårt! Jag vill dock inte avslöja för mycket...

Hur som helst, den här dagen flöt förbi den också, och i morgon är det redan söndag. Då ska jag skriva mitt Svenska B-tal hade jag tänkt. Det borde gå ganska smidigt med tanke på att jag har faktan jag behöver. Gäller bara att göra något bra av den...

Ska även till min mosters nya hus i morgon och titta hur det ser ut. (Dock har de inte flyttat dit ännu, utan renoverar det för tillfället!)

(Mitt Mozilla har lagt av, jag är ledsen!)

Lövlöv

                                            Datum: 2009-09-12 Tid: 15:24:14 Kategori: Foton Kommentarer: 7 Kommentarer

Nu kan man väl inte annat än att säga att hösten är.. här?

Det blir ingen bowling ikväll för när jag tittade på priserna så höll jag på att svimma. >< Det skulle kosta mig och Johan över 300 kr att bowla i endast en timme, och det tycker jag inte att det är värt! Hur kan de med? ;O

Ni tycker säkert att det ser hemskt ut att Nelly sitter bakom "galler" men jag kan försäkra er om att hon har det rätt soft. Hon var ute och s-p-r-a-n-g alldeles nyss (även jag fick mig lite motion som fick jaga henne..)

Vad hemskt egentligen.. Förra året vid den här tiden så fotade jag löv, men då var det Ella som var den lilla kaninen. Men jag har inte glömt henne, tvärtom! <3

Sälja bredband -CHECK

                                            Datum: 2009-09-12 Tid: 12:14:56 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer
Tjoho!

Det tog inte alls så lång tid att göra klart talet, och jag känner mig faktiskt riktigt nöjd. Visst, lite finslipning på det hela skulle inte skada, men hjärnan måste ju få vila lite någongång.

Idag ska jag försöka ta itu ytterligare med kaninburen. Vädret blir ju verkligen bara sämre, och framför allt kallare. Med tanke på att Nelly har en så tunn päls (enligt mig) så skadar det ju inte att börja använda vinterburen redan nu.

 


Godmorgon lördag

                                            Datum: 2009-09-12 Tid: 10:18:08 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Då var det lördag då.
Jag sitter i soffan och ska alldeles strax börja skriva på mitt tal som jag ska hålla på tisdag.
"Börja skriva" kanske var fel uttryck då jag redan har kommit en bit, men jag ska i alla fall få det färdigt!

Dock kan jag inte riktigt koncentrera mig då jag letar efter en låt som jag totalt älskar. Vet tyvärr inte vad den heter bara, eller vem som har gjort den.
Därför sitter jag här och zappar mellan MTV och ZTV i hopp om att den ska dyka upp snart.

Nåväl, planer för dagen då?
Skriva klart talet kommer i absolut första hand, sedan ska jag bowla med Johan och några andra vänner ikväll. :} Vi hade tänkt oss den nya bowlinghallen i Skövde, men sedan sa mamma att det idag är gratis bowling i Hjo eftersom de firar 1 år.
Vi får väl se vart vi hamnar tillslut :}

Har ni några planer för dagen?
Berätta! :D


UPDATE! JAG HITTADE LÅTEN :D:D MGMT - Kids

Ansiktsmask

                                            Datum: 2009-09-11 Tid: 19:48:43 Kategori: Skönhetstips Kommentarer: 8 Kommentarer
Hittade ett bra recept på en ansiktsmask i en tidning hos Jaana;

1,5 dl havregryn
1,5 dl mycket varmt vatten
1,5 dl flytande honung

Låt svalna och fördela sedan över ansiktet och halsen. Låt verka i 15 minuter.
Skölj av med ganska varmt vatten.


Värt att testa, det ska jag göra!

Nu är det fredagsmys!

                                            Datum: 2009-09-11 Tid: 19:05:52 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Jajamensan.
En hel skolvecka har flutit förbi och jag slapp undan tre dagar på grund av min förkylning. Kände (och känner) mig inte särskilt pigg och kry nu heller, men jag har varit i skolan idag ändå, - det var projekarbetsdag!
Vi kom faktiskt på ett namn till vårt UF idag, det är ett stort framsteg. (Håller dock tyst om det ett litet tag till..)
Dessutom så bestämde vi vad vi har för roller i företaget, skrev ett kontrakt och gjorde i ordning vårt frågeformulär inför Italienresan nästa vecka.

Helt otroligt att jag ska till Italien om 6 dagar, och vara där i en vecka. På måndag ska jag gå till banken och växla in pengar till euro. (Jag vill inte ta med mig mitt kort. Tänk om jag tappar det!)

Under den senaste tiden är det jättemånga som har lagt till mig på BlogLovin -jättekul ju! Jag blir så glad! :D Egentligen förstår jag knappt själv den där sidan, men det ser ju hyfsat bra ut med höga siffror i menyn! ;)


Inatt sov jag hos Jaana. Vi fick jättegod mat där i form av ris och korvstroganoff med chili och vitlök. Asbra nu när både jag och Johan känner oss krassliga. Stark mat är bra! Då känns det verkligen att man har ätit!
Nu ska jag äta, haha på tal om mat. Någon paj av något slag. Gott!

Smarta små varelser

                                            Datum: 2009-09-10 Tid: 16:06:42 Kategori: Husdjur Kommentarer: 4 Kommentarer
Solen skiner -och värmer!
Jag sitter utomhus just nu, i trädgården på en stol. Vi har 4 stolar kring ett runt bord, och jag sitter på en utav dem. Var nära på att sätta mig på en stol som är helt täckt av spindelnät, men jag avstod.

