Valborgsmässoafton

                                            Datum: 2010-04-30 Tid: 12:59:16 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är jag ledig (igen) och det känns helt underbart. Jag tror att den bästa känslan i världen måste vara att slippa ställa väckarklockan. (Okej, jag kan tänka mig att när man får ett barn så är den känslan kanske liite bättre;)) Vaknade hur som helst väldigt många gånger inatt av att behöva gå på toaletten, så himla jobbigt! Turligt nog somnar jag snabbt om igen efter toabesöken. ^^

Johan sov över inatt, och igår innan vi somnade så fick jag lyssna på låten som han och två till gjorde till Kling i födelsedagspresent! Jag älskade den, haha! Även om det är metal...;) Men när något är "personligt" så blir det genast mycket bättre.

Idag ska jag inte göra något som har med skolan att göra, utan bara ta det lugnt. Har än så länge dammsugit mitt rum och diskat, duktigt gjort av en gravid liten tjej! ;P Johan for hem för en stund sedan men han hann hjälpa mig att bädda. Sött! ♥

Ikväll ska jag träffa Cajsa, Marie & Lollo och vi ska nog grilla! Vad supergott!! Hoppas att det inte börjar regna bara... det orkar vi inte med. Dock tror jag att det blir en trevlig kväll oavsett väder! Åh, en rolig nyhet förresten! (Som för övrigt inte har något med detta att göra) Jag fick hem en faktura idag över min mobil. Jag var bergsäker på att kostnaden kanske var uppe i 800 kr.. MINST.. men jag hade fel. Endast 354 svenska små kronor. Jag har råd. ♥ Det kallar jag vardagslyx!

Jag klarade det!!

                                            Datum: 2010-04-29 Tid: 17:10:28 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Åh, nu känner jag mig duktig. Jag känner mig snarare nöjd!
Hade omprov i ellära tidigare idag och jag klarade det! Minns för tillfället inte mina poäng, jag tror att det var 12. Fast då å andra sidan så vet jag inte vad som krävdes för att få godkänt. xD Nåväl, nu är jag av med fysiken och jag kan fokusera framåt!! Aldrig mer fysik för min del kan jag säga!

Bad även att få se mitt prov som jag gjorde i måndags, även det naturkunskap. Jag kommer aldrig bli av med den där naturkunskapen.. Mitt hårda slit resulterade i ett VG, jag är extremt nöjd! :} Hade ju 4 prov efter mig på grund av att jag var borta så mycket i höstas, och nu har jag klarat av 3 av dem. Resultaten har varit: VG, VG & VG+. (Notera att VG+ var i samhällskunskap, och då är jag verkligen ingen samhällsmänniska. Jag VILL ju vara naturmänniska, men det ser illa ut just nu... :P)

Öh, vad kan jag mer skriva förutom betyg hit & dit...? Åt nyss en bulle och en bit sockerkaka tillsammans med mjölk. Man skulle kunna tro att jag har producerat allting själv. ♥ Bullarna har jag bakat, sockerkakan har jag bakat... dock (och tur är väl det!!) så är mjölken från en ko, och inte från mig själv. ;)

Justde, jag hade fått en fråga! :D Eller fråga och fråga, haha det kanske mer var en liten önskning! =) Nämligen att jag ska skriva lite om hur min kropp har förändrats under graviditeten. Hmm, en ganska klurig en faktiskt! Först och främst så har hela jag blivit tyngre och klumpigare. Ett bra exempel på när jag känner mig klumpig är när jag inte orkar ta 2 trappsteg åt gången i en trappa! Det blir så otroligt tungt för mina ben! Dessutom är jag ju inte lika smidig längre, till exempel när det gäller att kliva över höga saker (nu vet jag inte hur smidig jag var innan...men bra mycket mer i alla fall!).

Stundtals märker jag knappt av att jag är gravid faktiskt, då allting flyter på som det brukade göra innan. Dock märks det tydligt av när jag är ute och rör mig. Jag får håll nästan direkt och blir så otroligt andfådd! Fötterna tar ganska mycket stryk också eftersom de får bära på en sådan tung kropp, stackars fossingar! ♥ En grej till som kan vara värd att ta upp är att jag när jag ligger i sängen nästan svimmar! Då kommer det så otroligt mycket blod upp i huvudet så att hela jag blir snurrig och varm. Dubbla kuddar är en rekommendation! ;)

Nu vet jag inte hur pass bra jag svarade på frågan...är något oklart så hojta till! ;) Har ni fler frågor, tveka inte att fråga! :)

Onsdagskväll

                                            Datum: 2010-04-28 Tid: 19:25:30 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Hallå där :}

Nu har jag läst på lite om elläran. Ena sekunden är jag övertygad om att jag inte kommer klara det medan jag i andra sekunden tror att jag faktiskt har en liten chans att klara det. Det är ju ändå bara ett G-prov, det borde ju vara lätt då? Har även en redovisning i organisation & ledarskap i morgon som jag övat lite på, hmm vi får se hur det går! Det kan vara min sista grej jag gör i det ämnet... då får jag väl anstränga mig lite i alla fall..

Johan kom för en stund sedan med bland annat ännu fler blöjor! Nu ligger det 24 blöjor i min BB-väska, det borde väl räcka för den tiden jag kommer tillbringa där? Haha, det känns väldigt mycket i alla fall eftersom man vanligtvis inte är på BB i mer än 48 timmar. Behöver man byta blöja varannan timma? ;S Nej det kan jag inte tro!

Min sura lilla nos sitter i soffan just nu och tittar på 2 ½ men. Han ser verkligen arg ut... kan det vara för att jag nyss sa att jag inte vill att vårt barn ska behöva stå ut med metal..? J ska sova här inatt i alla fall, riktigt mysigt! ♥

Haha, här är Johan när han skulle ta spexkort med sin klass. Jag känner knappt igen honom! :}

Magbild v. 36+4

                                            Datum: 2010-04-28 Tid: 12:43:06 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Fick för mig att ta lite kort på magen tidigare idag, så det gjorde jag! Ni kan inte ana hur otroligt jobbigt det var att springa fram och tillbaka till kameran och ställa sig på olika sätt & vis. Har inte varit så utmattad på väldigt länge. Fick till och med ont i magen efter ett tag, men då slutade jag.  På bilden ovan har jag på mig jeansjacka och de rosa mjukisbyxorna. Kan ju säga som så att det rosa förstörde riktigt mycket, - därför valde jag att göra alla bilder svartvita. Det har väl sin charm det också antar jag!

 

Tänkte faktiskt skriva ut några bilder och sätta in dem i mitt fotoalbum! Det är ju inte så roligt att endast ha alla bilder på datorn. Köpte mig ett svart album för länge sen i Ullared, nu äntligen kan det komma till användning! :}

 

Tilläggas bör att jag börjar bli lite fundersam kring en sak... De allra flesta jag träffar säger något i stil med: "men var glad över att du endast har fått en mage och att övriga kroppen ser ut som vanligt". Hrmm... jag har faktiskt gått upp 20 kg!! Benen är sjukt svullna, så även fötterna och händerna. Haha, de där 20 kilona kan knappast vara endast magen, för SÅ stor är den inte! ;P Det är bara att inse att jag är ett fetto, och att jag var det även innan jag blev gravid eftersom ingen ser någon skillnad uppenbarligen.

 

Ett hett tips!

                                            Datum: 2010-04-27 Tid: 20:32:19 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 1 Kommentarer
Jag har tjatat om det förut, men jag säger det igen: är det några böcker ni bör läsa i ert liv så är det Den nionde insikten och Den tionde insikten. Det är över ett år sedan jag läste dem nu, och jag funderar faktiskt starkt på att köpa dem så att jag kan läsa dem om och om igen! Såg till min stora förtjusning att den Nionde insikten finns som film, fast jag vet inte om jag vill se den. Antagligen är den sämre än boken, och jag vill inte bli besviken! :c

"Den nionde insikten av James Redfield, som är en av de mest sålda böckerna i världen under nittiotalet. I boken beskrivs 9 andliga insikter som sägs stödjas av, och komplettera, dagens vetenskap och religion, och som ska föra världen till en ny andlig kultur. Trots att boken är skönlitterär är insikterna avsedda att tas på högsta allvar, och Redfield presenterar dem som en revolution inom tänkandet och vårt sätt att se på världen."

Boken är helt fantastisk! Jag tänker mig den inte som skönlitterär, utan mer som fakta som enligt mig stämmer. Varenda gång jag öppnade boken för att läsa den så hände det något oförklarligt omkring mig. En gång t ex, när jag satt på bussen och läste den Tioende insikten så handlade den just då om någon sten eller liknande som hade en speciell färg. Det kan ha varit endast färgen också som det stod om. Det sjuka med detta var i alla fall att när jag satt där och läste så glimmade det till i ögonvrån. Jag tittade upp och såg ett halsband med en sten i som låg vid fönstret. Stenen hade samma färg som det jag nyss läst om. Jag visste inte vad jag skulle göra. Var det meningen att jag skulle ta den? Jag var idiotsäker på att halsbandet inte legat där när jag satt mig. Jag satt och tänkte på det en stund, men jag tog det aldrig. Undrar vem som har det nu..

Böckerna får en verkligen att tänka till. Herregud nu vill jag verkligen läsa dem igen haha, det ska jag göra!
Mitt lilla tips är i alla fall: LÄS BÖCKERNA! Ni förlorar ingenting på det, de är grymma!

Tar det lugnt i solen

                                            Datum: 2010-04-27 Tid: 18:46:13 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

För någon timme sedan satt jag ute i solen med min bebismage och tittade till Nelly som fick vara ute i sin lilla hage. Som ni ser så har den inget tak och därför vågar jag inte lämna henne ensam ifall en katt eller fågel eller något skulle gå för sig att slinka ner och "leka" lite. Haha, på nedersta bilden ser ni hur bra jag kan se mina ben. ;) Tänk er att det är likadant när man duschar, och det hjälper inte om man lutar sig framåt! Det ni! ;P

Nelly är så fantastisk. Ser ni hur hon på översta bilden ligger och solar? Hon är nog väldigt trygg den lilla kaninen, för vart hon än är så lägger hon sig och vilar lite. Haha, och trots att hon har hela hagen att ligga i så ligger hon tryckt mot kanten av "väggen". Känns väl tryggast så kan jag tänka mig. :}

Nu är jag besviken...

                                            Datum: 2010-04-27 Tid: 18:24:00 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Klockan 16:30 idag skulle jag befinna mig på MVC för att prata med en barnmorska om tiden efter förlossningen, amning och lite annan allmän information. Hade panik under eftermiddagen eftersom jag inte visste hur jag skulle ta mig dit! Ingen i familjen var hemma nämligen... (Det är för långt för att gå/cykla för mig i mitt nuvarande tillstånd..) Hörde av mig till bland annat Adam för att "tigga skjuts", ringde min bror och allt möjligt, men ingenting verkade fungera. Det såg ut som om jag skulle behöva offra livet (och körkortet om polisen skulle stanna mig) och ta moppen för att kunna ta mig dit över huvudtaget.. Som tur var så kom pappa hem sekunden innan jag skulle iväg så jag fick skjuts i alla fall!

Jag kom dit 5 min innan jag skulle vara där, perfekt timing! :D

Dock satt jag där i 20 minuter och ingenting hände.. Till slut kommer min vanliga barnmorska ut i väntrummet och "undrar vad jag gör där?". "Ööh, du sa ju att jag skulle komma idag!" svarade jag ganska surt.
"Jaha, men hon är inte här idag. Hon är sjuk! Vilken otur."

Vad vänligt av dem att höra av sig innan och berätta detta för mig! Ååh, snacka om att göra mig förbannad!
Dock åkte jag, Adam & pappa till hamnen och tog årets första mjukglass efteråt, mums! Den var helt underbar, så krämig och GOD! Självklart hade jag karamellströssel på min. :}

Nu ska jag tvätta fötterna tänkte jag. De stinker. :}

Only time

                                            Datum: 2010-04-27 Tid: 10:33:49 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Sovmorgon! Himla skönt måste jag säga...
Har precis ätit frukost som bestod av en macka med leverpastej, oboy och sen en underbar vattenmelon till "efterrätt". Okej jag åt inte hela melonen haha, men en liten bit! :}

Missan kom gående emot mig när jag gick upp och ville ut i trädgården. Dock struntade jag i hennes lilla önskning eftersom hon ändå bara kryper under altanen och inte kommer ut därifrån sen. Sist fick jag ju lägga mig på gräsmattan och lyfta på nätet så att hon kunde trycka sig ut, - det gör jag inte om! Vi har nämligen ett nät under "trädäcket" just för att djur inte ska krypa under, men det verkar ju inte hjälpa. In kommer de om de trycker sig in, men inte ut!

Måste bara skriva lite om min mage! Under hela gårdagen var den fullkomligt stenhård, så även nu. Jag har två funderingar:
»Bebisen är så stor att den helt enkelt behöver all plats den kan få.
»Bebisen har vänt på sig och ligger nu konstigt så att hela magen blir hård pga. det.


Hmm, låt oss hoppas på det förstnämnda! Vad gulligt det skulle vara en med stor, rejäl bebis! :}


Only time - Enya

Skönt med lite lugn musik såhär på tisdagsmorgonen! Senare idag ska jag in till skolan för att ha religion, vi ska prata om satanism! Det kan jag ingenting om, så det blir väl spännande I guess..

Gravidmagen

                                            Datum: 2010-04-26 Tid: 22:01:56 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Magen ur min synvinkel. Godnatt

En graviditetslista

                                            Datum: 2010-04-26 Tid: 19:31:05 Kategori: Julia Kommentarer: 6 Kommentarer
Ett litet tidsfördriv såhär på måndagskvällen, medan jag väntar på att Halv åtta hos mig ska börja!

Jag fick reda på att jag var gravid:
den 14 september 2009.
Såhär fick jag reda på det: jag köpte mig ett graviditetstest på apoteket för 99 kr eftersom jag inte fått mens. Testet skulle visa texten "Inte gravid", eller "Gravid" inom 2-3 minuter. Det visade "Gravid" efter ungefär 20 sekunder. :)
Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: blev väldigt glad men lite orolig på samma gång med tanke på min ålder och livssituation just då (skola). Började inte att gråta. Gick omkring och funderade på hur jag skulle berätta det för Johan. Försökte ta en bild med mobilen på testet och mms:a till honom, men kameran var så dålig så jag ringde istället! Senare berättade jag det för mamma.
Jag tror det kommer att bli: en liten pojke. Dock spelar det ingen roll alls, jag (och Johan) blir lika glada för bägge. Bara bebisen mår bra så är vi nöjda!
Det här undviker jag att äta och dricka: alkohol. Äter det allra mesta.
Lukter som jag inte klarade av i början: oj. Lukten av skinn (Johans skinnjacka) gjorde mig spyfärdig och även lukten (eller doften) från min deodorant. Dock var det inte så många lukter i sig som var farliga utan det var mest tanken på olika saker som fick mig att må illa och spy. Tanken på all Italien-mat såsom bläckfisk och champinjoner fick mig att spy. Även västkustsallad fick mig att kasta upp.
Följande små egenheter har jag fått: humörsvängningar bland annat. Kan i ena stunden vara glad men i andra sekunden lipa eller vara riktigt förbannad och irriterad. Ibland vill jag bara smälla till folk, haha! Som tur är har jag lyckats hålla händerna i styr.
Första gången det rörde sig i magen: åh, jag vet inte! Minns i alla fall att det var i närheten av ultraljudet som var den 8 december. Med andra ord var det någon gång i december förra året, strax innan vecka 20.
Första gången det började sparka ordentligt: är även här osäker. Men i december/januari skulle jag tippa på!
Såhär kändes de första sparkarna: underbart, men samtidigt lite läskigt eftersom det är en sådan otroligt annorlunda känsla. Jag kan inte beskriva hur det känns, tyvärr. Det gör verkligen inte ont, utan det är som att något vänder och vrider på sig där inne i magen, mysigt är det.
Musik jag spelar för bebisen i magen: det jag lyssnar på haha, och för ett tag sedan spelade jag mycket gitarr också - lugna låtar! För några månader sedan nu kom jag på mig själv med att sitta och lyssna på metal i hörlurar, och skämdes genast eftersom jag tyckte synd om barnet som skulle behöva utstå det där skränet. Dock berättade Johan senare för mig att bebisen har ju sina egna öron = lyssnar jag på musik i hörlurar så hör ju inte den det ändå! Jag hoppas att det stämmer. ;) Men mycket lugn musik är det, typ Enya och sådant. Även Lady Gaga en hel del..
Magen började synas: omkring vecka 22 började den ta fart tycker jag. Är väldigt glad över att det inte kom en jättemage redan de första veckorna, då hade jag nog haft betydligt jobbigare att röra på mig nu.
Såhär kände jag vid ultraljudet: en helt fantastisk känsla. Kunde inte sluta le! Det kändes dock overkligt eftersom jag såg att den lilla/lille rörde på sig hela tiden fastän jag inte kunde känna det. När allting såg bra ut med bebisen kände jag att allt annat bara kunde kvitta. Det viktiga var (och är) bebisen och hur exempelvis skolan går skiter jag fullständigt i. Mitt och Johans lilla mirakel kommer i första hand. ♥
Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: helt otroligt eftersom magen då inte hade börjat synas och ingen som inte visste om det kunde ana att det fanns ett liv där inne! Jag är ingen lipmänniska så jag grät inte då heller men nog gillade jag att höra det galopperande ljudet från det lilla barnet. Helt otroligt!
De första mammakläderna var: har inte köpt några mammakläder men mjukiskläder har använts flitigt under hela graviditeten. (Har packat ner de rosa för att kunna ha på BB sen)
Mina favoritmammakläder: jag älskar leggins med långa linnen och nån tunn tröja över. Kommer antagligen aldrig mer klä mig i det sen, haha usch!


Njuta - Njuta

                                            Datum: 2010-04-26 Tid: 18:42:16 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Hej på er! :}

Såg till min stora glädje att jag fått lite nya prenumeranter på bloggen, sådant är alltid roligt! Hoppas att ni stannar kvar och inte tröttnar. Skulle ni tröttna, säg i så fall till vad det är som bloggen saknar. ;) Hade en lång dag i skolan idag och ytterligare ett naturkunskapsprov är avklarat. Fick ju i och för sig inte reda på resultatet, men jag hoppas att jag får godkänt i alla fall. Fick VG på det som jag gjorde för ett par veckor sedan som handlade om atomer osv, det är jag nöjd med!

Hoppade även av affärsjuridiken förut, en kurs på 50 poäng. Detta innebär att jag kommer hamna i en situation där mina slutbetyg hamnar på 2300 poäng, 200 poäng ifrån det man måste ha för att komma in på högskola osv. Dock är jag inte orolig över det, jag ska läsa in kurser senare så det ordnar sig nog! Det sköna med att hoppa av just affärsjuridik är att jag börjar sent i morrn och är helt ledig på onsdag. Lycka!! (Är även ledig på fredag så det här blir en kort vecka.)

Till rubriken; mamma hade beställt hem en CD-skiva och i det lilla kuvertet låg där två tärningar med ord på. Orden var t ex njuta, vila, läsa, älska osv. Jag fick njuta på båda mina tärningar och det ska jag verkligen göra nu! Njuta av den sista tiden av graviditeten -även om det till och från är jobbigt!

Hade fått lite kommentarer som jag tänkte svara på nu! :}

En bild på en väldigt liten gravidmage. Var i vecka 22 ungefär!

Chic Shack

                                            Datum: 2010-04-25 Tid: 19:35:50 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer

Råkade komma in på en helt fantastiskt söt sida vid namn ChicShack alldeles nyss. Jag som älskar kaniner kunde inte motstå den översta bilden till vänster. Hur mysigt ser det inte ut egentligen? Med sänghimmel och hela köret... Får jag en dotter så ska hon få ett sådant rum sen! Om hon vill ha det, vill säga..;) Här har ni sidan: {LÄNK} Det öppnas i ett nytt fönster!

Vecka 37

                                            Datum: 2010-04-25 Tid: 19:13:43 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Bebis

Nu samlar barnet näring som behövs under förlossningen. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen. Det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

 

Mamman

Dags att ladda med kolhydrater. Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa dig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd. När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det bättre.

 

Som jag säger varje vecka: nu är det inte lång tid kvar!!
Det ska bli så underbart med en liten bebis, längtar som en galning.. I vanliga fall brukar jag kunna föreställa mig hur vissa saker kommer bli, men i det här fallet är det helt svart. Jag har inte den blekaste om ifall bebisen vill titta ut före eller efter beräknat datum [22 maj] och jag har ingen aning om ifall det blir en kille eller tjej. Det lutar åt kille, men vi får se! :} Det där med värkar vet jag inte riktigt... känner inte av något speciellt. Har stundtals ont i nedre delen av ryggen, men annars är det lugnt. Det gör inte längre lika ont i övre delen av livmodern vilket underlättar otroligt mycket. I regel vaknar jag en gång/natt för att gå på toaletten, helt OK för mig!

 

Söndag igen..

                                            Datum: 2010-04-25 Tid: 13:08:12 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan hallå!

Tänkte att det var bäst att uppdatera er lite om att jag är vid liv! Inte så snällt gjort av mig att fullkomligt strunta i att uppdatera bloggen under gårdagen, men jag har mina aneldningar. Jag pillar med en ny design.. Helvete vad jag har slitit mitt hår för den. Jag förstår mig ibland inte på den där förbannade horisontella menyn med dropdown. Blir det inte som jag vill så får jag testa att radera allting och lägga in lite åt gången. Efter en sisådär 2 timmar brukar det lösa sig, jag ger mig inte!! (Det här är i princip det enda jag håller på med och sliter med tills jag kan det. I annat fall brukar jag ge upp väldigt snabbt!)

Designen kommer förmodligen att dyka upp här någon gång under dagen, när den är helt färdig. Har dock ett prov i naturkunskap i morgon som jag verkligen borde plugga på, men just nu har jag ingen lust alls. Jag ska läsa igenom kapitlet lite senare och förhoppningsvis klara provet i morgon. Hmmm! "/

Går för övrigt in i vecka 37 idag (eller egentligen igår men jag brukar ju skriva på söndagar så jag håller fast vid det). Bild på min "lilla" mage kommer senare under dagen det också. Enjoy! ;)

En babybox!

                                            Datum: 2010-04-23 Tid: 14:20:54 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Tjoho!

Idag är det fredag och snart är ännu en vecka över (snart i alla fall..), vecka 16. Något som är bra med veckorna det här året är att det är väldigt lätt för mig att hålla reda på i vilken graviditetsvecka jag befinner mig i. Nu t ex, i vecka 16, är jag i graviditetsvecka 36. Kanon! :) Hur som helst... jag var i skolan idag och opponerade min klasskompis uppsats, dock var han inte där. Otroligt skönt att han inte var det faktiskt för jag skulle känna mig så elak att sitta och klaga mitt framför ögonen på honom, usch...Läraren gillade min uppsats vilket var kul för mig, eftersom jag suger på uppsatser! Dock vet jag inte betyg, men det verkade inte vara så illa i alla fall!

Fick skjuts in av pappa till skolan och efter den lilla opponeringen for vi iväg till Babyproffsen för att hämta ut min babybox! En ganska stor kartong var det så det var tur att jag inte behövde ta bussen.. När jag kom hem tittade jag vad den innehöll, och följande saker fanns med:
»12 blöjor
»Våtservetter
»Haklapp
»Napp
»Blöjhink
»DVD - världen genom barnets ögon (verkar superbra så den ska jag definitivt titta på!!)
»En massa tidningar och kataloger för mammor och även en massa skit om försäkringar osv.

Jag är otroligt nöjd, detta är ju kanon! Nu har jag blöjor att ta med mig till bb, och även tvättlappar. Bara att börja packa väskan kan jag känna! ;)

I en av tidningarna jag fick, Pampers village Magasin, stod det en hel del intressant. Bland annat polulära namn runt om i världen. I t ex Belgien så är Emma & Noah de mest populära namnen för tillfället. Emma fanns förresten med i en hel del andra länder också, närmare bestämt Frankrike, Irland, Norge, Nya Zeeland och Skottland. Det visste jag faktiskt inte, att det var så populärt! Kan ju också tillägga att de vanligaste namnen i Sverige tydligen är Wilma och William (inte helt överraskande kanske).

Nu är jag redo för bebisen!! Nu kan den komma när den vill för nu har vi saker så att vi klarar oss här! :D

Ljuvliga betyg

                                            Datum: 2010-04-22 Tid: 16:43:49 Kategori: School Kommentarer: 1 Kommentarer
Kom hem för en stund sedan och har hunnit klämma i mig 2 frallor och 2 glas oboy. Det var äcklig mat i skolan idag så jag åt knappt nåt, that's why I'm hungry I guess. ;) Fick reda på mitt prov i ellära idag, jag hade fått IG! Tjoho, jag tror det är mitt 9 IG på IT-gymnasiet, men jag är lika glaer för dä. ^^ 6 poäng hade jag och man behövde 8 för godkänt, det är ju fantastiskt vilken otur man kan ha ibland.

Satt på bussen hem och funderade över vad jag har fått IG i. Kom fram till följande:
»Nationella provet i matte B
»Prov i matte C
»Prov i matte C
»Nationella provet i matte C (fick IG i kursen)
»Prov i webbdesign (fick IG i kursen)
»Prov i historia
»Prov i historia
»Prov om mekanik
»Prov om ellära

Det var dem jag kom på just nu, men det är antagligen många fler!
Men äh, jag är väl inte mer än mänsklig!! I stort sett alla får väl IG nån gång i sitt liv, även jag. ;)

Jag måste bara skriva ner något som jag stör mig på så fruktansvärt, och som jag stolt kan säga att jag själv nästan aldrig gör. Särskrivningar. Sär skrivningar. Sär-skrivningar. Det har jag antagligen fått från Marie haha, som också hatar det. Men håll med, är det inte FRUKTANSVÄRT? Det värsta av allt med detta fenomen är att det ofta sker av vuxna människor som har gått i skolan och har en utbildning. Hade de inte svenska i skolan? Läser de aldrig böcker? Jag ska inte vara för elak så jag får nog sluta skriva nu, men jag kommer aldrig att sluta störa mig på det!! Aldrig!

Tilläggas bör (i detta hemska inlägg) att jag & Anton fixade ett VG på vår inlämning i Organisation & Ledarskap. Härligt!
Ciao! :)

22 april - 1 månad kvar till BF

                                            Datum: 2010-04-22 Tid: 08:12:08 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon :}

Riktigt tjusigt väder idag, till skillnad från igår.. När jag åkte till Skövde igår så började det snöa/hagla och det var ju inte precis den trevligaste överraskningen man kan tänka sig. Nu är det ju ändå snart maj, och då kan man ju hoppas på lite mer värme!

Sitter i skolan just nu är känner mig grymt törstig. Vore gott med lite kallt vatten kan jag känna. Börjar om ungefär 15 minuter så jag hinner nog gå och ta mig en skvätt innan. :} Religion är den första lektionen och idag ska vi börja med kristendomen. Hmm, jag får inte fucka till det nu när jag ligger så bra till i ämnet, men jag känner på mig att det är just fucka till det som jag kommer att göra. På bara ett par dagar har jag tappat all lust och ork för skolan och egentligen vill jag bara vara hemma och vänta ut tiden till bebisen! Jag orkar inte springa omkring längre... Det enda positiva med att vara i skolan nu skulle väl i så fall vara att tiden går snabbare såhär än att bara sitta hemma, och självklart mina underbara små vänner! :')

För övrigt så är det den 22 april idag! Dels är det min mormors födelsedag och dels är det endast 1 månad kvar tills den lille är beräknad att komma till världen. Dock är jag fullt medveten om att upp till 2 veckor före eller efter beräknat är helt normalt, så det återstår att se när min och Johans lilla krabat vill ut! Antingen trivs den i magen eller också vill den ut och se världen! ;) Så, grattis mormor på 59-årsdagen och grattis till mig själv för att jag snart har gått igenom en hel graviditet..;) Haha, eller nåt! :D

Nu börjar jag snart, puss & kram!

Var försiktiga om ni är ute och kör på vägarna idag, det är snorhalt!

MVC-besök 21/4

                                            Datum: 2010-04-21 Tid: 10:09:44 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer
God morgon på er!

Idag har jag ingen samhällskunskap eftersom opponeringen av alla uppsatser är i full gång. Dock ska jag inte opponera förrän på fredag vilket betyder att jag kunde stanna hemma från den lektionen idag. Måste tyvärr ändå ta mig in till skolan i eftermiddag eftersom jag har affärsjuridik... mindre kul om man säger så! Tror faktiskt inte ens att jag kommer att hinna med den kursen, då känns det ännu mer ovärt!!

Hur som helst så skulle jag egentligen besökt MVC på fredag, men barnmorskan ringde mig igår och undrade om vi inte kunde ta det idag istället. Absolut, tänkte jag. Vid 8.30 vad jag nere på vårdcentralen (jag som egentligen skulle haft världens sovmorgon!!) och satt där och väntade en stund. Allting såg bra ut även den här gången.

Blodtryck: 100/60 (lägre än förra gången då det var 110/60)
Blodvärde: 109 (högre än förra gången då det var 98)
SF-mått: 33 cm (följer kurvan bra och hade ökat 2 cm sedan sist)

Jag fick även den här gången öva på att andas rätt när det trycker på som "värst". In genom näsan coh ut genom munnen. Bebisens lilla huvud befann sig i en bra position konstaterades. Nu är det bara att hoppas på att lillen ligger kvar så, så att den inte får för sig att ändra läge mitt i alltihop!

Fick även lite information kring förlossningen, och nu märker man att det börjar närma sig. Usch, jag vill INTE vara nervös, men det är nästan svårt att låta bli. Det kommer göra så ont... jag kommer känna mig så klen som antagligen kommer ligga där och skrika för full hals! Jag har ju dock lovat mig själv att inte skrika av smärta, jag måste hålla det! Några hembesök görs inte längre vilket betyder att när bebisen är 5-7 dagar gammal åker vi tillbaka till bb för att titta så att allt står rätt till. De kommer bland annat att kolla hörseln och känseln har jag för mig att barnmorskan sa.

Justde, som svar på Jills kommentar: just nu är jag så grymt osäker på vad det är för kön, men jag har länge trott på en pojk! De flesta kläderna vi köpte igår ser väldigt pojkaktiga ut, men tyvärr var utbudet (särskilt på H&M) inte alls särskilt stort och det var svårt att hitta neutrala kläder. Nu hoppas jag bara på att grönt går hem oavsett vad det är för kön. Som tur är känns det i alla fall lättare att klä en tjej i mörkgrönt, än en kille i t ex rosa...;S De lila strumporna är därför liiite osäkra haha, men det funkar nog! :D

Bebiskläder från mormor

                                            Datum: 2010-04-20 Tid: 19:22:31 Kategori: Julia Kommentarer: 5 Kommentarer

 

1. Mössa Kappahl 49.50:-

2. 3-pack strumpor H&M 49.50:-, 2-pack strumpor Kappahl 17.90:-

3. Tröja H&M 69.50:-

4. Set med byxa och tröja, H&M 79.50:-

5. Set med munkjacka och byxa, H&M 179.00:-

6. Jeansdräkt H&M 129.00:-

7. Set med tjocktröja och byxa, Kappahl 179.00:-


Storlekarna varierar men det mesta är i strl 62 så att bebisen kan använda det mycket sen! Vore tråkigt att köpa en massa nytt som ändå blir urvuxet de första veckorna.. "/ Jag är så nöjd med alltihop! Dock är allting väldigt pojkaktigt måste jag säga, men det mesta funkar nog för en tjej också! :) Eller rättare sagt så tycker jag att allting passar till en tjej också! :)

En härlig eftermiddag!

