MVC 2/2, kl 15:15

                                            Datum: 2010-02-02 Tid: 20:01:20 Kategori: Julia

Nere på MVC förut så gick allting bra, förutom en grej..

De tog blodprover (japp, dem, för det var en tjej extra idag som höll på att utbilda sig till barnmorska), jag lämnade urinprov, vi mätte mitt SF-mått och vi lyssnade på hjärtljuden + ljuden från navelsträngen. Tjejen som var där på praktik (skulle jag tro) borde vara ganska glad att ha just mig som patient. (Herregud vad självgod jag lät där..) Men jag tycker att läkare osv borde känna sig rätt lugna när jag kommer i och med att jag inte är spruträdd, nervös eller något annat som kan krångla till ett läkarbesök. HAHA, men det kanske är tvärtom? De tycker säkert att jag är jättejobbig bara för att jag är så fet & ful.

När vi lyssnade på hjärt- och navelsträngsljuden så satt jag och blottade min håriga mage liite för länge. Jag borde raka den oftare, för jäsiken var mycket hår jag har där. Vidrigt! Jag är som en man.. Egentligen var det inte meningen att jag skulle lyssna på navelsträngen tror jag, men det tog en jäkla tid att hitta det galopperande ljudet av barnets hjärta. Jag tror jag satt och blottade min mage i närmare 10 minuter, riktigt obehagligt! I alla fall för barnmorskan.

Nu borde jag varna känsliga läsare för det kommer att handla om blod nu..

När det var dags för det berömda "stick i fingret" så bokstavligt talat forsade blodet ut på den lilla pappershandduken som jag hade handen på. Det var tur att pappret var där, annars hade de fått skura riktigt ordentligt! ;) Först skulle hon trycka ut en massa blod så att endast "det viktiga" kom med, och bara det "onödiga blodet" var ju säkert en hel liter. Okej, inte riktigt, men jag antar att ni känner igen er när det känns som att de "tömmer en på blod"?! Jag antar att det känns så bara för att det är så färgat...

Jag fyllde i lite papper, pratade lite om våld och sådär, och sen fick jag mitt lilla besked om att jag hade ett ganska lågt blodvärde. Senast jag var där låg blodvärdet på 134, nu var det nere på 110. Dock är det helt normalt såhär i mitten av graviditeten, men när jag är på väg in till förlossningen om ett par månader så ska värdet tydligen vara tillbaka till vad det var från början. De sa åt mig att jag kunde köpa järntabletter, men jag tror jag avstår. Då äter jag hellre en massa kiwi och leverpastej. :}

Mitt SF-mått låg på 24 cm, underbart!

Nästa tid jag har är den 24 februari, därefter den 17 mars. Den tredje preliminära tiden är den 4 april, och den fjärde äger rum den 30 april. Många tider att hålla reda på! Snart är bebisen här, jag längtar så mycket efter den lilla skapelsen! :)

Nu är det Bygglov, ciao!
0 kommentarer                                                                                                                    
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: