Rainbow rasade ihop!

                                            Datum: 2008-07-15 Tid: 23:11:04 Kategori: Blandat

Vid 17.37 kom larmet. Karusellen Rainbow på Liseberg totalhavererade och 30 personer fördes till sjukhus med varierande skador.
- Ett antal personer slungades ur attraktionen, ytterligare ett antal klämdes fast då korgen tippade framåt, skriver polisen i ett pressmeddelande.


Tretton ambulanser, en ambulanshelikopter, tillsammans med flera patruller från räddningstjänsten och polisen håller just nu på att hjälpa skadade efter en olycka på Liseberg på tisdagseftermiddagen.
 
Störtade ner
Åkattraktionen Rainbow bröts sönder på ena sidan och föll ner i marken. En räddningsledare som GT pratat med på platsen berättar att "soffan" slagit i marken när den gick ner. När den sedan gick upp igen lossnade en del i karusellen och "soffan" störtade ner mot marken igen.
Peter Andersson, jourhavande parkchef för Liseberg, misstänker att ett kugghjul lossnade från karusellen.
 
"Några skrubbsår"
- Jag var nästan först på plats och som jag uppfattade det var ingen allvarligt skadad. Någon hade slagit i huvudet, några hade skrubbsår på benen och många var chockade såklart, säger han.
36 personer befann sig i attraktionen och 30 stycken fördes till sjukhus med varierande skador.
- Ett antal personer slungades ur attraktionen, ytterligare ett antal klämdes fast då korgen tippade framåt, skriver polisen i ett pressmeddelande.


Allvarligt skadade
Polisen uppger också att ett 30-tal personer har förts till sjukhus.
Enligt presstalesmannen på Sahlgrenska sjukhuset, Robert Sjölund, har åtta personer förts till dem. Tre är allvarligt skadade och fem lindrigt skadade.
- Men även ett tiotal som är chockskadade, säger Robert Sjölund.


Källa 
0 kommentarer                                                                                                                    
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: