Fint paket!

                                            Datum: 2010-05-31 Tid: 19:40:27 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer

Fick ett otroligt fint paket av Johans mamma som innehöll byxor, bodys, strumpor och mössor! Kanonbra, är så nöjd! På tal om Johans mamma så var hon och Johans mormor (Julias gammelmormor) här tidigare idag och fikade på den andra cheesecaken som jag och Johan gjorde i förrgår. Den var uppskattad även idag, ååh så otroligt god.

 

Jag åt nyss en kiwi, men den var så god att jag ska ta mig en till tror jag! Har gått 2 promenader med Julia idag så motion har jag fått. Puss!

Fika på morsdag

                                            Datum: 2010-05-31 Tid: 11:30:16 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer

Det här inlägget skrevs igår. Kunde dock inte avsluta det eftersom Julis var så hungrig hela kvällen. Den hungern resulterade dock i över 7 timmars sömn för min del i natt. Älskade lilla tjej!♥

 


 

 

Igår bakade jag och Johan cheesecake och den var otroligt god måste jag säga! Julias farfar och hans fru var här idag och även min farmor. Min faster var också förbi en kort stund. Fick fina saker av allihop, framför allt kläder. Rosa självklart! ;)

 

Just nu går Johan omkring med Julia för hon var lite skrikig. Vet inte vad det berodde på, tror att hon ville vara nära bara. Lillan badade nyss också, skönt för henne. Vi har 2 dagar i veckan då hon badar, söndagar och onsdagar är tänkt. Vill inte bada henne för ofta eftersom hennes hud är känslig och vi inte vill torka ut den. :)

 

Mamma lagar kyckling nu, smarrigt!
Vet inte riktigt vad jag kan skriva mer... jag borde göra mina inlämningar.. men jag bjuder på en Juliabild istället:

 

 

Julias ögon

                                            Datum: 2010-05-29 Tid: 14:37:04 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

En bild från i morses :)

Syns det att vi är släkt?

                                            Datum: 2010-05-29 Tid: 13:23:43 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Här är jag när jag var liten :} Jag tror att ni som sett henne på riktigt har lättare att säga ifall Julia är lik mig eller inte. Jag hittade ingen riktigt bra bild på Julia just nu där hon ligger likadant!

Presenter i mängder!

                                            Datum: 2010-05-29 Tid: 13:16:55 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon på er :}

God morgon för mig i alla fall, jag råkade visst slumra till en stund extra. Inte mig emot eftersom nätterna är hyfsat sömnlösa. Egentligen borde jag inte klaga kanske, jag får sova nästan 7 timmar varje natt. Det är inte dåligt det inte. Julia är så snäll!

Känner mig ganska elak som inte uppdaterar så ofta, men ni ska veta att det är svårt att hitta tid till det! Just nu sover Julia, men hon vaknar rätt ofta och då är det amning som står på schemat. Det tar ibland över en timme att få i henne mat och sedan få henne att rapa och möjligtvis somna igen. Ibland är hon dock vaken och ligger och kikar med sina vackra ögon. ♥

Aah, det finns så mycket jag vill skriva!! Vet inte vart jag ska börja! I onsdags var Anton, Milja & Fanny här och hälsade på mig och lillan. Främst lillan! ;) Hon låg och sov hela tiden som de var här, något som jag tyckte var skönt så att hon inte skulle skrika bort tiden. Fast jag borde inte vara orolig för det heller, hon är en väldigt lugn bebis som sällan skriker. Endast om hon är hungrig eller har ont i magen. Nu är ju magen som tur är bättre eftersom det första jobbiga bajset har släppt! I början är ju bajset (typ) svart och jättesegt och jobbigt för de små bebisarna. Det gulnar sedan av all bröstmjölk, och nu är hennes gult och betydligt lättare att handskas med för hennes del!

Pappa och Adam är i Göteborg idag vilket innebär att de tog kameran med sig. Jag bjuder istället på ett par bilder som Adam hann lägga över på datorn innan de stack:


TACK
för fina rosor från Anton, Milja & Fanny :}

 

TACK för bitringar och en namnskylt från Anton! :}

TACK för otroligt söta gosedjur från Milja & Fanny!

Julia sover så gott i vagnen!

Julia var bebis 1053 i år!

Har fått en massa gratulationskort från släktingar och vänner :} De ska jag spara, allihop!

 

Under gårdagen var Cajsa, Olle, Marie och Lollo här en stund. Även Johans mamma var förbi en stund och lämnade ett otroligt fint paket som jag tänkte visa er senare. Helt sjukt, jag ville knappt öppna det! Jag tror att ni kommer hålla med mig när ni ser det... Fick fina grejer av Marie och Lollo också, har dessvärre inga kort på pingvinen och bodyn ännu, det kommer. TACK! :D (haha blev många tack i det här inlägget, men jag är så tacksam!)

 

Vardagen med en bebis

                                            Datum: 2010-05-27 Tid: 15:53:16 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer
Egentligen kan jag kanske inte säga att vi har kommit in i en vardag ännu, men dagarna går och idag är lilla tjejen redan 5 dagar gammal (!!). Hon sover just nu i sin barnvagn efter att ha ätit! Hon är lite jobbig när det kommer till amningen eftersom hon gärna flänger med huvudet fram och tillbaka för att titta på allting omkring. Det gör att hon mer eller mindre bara "snuttar" och inte får i sig så mycket. Som tur är (var lite orolig) så har hon fått i sig tillräckligt ändå eftersom hon har ökat 20 gram sedan i måndags. ;D

Vi var tidigare idag på återbesök på bb för att se hur allt står till. Allting såg finemang ut vilket är väldigt skönt. När vi lämnade bb i måndags vägde hon 3480 g, nu var hon uppe i 3500. =) Vi fotograferades även för tidningen och kommer vara med i SLA och Hjo tidning i morgon förmodligen. Jag är så rädd, jag kan se det hemska kortet framför mig. "/ Haha jag skämmer ut mig för hela Skaraborg...
Sitter vid Johans mac nu och har tillgång till bilderna från förlossningen. Tänkte bjuda på några, haha men det är på egen risk ni tittar på dem...;D
Ligger i förlossningsrummet med CTG:n på och kanyl med dropp i handen. Är lagom trött. ;D
Några minuter efter att lilla Julia fötts. Ligger och tittar så sött med sin lilla mössa. Vid det här tillfället ser jag i princip ingenting eftersom jag är så utmattad och trött. Förlåt för en vidrig bild på mig!
Det berömda fikat efteråt med mackor, varm choklad och någon cider som jag inte smakade på. En liten bukett blommor och en CD-skiva med lugna låtar.
Pappa & dotter på bb :)
Sötnosen dagen efter skulle jag tro. :) En fin body med en giraff på!
Jag ska nog lägga mig och vila en stund nu! Det blir inte mycket sovande på nätterna, och särskilt inte natten till idag. Magen som spökar antar jag men jag hoppas och tror att det blir bättre nu när amningen fungerar bättre. Vi har fortfarande inte varit ute med henne, det är så träligt väder så vi väntar tills det blir finare och varmare för henne! Då ska barnvagnen invigas! :) Dock sover hon i den än så länge, sängen får vänta ett tag till eftersom den är så stor. Mysigare för henne att ligga lite trångt!
Ha det så bra så hörs vi! ♥

Förlossningsberättelse

                                            Datum: 2010-05-26 Tid: 17:46:07 Kategori: Julia Kommentarer: 4 Kommentarer
Här kommer den efterlängtade berättelsen om hur min och Johans lilla ängel Julia kom till världen! :}

Fredag 21/5
Jag skrev om början på fredagens händelser i det här inlägget, så läs det ifall ni har missat det så slipper jag upprepa allting! ;) Det här lär nog bli ett långt inlägg i alla fall.

Nu ska vi se vart vi ska börja. Jag är ju kvar med mamma på hennes jobb på fredagen och åker sedan hem med henne. Hemma så fortsätter värkarna att komma med ganska jämna mellanrum men jag äter tacos och tittar på tv som vanligt. Lägger mig vid 22-23 men kan inte somna pga. att det gör så ont i ryggen. Testar alla möjliga olika ställningar men efter 2 timmar inser jag att det är omöjligt. Jag ringer förlossningen och frågar om jag bör komma in igen? De säger att jag väljer själv, men jag är välkommen om jag känner att jag vill dit. Jag packar ner ytterligare saker i bb-väskan och åker sedan in till förlossningen med mamma och Johan runt 00:30 den 22 maj.

Lördag 22/5
Inne på förlossningen kopplade de på CTG-kurvan igen för att mäta värkarna. De var inte särskilt starka (då kände jag mig lite klen..) Jag var öppen 1 cm. Mamma åkte snart hem och jag och Johan fick ett rum att sova i. Där låg jag och vred och vände på mig av smärta, trots 2 alvedon och en stekhet riskudde tryckt mot ryggen. Sov i ungefär 15 minuter allt som allt den natten. Drack otroligt mycket blandsaft kan jag tillägga.. Mitt under all smärta så frågar jag barnmorskan om hon tror att jag kommer att få en bebis idag, och hon svarar, nästan chockat: jaja, absolut! Det är klart! Så underbart <3 Den här tiden var jag öppen 2 cm.

Vid 5-6 tiden på morgonen förflyttades vi in till ett förlossningsrum, nr 12 om jag inte minns helt fel. De sätter på CTG-maskinen igen för att mäta värkarna och jag får även en kanyl i handen där jag får antibiotika och dropp. Rummet var ljust eftersom det var fint väder ute, men eftersom fönstren var sådana där fönster som är på toaletter så såg jag inte ut någon gång. Radion var igång och vi kom fram till att det under hela dagen spelades ungefär 4 låtar, flera gånger om. Barnmorskor kom och gick eftersom de bytte personal allt eftersom, men jag måste säga att alla barnmorskor vi hade var riktigt bra! Jättesnälla och väldigt förståeliga. Redan på förmiddagen så känner jag av värkarna väldigt mycket mer än innan, och jag får lustgas att stilla mig med. Själva gasen i sig luktar inget, men när jag slutade andas in den så luktade det allt annat än gott. Riktigt vidrigt!!  Barnmorskorna sätter även in en liten sak på Julias huvud som ska mäta hennes hjärtslag (CTG:n är fortfarande på). Snöret fästs i mitt ben vilket gör att jag får ännu mer slangar och snören att hålla ordning på. "/

Har egentligen inte så stor koll på vad som hände sen. Värkarna blev allt mer olidliga och jag hade så ont i mina lår! Smärtan satt inte i magen eller ryggen, utan i låren av alla ställen. Jag kämpade på med lustgasen och det var riktigt skönt när jag såg att värkarna låg på nivån 100. När jag hade gått hemma och gnällt över smärtan låg värkarna på knappt 40... Ju mer lustgas jag fick desto mer borta blev jag och tillslut var jag knappt medveten längre. Spydde en gång också, olyckligt nog hann jag inte be om en spypåse i tid.. Hörde lite röster då och då som sa att jag fortfarande var medveten och att de borde sätta dit EDA-bedövning. Den skulle göra så att smärtan vid värkarna minskade, men skulle dock dra ut på det lite. De frågade om jag gick med på det, och jag svarade något i stil med: gör vad ni vill! (Smärtan var olidlig)
En narkosläkare kom in och körde in ett antal sprutor i ryggen på mig (kändes knappt) som omkring 20 minuter senare började att verka. Vilken underbar känsla det var. Ingen känsel i varken ben, mage eller rygg. Det jobbiga var dock att jag inte kunde gå eftersom benen vek sig. Eller rättare sagt, jag kunde inte röra på benen! Dessutom kunde jag inte kissa heller, så jobbigt. De tappade mig 3 gånger på urin, något jag var rädd för i början men som i slutet inte var så farligt. Jag var ju ändå bedövad! De tog även hål på hinnorna så att fostervattnet rann ut, det var blött och jag var riktigt glad över att jag slapp få en massa vatten i sängen eller liknande. Det hade nog blivit till att köpa en ny säng!

Lilla Julia låg i ansiktsbjudning vilken innebär att hon låg med ansiktet framåt mot "utgången". Det skulle fungera att föda så sa de, men det skulle bli jobbigt så vi bestämde oss för att jag skulle göra lite olika övningar för att få henne att vända på sig. Först och främst så skulle jag ligga på sidan i 5 minuter, sedan skulle jag byta sida. Så gjorde jag under en halvtimmes tid. Efter det fick jag ställa mig upp i sängen på alla fyra, riktigt jobbigt eftersom benen inte bar mig. Kan tänka mig att jag stod så i 20-30 minuter. En stor pilatesboll blev nästa steg och på den satt jag länge och väl och gungade fram och tillbaka, lutad över sängen för stöd. Mådde illa och spydde en gång.

Jag öppnade mig bra fram till 6 cm, då tog det stopp en stund. Men tiden på pilatesbollen gjorde att jag öppnade mig resten. Julias hjärtljud var bra hela tiden, hur pass dåligt jag än mådde, det var skönt! Vid 18:45 på kvällen började krystvärkarna. Jag hade under hela graviditeten varit inställd på att föda när jag stod på alla fyra, men det sket sig när jag märkte att det inte var särskilt behagligt (främst för att jag inte orkade hålla mig uppe med benen). Barnmorskan tyckte inte att jag skulle ligga på rygg, så det fick bli ett mellanting. Jag låg på sidan, höger sida, med ett ben på en ställning som gjorde att magen klämdes av min ganska konstiga ställning. Där fick jag ligga och krama om mitt vänsterben samtidigt som jag skulle trycka hakan mot bröstet för att kunna ta i så mycket som möjligt. 19.17 kom älsklingen ut. Det första jag sa när hon var ute var: säg inte vad det är för kön!! Det fick jag själv se sen, och på något sätt kändes det så naturligt att det var en tjej även fast jag hela tiden trott på en pojke (fast i början trodde jag på tjej, under allt illamående).

Barnmorskorna vände och vred på henne och klappade och "slog" för att hon skulle skrika, men inget skrik. Jag fick henne till bröstet snabbt för att kunna se henne, sedan sprang de iväg med henne. Johan sprang med. Jag var så otroligt trött under tiden att jag inte riktigt vad medveten om vad som hände, men strax var de tillbaka och lilla Julia hade fått en söt liten mössa på sig. Hon mådde bra och det hade bara varit lite för mycket fostervatten i vägen för skriket. :} Hon var så fantastisk, så vacker, så underbar. Mörkt hår, en liten mun och ganska svullna ögon. Hon kisade lite för att titta på oss. Medan jag blev sydd ett antal stygn satt Johan med henne i en fåtölj och man såg hur de tittade på varandra, så gulligt! ♥ (Kan tillägga att bedövningen för stygnen sved som tusan, men själva stygnen kändes ingenting alls.)

Jag var så trött, så otroligt utmattad efter dagens arbete och brist på sömn så tillslut såg jag ingenting på mitt högra öga. Typiskt att bli blind nu nu jag fått barn tänkte jag, men jag var så trött att jag inte bekymrade mig mer över det. Fikat som alla säger är så gott var inte särskilt lockande för min del. Jag åt en smörgås och drack en kopp varm choklad. Det fick räcka. :} Johan fick ta 3 mackor, 1 kopp choklad och 2 glas cider. ;) Han var så snäll under hela förlossningen. Hjälpte till och gav mig dricka när jag ville ha det och masserade min rygg när den gjorde ont. ♥

Vikt: 3700 g
Längd: 51 cm
Huvudomfång: 36,5 cm
Född i: vecka 40+0. (En punktlig liten tös!)

Efter ett tag bar det av till våning 4 och till bb, där stannade vi i rum 37 till måndag eftermiddag. Under den tiden hann vi bland annat bada henne en gång (Johan gjorde det) och hon vägdes igen innan hemfärd. Hon hade gått ner 220 g vilket var helt perfekt. De får gå ner 10 % av sin födelsevikt, dvs. att hon hade kunnat gå ner 370 g.

Jag tror att jag har fått med det mesta, hoppas det! :}
Bilder från förlossningen har Johan i sin mobil, jag ska försöka få tag på dem!

Julia &hearts

                                            Datum: 2010-05-26 Tid: 13:20:49 Kategori: Julia Kommentarer: 7 Kommentarer

Tänkte bjuda på en bild på "bebisen i magen", eller Julia som hon numera heter! :} Just nu ligger hon och sover i mitt knä.

Förlossningsberättelsen är i full gång!

Ber om ursäkt...

                                            Datum: 2010-05-25 Tid: 21:53:51 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer
Hej på er kära ni :)
Förlåt för att det inte har kommit någon förlossningsberättelse ännu som jag lovade att jag skulle skriva! Precis när jag satte mig ner vid datorn förut för att börja så vaknade lilla Julia av magont. Stackarn har inte riktigt blivit av med all såndär jobbig bajs som de har i början ännu så det trycker på i hennes lilla mage...:/ Hur som helst så har kvällen gått åt till att trösta lilltjejen och försöka mata henne så mycket som möjligt. Just nu sover hon så sött, men det känns som att en jobbig natt väntar!
(Hon sov i och för sig hela natten till idag så jag ska inte klaga för mycket :))
Lovar att skriva om förlossningen i morrn i alla fall, någon tid på dygnet måste jag ju hinna med det! =)
Sov gott nu allihop, kram på er!

Kul att så många vill läsa!

                                            Datum: 2010-05-25 Tid: 11:25:19 Kategori: Blandat Kommentarer: 4 Kommentarer
Hejsan på er och vad kul att så många vill fortsätta läsa! (Inte konstigt egentligen med en sån söt liten bebis! ;)) Har svarat de flesta av er nu, men har ni inte fått svar ännu så kommer det snart! :}

Sätter dit lösenordet ikväll tänkte jag, så räkna med en förlossningsberättelse senare idag! :}
Kram!

För övrigt så hatar jag min blogg lite. Designen är helt galen, men jag ska försöka hinna rätta till den när tid finns. Nu är det ju mycket roligare att vara med Julia och Johan än att sitta med bloggdesign! ;)

Äntligen är hon här!

                                            Datum: 2010-05-24 Tid: 17:48:07 Kategori: Julia Kommentarer: 12 Kommentarer
Min och Johans vackra, underbara, helt fantastiska dotter är äntligen här nu. Punktlig som få, kom på beräknat datum! :}

Nu blir bloggen väldigt privat vilket innebär att jag kommer att lösenordsskydda den. Vill ni fortfarande läsa så hör av er till mig på mailen: ml_is_@hotmail.com. Skriv vilka ni är och om ni har,era bloggar, så blir det kanonbra!

Puss & Kram

Back home

                                            Datum: 2010-05-21 Tid: 17:41:24 Kategori: Julia Kommentarer: 8 Kommentarer
Hallå igen :}

Jag var som sagt tillbaka på förlossningen i eftermiddags för att titta ifall det var vattenavgång eller inte. En söt liten läkare (tjej) tittade när jag fick sätta mig i en gynstol igen, smärta!! Hon körde in den där spateln och grävde omkring alldeles för länge enligt mig. Hon fick med sig lite gegga på den där saken och mätte sedan med en pH-sticka vad värdet var. För säkerhets skull tittade hon även i mikroskop, men hon kunde ändå inte avgöra om det var fostervatten eller en vanlig väldigt rinnande flytning. Med andra ord ska jag tillbaka dit i morrn vid 9.30, jag fick en tid. Dock ska jag höra av mig innan ifall det skulle vara något.

Just nu känner jag att värkarna blir starkare och starkare för varje minut, och medan jag får dem så läcker det.. Hmm! TÄNK om det faktiskt sätter igång så att jag får barn i morrn! Det vore helt fantastiskt ifall den kom på utsatt datum! Det roliga nu med min hjärna är att allting som jag funderat på hittills under graviditeten (namn, kön osv.) inte spelar någon som helst roll nu. Det enda jag känner är att jag vill ha ut bebisen, sedan får den vara precis som den vill!

I morrn ska Johan följa med in i alla fall, kan vara "kul" för honom. :} Kanske inte så roligt ifall det innebär att bara sitta och vänta på en massa negativa svar, men om det skulle sätta igång är det ju helt underbart!

Ikväll blir det tacos i alla fall, och Postkodmiljonären och Talang och Modern Family. Jag är glad att jag får vara hemma istället för att behöva vara på förlossningen. :} Men i morgonkväll kan jag gärna befinna mig där, det vore underbart!

Puss

Besök 1 hos förlossningen

                                            Datum: 2010-05-21 Tid: 13:29:46 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer
Hej där :D

Tänkte skriva lite info om dagen såhär långt...
Vaknade vid 9-tiden och kände att det rann lite ur mig. -_- Gick på toa och då rann det lite till, wow vattnet har gått! (Tänkte jag) Fick då och då lite sammandragningar och ringde mamma och frågade hur jag skulle göra, hon sa att jag skulle ringa in. Jag ringde förlossningen och berättade min situation: har haft värkar till och från i 3 dagar nu och jag tror att det är lite vatten som har börjat sippra ut. De tyckte att jag skulle komma in och kolla för säkerhetsskull, för även om det inte har satt igång ännu är det bra att veta ifall det är vatten eller inte. Går vattnet så får bebisen nämligen ligga kvar i magen i MAX 3 dagar pga. infektionsrisker.

Mamma fick åka hem från jobbet och hämta mig (hon har sagt länge att hon gärna kommer och kör in mig till förlossningen när det är dags, så det var lugnt;)) och snart var vi på väg in. Hann dock busa lite med Missan som JUST idag var väldigt leksugen, det lilla fettot! Nu får hon inte mer godingar på ett tag eftersom hon antagligen lär äta ihjäl sig annars. "/

Vi kom till Skövde och sjukhuset vid 11 ungefär (hade med mig bb-väskan men lämnade den i bilen) och vi plingade på hos förlossningen. En ung tjej som såg trevlig ut öppnade dörren åt oss, och efter några minuters väntan kom vi in till ett mysig rum där jag fick lägga mig i en skön säng. Oj så skön den var! Hade värkar lite till och från, men inga särskilt starka. En annan barnmorska kom in (hon jag pratade med i telefon visade det sig) och de satte på mig en såndär CTG-sak som mäter värkar. Under 20 minuter låg jag med den, och under den tiden hade jag 3 rejäla värkar, med andra ord inte sådär jättemycket. Jag kände mig urdum. Det är min värsta fasa att åka in till ett ställe och bara känna mig ivägen och vara rädd att något satt igång när det inte har det. Som tur var så verkade de inte tycka att jag var så jobbig, och det var inte särskilt många människor där så jag tror inte att jag störde någon! :}

Barnmorskan var sjukt trevlig och det visade sig att vi hade mer gemensamt än vad vi kunnat ana. Mamma var inne i rummet med mig hela tiden så de pratade på. Hon hade en massa släktingar i Hjo och hon berättade hur fint hon tyckte att det var där under våren/sommaren. Efter en stunds skvallrande hit och dit så tog jag tempen i örat (hade 36,8) mätte blodtrycket (det var 120/70) och tittade ifall något vatten runnit. Det hade det inte. -_- Barnmorskan lämnade rummet och jag fick ta av mig byxorna och trosorna och ställa mig på en handduk och hoppa på golvet. Ett riktigt träningspass! Allt för att se ifall det var något vatten som ville ut från min kropp. Det verkade dock lugnt, och jag fick gå vidare till en annan sal och lägga mig i en gynstol. AJAJAJ vad ont det gjorde när barnmorskan körde in den där spateln. Är ju extremt svullen och känslig där nere nu, så det gjorde rejält ont. Jag som varit så lugn innan och berättat hur van jag var vid gynundersökningar och att det inte var någon fara. Det fick jag äta upp! Det rann ur mig (ursäkta detaljerna) men det visade sig bara vara ytterst tunna flytningar, skit också! Dock gör det ingenting känner jag, bebisen får gärna komma i morgon eller på måndag, det skulle sitta fint.

Fick efter en stund lämna förlossningen med en grön handduk mellan benen som fortfarande befinner sig där. Ska tillbaka dit om ungefär 1 timme och se ifall något vatten har gått. Om inte så bär det av hem igen, skönt det kanske! Hellre hem än att befinna mig där, usch vad tråkigt!
Bebisen mår i alla fall bra, hjärtat fungerade som det skulle och med tanke på alla rörelser så verkar det vara friskt! Shit, tänk om jag faktiskt får barn nu i dagarna. Det känns overkligt!

Besöket hos förlossningen känns i varje fall inte onödigt. Nu har jag fått gå runt lite och kika och se hur det ser ut, något jag inte skulle gjort annars. Ett av förlossningsrummen har nummer 13, tydligen vägrar vissa att föda där inne pga. otur. Haha antagligen kommer jag säkert att befinna mig i det rummet. -_-

Nåväl, nu ska jag dricka upp min cola som mamma köpte åt mig! Har ringt Johan x antal gånger men jag vet ju att han har idrott så jag är inte förvånad över tystnaden. Men jag försöker ändå, han KAN ju svara... Han vill säkert veta hur det gått! :}

Ha det bra nu, långt inlägg det här! Puss och kram

Ny bakgrundsbild

                                            Datum: 2010-05-20 Tid: 13:16:56 Kategori: Design Kommentarer: 6 Kommentarer
Jag tröttnade på den gamla bakgrundsbilden eftersom den var så himla ljus! Fick nästan ont i ögonen av den.. blä. Gjorde en ny alldeles nyss som jag gillar, frågan är bara ifall den ser bra ut på era skärmar?
Såhär SKA den se ut:

Jag tycker att det blev fint i alla fall. :}

20 maj

                                            Datum: 2010-05-20 Tid: 12:20:36 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan svejsan :}

Gårdagen bjöd på sammandragningar till och från hela tiden, och de slutade inte under natten. Ibland kom de med 5 min mellanrum, men oftast var det lite längre emellan. För ett litet ögonblick trodde jag nästan att jag skulle behöva åka in till bb, men icke sa nicke. BB-väskan är i alla fall färdigpackad med tandborste, kläder osv. Ska kanske lägga ner något mer, typ en bok kanske?

Jag har ju haft på känn att det kan bli den 20 maj (idag!!) som bebis vill titta ut, men som det känns just nu så är det nog inte riktigt så. Det vore mysigt att få en liten bebis nu, fast å andra sidan jobbigt för Johan eftersom han har så jävla mycket att göra i skolan just nu! Bebisen kanske vill vara snäll mot sin pappa så att han hinner klart med allt viktigt. Men, who knows, i eftermiddag kanske värkarna sätter igång igen och då har inte Johan så mycket annat till val än att få lite sämre betyg i vissa kurser. ;P

Blev så full i skratt förut (eller ska jag säga full i fniss?) när jag läste ett mail jag fått av min lärare. Tydligen får jag MVG i samhällskunskap vilket jag är väldigt glad över, dock väldigt förvånad eftersom det verkligen inte var något jag hade förväntat mig i kursens början. Jag mailade läraren och sa typ "tack, vad roligt, det hade jag verkligen inte förväntat mig!" och fick som svar: "ska jag vara helt ärlig så förväntade jag mig inte heller detta slutbetyg."

Haha, vad fult. ;P Dock stod det efter den meningen: "Men du har verkligen utvecklats och vuxit under kursens gång."

Är lite orolig över de övriga kurserna bara. Lärarna är sjukt dåliga på att höra av sig. Är det meningen att jag ska behöva maila varenda dag och påminna dem? Nej, skärpning på er! Jag kommer visserligen inte att få ett slutbetyg, men jag vill inte behöva läsa in kurser på komvux i all oändlighet senare. Och då på grund av LÄRARNA! :O Värdelöst.

Jaa, jag gillar blommor :P


Löjtnantshjärtan

                                            Datum: 2010-05-19 Tid: 18:23:40 Kategori: Foton Kommentarer: 6 Kommentarer

Värk värk värk... bli inte förvånade ifall jag snart inte bloggar så flitigt. Det kan vara så att jag är påväg in till förlossningen! ♥

Vintage actions

                                            Datum: 2010-05-19 Tid: 14:59:12 Kategori: Foton Kommentarer: 2 Kommentarer

Trots min klumpighet kunde jag inte hålla mig borta från kameran idag. Det är SLÅENDE varmt ute, och jag var tvungen att hämta lite isvatten för att överleva. :} Är fortfarande fast i alla dessa actions som finns till photoshop, bilderna blir mycket bättre. Ingen av bilderna ovan är originalbilden, men min favorit är nog den översta till höger, eller den precis nedanför den. Har ni nån favorit? :}

Förvärkar..?

                                            Datum: 2010-05-19 Tid: 11:31:01 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer
Vad jag har förstått så har ju en del kvinnor förvärkar under en stor del av graviditeten, men på mig har de kommit igår/idag. En underbar känsla som känns som mensvärk blandat med en stramande känsla runt om hela mellangärdet (eller hur man ska säga). Håller i sig ett par minuter, 3 ungefär, och kommer med 10-15 minuters mellanrum. Tjoho! :} Jag hoppas för guds skull att bebisen är på gång och att jag ska slippa utstå det här i 2-3 veckor till! Dock är det inte så farligt eftersom jag tänker bort det på nåt sätt. När jag vet att det för nåt gott med sig så är det liksom lättare att ha och göra med. Hade det varit en vanlig mensvärk hade jag antagligen klagat och haft ÄNNU ondare. ;P

Hur som helst.. tog mig nyss en dusch eftersom jag kom på att det var ett tag sedan sist. Det är skönt att stå där under det varma vattnet, skönt för magen! Dock är det inte lika skönt sen när man ska tvätta sig. Det är i stort sett omöjligt att nå ner till vaderna, och för att tvätta fötterna (japp, det måste jag för de stinker fotsvett!!) så får jag stå och hålla mig i själva duschgrejen för att inte ramla, samtidigt som jag får lyfta upp foten och tvätta den så gott det går. ^^ Hade tänkt raka benen idag också så att jag inte känner mig som världens äckligaste mamma sen, men efter en stunds tänkande i duschen fann jag det hela omöjligt. Har satt mig ner ett antal gånger och rakat dem, men det var ingen bra idé nu. Skulle antagligen inte kunna ta mig upp igen, och magen skulle klämmas. Antingen får Johan hjälpa mig nästa gång han är här, eller så får jag helt enkelt stå ut. ><

Just det, när jag ändå var inne lite på värkar så kan jag tala om för er att nu, nu går det inte att sova längre! Värk i ryggen håller i sig i vilken ställning jag än ligger i, och jag kan knappt ligga ner i 10 minuter innan båda händerna har somnat! Haha, de blir sådär riktigt stenhårda de små fingrarna, en underbar känsla! ;P Sover högst 2 timmar i taget, vaknar sedan för att jag behöver kissa och dricka.
Kom ut snart lilla bebis!

Underbar natur

                                            Datum: 2010-05-18 Tid: 19:12:16 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer
Åh ♥

Jag var nyss uppe i Högaliden med min familj (inte djuren) och det är så fantastiskt fint där. Grön skog med lite vitsippor här och där, solen som strålar igenom träden, mjuk mossa överallt. Vid ett sånt tillfälle är jag så lycklig att jag bor i Sverige med vår fina natur, och inte i t ex Spanien som är så torrt (i alla fall de ställen som jag har besökt). Allt fågelkvitter och den underbara luften är verkligen nyttig, jag borde komma iväg sådär oftare! Jag får dra dit ofta med bebisen sen så att den får njuta av allt det underbara!

Idag är första dagen som jag faktiskt har känt av något. Inga verkar, utan mer ett tryck neråt och det har gjort ont både i nedre delen av magen och i nedre delen av ryggen. Det är så underbart. Första gången jag glädjs av smärta! Gissar på att bebisen kikar ut någon gång i början av nästa vecka, I really hope so!

Snart är det Halv åtta hos mig, ett program som jag följer. Jag älskar Helge Skoogs kommentarer, det är det som gör hela programmet!

Missan var så undebar förut. Hon kom in i storarummet och tittade på mig med sina stora, runda ögon. Det fantastiska var att hon inte släppte mig med blicken, utan gick mot mig och stirrade hela vägen. Sedan satte hon sig bredvid mig och tittade en stund till. Hon slutade när jag släppte henne med blicken och tittade på tv istället. Sötnosen. ♥ Nu jamar hon!

Kram!

Vättern 9/1-10

Boken utläst!

                                            Datum: 2010-05-18 Tid: 12:58:25 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer
Inte enklare än så, det är namnet på boken jag skrev om i ett tidigare inlägg. Den är nu utläst, och well, det var långt ifrån den bästa bok jag läst i mina dagar. Handlade om en familj (främst kvinnan i familjen) och deras vardag. Hur hon långsamt börjar tröttna mer och mer på att ingenting nytt händer och att hon ständigt behövs för andras skull. Hon glömmer bort sig själv, på nåt sätt. Jag antar att de flesta av er har läst en bok i den här stilen innan, så ni kan ju bara gissa vad som sker när det en dag börjar en ny kille på kvinnans jobb...:}

Regn idag igen kombinerat med en fruktansvärd halsbränna. Magen känns mindre för var dag som går, det är lite läskigt! Med tanke på att jag legat och läst i närmare 2 timmar så rinner ögonen och jag känner mig trött, en toppendag! Till och från drar det lite i magen, men inte så pass att det ska vara på gång, tyvärr!

Har börjat känna mig lite som en katt! ;O Hur skumt det än låter.. Jag andas inte längre sådana där fina, långa andetag, utan det är snarare korta och snabba hela tiden. Oavsett om jag sitter, ligger eller står. Sen får jag (likt Missan) ibland sådana där ryck där jag andas jättesnabbt en gång för att liksom dra in lite syre.. Hoppas inte bebisen hamnar i en konstig rytm pga. det!

Nu ska jag äta, och se om det är nåt bra på tv!
Puss & Kram

90 unika besökare

                                            Datum: 2010-05-17 Tid: 15:32:29 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 15 Kommentarer

Ibland blir jag riktigt förvånad när det blåa sträcket gör ett rejält lyft. Är det graviditeten som gör mig så populär tro? ;} Hur som helst, kul är det!

 

Var på Hamnkrogen nyss och åt i alla fall, en bookmaker som vanligt. Jag åt upp allting, första gången i mitt liv det sker på en restaurang! Brukar alltid lämna lite äcklig sallad och sådär, men på det här stället har de en så förbannat god dressing på salladen så jag är bara tvungen att äta upp den. Haha och självklart ska alltid någon beklaga sig över något på en restaurang.. När vi satt där och åt jag och Johan så kommer det in ett äldre par (tjocka!) och ville beställa dagens lunch som bestod av bland annat lax. Tyvärr var den slut..

 

"Nämen nääe, det var ju DET vi ville ha.."
"Det finns kyckling också..."
"Nej kyckling vill jag INTE ha.. har ni ingen annan fisk?"
"Jo, det har vi kanske, vi kan kolla."
"Ja gör det, det är ju fisk jag vill ha!"

 

Haha då blir jag så sur. En fet kärring som ska stå där och sura. Med den där röven hon hade så hade hon nog klarat sig utan lunch ett par veckor. Dra på dig ett par rejäla skor och gå ut och spring tant!

 

Efter den underbara maten så tog vi oss en tripp inne på Hem & Hobby. Har inte varit där inne på evigheter, men jag måste erkänna att de har mycket fina saker. Söta kuddar, fina ljus och andra roliga små saker. Fanns nu t ex servetter i form av en dollarsedel. Efter Hem & Hobby så fick jag en mjukglass av min älskling, det var gott. Tyvärr tappade jag skeden på stigen i skogen, men jag hade ju en servett så det var bara att torka av skeden så gott det gick och fortsätta äta. ;} Sprang även på Kling och hans klass som hade någon undervisning där bland träden.. Det fick bli ett tyst litet hälsande för att inte störa den lilla läraren som stod där och pratade så snällt.

 

Nu efter den lååånga promenaden både dit och hem, så ska jag lägga mig och läsa/vila. Vi gick otroligt sakta, och lilla Johan var så noga med att jag skulle gå försiktigt och vila mycket. Sött! ♥ Men han har rätt. Jag ska ta det lugnt nu i slutet, så att bebisen inte behöver ha det alltför trångt där inne i min mage. Åh, om en månad är vi garanterat föräldrar, känns helt sjukt!!

Norges nationaldag - 17 maj!

                                            Datum: 2010-05-17 Tid: 12:14:58 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 4 Kommentarer
Hejsan :}

Idag är en mulen dag, men den fick lite solsken i kanten eftersom det låg två vykort i brevlådan till mig! Det ena var från Cajsa (Turkiet) och det andra var från Louise & Marie (Island) Det är underbart att få vykort, tack så mycket tjejer! Ni verkar ha haft det väldigt roligt, jag hade gärna följt med till båda ställena!! Dock är det skönt att ni är hemma nu igen, vi får väl se om vi hinner träffas innan lillbebisen ploppar ut! Annars är det ju bara mysigt att ses alla 5. ;}

Jag sitter och lyssnar på Johans låt som han har gjort, den är underbart bra! ♥
Den heter Sommar för dig, kommer nog bli en riktig hit! ;}
Vi ska alldeles strax bege oss ner till.. damdamdam... Hamnkrogen. Skräll.. Jag är skyldig lilla Johan en middag, och eftersom det antagligen inte lär ske när vi har ett litet barn så kan vi ju lika gärna ta det nu. Är dock lite rädd för hur vi ska ta oss ner dit, vi går antar jag. Men vi får gå lugnt, haha magen tål inte alltför långa sträckor. Gott ska det bli i alla fall, och givetvis blir det en bookmaker as always.. Hm, hade det varit fint väder idag skulle vi ju kunnat ta en mjukglass till efterrätt, men det är ju inte så gott när det är kallt ute kanske..

Hur som helst, nu ska vi dra, för nu kom han! :}
Puss och kram

Svar på en kommentar

                                            Datum: 2010-05-16 Tid: 21:37:35 Kategori: Julia Kommentarer: 8 Kommentarer
Godkväll på er :}

Tänkte svara på en kommentar som jag fick tidigare idag som handlar om hur jag och Johan ska göra sen när barnet är fött. Vi bor inte ihop nu, utan vi båda bor hemma med våra familjer. Turligt nog i samma stad, inte alls långt ifrån varandra! :} Vi kommer heller inte bo ihop under det första året med barnet, utan jag kommer bo kvar här hemma med barnet och han hos sig. Dock kommer han antagligen att komma hit så gott som varje dag ändå (och sova över ofta också) eftersom vi kommer ha delad vårdnad.

Anledningen till att vi inte flyttar ihop är ganska enkel; vi har ingen inkomst eftersom ingen av oss har jobb, dvs. inga pengar.  Haha vi lyckades ju pricka in en graviditet mitt under sista året på gymnasiet vilket kanske inte är det bästa man kan göra om man tänker på pengar.. Som tur är så lider vi ingen nöd. Han ska söka sig ett jobb och förhoppningsvis få ett. Jag har tjatat på honom länge om att höra sig för, men han tar det lite lugnt på den där biten. Menmen, han brukar ha tur den där pojken så det ska nog ordna sig till slut i alla fall, utan en massa stress och elände!

Hoppas att det var ett hyfsat bra svar! :}
Gonatt på er nu, sov gott!


Var bara tvungen att visa dessa fantastiska bilder!

Källa

I väntans tider

                                            Datum: 2010-05-16 Tid: 17:24:50 Kategori: Julia Kommentarer: 6 Kommentarer
Åh jag vill att bebisen kommer ut nu! Känner på mig att det lär dröja längre än 6 dagar till, så jag väntar, väntar och väntar. Var inne på bb:s hemsida förut (och igår) och tittade runt lite. Mobiltelefon får inte användas osv, blä. Skrev även ner telefonnumret till förlossningen så jag vet vart jag ska ringa när det väl är dags. Usch nu längtar jag inte till tiden på bb längre, det verkar vara sjukt tråkigt där. Och vet ni? Det kostar 200 kr för anhörig att övernatta där, fytusan. Nu i veckan ska jag packa i ordning bb-väskan ordentligt så att jag får med mig allt. Kläder till mig och bebisen, hygienartiklar, något roliga att underhålla sig med osv. :}

Fast egentligen borde jag njuta av den här tiden.. Nu när jag kan sova när jag vill utan att behöva anpassa mig till den lille godingen. Undrar hur trött jag kommer vara i början? Fast jag är inte så orolig över det, det kommer nog gå superbra! :} Jag undrar vad det blir för liten plutt... om den är lik Johan eller mig mest!? Hoppas den är mest lik Johan, i alla fall när det gäller de där riktigt klarblå ögonen! :}

Kan förresten skriva ner att Milja och Weronica hade fel, för de gissade på att bebisen skulle titta ut igår! Men icke sa nicke, it's still inside my body! ;}

Mulen söndag i maj

                                            Datum: 2010-05-16 Tid: 12:29:28 Kategori: Blandat Kommentarer: 5 Kommentarer
Idag har jag inget vettigt alls att dela med mig av.
Pappa satte upp två hyllor på min vägg så att jag fick upp lite skräp där. Parfymer, smycken, böcker osv. Alltid bra! Kunde inatt sova hela tiden utan att behöva gå upp och kissa, vilken lycka! Har börjat läsa en bok nu som jag inte minns namnet på.. typiskt. Den handlar i alla fall om en medelålders kvinna som typ tröttnat på sin vardag som alltid ser likadan ut.. jag tror att hon kommer vara otrogen senare i boken. Fast jag bara tror..

Läste igenom mina gamla dagböcker förut. Haha fytusan vad hemsk jag var som 12-åring. Skrev hur mycket jag hatade allt och alla och hur mycket jag störde mig på saker & ting (haha typ som nu). Skolan var för det mesta tråkig och alla klasskompisar likaså. Sedan körde jag alltid en riktig goding i en av böckerna; jag rimmade alltid i slutet. Ett av rimmen var följande: Årets melodifestival, sändes på 1:ans kanal! Eller: **** är dum, gör henne stum! Haha vad fick jag det ifrån? Sedan var jag arg på en släkting också eftersom denne alltid åt upp all vår mat, haha vilken idiot! ;} Jag märker dock tydligt hur jag har förändrats. På den tiden var jag rädd för vad alla skulle tycka om jag sa något fel, nu för tiden säger jag vad jag tycker. Kan dock inte låta bli att känna mig rädd för vad mitt lilla barn ska tycka och tänka i framtiden. Hur skolan och kompisarna kommer vara mot honom/henne osv.. Jag & Johan ska i alla fall (försöka så gott vi kan) ge en så pass bra uppväxt att det nog inte kommer vara några problem! :}

Nu ska jag ta mig en hallongrotta tror jag, farmor som har bakat! :D

Uppe bland grenarna i trädgården

Vecka 40 (39+0) &hearts

                                            Datum: 2010-05-15 Tid: 12:01:57 Kategori: Julia Kommentarer: 7 Kommentarer

Passande att jag har fått 40 prenumeranter när jag går in i vecka 40! :}

Bebisen

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet. Vikt 3 450 gram.

 

Mamman

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.Idag är det endast en vecka kvar till beräknat födelsedatum, fast om man går enligt senaste mensens första dag så är faktiskt IDAG det beräknade datumet. ;} Dock är allting lugnt förutom lite värk längst ner i livmodern. Åh, det förbereder sig!! Är inte alls orolig inför förlossningen utan inväntar den med spänning. Jag tror att anledningen till att jag inte är nervös är för att jag har fått 0 information om den. Alltså, varför gör inte barmmorskorna mer nu för tiden? Vi har inte pratat något om olika sorters bedövningar, vad jag bör ha med mig till bb eller hur det är där. Det enda som har hänt är att jag har blivit hänvisad till bb:s hemsida, wow! ;P Varför kan ingenting vara som förr? Varför ska man alltid behöva gå in på hemsidor nu för tiden för att få reda på nåt??

Nåväl, jag är lugn ändå, om än något grinig pga. deras lathet! Haha jag minns i höstas när jag mådde så illa hela tiden. Då skulle barnmorskan prata med sjukgymnasten (tror jag att det var) och boka in en tid för alla hemska nålar i handlederna som jag fick. HAHA, tror ni inte att hon glömde bort det och gick på semester istället? Jag fick en tid först 3 veckor senare, men behandlingen hjälpte inte i alla fall.. Härliga minnen! :}

Som ni kan se på bilden så har magen sjunkit!! Tjoho jag är lycklig! Äntligen händer det något. Jag känner mig smidigare än någonsin (det är faktiskt sant!) och går med smidighet vart jag än ska. ;} Det enda som är lite jobbigt är väl att jag är väldigt trött och gärna lägger mig och sover mitt på dagen. Inte likt mig, men nu när jag är gravid är alla medel tillåtna! ;}

Min gissning är att bebisen kommer väga 3800 g och vara 51 cm lång! ;}

Hang drum

                                            Datum: 2010-05-14 Tid: 15:10:29 Kategori: Videos Kommentarer: 0 Kommentarer
Är det något som jag just nu känner för att lära mig så är det följande:

Hur coolt är det inte? :} Johan visade mig detta för några dagar sedan och jag är fast. ;} Brukar inte gilla det han visar i vanliga fall, men detta var något utöver det vanligt!

Sista provet avklarat

                                            Datum: 2010-05-14 Tid: 15:03:24 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer
hoppas jag...

Provet i samhällskunskap gick väl inte sådär jättebra precis, men jag hoppas att jag blev godkänd. Skulle jag inte bli det så får jag åka in veckan efter studenten och skriva omprov, blä på det. För att få godkänt behövde jag svara rätt på 6 G-frågor av 12, och jag svarade på 11 (vet dock inte om det var rätt). Läraren sa att det vore katastrof ifall jag inte lyckas bli godkänd när jag svarat på så mycket, haha och jag får väl hålla med..

Provet gjorde jag så pass tidigt i morse att jag var hemma redan vid halv 11 igen. Satte mig vid tv:n en stund och åkte sedan ner till ICA med pappa och köpte en baguette. Den delade vi sedan på 3 och åt som lunch, smarrigt! Baguette med västkustsallad, ost, gurka och skinka, mums! Sedan en torr citronskiva på det också, inte lika gott.

Tog lite glass till efterrätt och efter många skratt så diskade jag och Adam i ordning. Så nu är det ordning och reda i köket. Gick ut (i regnet, fast det duggregnade lite bara så det gjorde inget) och tvättade saaben. Eller Adam tvättade medan jag sköljde. Jag ska ju inte arbeta för mycket nu när det endast är en vecka kvar till beräknat! ;} Nelly fick vara ute lite i sin hage också, men det var inte direkt någon hit eftersom gräset var alldeles blött. Det slutade med att hon hoppade in i buren igen, haha.

Ikväll kommer Johan hit, mysigt!

Det som började som en mardröm...

                                            Datum: 2010-05-14 Tid: 14:52:59 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

...slutade helt underbart!

(Missan var sjukt sur innan eftersom hon inte fick sova i spjälsängen. Efter en sisådär 10 försök att hoppa i och lägga sig fick hon nog och fräste åt mig när jag bar upp henne. Medan jag höll henne passade hon på att bita lite på klorna, haha så sött! Hur som helst så fick surisen lägga sig i fåtöljen istället, men det ser ju inte så dumt ut det heller?;})

Sen uppdatering

                                            Datum: 2010-05-13 Tid: 22:20:10 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan :}

Dåligt med uppdatering idag, men jag har inte så mycket att skriva faktiskt! Har spenderat hela dagen hemma, inomhus, genom att plugga samhällskunskap som jag har prov i i morgon. Det sista provet under min skoltid. Det känns väldigt skönt, samtidigt som det känns lite konstigt. Vart tog tiden vägen? Den sprang iväg... Jag kan inte annat än att hålla med alla de som säger att gymnasietiden verkligen flyger iväg - it does!

Jahapp, 9 dagar kvar till BF nu då, eller snart 8 eftersom den här dagen närmar sig sitt slut. Har inte känt av något ännu, såsom verkar eller liknande alltså. Allt känns kanon och, om möjligt, så känner jag mig mycket smidigare nu. Magen är inte alls tung och jag går i trappor och tar mig upp ur sängen/soffan hur lätt som helst. Ibland är det underbart! Bebisen rör på sig inne i magen som vanligt men som sagt, inga tecken på att den verkar vilja titta ut. Men vem vet, kanske sätter det igång redan inatt? Haha, faktiskt så ber jag till högre makter att det inte gör det, för det skulle vara underbart att göra provet i morgon. Sedan, från och med i morgon vid lunch, då är bebisen välkommen när helst den önskar. :} Då har jag ändå ingenting för mig.

Nu ska jag läsa igenom alla 24 sidor som jag har till provet (om jag inte somnar innan) och sen slumra in. Ha en bra natt, sov gott! Puss & kram

Lite allt möjligt

                                            Datum: 2010-05-12 Tid: 21:59:37 Kategori: Blandat Kommentarer: 13 Kommentarer
I eftermiddags var jag så trött att jag faktiskt la mig i sängen och somnade i flera timmar. Var lite orolig att jag inte skulle somna nu ikväll, men just nu känns det inte som ett problem. Jag är trött as hell!

Det regnar ute, usch & fy. Var nyss ute en sväng och gav Nelly en banan. Av någon anledning var hon inte särskilt social idag, så besöket gick snabbt och jag undkom regnet kvickt! Käkade tacos förut och höll på att dö. Köttfärsen var extra kryddad och mina smaklökar var nog inte riktigt beredd på det. Haha, det tog väl ungefär 1 timma innan munnen var som vanligt igen..

Har tittat på Anna Anka söker assistent (mitt favoritprogram för tillfället) och Leila bakar. Tog nyss min järntablett och sitter för tillfället och känner en massa sparkar och rörelser från magen. Jag längtar tills bebisen är ute, jag längtar till förlossningen och att få ligga där på sjukhuset med mitt lilla barn + Johan. Som jag nämnt tidigare så älskar jag miljön på sjukhuset, det kanske därför skulle passa mig att jobba som barnmorska? :} Hur kan man tycka om miljön där förresten? Det låter så konstigt. Men på ett sätt är det så mysigt, det är väl det jag gillar antar jag. Att det alltid är någon där och inte öde!

I morgon är det marknad här i stan, vi får väl se hur det går. Är det fint väder blir det säkert succé, men jag tvivlar lite. Jag borde i alla fall stanna hemma och plugga samhällskunskap, men jag har ingen ork eller lust. Skitsamma, det är det sista jag kommer göra i den kursen så lite får jag väl engagera mig i alla fall!

Nu ska jag lägga mig och sova, pusspuss

Btw så tror Milja att bebisen kikar ut på lördag, antingen på morgonen eller på kvällen. Anton tror på tisdag morgon. Spännande! Jag hoppas att det blir någon av dagarna, står knappt ut att vänta längre! :}

Vi får väl se ifall det blir en sånhär mössa, eller om det blir ett tjejnamn på istället. :}


Jag är grym!

                                            Datum: 2010-05-12 Tid: 14:18:21 Kategori: Blandat Kommentarer: 4 Kommentarer
Hejsan svejsan denna regniga underbara dag! :}

Fick skjuts in till skolan av pappa i förmiddags eftersom jag skulle ha min sista lektion under gymnasietiden (!!), samhällskunskap. Fick feedback på uppsatsen om abort av läraren och fick även reda på att jag fått MVG på den! Jag är sjukt glad, men minst lika chockad över detta som Anton är. Vad är det här liksom? Jag är ju inte smart! ;P Hur som helst så visade det sig att om jag bara klarar provet på fredag nu så får jag MVG i slutbetyg, hur sjukt är inte det egentligen? Jag är ingen samhällsmänniska, jag är väl en naturmänniska? Tydligen inte eftersom jag suger i den kursen.. :P

Nåväl, efter lektionen så satte sig jag, Milja och Anton ute på en gräsplätt och jag förhörde dem på affärsjuridiken som de skulle ha prov i under eftermiddagen. Hoppas att det gick bra för dem, men det tror jag. Jag ångrar inte att jag hoppade av den hemska kursen, det är så äckligt mycket att kunna ju. Usch, ignenting för mig. (Fast å andra sidan får jag läsa in de poängen senare i livet som Anton och Milja slipper!)

Pappa (som varit i Skövde under tiden och shoppat loss) kom sedan och hämtade mig och vi for in till stan där jag köpte oss varsin baguette. Jag tog den vanliga, den underbara med kycklingcurryröra. Den är underbart god, men frågan är om den är så nyttig. Får alltid ont i magen av den efteråt... Kan det vara gammal kyckling kanske? :S Hope not..

Nu sitter jag här och dricker te i alla fall, och har ätit en apelsin och lite för många Toffifee som pappa köpte på Ö&B. Borde egentligen sätta igång att plugga på samhällskunskapen, men jag ska nog vila lite innan. Är sjukt trött. Lika trött som Missan är just nu. ↓

Sötnosen!
(fast taskig, för mina händer är sönderbitna/rivna och svider som eld)

Tisdagkväll

                                            Datum: 2010-05-11 Tid: 21:04:13 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Just nu sitter jag och Johan med varsin dator framför tv:n. Äntligen hemma visas men usch, det programmet blir bara sämre och sämre för varje år tycker jag. :/ När jag var liten älskade jag det, men nu finns det så många andra inrednings- byggprogram som är såå mycket bättre. :}

Johan kom hit för några timmar sedan och fick kika lite på hur sängen såg ut. Det verkade godkänt! :} Skönt. ;) Missan la sig till ro där förut också, det såg riktigt mysigt ut (har lite bilder som jag lägger ut någon gång, kunde inte motstå hennes charm!). Dock verkar det som att hon redan har tröttnat på sin nya liggplats (tur är väl det) för nu gillar hon det inte längre. (Kan ju bero på att jag la en filt över också för att minska allt katthår..)

Tomorrow ska jag till skolan (näst sista dagen för min del!!). Eftersom pappa är ledig får jag skjuts både dit och hem, så otroligt skönt! Har samhällskunskap och ska där få reda på hur min uppsats gick, jag hoppas på det bästa självklart. Ska även prata med religionsläraren och fråga vad jag får för betyg egentligen.. han har sagt olika varje gång! Det är så frustrerande..

Nu är det The mentalist, det är ju lite bra i alla fall. :}
Ha en fin kväll så hörs vi!

Hoppas på mycket hår!

                                            Datum: 2010-05-11 Tid: 16:22:02 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Vad glad jag blev när jag läste den här kommentaren från Jenny. Jag som älskar bebisar med mycket hår, det skulle inte vara helt fel ifall min och Johans bebis fick det! Nu har jag ju verkligen mycket halsbränna (dag som natt) så om det stämmer blir jag överlycklig! :}

SnickarN'

                                            Datum: 2010-05-11 Tid: 13:06:00 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer

Lite för många bilder i endast ett inlägg kanske, men jag kände att jag lika gärna kunde lägga ut alla på en gång! Hela förmiddagen gick ut på att skruva ihop spjälsängen, och jag är nöjd med resultatet. Är riktigt glad att jag köpte den vita sängen istället för den träfärgade, det hade blivit så mörkt i rummet med den. Den andra bilden visar hur spjälskyddet ser ut på riktigt, den första bilder ljuger.. Otroligt svårt att få bra bilder när det är så ljust ute!

 

Jag satte lilla grodan i fram vid sängen så att den kan ha koll på lill*n, fast jag vet inte om den kommer sitta kvar där senare. En mobil måste ju inskaffas! Det ser så tomt ut. Dock ska en lampa upp på väggen (den beige) som kanske livar till det lite, och tavlan + hjärtat med halsbanden och ljuset ska bort (det är mammas som hon inte tagit bort än). Den höga lampan precis intill ska också bort, jag tänkte ställa den bredvid skötbordet, bakom blöjhinken (skymtar till höger på nedersta bilden) eller något.

 

Bäddade sängen med madrass, plastad frotté, lakan, täcke och kudde. Örngottet fick vi av Johans pappas fru, det är jättesött!

 

Mamma sydde ett örngott till täcket i barnvagnen också, ett med en massa barbapappor på + spets. Täcket är grymt stort för vagnen (ligger dubbelvikt) men det blir nog bara mysigt. Om det skulle bli för varmt är det ju bara att byta ut täcket mot en filt eller endast använda örngottet!

 

I bruksanväsningen för sängen stod det tydligt att man skulle vara minst 2 för att sätta ihop den, lättast så tydligen. Nu var ju dock bara jag och Missan hemma, och eftersom lilla katten har blivit så tillbakadragen på sista tiden så fick jag fixa det själv. Med hjälp av en trave böcker och blod, svett & tårar så fick jag ihop den till sist. Jag har väl alltid vetat att jag borde bli snickare! Det är grymt kul att skruva/hamra osv. :}

 

Efter allt byggande var jag så svettig att jag gick ut en sväng i solen för att få lite luft. Så underbart varmt och fint väder, jag känner mig galen som sitter inomhus just nu! Gick upp till skogen och plockade lite maskrosblad till Nelly som var sugen på det. En bra början på en förhoppningsvis bra dag. :}

Kan inte hålla mig...

                                            Datum: 2010-05-10 Tid: 22:14:30 Kategori: Julia Kommentarer: 4 Kommentarer
nu står jag inte längre ut med att spjälsängen står omonterad i en ful kartong, madrassen befinner sig i ett hoprullat tillstånd i plast, sängtäcket ligger i barnvagnen pga. platsbrist m.m.

I morgon tar jag tag i saken tänkte jag, och jag hoppas att det inte bringar otur att sätta ihop allting för tidigt.. Tänkte att jag kunde ta lite bilder på det också, ifall ni vill se hur det ser ut. Det blir nog bra tror jag, eller det är jag säker på. Haha det gäller bara att jag monterar ihop den rätt och inte klantar mig som sist. Det kan ju bli skitfult i så fall!

Bakade en kladdkaka tidigare idag, den blev supergod! Nu är det äntligen läggdags, jag har tagit min järntablett. Nu hoppas jag bara på att halsbrännan inte är lika stark idag, men det tror jag inte.

Sov gott, pusspuss

&hearts &hearts &hearts

                                            Datum: 2010-05-10 Tid: 15:24:43 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Två små rosa hjärtan som är inköpta på Förr & Nu i Tibro.
Jag tror att jag gillar den första redigeringen bäst. Hade tur att solen tittade fram just då jag tog dessa bilder (+ liljorna), allting blir mycket bättre med lite dagsljus!

Har haft ont i magen större delen av dagen av någon okänd anledning, det är lite obehagligt att inte veta varför. Fick för mig att vattnet gick förut, haha jag måste sluta vara så korkad. Nu ska jag bara ta det lugnt och vänta in bebisen, den kommer när den kommer. H*n rör på sig hela tiden i alla fall, och förut stack det fram en liten hand/fot som var så mysig att klappa på. Helt sjukt egentligen hur mycket jag nuddar min mage nu för tiden, det har jag aldrig gjort innan! Antagligen kommer jag inte göra det när bebisen är ute heller, fast tänk om det lever kvar ändå? ;O

Näthandeln börjar ta sig. Kanske kan jag få ett betyg i den där kursen trots allt. Det är mycket pill med den där hemsidan, men jag tror att det ska lösa sig till sist i alla fall. Har ju resten av dagen + morgondagen på mig att göra färdigt den. Av någon konstig anledning känns det som att bebisen kommer komma nu i veckan, men samtidigt tror jag inte det. Varför skulle bebisen komma för tidigt för..? Det kanske den gör om jag ber snällt. :} Fast samtidigt måste h*n hålla sig inne ett tag till för jag har ett prov kvar att göra! I värsta fall får väl barnvagnen hänga med under provet, men jag ska förhoppningsvis hinna göra det innan!

Liljor &hearts

                                            Datum: 2010-05-10 Tid: 15:04:02 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer

Åh, liljan måste ju nästan vara den finaste blomman? Bilderna är oredigerade och tagna med Nikon D200. Det är bländaren som gör det ibland!

Solig måndag och bara 12 dagar kvar

                                            Datum: 2010-05-10 Tid: 10:09:12 Kategori: Blandat Kommentarer: 6 Kommentarer
God förmiddag på er ;}

Är hemma idag och har insett att jag bara har 2 skoldagar kvar av min gymnasietid! Känns lite konstigt, men samtidigt känner jag mig ju inte färdig med det eftersom jag kommer att läsa in ämnen senare. Så, skolan är inte slut för mig ännu! ;p På onsdag ska jag dit för att visa upp min näthandel och få reda på min samhällsuppsats, och på fredag ska jag dit och skriva prov. Uuuh..

Happ, jag sitter just nu nere vid datorn och har klämt i mig en riktigt stor frukost. Först mannagrynsgröt med äppelmos, sedan en leverpastejsmacka med ett glas apelsinjuice och till sist ett kokt ägg med kaviar. Känns som om jag har ätit upp allt vi har, men ändå är jag inte mätt ännu!