Det blev ändringar förut, jag åkte aldrig in till Skövde. Vi bestämde via telefon hur vi skulle göra med talet. Jag fick "Varför svär man" och "Skillnaden på svordomar mellan kille/tjej". Det blir nog jättebra!

Ett tag trodde jag att Missan hade rymt, för jag hittade henne verkligen inte någonstans. Under den senaste tiden har hon legat under Adams soffbord, på mattan, men inte idag.
Jag har öppnat ytterdörren flera gånger nu i eftermiddag för att se om det är en liten tjock katt som önskar komma in, men det enda jag har mötts av är en liten kanins blick från buren vid häcken.
Dock hittade jag henne tillslut, på Adams nya garderob! Den är ganska hög, så hon fick hitta en riktig superväg för att ta sig dit upp.
Skrivbordsstolen » Skrivbordet » Byrån » Garderoben
Hoppet mellan skribordet och byrån tar det henne flera år att planera och sikta. (Haha, jag var tvungen att se hur hon tog sig upp, då med hjälp av hennes favoritmat!)
Notera att en "vanlig"(eller normalviktig) katt hade klarat sig utan skrivbordsstolen och skrivbordet!

Sedan kommer det till lilla Nelly. Hon är verkligen en smart kanin. Jag håller inte alls med dem så påstår att kaniner inte kan/förstår någonting.
Ta bara ett exempel som att dricka vatten ur flaskan.
Mina förra kaniner satt alltid och rev på gallret för att vattnet skulle komma snabbare, men det hjälpte inte speciellt bra..Men sött var det! ♥
Nelly skakar istället på den lilla pipen med hjälp av tänderna så att det ska komma vatten snabbare.
Klokt tänkt!

Haha, jag är en så stolt matte!

Älskling på trummor

                                            Datum: 2009-09-10 Tid: 15:19:02 Kategori: Älsklingen Kommentarer: 1 Kommentarer

Haha okej, nu bombar jag er verkligen med youtube-klipp. Men det här känner jag mig elak för att inte ha lagt ut innan. Min underbara nos spelar trummor på niornas cabaré. Det var för ungefär 2 år sedan, lite mer! ;D

Han är så duktig <3

Även fast det är kass kvalité och man bara vill stänga av eländet! :P

Svordomar högt & lågt

                                            Datum: 2009-09-10 Tid: 12:44:11 Kategori: Videos Kommentarer: 3 Kommentarer

Jag gjorde en liten filmremsa förut i photoshop med lite bilder från Fjällbacka. En väldigt mysig stad måste jag säga, men jag blir ändå lite avskräckt när jag ahr läst böckerna som utspelar sig där.

Det känns som om jag proppar bloggen full av videos nu, men den är är sevärd måste jag säga;

 

Snälla titta på den! ♥

Jonathan & Martin

                                            Datum: 2009-09-10 Tid: 12:23:53 Kategori: Videos Kommentarer: 1 Kommentarer

Åh, jag älskar det här. Det är ju saker som det här som gör att Idol är värt att titta på!

Ett ordentligt inlägg;

                                            Datum: 2009-09-10 Tid: 10:09:24 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Det känns som om jag inte har skrivit ordentligt i bloggen på mycket länge. Bara lagt upp en massa bilder, haha.

Jag är hemma från skolan idag också, det är lika bra när jag inte känner mig frisk. Jäkla hals, näsa och huvud! Dock ska jag ändå ta bussen in till Skövde vid  14:00 idag eftersom vi (jag, Anton och Emelie) ska bestämma vad vi ska skriva om i talet vi ska ha nästa vecka. (Svordomarna ni vet..)

Det blir även att sova över i Skövde, hos Jaana, trots att mamma tycker att jag borde sova hemma eftersom jag är sjuk. Men det ska nog gå bra ändå, det är så mysigt där!

Förresten.. vad har hänt med vädret? När jag tittar ut genom fönstret så ser jag solsken, blå himmel och allmänt bra väder! Snälla Gud, låt det vara fint väder hela hösten! <3

Justdet, igår så tvättade jag vinterburen som Nelly ska vara i (om ungefär en månad blir det väl premiär skulle jag tro). Jag tog bort det gamla nätet som var så äckligt, och det skall ersättas med ett mer hållbart nät.
Annars kan jag ju räkna med att hitta en tom kaninbur efter första dagen, den lilla jäkeln! ;D

Tänkte även måla den och sätta på ett skyddande tak för regn & snö. Den står i och för sig på altanen, men det snöar och regnar in väldigt mycket så det är nog bara bra med lite extra skydd!

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning. Trycka i mig IPREN och nässpray, sedan äta och gå till bussen. (Det är mina roliga planer för dagen liksom..;P)
Vi hörs kanske lite senare, jag hinner kanske blogga en gång till!
Pusspuss

High pass

                                            Datum: 2009-09-09 Tid: 17:20:23 Kategori: Photoshoptips Kommentarer: 10 Kommentarer
Nu när jag ändå är inne på photoshop så mycket så kan jag lika gärna passa på att tipsa er läsare om en riktigt bra grej som jag lärde mig idag.

Det handlar om skärpa.
(Och det är särskilt bra för oss bloggare)

Vanligtvis brukar jag använda mig av Filter » Sharpen » Smart Sharpen (eller Unsharp Mask)
Det kan man absolut göra, för det fungerar bra. Men nu finns det ett ännu enklare sätt, som fungerar särskilt bra på lågupplösta bilder som ofta används i bloggsammanhang.

Öppna upp den bild du vill ändra i photoshop! (Jag har Adobe Photoshop CS3 Extended)

Såhär ser det ut när jag endast har valt vilken bild jag vill använda mig av..↑


• Dublicera lagret (högerklicka, Dublicate Layer) alt. dra lagret med hjälp av musen ner till den lilla symbolen som heer Create New Layer.


Du befinner dig på det dublicerade lagret. Gå in på Filter » Other » High Pass. Fyll i 0,3. (Detta är för bilder som är 600 * 400 px (Ungefär.. Lite mer eller mindre spelar ingen roll), men om den har en högre upplösning så får du ta ett högre tal.

Det ska vara så att man ser liiite konturer, precis som på bilden ovan. Då är det rätt!


Ändra nu Blending Options till Linear Light, och opaciteten till 70 %.Klart! Busenkelt och det blir betydligt snyggare!


Före:

Efter: (har även ändrat lite i Levels för att ljusa upp bilden!)
Photoshop photoshop

                                            Datum: 2009-09-09 Tid: 16:38:54 Kategori: Photoshop Kommentarer: 3 Kommentarer

 

Hur coolt är det inte? :)

Efter att ha besökt moderskeppet, och gett Webb-TV en chans, så har jag återigen funnit intresset för photoshop. Jag kan säga att, även om det inte ser ut som om det krävs så mycket jobb för att åstadkomma detta, så tar det ett bra tag med tanke på allt pill som görs. Man ska vara noga för att det ska bli bra serrni! ;) (Jag vet att det är lite suddigt på översta bilden men det är faktiskt meningen.. kanterna blev så hemska annars!)

Medicinska sensationer

                                            Datum: 2009-09-09 Tid: 11:31:47 Kategori: Blandat Kommentarer: 9 Kommentarer
Det här är ju helt sjukt.
Vilken underbart program, men samtidigt så otroligt läskigt. Går det verkligen?

Programmet visar hur långt forskningen har kommit, och vad den verkligen kan åstadkomma.
Bland annat så har följande saker hänt;

»En kille cyklade och blev påkörd av en bil. Resulterade i en inre halshuggning. Huvudet satt ihop med kroppen endast med en liten skinnbit. Dock lyckades de operera honom så att han nu kan prata, gå -ja göra allt som en vanlig kille kan göra. Lilla Ricky! ♥

»En gris blir nedsövd (FYFAN för djurförsök!) och läkarna testar att operera den utan att behöva öppna upp grisen. De går in via munnen och ner genom halsen. Genom att se i datorn hur det ser ut där inne kan de numera operera utan att det ska behöva bli fula ärr.

»En kvinna blir förgiftad av stt eget fostervatten när hon ska föda sitt barn. Hon börjar blöda genom alla öppningar; ögon, öron, mun, näsa. Dock försvinner det hemska ögonblicket lika snabbt som det kommit.

Vad säger man? Vi har kommit rätt långt med forskningen om man säger så..

Ectrodactyly

                                            Datum: 2009-09-09 Tid: 11:15:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Har ni någonsin hört talas om den benämningen innan?
Det hade i alla fall inte jag förrän för 2 minuter sedan.

Ectrodactyly kan också kallas för Kräftklosyndromet, för kort och gott så ser händerna och/eller fötterna ut som kräftklor.
Jag brukar inte vara så känslig i vanliga fall, men såhär skulle jag verkligen inte vilja se ut. För första gången på mycket länge är jag sjukt tacksam för att jag fick 10 fingrar och 10 tår.
Hur lyfter man upp saker? Och det viktigaste av allt -hur skriver man på datorn?
Nej fy, människorna med missbildade fötter kan ju knappt inte ens gå! (Fast en del lär sig att leva vanliga liv)

Sjukdomen är mycket ovanlig, som tur är. Det är en genetisk störning som drabbar vissa familjer. Det tråkiga är att inom familjer som har den här missbildningen så är chansen 50% att nästa familjemedlem får den.
Stackars dem..

Bilder från wikipedia

090909

                                            Datum: 2009-09-09 Tid: 10:19:58 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Det är inte var dag som datumet består av endast 2 siffror, som idag.
Men, måste det inte varit 090909 den 9 september år 1909, och år 1809 osv.? I så fall så är det ju inget speciellt. :c

Idag vaknade jag upp på morgonen och grät, jag var så rörd efter nattens drömmar. Det var så, på riktigt.. samtidigt som det var så "det händer inte". Jag skriver nog ett privat inlägg om det senare.
Hur som helst så blir jag bara sämre för var dag som går; feber, snorig och huvudvärk.

Ska i alla fall ta moppen ner till biblioteket här i Hjo i eftermiddag för att leta efter lite böcker som behövs till ett svenskatal vi ska ha nästa vecka. Talet ska handla om svordomar, spännande. Vi får väl se vad jag kan luska fram för böcker.

Bilden har jag som bakgrundsbild på datorn för övrigt.


Tryck F5

                                            Datum: 2009-09-08 Tid: 20:13:40 Kategori: Blandat Kommentarer: 15 Kommentarer
Ny design, igen!

Den andra var så jobbig, så lila, så mörk.
Nu tog jag en beige/brun design istället, lite mer höst och mysigt. Hoppas ni gillar den! Jag tyckte att det blev så sött med rosetterna tycker jag!
Säg gärna vad ni tycker om den :)

Nu är det Idol 2009, äntligen!


Det är ju auditionerna som är det allra roligaste, tycker jag. När alla konstiga människor gör sjuka grejer som ingen normal människa skulle våga göra. Haha, men det är bra, det är underhållning det.

Nu ska jag kolla på programmet, det är redan en tjej som gått vidare. Haha det här var första gången som någon gick vidare som varit först ut! :)
Pusspuss

Soaps

                                            Datum: 2009-09-08 Tid: 16:40:58 Kategori: Foton Kommentarer: 14 Kommentarer

För -& efterbild

Haha märker ni hur otroligt fast jag är vid det utsökta programmet redan eller? Det är nog mitt nya favoritprogram, för det går så fort jämfört med photoshop. Där måste man fixa med lager och nyanser och nivåer och all möjlig skit.

Vi har så många mysiga saker i vårt hem har jag kommit fram till. På bilderna ovan ser ni olika sorters tvålar som jag hittade i en glasburk i badrummet.

På bilderna i inlägget innan så såg ni bland annat ett läppstift, små gulliga burkar och annat som också befann sigi badrummet. Vart får mamma tag på allt. ;O Aja, mysigt är det ju i alla fall.
Jag har lagt en beige matta på mitt rum, en stor matta. Den passar kanske inte bäst in i inredningen, men den är i alla fall mysig nu när hösten närmar sig och golven är kallare än någonsin.

Jag är så sjukt sugen på falukorv & makaroner, med ketchup! Finns det något godare? :D
pusspuss

 


Photoscape

                                            Datum: 2009-09-08 Tid: 15:13:23 Kategori: Foton Kommentarer: 14 Kommentarer

Photoscape är min nya bästa vän(TACK Lollo!) . Ni kan ju se själva, den enorma skillnaden på bilderna. Jag tog den i förmiddags, med hjälp av 2 fotopapper och ett fönster. Och lite småprylar förstås! ;)

Nu har vi haft D200:n hemma hur länge som helst, och jag längtar efter 300:n. Den är mycket bättre, men det är ju inte så konstigt.

För övrigt så har jag färgat håret. :)

 

M is for melinda

                                            Datum: 2009-09-08 Tid: 12:14:06 Kategori: Foton Kommentarer: 8 Kommentarer

Jag blir alltid så kreativ när jag är sjuk :) Bilderna är en aning udda, jag vet inte vad jag höll på med riktigt. Jag överarbetade dem i photoshop, helt enkelt.

Idag mår min dator lika bra som jag själv, märker jag. Den har stängt av sig flertalet gånger utan någon egentlig anledning. Den bara stannar upp, hoppar lite, och sen står kvar i den positionen. Tråkigt tycker jag :c

Klocka; Jacob&Co -inspirerad

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 22:02:40 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 14 Kommentarer

Jag är, tro det eller ej, med i en tävling om den här grymt snygga klockan. Hoppas verkligen att jag vinner den, den skulle ju sitta som handen i handsken eller något i den stilen. Det är jag bergis på!

Vill du själv vara med och tävla om den? Gå då in här;

Emmelist

 

Ikeas madrasser

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 21:46:56 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 2 Kommentarer
Du lägger massor av tid på att ligga på din madrass. Närmare bestämt en tredjedel av ditt liv. Men det betyder inte att det måste vara svårt eller jobbigt att hitta rädd (HAHAHA rätt menar jag!) madrass. Så vad är det egentligen som gör skillnad? Komfort är något väldigt personligt, och att välja madrass handlar om dig. Därför har vi utvecklat SULTAN madrasserna så att de matchar individuella behov.

Vikt och längd
Din vikt och längd hjälper till att bestämma hur fast dina nya madrass ska vara. Ju mindre du väger, desto mjukare madrass behöver du.

Sovställning
Vi har alla ett favoritsätt att sova på. Den som sover på sidan behöver en mjukare madrass där axlar och höfter kan sjunka ner, medan den som sover på rygg behöver stöd från en fastare madrass.

Kroppsform
Är du bredaxlad? Kurvig? Vikt och längd säger inte allt. Olika typer av kroppar har också olika behov av stöd.

Temperatur
Rätt temperatur är nyckeln till en bra nattsömn. En del av våra madrasser är konstruerade för att vara särskilt bra på att leda bort värme och fukt från kroppen.

Hitta rätt madrass för just dig med hjälp av vår madrassguide på
IKEA.se/madrasser

Det kan väl vara värt att veta, eller? ;)

Googlad bild

God speed your love to me

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 20:29:15 Kategori: Videos Kommentarer: 3 Kommentarer
Åh, jag har hittat den mest fantastiska låten;


Johan har kommit och gått, vi har ätit våra enchiladas och jag fick även en liten present i form av en mapp + en söt penna med lite krimskrams på. I like!

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag är hemma i morgon i alla fall. Känner mig så sjukt krasslig så det är nog lika bra. Sitter och lyssnar på Celine Dion (?) och jag vet inte varför. Jag halkade in på hennes låtar av någon konstig anledning.
Men hon är väl bra.. antar jag? ;p

Ha en fin kväll! ♥

Everyday

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 18:15:04 Kategori: School Kommentarer: 8 Kommentarer
Äntligen är jag hemma!

Det är så jobbigt att vara hemifrån när man inte mår särskilt bra. Näsan är täppt vilket gör att ögonen inte orkar hålla sig öppna, vilket gör att jag får huvudvärk och som i sin tur gör mig till en idiot.
Jösses..

När alla är hemma sen (födelsedagsbarnet är spårlöst försvunnet) så ska vi äta Enchiladas. Det är så sjukt gott..
Det är tacos i ugn, med ost på, för er som inte vet. Det är perfekt att göra om man har lite grönsaker och köttfärs över från gårdagen till exempel.

Johan kommer lite senare (och äter med oss) och har även med sig en gemensam present till min lillebror i form av choklad. Jag fick sms:a honom i hastigheten och be honom köpa något. Jag hittade nämligen ingenting passande..

Något roligt som hände idag i alla fall:
Under naturkunskapen idag så hände det ett flertal missöden, kan man väl lugnt säga. HAHA.
Vi skulle labba med magnesiumpulver och jodkristaller..
Genom att blanda de båda ämnena och tillsätta destillerat vatten så skulle man se vad man fick fram för resultat, resultatet blev;
en tom flaska jodkristaller eftersom Emelie råkade tappa ut allt på golvet! HAHA klant! Men sött ♥ Läraren var mycket tydlig med att säga att en sådan flaska fick man absolut inte tappa eftersom den är sjukt dyr, och att det heller inte är bra att få på kroppen.
Fail.

Hur som helst.. när näst intill alla jodkristaller befinner sig i den lilla flaskan igen så är det dags att tillsätta vattnet. En termometer befinner sig i provröret för att mäta tempereturen, och vad tror ni händer?
Jo, temperaturen blir så hög att termometern spricker.
Vilket missöde..
Jag kan säga som såhär, att vår labrapport innehöll ingen riktig slutsats. ;P

Håltimma!

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 12:25:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 5 Kommentarer
Ja, som rubriken lyder så har jag en fet håltimma nu.

Sitter i ett litet rum vid namn Bilbo, och funderar lite på om jag ska göra något vettigt. Kanske Svenska C-talet? Eller kanske talet i Svenska B.
Usch, jag tycker inte om tal så mycket, jag blir alltid så nervös.

Jag tänkte på en grej, som jag är väldigt intresserad av. Alltid när jag sitter vid datorn så tittar jag i en massa mamma-bloggar, eller vad man nu ska kalla det. Men det är ju så det är, de är ju mammor, så jag antar att man kan säga så! :D
Brukar inte läsa Stinalee's blogg så särskilt ofta, men nu när hon snart ska föda så kollar jag den varenda dag. Jag är så nyfiken på vad den lilla tösen ska heta, hoppas att det blir något fint och ovanligt. Inga tråkiga namn som varannan tjej heter. ;)

Sedan följer jag Teresas blogg, och Beckas blogg, fast den sistnämnda skriver inte så mycket längre vilket är tråkigt- men förståeligt! Jag hade nog inte heller hunnit det om jag var ensamstående trebarnsmamma och pluggade. Att hon orkar! Men det är kämpigt av henne!

Ja, det var mamma bloggar det. Andra bloggar jag gillar är fotobloggar, såsom Elins blogg. Gud vilka snygga bilder hon tar! Jag är så avundsjuk så att jag dör. Eller spricker! ;d

Jag gillar bloggar, helt enkelt. Inte bara för att ha något att läsa, utan också för att man lär sig något! :)

Funky Kidz -igen!

                                            Datum: 2009-09-07 Tid: 09:57:41 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer

Åh, vilken pissmorgon egentligen.

Snoret rinner och huvudet dunkar rätt hårt. Halsduken fick åka på redan idag, den 7 september (min brors födelsedag för övrigt).
Mamma och pappa kom in i mitt rum i morse och sa att vi nu skulle sjunga för Adam som fyller 16 år.
Som vanligt har de en bricka med en blå-gul flagga på, och en macka också. Det enda han har fått idag är ett par tianlotter – han vann 20 kr. Hahahaha. (Han har fått en massa presenter tidigare, såsom möbler i alla dess former.)

 

Nåja, jag och Emelie är uppbokade den 28 november. Vi ska återigen vara konferencierer på Funky Kidz-showen. Det är faktiskt riktigt roligt.
Vi är alltid så sjukt nervösa innan själva föreställningen har dragit igång, men sen när vi har kommit igång, då jävlar! Haha vi skämtar och stojar och stimmar för fullt.
Vi skäms en hel del, men publiken verkar ju gilla det så det är väl inga större problem. (Åtminstone så säger vår fd. idrottslärare att de gillar oss..:P)

 

Nu slutar jag snart, sen har jag Naturkunskap B. Vi hörs sen vänner.

Puss & Kram

 

Jävla grannar

                                            Datum: 2009-09-06 Tid: 21:48:33 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag blir så less... detta är anledningen till att jag vill bo enskilt utan en enda förbaskad granne!

Jag bor i en villa, ett hus -kalla det vad ni vill. Men ett hus i alla fall, som ligger i ett villaområde med ett antal hus både bakom, framför och åt sidorna av huset.
Hela kvällen (och en massa andra kvällar också) så spelar en av grannarna hög musik i form av endast Nordman och Takida.
The door is not open..
Det finns ingen låt som jag hatar så mycket som den just nu! Skjut den där förbaskade stereon som spelar sådandär skitmusik.

Vad ska jag ta mig till? Skivan de har går på repeat och har gjort det i ett flertal timmar nu. I början hade jag fönstret öppet, men jag stängde det för en stund sen. Ingen skillnad..
Det är ju ändå en sen söndagskväll, vad tänker de med egentligen? Antagligen ingenting eftersom dårarna som bor där är 50+ och 30- -sambos!

Nåväl, jag mår illa och ska lägga mig och läsa läxan nu. Såg i min kalender att talet inte är förrän nästa vecka, så jag känner mig ändå något lugn. Jag ska öva som fan på det, det ska bli bra!
Vi hörs i morrn kära ni! ♥

Inredning & film

                                            Datum: 2009-09-06 Tid: 18:15:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Jag sitter och tänker på hur otroligt mycket jag längtar tills jag bor i mitt eget hus!
Mamma har en massa inredningstidningar överallt så jag är ju som i extas.

Det är i Drömhem & Trädgård jag såg det senaste som jag så gärna vill ha själv. De har inrett ett badrum så sjukt fint så jag vill bara dö, alternativt flytta dit.. ;)
Jag ska verkligen inte ha något IKEA-hem där allting man har kommer från IKEA för en billig penning. Självklart kommer jag säker köpa basgrejerna där (för jag gillar IKEA :$), men kuddar (särskilt kuddfodral), tvålpumpar, tavlor, burkar och sådana där saker, det köper jag någon annanstans.
Åh gud vad jag längtar.

I det senaste numret av tidningen är badrummet inrett med rosa också, hur snyggt som helst. Rosa handdukar, fat, ljus, rosor osv. I can't wait!
Något som inspirerade mig mycket också är att ha kakelvägg, och att sätta dit sitt eget personliga fotokakel. På bilderna i tidningen har de rosa blommor som motiv, men man kan ju ha exakt precis vad man vill. (Men blommor kanske passar bra för mig eftersom det i stort sett är det enda jag fotar?;))

Min älskade Johan kommer snart och har med sig filmen Män som hatar kvinnor. Det känns som om jag är den enda i hela Sverige som inte har sett den ännu, men alla säger ju att den är bra, så det litar jag på. Hoppas den inte är hemsk bara, alltså fööör hemsk..

 Lingonberry

                                            Datum: 2009-09-06 Tid: 17:10:56 Kategori: Foton Kommentarer: 8 Kommentarer

Mamma och pappa var ute i skogen förut och hittade sjukt mycket lingon. (Inte så konstigt med tanke på vad våra svenska skogar producerar men..;)) 2 stora bunkar blev det på en timme, men jag tog endast kort på en.

Replay

                                            Datum: 2009-09-06 Tid: 15:57:12 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag är väldigt dålig på att uppdatera nu för tiden märker jag. Ibland förstår jag inte hur andra hinner blogga så mycket som de gör. Eller, hinner & hinner, snarare hur de har lust med det?
Men i och för sig så bloggar jag ju som en galning ibland jag med, så jag ska inte säga något, haha.

Idag har jag övningskört, för första gången sedan sommarjobbet. Usch det gick inte alls bra kan jag säga, men jag tror att det beror på att jag inte mår så bra.
Känner mig febrig, har ont i halsen och är allmänt jävlig.

Nej nu ska vi inte vara tråkiga här.
I morgon ska mitt manus till svenska C vara klart, men jag har knappt börjat. Hoppas han inte kollar hur långt man har hunnit. ><
Men läxan ska jag läsa i alla fall, för det skulle ju vara ett läsförhör. Lika bra att hänga med ifrån början.

Hittade en vit/orange cam i Adams låda förut, så den blev jag ve (som östgötar säger ;P) och har nu invigt haha. Som ni kan se på bilderna i förra inlägget.

Bara för skojs skull så kan jag ju passa på att avslöja några små sanningar;

- Jag älskar allt som har med spöken & andlighet att göra
- Jag får svar på mina frågor i drömmarna. (Därför borde jag sluta fråga så mycket när folk ändå inte berättar, det kommer fram nångång i alla fall)


Tandblekning & resultatet:

                                            Datum: 2009-09-06 Tid: 15:27:59 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Hej på er :)

Igår vad jag i Göteborg en stor del av dagen och blekte tänderna med min kära vän Anton.
Det är något som jag velat göra i hela mitt liv, och äntligen kom chansen.

Klockan 13:00 hade vi tid, och vi var där i god tid. Själva kliniken såg mer eller mindre ut som en lägenhet, och hade ett antal små rum. Det var väldigt mysigt där faktiskt.
Vi fick vara i ett litet rum där det var fullt av diplom på hela väggarna som tilldelats Alexis Hall (han som blekte våra tänder)

Jag var först ut, och det jag fick göra var att lägga mig på något som såg ut som en sjukhussäng, något smalare bara. Jag fick in en röd grej i munnen som höll isär läpparna. När jag tänkte på hur dum jag måste ha sett ut så låg jag där och skrattade, hela min kropp hoppade upp & ner. Pinsamt.
Han la på en massa gel på mitt tandkött som skulle skydda det mot det starka ljuset. Det var blått, både ljuset och den skyddande gelen.

När han var färdig med all förberedelse så fick jag ligga i 10 minuter med det blåa ljuset riktat mot munnen. Sedan upprepdes proceduren 2 gånger, så allt som allt tog det ungefär 45 minuter.

Det ilade och isade något så FRUKTANSVÄRT i mina stackars tänder. Först var det endast på nedre tandraden, det spred sig till hela käken och jag ville inget hellre än att lägga mig framför tåget och få bort smärtan. Ibland är fysisk smärta värre än psykisk.
Sedan spred det sig till den övre, och jag tror att det var chocken av allt ljus som senare fick mig att få feber och må riktigt dåligt.
(Jag mår riktigt dåligt idag med..)


Jag kan aldrig vara seriös på sådana här bilder. Menmen, hoppas ni ser lite av hur det ser ut i alla fall, trots den kassa kvalitén.
Jag är faktiskt nöjd. Både jag & Anton fick vitare än det vitaste.
(Men Alexis sa innan att jag redan hade vita tänder:])


1 750 kr gick kalaset på.

Italienare...

                                            Datum: 2009-09-04 Tid: 15:11:23 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 0 Kommentarer
Matteo
do you like me?
or not?
...
Melinda
haha I don't know you
Matteo
in photo?
Matteo

i would like kiss you on the lips because you are very sexy
Melinda
hahahahhah
how do you talk?
like an italian?

Haha alltså, jag är tydligen vän med någon italienare som heter Matteo på facebook, och han började skriva en massa wierd saker till mig i chatten alldeles nyss.
Jag berättar för min lillebror att jag chattar med nån konstig italienare, och jag berättar vad han skriver med en sån där utlänsk dialekt. Varpå Adam frågar hur jag kan veta att han har en sådan dialekt?! Självklart måste jag fråga!
Snacka om att jag byter ämne! :)

Minns ni? ;)

10 månader med min sockerpäls

                                            Datum: 2009-09-04 Tid: 14:57:50 Kategori: Älsklingen Kommentarer: 0 Kommentarer
Låt rubriken tala..

Idag har jag och min älskade Johan varit tillsammans i 10 månader. Det känns som om det var nyss jag skrev att vi varit ihop i 9..Tiden går undan må jag säga.
Hur som helst;

jag tycker att det är ganska roligt att tänka tillbaka på hur det var i början. Förra sommaren och lite på hösten också. Då var jag, tro det eller ej, inte så intresserad av honom, hah! Han hade långt hår som dolde det mesta av ansiktet och det tyckte jag var tråkigt och inte speciellt snyggt. Haha, vad taskig jag känner mig, men det är sant. Hur som helst så pratade vi & sms:ade väldigt mycket (flera hundra sms per dag ibland!), och jag föll för hans personlighet och hela honom. Han var så snäll och gullig och smart och härlig och allt det där.

Vi blev ihop i alla fall, och sen efter ett tag så klippte han sig! :D Då såg jag att det inte bara var insidan som var vacker, utan hela han. Min sockerpäls, min nos. <3
Jag älskar dig så mycket <3
Mer om mer för var dag som går..Tandblekning

                                            Datum: 2009-09-04 Tid: 14:40:06 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 3 Kommentarer
I morgon klockan 12:30 så kommer jag och Anton befinna oss på Alexiskliniken i Göteborg. Vi ska nämligen bleka tänderna. Åh, det är verkligen något jag har velat i mitt liv.
Jag är väl medveten om att det finns de människor som har betydligt gulare tänder än vad jag har (jag nämner inga namn..:P) men jag har ändå alltid velat ha ett sådant där perfekt Hollywood-smile! Äntligen är det dags!

Så, i morgonkväll kommer jag och Anton vara stjärnorna på Vatra, i allafall i våra munnar haha. ;D
Ni får givetvis se bilder efteråt..:)

En enda lektion

                                            Datum: 2009-09-04 Tid: 14:32:53 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Gud vilken underbar skoldag jag haft idag. Den bestod av endast samhällskunskap..
Usch jag är verkligen ingen samhällsmänniska och har inte alls längtat till den här kursen, men än så länge är den faktiskt helt OK. Vi hade redovisning idag av vår första uppgift, Öde Ö.
I grupp skulle vi låtsas att vi var strandsatta på en öde Ö(på grund av en naturkatastrof) i Stilla havet, och tillsammans skapa ett samhälle på ön. Dela in marken bland alla människor, hitta mat och arbete till alla osv.
Det gick nog ganska bra tror jag.

Senare idag ska jag tillbaka till Skövde och sova hos Jaana. Från början var det meningen att jag skulle ut ikväll tillsammans med Cajsa, Johan och Lollo, men det blev inte av eftersom det är 20+ på i princip alla uteställen ikväll. Vi får ta det en annan dag, jag ska ju ändå ut i morgon med Anton!

I morgon händer det grejer! Skriver lite senare! :)


GT & H&M

                                            Datum: 2009-09-03 Tid: 21:56:47 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Ytterligare lite nytt som fick följa med hem idag. En svart klänning med dragkedja från H&M 199:-, och en rosa halsduk från Gina för 99:-

Jag borde nästan skaffa en ny kategori för allt nytt jag köper, det är ju ändå en hel del alltså. Allting hamnar alltid under Blandat, eller under Foton. Trök ><

News

                                            Datum: 2009-09-03 Tid: 21:26:39 Kategori: Foton Kommentarer: 3 Kommentarer

 

Nya örhängen från Gina Tricot, 69:-

De var ju så söta, jag kunde inte hålla mig borta

Informationskväll

                                            Datum: 2009-09-03 Tid: 19:49:24 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag fullkomligt hatar det här nya systemet som blogg.se kör med. Att man inte längre ser de nytillkomna objekten såsom kommentarer, inlägg och bilder som man har fått/lagt in.
Jag blir så förvirrad...