                                            Datum: 2010-04-20 Tid: 17:30:56 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer

Haha tjusigt..^^ Bild nr 2 (upp till höger) är ju helt otrolig. Vad har jag för underläpp egentligen? Den är gigantisk xD

 

Jag kom hem från Skövde för en stund sedan efter att ha tillbringat eftermiddagen tillsammans med min mormor och morbror. I present av dem när jag fyllde år fick jag en dag i Skövde då vi skulle leta efter lite bebiskläder. Vi var inne på H&M och på KappAhl och fick med oss en hel del, jättefina kläder!! Tack så jättemycket, en kanonpresent!!


Jag var på religionen idag bara och den lektionen var helt okej. Håller fortfarande på med judendomen och fick idag se en film som handlade om hur de firar påsk. Nu är dock judendomen slut och på torsdag är det dags för för kristendomen. Den 6 maj är det prov på båda. Efter lektionen satte sig jag, Anton och Milja i cafeterian och jag fick en glass av Milja, mums! Den var jag värd... ;P Kunde inte hålla mig så jag köpte även en GOD bulle med vaniljkräm. Min absoluta favorit!!

 

Vi får väl se om jag kommer upp i morrn btw. Jag sprang sista biten till bussen för att hinna med den förut (in till stan) och det var väl inte den snällaste jag gjort mot min kropp. Lyckades "stuka" båda låren under den lilla trippen så jag blir kanske en ny kryck-Milja (hehe..)! Har absolut ingenting emot kryckor egentligen, men att ha det just nu skulle vara pinsamt. Liksom: "ööh kan du inte vara gravid utan att behöva ha kryckor?!? Jävla klenis" Typ...

 

Vi har nu konstaterat att jag har alldeles för många tankar nu för tiden.. Vet ni vad jag är allra mest rädd för? Svar: att folk som jag går förbi ska stanna och skjuta mig i ryggen med en pistol. J ö s s e s!

Redan den 20 april..

                                            Datum: 2010-04-20 Tid: 10:27:32 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon i solskenet!

Eftersom jag vill att lilla bebisen i magen ska må bra så valde jag att skippa första lektionen idag eftersom jag behövde vila. Vaknade dock tidigt i alla fall (som vanligt) men låg kvar i sängen en bra stund. Jag tror att det är stillheten min kropp behöver...

Har nyss ätit frukost i alla fall, som bestod av 2 st ost- och skinkmackor med té och apelsinjuice. Tog en liten kiwi på det med... vilket jäkla fetto jag är. Ha ha, jag testade två par byxor förut när jag skulle klä på mig (det resulterade i de vanliga svarta legginsen i alla fall...) och det var riktigt rysligt. Mina chinos gick knappt över mina vader, och ett par av mina jeans som jag kunde ha för ett par veckor sedan var bara att glömma! De gick inte över mina lår..:') Man kan ju alltid hoppas på att det är allt vatten som gör mig så stor, men det återstår att se efter förlossningen. Skulle det visa sig vara rent fett så vet jag i alla fall vad jag kan göra... - gå promenader med barnvagnen! :D

När jag gjorde i ordning frukosten till mig själv kom en "stackars hungrig katt" och tiggde och bad om lite godis. Dock fick hon inget godis, eller godingar, eftersom hon fick frukost i morse. Hennes aggressioner över det tog hon ut över vår bruna fåtölj, samt genom att tugga sönder en blomma. Hon brukar göra sönder saker när hon blir lite grinig.. Jag sa att hon inte fick göra så, men hon fortsatte ändå. Jag gick fram till henne och slog henne lätt över nosen, hon sa aj, men fortsatte. Jag "slog" henne på huvudet igen i hopp om att hon skulle sluta. Hon sa aj igen, men fortsatte ändå. Då öppnade jag fönstret och sa åt henne att gå ut om hon ändå bara skulle förstöra blomman. Hon gick ut... När hon kom in igen ett par minuter senare var hon glad igen! :')

Sötnosen :)


Min måndag

                                            Datum: 2010-04-19 Tid: 19:46:38 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Dagen idag har varit bra, åtminstone okej!
Åkte med mamma och Adam in till skolan i morse och slapp därmed ta bussen vilket var en fördel. Adam skulle ha utvecklingssamtal, that's why! Satt och snackade med lite människor och hann till och med äta en glass med Milja innan den första lektionen startade 08:20. Jag tog en goding till dubbelnougat medan Milja testade på någon ny svampglass, haha jag undrar om hon kommer köpa den igen...?! :')

Lektionen var lärarfri vilket betydde ytterligare en frukost för min del. Visst, jag väger 82 kg redan, kanske är det
nog snart tänker ni.. men nej jag tycker allt att jag kan passa på att äta nu innan jag måste börjaa tänka på mängden mat igen.. Hmm, kanske är det så kvinnor tänker med många barn!?!? "Är jag gravid behöver jag inte tänka på vad jag äter eftersom jag ändå kan skylla på att jag är gravid! Därför ska jag ha många barn så att jag jämt kan vara gravid!" Haha, kanske inte.. ;D

Hade håltimme och åkte tillsammans med Anton, Milja och Susanne och tvättade Antons bild på OKQ8. Okej, jag såg mest på eftersom jag inte ville anstränga min stackars mage men jag hjälpte till lite i slutet i alla fall genom att torka av bakrutan en smula. :') Kände mig så otroligt hjälpsam! Jag och Susanne hann även med en liten visit vid en liten damm där vi plockade oss varsin påsklilja!

Lilla bebisen har rört på sig väldigt mycket nu på eftermiddagen/kvällen och jag började nästan (som vanligt) tro att det faktiskt var dags för bb nu. Det tryckte på nåt så fruktansvärt nertill och för något ögonblick kunde jag knappt röra mig. Sedan börjar tankebanorna ändra sig lite nu faktiskt eftersom bebisen hickar så mycket.. kanske är det en liten tjej i alla fall!? Det sägs ju att flickbebisar hickar mer än pojkbebisar.. Haha nu kom det ett trumsolo!! :D

Puss och kram!

Min vackra skatt, alltid i mitt hjärta

                                            Datum: 2010-04-19 Tid: 19:36:35 Kategori: Husdjur Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag, för exakt ett år sedan, skrev jag det här inlägget (LÄNK!)


...Jag saknar henne :(

Ett år går så fort, men jag vet att hon har det bra där hon är nu, att hon är lycklig! :)

Vecka 36 ♥

                                            Datum: 2010-04-18 Tid: 22:14:43 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

Bebis

Precis som en nyfödd. I den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.
Barnet kan få hicka då och då. Det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen. Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan. Hon eller han har sjunkit ned ännu längre i ditt bäcken. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet. Vikten är omkring 2800 g och längden runt 45 cm.

Mamman

Bara en månad kvar! Din livmoder når förmodligen upp till revbenen. Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Vid vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där. Har du sett om din mage har sjunkit något? Har magen blivit lägre? Du kanske får lite lättare att andas. Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något gladare i stället. Hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De slutar inte.) Ett första tecken kan vara att du ser slemproppen, som består av geléliknande slem som har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ett tecken.

 

Egna tankar:
Usch och fy. Allt fler små bristningar börjar träda fram på magen, det ogillas starkt!! Det är nästan så att jag vill ha ut bebisen nu så att jag slipper fler fula ärrliknande små saker.. Det är just nu som det är allra jobbigast att sova eftersom jag har problem med att andas. Kan ligga och bli helt andfådd, haha. Nu börjar det bli frustrerande att ha en massa kartonger fyllda med bebisgrejer här i rummet, - jag vill sätta ihop spjälsängen och skötbordet NU! Har i alla fall fått in en vit byrå i mitt lilla rum som bland annat ska rymma bebiskläder. Dock får jag tålmodigt stå ut några veckor till innan jag sätter igång med allt ihopsättande.. Det betyder ju tydligen otur att greja för mycket med bebisgrejer innan bebisen finns! Usch jag vill inte ha någon otur!

 

Som grädden på moset denna underbara afton kan jag säga att jag har gått upp i vikt - ganska rejält också. Vågen visar 82 kg. Jag saknar ord. Godnatt.

Söndag vecka 15

                                            Datum: 2010-04-18 Tid: 11:26:02 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon på er!

Nu har jag skickat in min uppsats om abort, äntligen! Det får gå som det går tänker jag, men jag hoppas att det blir högre än IG i alla fall. Jag har ju för tusan suttit hela helgen! ;O Just nu sitter jag i ett väldigt stökigt vardagsrum och lyssnar på Pain of Salvation samtidigt som mamma rollar hallen vit. Den är redan vit i och för sig, men den ska bli vitare! Eftersom väggarna innan var bruna så blev den vita färgen lite lilaaktig, men nu ska det bli vitt vitt vitt! Spaljen och trappan ska också målas vit så det är full håll i gång här hemma. Jag känner mig klumpig och värdelös som inte kan hjälpa till att bära saker, usch! Haha och vart jag än går så slår jag i magen i någonting. :{

På tal om magen så är den snart borta!! Jag älskar den givetvis men det ska bli skönt att kunna röra sig som en normal människa igen. Idag befinner jag mig i vecka 36!!! (35+1). Snart är min och Johans lilla sötnos här, men innan dess ska jag lida lite på sjukhuset, ha ha.. Jag känner på mig att den smärtan kommer vara hemsk men samtidigt underbar! Varje gång jag har riktigt ont någonstans så brukar jag gå in i mig själv och fokusera på vart smärtan är... kanske borde prova samma sak på bb? Är man medveten om vart smärtan är någonstans så brukar det bli lite bättre... i alla fall för mig! :} Det var mitt lilla "dagens tips!" ;)

På tal om bebisen så kommer det som vanligt på söndagar ett inlägg lite senare idag med bild + info om hur långt bebisen är utvecklad! :} Haha jag älskar de där magbilderna faktiskt, och är väldigt lycklig över att jag tagit kort varje vecka! Undrar om det är någon skillnad idag jämfört med förra veckan... det återstår att se! :D

Ciao!

Hejdå lördag

                                            Datum: 2010-04-17 Tid: 21:59:33 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Då har även lördagen passerat, men det har varit en bra dag!

Den började i morse utav att jag vaknade helt andfådd av en mardröm om att en tjej hade drunknat. Usch, kanske inte världens bästa början på en dag precis. Tog ungefär 5 minuter innan jag kunde andas normalt igen. Åt frukost och gjorde mig i ordning för att sedan fara iväg till Tibro med mamma. Vi åkte till butiken Förr & Nu och handlade på oss lite fina saker. En jättemysig lokal var det och den var fylld med alla onödiga, men ack så mysiga saker man kan tänka sig. Jag fick hjälpa butiksägaren att ladda upp en bild på blocket, och som tack fick jag mig lite choklad! :}

Efter besöket i butiken så begav vi oss till Syster Yster och fikade. Jag tog en chokladboll och té, mums! Blev glad men o så förvånad när jag såg att min, Anton och Emelies receptbok befann sig på en bänk och lyste upp hela cafét. Vad roligt! :}

Pluggade hela eftermiddagen och är (typ) färdig med uppsatsen i samhäll nu. Usch vad jag hatar uppsatser! Den största anledningen till att jag gör det är att jag vet att jag suger på det, och att betyget kommer vara väldigt dåligt. Mycket slit för ingenting kan man tycka.. Nåväl, jag hoppas på det bästa! Tack alla (återigen) för att ni var med och tyckte till i undersökningen. Utan den fältundersökningen hade arbetet nog farit väldigt illa. :')

Nu på kvällen kom Cajsa förbi en sväng och hade med sig ett paket!! Så otroligt gulligt. Får dock inte glömma att det var från Olle också...;) Paketet innehöll 2 st grymt söta pyjamasar som absolut kommer att användas! Den ena var grön med en sötisgroda på, och den andra var vit med en massa olika grodor på. TACK TACK TACK!!! Söta ni är allihop som ger mig presenter (eller snarare ger bebisen presenter!) Det uppskattas väldigt, väldigt mycket. Detta ska jag komma ihåg sen när ni själva får barn, då är det jag som kommer farandes med presenter högt och lågt! ;) Förutom att öppna paketet så snackade vi lite om bland annat massage! Gud så sugen jag blev på att få det.. jag måste masseras i höst! Vi tittade även på Jakten på Julia!

En fantastisk dag! Förutom att det blåser och att Missan har varit grinig mestadels hela dagen..."/

16/4 Fredag 2010

                                            Datum: 2010-04-16 Tid: 18:36:06 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Tusen tack alla ni som röstade, jättesnällt av er! :}
Fick allt som allt in 51 röster som väl kommer till nytta. Det är intressant att se vad folk har för olika åsikter måste jag säga!

Har egentligen ingenting bra att skriva just nu, men jag tänkte ändå höra av mig och säga att jag lever. Medan jag väntade på bussen hem tidigare idag satt jag och sjöng i busskuren för mig själv, det var härligt! Dock lite olikt mig kanske.. Annars har jag mest suttit här vid köksbordet och skrivit på min uppsats idag, det känns som att den aldrig kommer bli klar! Usch, jag hoppas att jag får godkänt i alla fall, jag orkar inte komplettera! xD

Johan var här en sväng också, han åkte nyss hem. Sötnosen hade med sig mat till mig och honom från Hammarskiosken, det var supergott! Tack igen älskling! ♥ Tyvärr kan jag inte längre äta stora mängder eftersom min magsäck kläms lite och inte rymmer lika mycket mat...;)

Clementiner är gott också kan jag lägga till! Jag kan äta hur många som helst. :}
Puss!

Hjälp mig!

                                            Datum: 2010-04-15 Tid: 15:41:56 Kategori: School Kommentarer: 9 Kommentarer
Svara på en fråga om abort här!

Jag har en samhällsinlämning på söndagkväll som handlar om abort, huruvida det är rätt eller fel. Ovan är en länk till en fråga som ni läsare mer än gärna får besvara! Skulle vara så otroligt tacksam om ni gjorde det. Alla svar är anonyma så jag har ingen aning om vem som klickar på vad! Det tar 2 sek, max! :)

Lite orolig

                                            Datum: 2010-04-15 Tid: 15:17:28 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
En fin men blåsig dag idag, usch vad jobbigt det är med vind!
Idag sjukanmälde jag mig från den sista lektionen eftersom jag inte gillar att vara i skolan för länge nu för tiden. Jag behöver hem och vila - egentligen borde jag inte ge mig iväg alls! Hade ju prov idag också, det gick rent åt helvete. Haha usch. Jag funderar på om jag kanske ska hoppa naturkunskapen och läsa in den senare istället.. känns inte som att jag kommer hinna!

Träffade Cajsa på bussen påväg hem och vi satt och snicksnackade lite, alltid trevligt! Egentligen är det ju helt fantastiskt hur lite man träffas fastän man bor i samma stad och pluggar i samma stad.. Dock ses vi kanske desto mer i sommar, kan ju hoppas på det i alla fall! Ikväll (när alla andra är ute och firar 50-dagars) så ska jag sitta hemma, men dock inte ensam. Lilla Marie kikar förbi en stund, det ska bli underbart kul!

Nu till rubriken.

När jag kom hem idag så låg Nelly i buren och vilade/solade. Hon brukar alltid rycka till och ställa sig upp när någon kommer men idag gjorde hon inte det. Det gick så långt att jag kunde öppna buren och klappa henne innan hon reagerade. Hon ställde sig upp, men la sig direkt igen. Trött? Hon brukar ej göra så.. Aja när hon hade lagt sig ner igen och jag klappade henne så blev hon antagligen sur för hon gick och la sig där jag inte kunde komma åt henne istället.. Hmm! Hoppas hon inte är sjuk eller något.. utan endast trött..Min lilla nin! <3

Hade ingen bra bild till inlägget på den här datorn..

Babybox

                                            Datum: 2010-04-14 Tid: 21:30:34 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer
Jag har precis beställt en Babybox till lillen från Pampers! Det var Cajsa som tipsade mig om det och varför inte - det är ju ändå gratis! Nedan kan ni läsa vad som följer med i paketet, som jag för övrigt ska hämta ut på Babyproffsen i Skövde!

  • Pampers New Baby Blöjor, Pampers Sensitive tvättservetter, Pampers Magasin och DVD
  • Blöjhink från Angelcare
  • Mätsticka från Fisher Price
  • Amningsinlägg från Pigeon
  • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
  • Information från Go'boken
  • Lactacyd Intimate Care 50 ml + Female Kit
  • Fläckborttagningsmedel från Vanish
  • Liten bok för nyblivna föräldrar
Dock kan urvalet variera..
Men det låter underbart tycker jag! :D

Nellys nya bur

                                            Datum: 2010-04-14 Tid: 18:15:48 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

Buren är i 2 våningar och en liten "trappa" ska byggas och sättas så att hon kan ta sig upp och ner. En liten hage finns även med så att hon kan skutta lite extra, dock måste nät skaffas så att vi kan lägga det över kompostnätet. Jag vill ju inte gärna att en katt eller liknande ska dyka ner och skada henne..(för tillfället är hon endast i buren och inte nere på gräset)

 

Hon verkar trivas sådäär... Den luktar väl fortfarande annan kanin så det tar nog ett tag innan hon är helt van. Dock gillar hon att sitta på en liten hylla (som inte syns på bilden) och titta ut genom det runda fönstret. Mys! ♥

 

Buren ska målas i samma gröna färg som huset.

Tävling hos Teresa

                                            Datum: 2010-04-14 Tid: 17:57:10 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

För en gångs skull är jag faktiskt med i en tävling! :O Brukar inte ha sådär överdrivet mycket flyt, men jag hoppas absolut på det bästa! Vinner jag så vinner jag en liten "badhandduk" till lilla bebisen, perfekt ju!  Tävlingen hålls hos Teresa och pågår fram tills den 18 april! Tävla du också vetja! Har du inte egna barn så kanske du antingen känner någon som har det, eller har mindre småsyskon som skulle tycka om det! :)

Skum början på dagen

                                            Datum: 2010-04-14 Tid: 07:37:26 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Vaknade inatt av att jag hörde fåglarna kvittra lite för tydligt. Jag öppnade ögonen och såg att min ena persienn inte var nerdragen, eller nej vänta, hela fönstret var ju öppet! Med tanke på de 2 plusgraderna utanför så var mitt rum allt ifrån varmt, och det första jag gjorde var att stänga fönstret. Konstigt att det var öppet, för det var stängt kvällen innan. Det var stängt 3 timmar innan eftersom jag då hade gått på toa..

Fick tankar om att någon hade tagit sig in, typ en tjuv, eller att kanske en katt (eller råtta!!) hade fått för sig att hoppa in, men det enda som hade hänt var att våran katt hade bestämt sig för att hoppa ut. Givetvis kom hon inte in igen eftersom det är lite för högt för henne att hoppa, så gissa vem som hoppade på handtaget på ytterdörren när det började bli lite för kallt? Mamma kom ner för trappan eftersom hon tydligen hade hört Missan jama. Pinsamt, för det hade inte jag. Det var bara den där fågeln som hade väckt mig..

Fråga nr 1: vem öppnade fönstret?
Fråga nr 2: varför?

Aja nog om min konstiga morgon. Antingen är jag helt dum i huvudet, eller också spökar det. Jag tror faktiskt på det sistnämnda den här gången eftersom alla prov går så bra nu för tiden. :P Jag kan inte vara dum i huvudet då..
Jag sitter i skolan nu och ska skriva lite på min samhällsinlämning som ska vara färdig i helgen. Usch det kommer inte gå bra alls, jag känner redan hur ryggen tar stryk av de här förbaskade stolarna!

Hörs senare, puss!

Soliga april

                                            Datum: 2010-04-13 Tid: 16:42:53 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Solen skiner idag igen, dock är det inte riktigt lika varmt ute idag som igår. Den röda dunjackan fick i alla fall stanna hemma idag och min gamla (förra året) skinnjacka fick åka på istället. Den gick självklart inte att stänga, men det brukar jag inte göra annars heller så det gjorde ju inget. Det är så UNDERBART med sol, jag HOPPAS att det håller i sig året ut! Det kanske dock är omöjligt..

Idag kommer Nellys nya bur!! Jag ser fram emot det med spänning för jag tror att hon kommer tycka om den (den har ju två våningar!!). Pappa (som ska ta med den hem) kommer nog tyvärr inte hem på en stund bara för jag tror att han skulle lämna ett paket hos farmor. Då stannar han antagligen där och fikar/äter eller nåt.. Farmor var ju nämligen med på IKEA i lördags och köpte sig ett nytt soffbord som inte gick in i hennes bil. Tur att vi har ett eget släp nu så att man kan använda det lite när som utan att behöva hyra ett hela tiden!!

Lilla bebisen rör sig som aldrig förr nu för tiden! Haha, det känns lite kul eftersom den nu i de här veckorna enligt de flesta internetsidorna ska börja ligga mer stilla pga. platsbrist. Antingen är bebisen väldigt vig och får därmed plats, eller så är den så pass liten att den fortfararande får rum att sparka och ha sig. Huvudet är ungefär lika stort som min handflata nu har jag i alla fall känt, rumpan är också något sånt, lite större kanske. ;)

Nikon D200//100412


10-lista

                                            Datum: 2010-04-12 Tid: 21:41:13 Kategori: Listor Kommentarer: 2 Kommentarer
Tio saker som jag är glad för idag:
1. Vädret har varit på topp!
2. Naturkunskapsprovet gick hyfsat bra!
3. Bebisen rör sig i magen hela tiden och det tar jag som ett friskhetstecken!
4. Jag åkte med mamma in till skolan och slapp bussen + promenad i morse.
5. Mina djur mår bra.
6. Mitt rum är städat och garderoberna är i ordning.
7. Det är bara 40 dagar kvar till BF.
8. Jag är frisk och pigg och glad.
9. Jag fotade för första gången på länge.
10. Jag förstod nästan elläran under naturkunskapslektionen förut.

Jag borde göra en sån här lista varje dag, för då inser man att livet är rätt härligt (även om det känns skit vissa dagar). Godnatt :}

12 april - måndag

                                            Datum: 2010-04-12 Tid: 17:47:55 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer
Provet som jag hade i naturkunskap idag var lättare än vad jag först trott. Tyvärr gick det nog inte så mycket bättre i alla fall. >< Borde i alla fall ha skrapat ihop en del poäng, så ett G är jag säker på att det blir, minst! Skönt, då kan jag tänka på annat nu eftersom jag har ett prov i ellära på torsdag och en samhällsinlämning som ska vara inne på söndag. Det tar aldrig slut..

Bebisen i magen rör på sig för fullt just nu vilket självklart är mysigt. Vet inte riktigt vad hon/han har för sig, men den ligger där inne och småboxas lite, så sött! Igår kväll var det dock inte lika sött eftersom bebisen då inte kunde bestämma sig riktigt hur den ville ligga. Ena sekunden var huvudet på vänster sida av mage för att sedan förflytta sig till höger. Sekunden därefter låg den med huvudet neråt och sedan uppe igen. Hela min mage rörde sig upp och ner, och då är det inte särskilt lätt att slappna av och somna.. Lillen!

Nu ska jag prata lite med Missan.

Vårtecken - krokus i trädgården

                                            Datum: 2010-04-12 Tid: 17:20:12 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Idag var det banne mig på tiden!

Jag har inte fotat sedan den var fullt med snö på marken och nu kände jag att det var dags igen, innan alla fina vårblommor har blommat färdigt. Mamma satte ner ett gäng lökar i trädgården i höstas och ovan ser ni resultatet, det tog sig riktigt bra. :} Så härligt med blommor, det är det bästa jag vet att fota eftersom de står stilla. Djur har ju tyvärr en tendens att röra på sig precis när man ska knäppa ett kort..

Det var inte så komfortabelt som man kan tro att fota dessa små skönheter. Jag tog en filt som jag la på gräset för att inte bli smutsig, och sen fick jag böja mig ner bäst det gick utan att få för ont i magen. Den är lite i vägen om man säger så! ;}

Lyssnar på den här låten för tillfället:

Vecka 35 &hearts

                                            Datum: 2010-04-11 Tid: 11:21:47 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

Bebis

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt ca 2 600 gram. Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten. Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.

 

Mamman
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Shit jag har så sjukt ont i övre delen av magen. Så smärtsamt att det känns som om bebisen vill ut vilken dag som helst. Ett ständigt svidande. Den smärtan kombinerad med ryggvärk är allt annat än trevlig. Nu kan jag för en gångs skull hålla med alla som säger att "armarna inte räcker till". Hehe, jag når knappt att torka mig när jag har kissat.. Det tar en evighet innan jag kommer ut ifrån toaletten! Hmm, annars är det bra tror jag! Orkar fortfarande röra mig som vanligt men jag borde tänka på att bära mindre. Nu längtar jag som en galning till att få sätta ihop spjälsängen och göra i ordning allting! Det är fortfarande lite för tidigt...

IKEA-day

                                            Datum: 2010-04-10 Tid: 22:11:32 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Jag slänger iväg ett litet kvällsinlägg tänkte jag!

Tidigt i morse for jag, mamma, pappa och farmor till Jönköping och till Ikea. De 7 milen var bra mycket längre än vad de brukar vara, kan det vara eftersom det är så obekvämt att sitta ner under längre stunder kanske? Efter att ha sett alldeles för många påkörda djur så var vi äntligen framme och shoppingen kunde börja.

Till bebisen
»Hylla/skötbord (går att kombinera)
»Spjälsäng
»Madrass
»Täcke
»Filt
»Skötbädd
»Överdag till skötbädd
»Lampa
»Örngott
»Plastad frottéhandduk
»2 gosedjur
»2 bastkorgar att ha bebiskläder i

Till mig
»En förvaringslåda att ha under sängen
...

Det blev att jag handlade lite mer åt bebisen än åt mig själv, och tur var ju det. Nu behöver du dock inte sura Johan, för jag betalade långt ifrån allting själv. Dvs. jag köpte ingenting onödigt för pengarna! ;) Tack farmor för spjälsängen, örngottet & mycket annat!! Till lunch idag åt vi på a6 och för mig bestod den av en ägg- och räkmacka. Var sjukt nervös innan eftersom jag brukar bli dålig i magen efter räkor (vill inte direkt sitta på en offentlig toalett med världens diarré..), men jag slapp det! Prisa herren!

Vi har inte monterat ihop allting ännu eftersom plats för tillfället ej finns. Jag & Adam satte dock ihop hyllan så att jag kan använda den som förvaringsställe ett tag framöver. Skötbordet som ska fästas på senare ligger fortfarande orört i sin kartong..

Jag tog ett par smygbilder så att ni kan få en aning om hur sakerna ser ut...dock får ni allt vänta tålmodigt med att se resultatet! Här är några bilder som jag alldeles nyss tog:

Känner ni igen den lille sötnosen? ;) Jag var tvungen att köpa den..

 

En liten kanin och en rosa mus som jag fått av Emelie. Haha det ser ut som att den vinkar :}

 

En fin burk som jag fått av min moster!

 

En lampa som ska sitta på väggen ovanför spjälsängen. :}

 

Nu ska jag mata Nelly, det blev sent för henne idag men jag tror hon klarar sig ändå. I morgon är det byte av garderober som gäller (har inte bytt med mor och far sedan vi bytte rum). Ska bli skönt att få ner alla kläder hit, och dessutom kan jag lägga in annan skit i garderoberna som inte behöver stå på golvet. I morgon går jag in i vecka 35, en magbild kommer väl upp någon gång under dagen. ♥ Vet inte om den växer så mycket längre, känns som att den nått max...men antagligen har den vuxit!

En felfri dag

                                            Datum: 2010-04-09 Tid: 16:21:01 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Idag har varit en helt fantastisk, underbar, perfekt dag! Tänk om alla dagar kunde se ut såhär, för alla! Då skulle det inte finnas mycket problem i världen. ;}

Vaknade tidigt i morse av mig själv och gick (cyklade) iväg till bussen. Väl där så ser jag en söt liten sädesärla som trippar omkring ett par meter ifrån mig. Den första sädesärlan jag sett i år faktiskt. Bussen kommer och där i sitter Cajsa. Vi snackar hela resan till Skövde, trevligt. :} I skolan får jag reda på att jag fick VG+ på samhällsprovet jag gjorde på lovet och fortsätter jag i samma takt så får jag VG i betyg - fantastiskt! Snackade lite om inlämningen som jag har också, det var väl inte lika roligt kanske, men inga större problem! Efter lektionen satt jag och Anton och väntade på religionskunskapsläraren eftersom vi ville veta våra provresultat från igår (läraren rättar snabbt!). Medan vi väntar på läraren går det förbi ett gäng italienare som vi glor på. Haha, italienare är verkligen så.. italienska! Det syns på dem vart de kommer ifrån om man säger så. De har ett speciellt utseende tycker jag. Efter en stund kom Robert och jag fick resultatet VG/MVG (typ VG+, MVG-). Får även reda på att jag ligger på MVG, och får jag väl godkänt på nästa prov så har MVG i betyg. Åh! ♥ (Det är ju det jag har sagt hela tiden...man (jag) ska aldrig ha en massa mål om betyg i ämnen för det fungerar inte i alla fall. Gör så gott du kan så räcker det ska du se!)

Efter det glädjande beskedet åt jag & Anton tacos. Första gången vi får det i skolan under alla år där, även det godaste! Sedan bar det av hem för min del..

När jag var hemma så hade det kommit post...BARNVAGNEN HAR KOMMIT! (även mitt nya bankkort men det är ju inte riktigt lika roligt kanske..) Vi for ner på en gång till stället vi skulle hämta ut den på, och nedan ser ni resultatet av mitt impulsiva köpande:

Jag fick en liten present från dem också i form av en body och lite salva. Gulligt av dem. ♥
Bebisen gillar den också, för det är fullt med liv i magen just nu.

Resultat

                                            Datum: 2010-04-08 Tid: 18:34:17 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Äntligen gav mitt och Antons tjat på fysikläraren resultat.. Vi har tjatat på henne nu i veckor om att hon ska rätta våra omprov, och nu äntligen.

Jag klarade mitt fysikprov...

Det betyder att jag aldrig mer behöver tänka på sån där skit igen.
17/21 poäng fick jag.

Nästa torsdag är det prov om ellära (samma ämne) och shit vad det inte kommer att gå bra. Allt såntdär handlar ju endast om matte, och jag har så svårt för matte!!

Så jävla mycket naturkunskap nu, har prov på måndag också. Det tar aldrig slut..

Besök på MVC

                                            Datum: 2010-04-08 Tid: 18:27:21 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Bebisens hjärtljud: ca 130 BPM
Blodtryck: 110/60
SF-mått: 31 cm
Blodvärde: 98


Har återigen varit på besök hos barnmorskan och det såg bra ut. Hon såg att jag hade börjat vagga när jag går, haha. Besöken är inte alls så roliga, utan jag mest sitter där och får information om olika saker - idag om amning! Tänk vad mycket bekymmer mammor har nu för tiden, som jag inte har en aning om existerar ännu. Såriga bröstvårtor exempelvis, hur vidrigt låter det inte? ;S Jag hoppas att det kommer gå bra med amningen för min del, jag orkar inte med en massa krångel. Dock har jag inte varit orolig över det något, så jag tror inte att det ska vara några problem alls.

Mitt järnvärde är fruktansvärt. När jag först skrev in mig låg det på 134, nu är det nere på ynka 98. Fick springa in på apoteket omgående och skaffa mig Niferex. 50 (alldeles för stora) tabletter till priset av 136 kr. Det pinsamma var att jag inte hade de pengarna på kortet, så jag fick gå ut till pappa och be om pengar.. Usch vad sjukt dyr all medicin är, men jag hoppas nu att det hjälper. Järnvärdet måste vara tillbaka på 134 innan förlossningen sa min barnmorska. Som tur är så påverkar inte mitt dåliga järnvärde barnet, dvs. barnet kommer inte att ha ett dåligt järnvärde bara för att jag har det. Bebisen tar in en massa annat blod och får i sig näring ändå. Det enda dåliga är att risken för att jag infekteras av något är större när jag har dåligt med järn i kroppen. Trist att jag har sådana problem med att svälja tabletter bara, men jag ska göra så gott jag kan! :}

Nästa besök är fredagen den 23/4.

Prov efter prov efter prov..