Kom alldeles nyss hem från skolan (!!) efter att ha varit med på en informationskväll som egentligen var till för föräldrarna. Det gäller självklart vårt Italienprojekt!
Företagsklassen (vi som har valt inriktning IT & Företagande) åker nämligen till Italien den 17 september. Till Pontedera som ligger i Florens, ganska nära Pisa. Lutande tornet i Pisa ni vet..
Det ska bli så GRYMT roligt.
Vi är där i 8 dagar, jobbar (endast) 2 dagar med det vi har i uppgift att göra, och resten av dagarna gör vi annat skoj. Vi ska exempelvis besöka en chokladfabrik och även en fabrik (och museum) där de tillverkar vespor.
Shit jag är helt till mig, det ska bli så roligt.
Jag har ju aldrig varit i Italien innan, så det blir också en upplevelse. Kanske borde jag köpa mig ett par riktigt snygga skor?
Jag kommer sakna min älsknos så mycket :(:( <3<3
Vi åker från Skavsta flygplats kl 13:00 på torsdagen.

Annars då?
Jodå, det är fint.
Innan själva informationsmötet som inte började förrän kl 18 så umgicks jag med Emelie lite. Vi åkte bland annat till Sommarland för att lämna hennes arbetskläder. Sedan gick vi i affärer och jag shoppade inte.... JOOO det gjorde jag!!!
Fan också, pengarna rinner av mig fortare än vattnet i Niagarafallen :(

Jag visar vad jag köpte lite senare, efter middagen som idag består av makaroner och bacon. Haha vad onyttigt! Men riktigt gott.

pusspuss så länge

I'll be there!

Wanna be loved

                                            Datum: 2009-09-02 Tid: 21:26:49 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

 

Jag har haft tofs heeeeeeeeela dagen idag, och det syns! Haha ;)

Hmm, jag är så sjukt, SJUKT trött så jag tror att jag kan somna nu på stört. Men det får jag inte göra, inte förrän jag har läst min läxa i Naturkunskapsboken.

Eftersom jag ändå hade kameran framme så tänkte jag; varför inte? :) Lite nya bilder skadar väl aldrig, jag som aldrig tar kort längre! ;O
Koftan eller vad man ska kalla den är ju som sagt ny, ni såg den väl för ett par inläggsen, men här ser ni den lite bättre. Den är underbar. Ah, och justde! Igår köpte jag ju ett nytt vitt linne också, på Gina Tricot. Det har jag under. ^^,

 

Lång skoldag

                                            Datum: 2009-09-02 Tid: 19:59:31 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Jösses ja..

Idag slutade jag inte förrän 16:50, och det här är den absolut längsta dagen jag har på hela veckan. Borde det egentligen inte vara förbjudet att sluta så sent? Man har ju ingen fritid!

Fotografisk bild var den senaste lektionen, och innan den på den lilla håltimman gick jag och Anton till Biltema och köpte ett hänglås till mig. Äntligen! Nu slipper jag att gömma allt av värde inne hos receptionen, eller rättare sagt inne i det låsta arkivet..
Ett enkelt kodlås för 34,90 kr.

Jag hade ju besvärat mig med att ta med den tunga kameran till skolan idag eftersom vi blev upplysta om att göra det igår. Men använde vi dem? Nej, inte alls. Fyfan. Här gick jag och släpade på den där jävla kassen helt i onödan. Men jag har dock lärt mig en hel del om kameran idag, bland annat om varför man kallar objektiven såsom man gör.. "30 mm", "300 mm" osv. Bra att ha med sig!

En fruktansvärd träningsvärk har jag också, efter de små höjdhoppen igår. Skönt att det tar, men pinsamt att jag är så pass otränad som jag är. >< Det borde verkligen bli ändring på det.. Ändå går jag ju rätt mycket om dagarna!

Lite nytt

                                            Datum: 2009-09-02 Tid: 09:33:19 Kategori: Foton Kommentarer: 2 Kommentarer
Äntligen är bloggen någorlunda igen!

Jag sitter i skolan nu och kämpar med att skriva på tangenterna eftersom jag har så otroligt många armband på mig, och en klocka!
Min första lektion börjar 09:55, så jag har lite tid framför datorn nu innan textkommunikationen börjar.

Igår var bloggen så sjukt seg. Jag försökte i flera timmar att lägga in den nya designen men allting var segare än segast. Det slutade med att jag stängde igen datorhelvetet och la mig och sov bredvid Johan.
Han sov över inatt <3


Igår, vilket jag inte får missa att skriva, så hoppade jag och Anton höjdhopp borta vid IP i Skövde. Herregud alltså, det var faktiskt ganska mycket motion för min del.
Jag sprang barfota eftersom jag inte ville hoppa i mina gladiatorsandaler, så jag har hyfsat ont i fötterna nu >< Men jag klarade 1.10, och jag är faktiskt riktigt nöjd.

Jag har inte hoppat sedan i nian, och då klarade jag iofs 1.17, men vafan! Det var länge sen! ;D
Anton den lilla skiten klarade 1.40, helt insane!:D<3