                                            Datum: 2010-04-08 Tid: 10:34:24 Kategori: School Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan på er :}

I morse steg jag upp tidigt ur min sköna säng (fast den var inte så skön eftersom rummet var iskallt och täcket hade åkt av) eftersom jag skulle åka in tidigt till skolan - med mor. Nu har jag verkligen blivit lat med att gå omkring kan jag säga. Skor för 99:- från H&M är inte det mest komfortabla man kan ha på fötterna som gravid, jäklar vad det ömmar så fort man rör sig pga. den alldeles för platta sulan!! Hur som helst så behövde jag komma till skolan tidigt eftersom jag 08:20 hade prov i religion (tänkte att jag kunde öva lite på det innan vi började, så det gjorde inget att jag kom tidigt). Provet gick inte dåligt men det gick heller inte bra. Ett VG är kanske lite för mycket att hoppas på, men det är nog inte omöjligt. Är i alla fall säker på att jag får G, och det är huvudsaken för jag har verkligen inte tid till att göra ett omprov.

Nu har mina kära vänner lektion och jag sitter vid nåt bord nånstans i skolan. Jag funderar på att göra något annat för jag klarar inte av det här längre. Ryggen gör fruktansvärt ont och jag står snart inte ut längre!! En promenad känns mysigt, fast jag tror att det är ganska mulet ute nu, och med de underbara skorna jag har på mig så tror jag att jag skiter i det. Jag kanske ska lägga mig i sängen istället? :}

Nu är i alla fall veckans alla "måsten" i skolan slut, och nu kan man ta det lugnt. I morgon har jag endast en lektion (jag undrar hur många gånger jag har skrivit i bloggen att jag bara har en lektion på fredagar!??!?!?!) och sedan är det helg. En helg som innebär att jag går in i vecka 35, och en helg som innebär att jag ska till IKEA//Jönköping för att inhandla bebissaker. Mysigt! I morgon ska jag och Johan även laga Flygande Jakob på kvällen, så underbart gott!!!

Det enda som behövs är:
»Grillad kyckling
»Vispgrädde
»Chilisås
»Bananer
och ris till

Inte en massa kryddor, bacon och jordnötter! Blä! :}

Onsdagseftermiddag

                                            Datum: 2010-04-07 Tid: 18:32:10 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Sådärja!

Nu var informationsträffen avklarad och den var inte riktigt lika hemsk som jag hade tänkt mig - den var värre! Skämt åsido så gav den i alla fall en hel del information (så lämpligt!!) och nu känner jag mig mer säker på vad jag ska göra, och hur det ska gå till! Den lille busen i magen höll igång för fullt under hela föreläsningen och min mage stod åt alla håll. Så gulligt. ♥

Det höll på i 1 ½ timme, sedan gick jag och Johan och köpte spray till mamma, ett svart linne i strl L till mig, tog ut pengar och fikade på rådhuscaféet. Jag blir alltid lika sur efter att jag fikat ute. Beställer man exempelvis ett wienerbröd (som jag gjorde nu) så får man alltid det fulaste. Den där goda, gula krämen på wienerbrödet ni vet... den existerade inte på detta! Trots att jag först vägrade, så bjöd älsklingen på fikat. Tack!

Solen sken förut och det var helt underbart! Vet ni vad jag såg? De allra första bladen av vitsippor!! Så underbart att de äntligen tittar fram. Finns det något finare än en lövskog där solen skiner igenom träden och hela marken är täckt av de underbara små vita blommorna? Jag tvivlar..Dock tycker jag att alla årstider har sin charm, jag älskar dem alla!

I morgon (på morgonen) så har jag prov i religion. Jag har inte läst på något idag, så det lär gå åt fanders. Jag kommer glömma bort allting och få IG. :( Jag har heller inte tid att plugga ikväll, för det är bra på tv ända fram till 21:00. Det kanske inte låter så sent, och att jag då kan plugga efter det. Men se det kan jag inte, för en gravid människa som jag måste lägga sig tidigt...Fast äh, jag får ta mig tid ändå. Herregud jag kan väl lägga mig 22? Eller 22:30. Det fixar sig nog. ;D

Nu, hamburgare!

Tänkvärt

                                            Datum: 2010-04-07 Tid: 12:36:26 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer

Jag hämtade hem lite penslar från deviantart, och se hur det gick. Skapande. Idag känner jag mig oerhört kreativ. ;b

Jag och bananflugan

                                            Datum: 2010-04-07 Tid: 10:31:44 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
I flera månader har jag blivit förföljd av en liten, liten bananfluga, ni vet sådana där som brukar finnas vid frukt.. Jag undrar vem det är, och vad den vill? Man har ju hört att vissa döda går in i djurkroppar för att förmedla något, men jag kan då säga att bananflugan inte var det bästa valet! Tyvärr blir jag bara irriterad av att ha en liten fluga runt mig hela tiden, usch!

Idag struntade jag i skolan eftersom det ändå bara hade blivit en lektion för min del. Hade en fruktansvärd huvudvärk när jag vaknade (det brukar jag inte ha) och med tanke på att magen är ganska jobbig nu så orkar jag inte gå runt och släpa på datorn hela dagen. Ska ju dock in till Skövde i eftermiddag i alla fall, pga. den där informationsträffen jag skrev om igår. Jag hoppas att huvudvärken har släppt tills dess..

En otroligt positiv nyhet är att jag 05:40 i morse fick ett mail från Anna&Axel. I mailet stod det att statusen var uppdaterad, och vagnen är nu skickad! Tjoho! Det betyder ju att vagnen borde vara här redan nästa vecka, vad skönt! :} Jag längtar tills vi har alla saker; säng, skötbord och liknande. Jag gillar att vara väl förberedd så att säga. ;) Det vore hemskt om bebisen skulle komma nu, när det enda vi har är en babysitter, en badbalja,ett spjälskydd och kläder. Å andra sidan skulle det väl lösa sig ändå, det är ju bara att bebisen får sova nån annanstans, typ i badbaljan med en massa filtar. ;) Nej gud ;P

Kvällsinlägg om bebisen

                                            Datum: 2010-04-06 Tid: 22:36:20 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Ibland är graviditeten inte lika härlig som annars. Just nu sitter jag i sängen och skriver och har ovanligt ont i ryggen och övre delen av magen. Jag gissar på att det är att livmodern som spänner och drar ihop sig och som framkallar den här ohyggliga smärtan. Jag finner ingen skön ställning alls, varken liggande, sittandes eller stående. Ibland "vibrerar" bebisen inne i magen, jag undrar vad det är som händer då.. Läste nyss på en sida att vibrationerna kan bero på antingen hicka eller att barnet kissar, men även av neurologiska skäl - dvs. barnet är inte färdigt än och därför kan den rycka till då och då. Skönt, då slipper jag oroa mig för det. Fick tankar om att barnet kanske har en missbildning som gör att den rycker till pga. tix eller liknande! Läskigt..

Min moster kom över tidigare ikväll med en påse med bebiskläder. Jättefina tröjor och bodysar som vi kommer ha stor användning av! Tusen tack för det, så snällt av alla att dela med sig! :) För tillfället står det en stor flyttkartong under mitt skrivbord som är fylld med bebiskläder, både köpta (från mamma och från Johans far) och ärvda från Johan och min kusin. Kanon! Känns skönt att kläder inte är det första vi behöver tänka på sen när bebisen väl finns. Det som återstår nu är bara att välja ut lämpliga kläder att ta med till bb, undrar vilket som blir det första plagget!? :}

Nu ska jag försöka sova bort smärtan, i morgon är det informationsträff hos försäkringskassan som gäller! Låter otroligt tråkigt...
Puss och godnatt!

Helt fantastiskt gulligt!

                                            Datum: 2010-04-06 Tid: 17:10:39 Kategori: Videos Kommentarer: 3 Kommentarer

April 6, 2010

                                            Datum: 2010-04-06 Tid: 16:19:53 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Åh herregud,

jag tror seriöst inte att den finns någon annan människa som äter så mycket sötsaker som jag gör. Jag hoppas för allt i världen att det här sötsuget försvinner tillsammans med graviditeten sen. Sedan jag kom hem så har jag ätit glass med maränger och chokladsås, kakor, muffins, godis och druckit en massa juice. Funderar även på att äta ostbågarna som står i en skål lite längre bort...Nä, det får vara nog nu! Jag måste ju tänka på lillbebisen också och inte trycka i mig alltför mycket skit. Jag vill ju att den lilla ska må bra sen och vara frisk som en nötkärna! ♥

Här kommer en blandning med bilder:

Ser ni? Jag klarade provet i affärsjuridik! Men det var minst sagt på håret..

 

Johan med en godishöna hos min farmor på långfredagen. Haha ♥

 

Mammas utsikt från balkongen på Gran Canaria//Puerto Rico. Fyfan vad fint :')

Nu har jag mitt gamla rum igen!

                                            Datum: 2010-04-05 Tid: 17:55:55 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Som rubriken lyder så sitter jag återigen i mitt gamla rum, eller nya om man så vill. Bodde i det här rummet för ett antal år sedan och då var det målat i färgen messmörsgult! Kan ni tänka er hur det såg ut? Alla möbler jag hade var röda, så det var en härlig blandning må jag säga...

Nu är det dock inte gult, utan beige som jag skrev innan. Det blev inte alls så mörkt som jag först tänkt mig, riktigt mysigt faktiskt. Har dammat och dammsugit golv och tak så här inne måste lillbebisen trivas sen. Sixten är fortfarande lite fundersam för han tittar för fullt när vi grejar här...Just nu håller pappa på att sätta fast nya skåpshandtag på garderoberna. De är nymålade i vitt så det är riktigt snyggt! Bilder kommer sen när det är mer ordning här inne! ;)

Fanny skickade över alla kompendier som jag behöver för religionsprovet, TACK så mycket! Jäkla presens att inte fungera, det suger ju! Justde! Mamma och pappa var i Skövde förut och de köpte en vit badbalja till lillen! Kanon ju, då slipper jag tänka på det på lördag när vi ska ner till IKEA och handla prylar! Det finns ett litet fack på baljan där man kan lägga tvålen och även en liten kant i själva baljan så att barnet sedan kan sitta upp utan att glida ner (när det är större givetvis..)

Annandag påsk!

                                            Datum: 2010-04-05 Tid: 13:01:07 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Ingen sol idag inte, istället en massa snöslask och grå himmel. Nåväl, april är som det är, men jag hoppas att den här månaden för med sig mer sol än snö...Jag vill få lite färg i mitt bleka nylle!

Sedan jag fick reda på att jag var gravid så har halloween, julafton, nyårsafton, sportlovet & påsklovet flutit förbi i en hyfsat snabb takt. När jag i semtember insåg att barnet inte skulle komma förrän i maj kändes det som en evighet, men den där evigheten är snart förbi minsann! Nu ska bara valborgsmässoafton flyga förbi också, och när det sedan är pingst så är det dags. Det är ju rätt fint faktiskt, att det beräknade födelsedatumet är på självaste Pingstafton. Jag tycker att den 22 maj låter rätt fint, så det skulle inte skada om det blev den dagen! :} Den dagen, eller den 24 eller 26, då är jag nöjd! ;) (Jag döptes nämligen den 26 maj 1991, kan ju vara kul...)

Idag ska jag byta rum, från ett ljust till ett mörkt. Känns lite tråkigt eftersom jag gillar mina vita väggar och 2 fönster. Nu får jag istället beige väggar (med en svart fondvägg) och ynka 1 fönster. Det positiva är väl i så fall att det blir ett fönster mindre att hålla rent, och sen givetvis att rummet ligger på nedervåningen och att jag slipper trappan med bebisen sen (även den tunga magen). ♥ Ååh vår söta lilla bebis, jag längtar efter dig! ♥ Han/hon är så välkommen av allt och alla (till och med Missan verkar förtjust!) så det kommer bli kanonbra! Det är jag säker på. :)

Förutom att byta rum ska jag idag plugga lite. Har en inlämning som ska vara inlämnad ikväll och även en religionsläxa tills i morgon. Tyvärr verkar elevpresens inte fungera för tillfället så jag kan inte hämta hem det jag behöver - känns ju kanon! Har även prov i religion på torsdag så jag kan verkligen behöva komma in på presens... Fuck!

Nu ska jag göra nåt annat.
Ciao! :}

14 cm snopp och 17 månader tillsammans!

                                            Datum: 2010-04-04 Tid: 22:28:44 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 0 Kommentarer
Haha jösses.

Jag kom in på en sida {LÄNK} nyligen eftersom jag skulle räkna ut hur många dagar jag & Johan varit tillsammans idag, svaret blev 516 dagar! Det lät ganska lite om jag ska vara ärlig, men å andra sidan är det nog korrekt. Hur som helst så klickade jag mig vidare på sidan och kunde inte låta bli att "Räkna ut hur stor snopp du skulle haft om du vore man". Fick fylla i ett par frågor och fick det hemska svaret: 14 cm i erigerat tillstånd! Herregud eller!? 14 cm är ju praktiskt taget ingenting, vilken jävla minikuk jag skulle haft! Tur att jag inte är man säger jag bara, jag hade garanterat blivit mobbad i omklädningsrummet..

 

För att fylla ut det här inlägget med något vettigt så kan jag då förtydliga att jag & Johan idag varit ett par i 17 månader, det närmar sig 1 ½ år! Har aldrig varit ihop med någon såhär länge innan, men det känns kanonbra! ♥ Dock betyder ju detta att vi endast hade varit ihop i 9 månader när jag blev gravid... snacka om att köra igång direkt, haha.. Jag tror dock att hur unga vi än är, så kommer vi att bli bra föräldrar till vårt barn (en förälder blir inte bättre med åren..Det enda jag kan hålla med om i så fall är att man har mer erfarenhet som äldre, och antagligen en inkomst och ett bra boende, men det är inte alla vuxna som har det!). Folk har säkerligen blandade åsikter om vår ålder, hur länge vi varit tillsammans och öh... säkert många fler saker, men varför vänta egentligen? Man vet ju aldrig när man dör menar jag! :D Jösses vad jag babblar på nu, snart får det vara nog! Det jag kort och gott ville få fram är att jag älskar min (min och min, han är väl sin egen, men jaja;)) sötnos Johan! :)


Nu ska jag lägga mig och sova, ciao!

[Leon tar efter sin far vad gäller trummorna... jag fick värsta trumsolot rätt i magen förut, haha häftig känsla!]

Vecka 34 &hearts

                                            Datum: 2010-04-04 Tid: 14:46:50 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

Bebis
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Mamman

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare o

ch andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med

handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Nu är det lång tid kvar, eller inte alls lång tid kvar...
Tiden får gärna gå sakta eftersom jag har så mycket att göra innan. Jag ska på 7 veckor klara av resten av skolan och köpa alla grejer till bebisen + byta rum. Byta rum ska jag göra redan i morgon! :}

Påskdagen

                                            Datum: 2010-04-04 Tid: 12:35:37 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Hallå där köp blåbär :}

Lika fint väder idag som igår - än så länge! Aprilväder kan man aldrig vara säker på.. ena dagen är det snöstorm och andra är det soligt och lika varmt som en dag i juli/augusti. Dock hoppas jag att det inte kommer nån mer snö nu när nästan allting smält bort. :)

Gårdagen vad faktiskt jättebra! På kvällen träffades jag, Cajsa, Lollo & Marie och åt tacos. När vi handlade allt vi behövde så kunde vi inte komma på något som vi glömt, men precis innan vi klev ur affären så säger Cajsa: "KÖTTFÄRS!!" Wow, bra jobbat att glömma det. ;)
Maten blev riktigt god i alla fall, och vi åt upp nästan allt. ;) Sen satt vi i soffan (vi var hemma hos mig) och tittade på bland annat Millenium. Har sett filmerna innan, men det är ju nästan ett måste att se serien eftersom det är så mycket mer med där än i filmerna. De har ju tagit bort otroligt många scener i filmerna.. :S En mycket lyckad kväll (med en skönsjungande Olle i mobilen..)!

Det blev dock ingen påskmat igår...Det blir idag istället, ikväll! Var just och handlade lite kaviar, haha gott. Köpte lite glass, hallon och maränger också.. mmm! Nån som kan gissa vad det blir för efterrätt? ;)

Går för övrigt in i vecka 34 idag! Bilder på min inte längre oundvikliga mage kommer sen! :)

Långfredag

                                            Datum: 2010-04-02 Tid: 18:28:09 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan vänner!

Det här kommer nog bli ett långt inlägg, jag har så fruktansvärt mycket tankar just nu.
Jag kan börja med att skriva om den fantastiska kvällen igår. Jag & Johan åkte till Lollo och där träffade vi en massa folk. Cajsa, Olle, Marie, Adam, David & Emil. Några av oss köpte käk på Alexandra och sedan gick vi alla ner till ICA och handlade lite fika/godis. Allt som allt så hade vi 14 skivor med SingStar så det blev att vi körde det en stund. Vi var indelade i 2 lag, och jag vann en gång och förlorade en, rättvist! ;) Dock for vi hem ganska tidigt eftersom jag typ lägger mig mellan 21-22 varje kväll nu för tiden. Jag är så otroligt trött! Dock är det bra att jag sover, för energi kommer ju att gå åt både till förlossningen och sedan till bebisen. Som tur är ska vi träffas i morgon igen, här hemma hos mig! Dock vet jag inte riktigt vilka vi blir, men det blir nog trevligt i vilket fall! :D

Johan sov över inatt, och jag har nog aldrig sovit så dåligt i hela mitt liv! Haha, det var självklart inte hans fel, men när man ligger 2 st i en 1.05säng så blir det ganska trångt - inte minst när man är gravid och aldrig kan hitta en bekväm ställning! Det var mysigt i alla fall, men ska jag sova bra en hel natt (omöjligt eftersom jag alltid måste upp och kissa) så ska jag nog sova ensam resten av graviditeten. Eller alternativt i en större säng! ;)

Idag åkte vi i familjen plus Johan till min farmor och åt middag. Hon fyllde 65 i tisdags och idag firade vi henne. Hon fick ett påskägg med lite godsaker i, bland annat servetter! HAHA! Fick jättegod mat i alla fall, i form av koldolmar med potatis och sås. Nån jättegod cheesecakemuffins med hallon till efterrätt och fika en stund senare. Nu är jag mätt!

...Och nu till det som jag "har så fruktansvärt mycket tankar om". Det slog mig idag att det faktiskt kanske är ganska elakt av mig och Johan att skaffa barn såhär pass tidigt. Självklart vill man ge (i alla fall jag) sitt barn det allra bästa, och då skulle det inte skada ifall vi hade lite mer pengar och kunde köpa finare saker än det vi får köpa nu. Det kanske inte är så roligt för bebisen att åka i en billig vagn och ärva en massa kläder från olika håll, men jag får väl helt enkelt hoppas att all den kärlek bebisen kommer få kommer att täcka pengabristen! Å andra sidan kanske inte en bebis bryr sig så mycket om ifall sängen den sover i kostade 1 000 eller 10 000 kr..
Var ju inne på Babyproffsen igår och det finns så mycket fina saker man vill köpa - men det är ju så dyrt! Hur kan en barnvagn kosta 10 000 kr? Med tanke på hur många som har barn nu så borde ju efterfrågan gällande barnvagnar göra så att priset kan bli lägre... Men hepp!

Ny månad & sol

                                            Datum: 2010-04-01 Tid: 14:40:01 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
Kan  en ny månad börja på ett bättre sätt än att solen skiner och faktiskt värmer! Har idag hunnit med att vara i Skövde en sväng eftersom pappa är ledig. Vid 10:30 åkte vi in och det första vi gjorde var att stanna till vid babyproffsen. Jag var ute efter ett spjälskydd och ett sånt blev det, ett limegrönt! Det fanns även i ljusblått, mörkblått, svart, vitt och brunt, men jag tyckte helt klart att det här var det mest fräscha! Eftersom sängen är vit vore det väldigt tråkigt om det även var ett vitt spjälskydd...359 kr gav jag för det!

Jag skulle egentligen ha en bild på det nu, men jag har tappat bort kameran... Eller också har mamma snott med sig den till jobbet.

Vi var även inne en sväng på biltema och därifrån fick vi bland annat med oss en liten sophink till badrummet där locket öppnar sig självt! Det sitter små censorer som gör att man bara behöver sträcka fram handen och locket öppnat sig! Höjden av lathet om jag ska uttrycka mig på det lite nedlåtande sättet! Även dörrhandtag till garderoberna i mitt "nya" rum fick följa med hem.

Märkte idag att jag får allt svårare för att röra mig. Åtminstone är det betydligt jobbigare att gå nu med en hyfsat stor mage. Det drar och svider i sidan, stackars hud som blir så utdragen! Vi tog en sväng förbi Johans mamma också och fick med oss en babysitter därifrån. Det är Johans gamla men hon hade sytt ett nytt tyg och trätt på, superfint! Ett blått tyg med Nally Puh på, fantastiskt! :) Det känns skönt att allt fler saker blir fixade nu innan ankomsten... Säng och skötbord m.m. ska inköpas nästa helg, på IKEA!

Nu är jag hemma igen i alla fall och ikväll ska jag träffa lite folk. Bland annat Cajsa & Marie, kul! Vi får väl se ifall de tycker att magen har vuxit nåt, men jag var ju typ lika fet innan så jag blir inte så förvånad ifall de inte ser nåt. Haha, men det borde de göra! ;)

Ciao så länge!