Bebisen i magen har nog börjat tröttna på att ligga trångt. Han/hon är igång hela tiden och vänder och vrider på sig, sparkar och har sig. Min mage står åt alla möjliga håll men det är bara mysigt. Det har faktiskt aldrig gjort ont när bebisen har rört sig! :} Det ska det väl inte göra heller antar jag... Igårkväll var det en pina att lägga sig. Jag gillar inte att sova på rygg, och eftersom min favoritställning (på mage) inte fungerar för tillfället så vill jag ligga på sidan. Tyvärr går inte detta eftersom halsbrännan då sätter igång som adlrig förr. Jag har börjat jämföra halsbrännan med värkar, som kommer titt som tätt och håller i sig ett visst antal minuter. Haha. Försöker att andas mig igenom dem och det fungerar skapligt. Får nog trots detta ställa in en hink tills ikväll eftersom jag hela tiden får känslan av att jag kommer spy. När halsbrännan är som värst så fylls munnen med vätska och det bränner i hela kroppen. En underbar känsla ifall man är ute efter att plåga sig själv. Dock är jag inte det...SÅ JAG HATAR DET!!

Haha, en söt bild på Nelly där hon ser lite... osäker (?) ut. Munnen ♥

Ellabella

                                            Datum: 2010-05-09 Tid: 19:26:31 Kategori: Husdjur Kommentarer: 5 Kommentarer
Åh, jag blev så lycklig när jag hittade flera bilder på Ella på den stora hårddisken! :'}
Hon är så fin, och när jag ser hennes päls så minns jag exakt hur den kändes. Hela hon var så mjuk och len, helt fantastisk. Jag saknar henne!! Bilderna är från förra vintern.

Fått mycket gjort

                                            Datum: 2010-05-09 Tid: 16:31:00 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 4 Kommentarer
Idag vågar sig solen fram emellanåt, inte helt fel det inte! :} Den är välkommen!
Johan sov över från igår till idag men cyklade hem i förmiddags efter frukosten. Han har prov i morgon som han skulle öva på, det kommer nog gå kanon! :} Igår kväll tittade vi på Predator, men när klockan blev halv 8 så gick jag ner och tittade på Postkodsmiljonären istället, haha. Jag älskar att sitta och gissa på alla frågor, jösses..

När Johan hade stuckit hem så bäddade jag i barnvagnen. Tog bort plasten från madrassen och la dit ett lakan. Täcket ligger dock ännu inte på plats eftersom mamma ska sy ett örngott till det med ett tyg från Hem & Hobby. Det är vitt med små barbapappor i olika färger på, jättesött! När detta var gjort så öppnade jag den lilla kartongen från IKEA som har stått i mitt rum länge och satte mig ner för att skruva ihop det lilla skötbordet. Dum som jag var så hade jag spegelvänt skiten så när jag skulle skruva fast det i hyllan gick det inte riktigt som planerat... Som tur var så var det bara att ta loss två små delar och sätta dit dem på andra hållet istället. Smärtfritt och enkelt! ;}

På skötbordsdelen hade idiotjävlarna som gjort allting satt dit en stor, fet lapp med texten "lämna aldrig ditt barn utom synhåll!" på världens alla olika språk. Den där lappen var otroligt ful och syntes tydligt, så där stod jag och pillade bort den i flera timmar. Jag har nog fortfarande klister och papper under naglarna. ;P Med hjälp av en blöt disktrasa, en tvättsvamp och mina naglar så blev det snyggt tillslut i alla fall.

När skötbordet var i ordning blåste jag upp skötbädden och drog över det fina skyddet som också inhandlades på IKEA. Det låg två skydd i samma förpackning, ett blått och ett rött. Jag valde det röda nu! Dammsög och vädrade i rummet för att sedan tvätta Sixtens bur och ge honom mat. Skurade av tapeten lite också eftersom den var otroligt dammig. Hmm... väggarna är smutsigare än vad man tror! Hoppas nu bara inte att fukten gjorde så att tapeten lossnar, då blir jag ledsen haha.

Haha, vad hände sen då? Ännu mer arbete givetvis. Gjorde mig i ordning och gick ut för att städa Nellys bur. För första gången på länge så fick jag uppleva "doften" av stall igen, underbart! Att Nelly aldrig kan göra som jag vill. Hon har en låda med spån i som det är meningen att hon ska bajsa/kissa i, men icke. Där sitter hon bara och tittar typ. Istället kissar hon där det är meningen att hon ska sova. Det blir så mycket krångligare för mig. ;} Men jag älskar henne i alla fall!

Det var väl i stort sett allt jag gjort... nu ska jag äta rabarberpaj som Adam nyss har bakat! Med vaniljsås! :}

Missan just nu ↑


Vecka 39 (38+1) &hearts

                                            Datum: 2010-05-09 Tid: 16:06:11 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Bebis

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

 

Mamman

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

 

 


Känns helt otroligt att det faktiskt kan ske vilken dag som helst nu! :} Så spännande! Jag har börjat uppleva allt fler förvärkar nu, framför allt när det är sovdags. Det trycker som fan nertill och i fredagskväll trodde jag nästan att det var på gång. Haha, det kan annars bero på att varken mamma eller pappa var hemma då och att jag var lite extra orolig över att det skulle sätta igång just då.. Hjärnan är allt bra rolig ibland..

 

Idag satte jag ihop skötbordet. Eller snarare så skruvade jag ihop den lilla extradelen och satte fast på hyllan. Blåste upp skötbädden och gjorde i ordning även den. Nu är det jättemysigt där, om än lite mycket grejer eftersom hundratals gosedjur, blöjor och skolböcker ligger utspritt överallt. Jag har helt enkelt för många saker! Packade även bb-väskan lite och la i bebiskläder som lillen kan använda. Nu fattas i stort sett bara sängen, men det får vänta tills bebben är ute! :}

 

Nu fattas bara en viktig grej! En mysig liten mobil som kan hängas över sängen/skötbordet. En i tyg vill jag ha, med söta små djur! :}

 

Btw! Tycker ni att magen har sjunkit något? Det tycker inte jag..Skönt det i och för sig, det är ju lättare att röra på sig om inte magen hänger ivägen. :}

Wallpapers

                                            Datum: 2010-05-08 Tid: 17:56:50 Kategori: Foton Kommentarer: 6 Kommentarer

Vackra bilder, otroligt vackra. Tagna härifrån.

Alltid lättast att vara två

                                            Datum: 2010-05-08 Tid: 17:21:52 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Regnet öser ner och jag blev så inspirerad av allt vatten att jag tog mig en dusch! :} Nu sitter jag här och doftar gott samtidigt som håret fortfarande är blött och droppar då & då... Jag frågade Johan ifall han också ville duscha, men hepp. Han var dock snäll och hjälpte mig med att tvåla in ryggen och tvätta fötterna, något som är otroligt jobbigt när man är så otymplig!

Mamma och pappa åkte till Danmark igår men kommer hem ikväll, om några timmar. Mamma hade tydligen köpt lite mer bebiskläder i form av en liten jacka och ett par byxor i turkos, det blir säkert kanonbra! Jag, Johan och Adam lagade tacos förut som vi åt upp, det var gott! Resten av dagen har vi bara suttit och inte gjort något, så otroligt tråkigt! Nelly var inne en stund också, men nu sitter hon ute igen. Som tur är har hon tak över huvudet så att hon slipper regnet. ;}

Hmm, ikväll ska vi titta på film. Igår såg vi Pulp Fiction och idag är det dags för Predator. Haha jag har sett båda filmerna innan, men mitt minne suger hårt så det spelar ingen roll om jag ser dem igen. Det var trots allt ett år sedan jag såg de båda filmerna senast.. I Predator så är ju bland annat Arnold Schwarzenegger medverkande, det gillar vi! ♥

Lägger in en liten bild på min mage, såsom den såg ut för 7 veckor sedan. Jösses vad tiden går. Jag tror till och med att jag minns när jag tog den här bilden, och då har jag ändå dåligt minne!
Ha en fin lördag, eller en så fin lördag som det går i det här vädret. :} Nu är båda mina sötvänner utomlands och låångt bort från sina små kattisar. Marie befinner sig på Island och Cajsa i Turkiet. Nåväl, så snabbt som tiden går nu så är de snart hemma igen. ;} Hoppas de får en kul tid där borta, men det är jag säker på! :}

Drömmen om Jesus

                                            Datum: 2010-05-08 Tid: 13:09:57 Kategori: Drömmar Kommentarer: 0 Kommentarer
Maj borde inte få vara såhär kall & grå! Jag använder fortfarande min vinterjacka för att inte frysa när jag går ut, usch usch. Hoppas att värmen kan komma i takt med att bebisen kommer! :}

Sitter just nu och fixar med min e-butik som jag ska göra inom näthandeln. Jag är fruktansvärt dålig på det och kan inte ens ändra bakgrundsfärgen. Jag har tittat igenom alla kodmallar nu men fortfarande inte funnit någon kod för detta. Lägger man till en kod så händer det ingenting då heller... it sucks! Vi får väl se hur det hela kommer gå vägen...:P

Hade en mysko dröm inatt faktiskt, den handlade om Jesus! Minnet sviker lite, men själva budskapet jag fick finns kvar..Med risk för att låta som en galning så ska jag nu försöka återberätta drömmen:

"En familj som består av mamma, pappa, storasyster och en nyss nyfödd liten lillebror bor i ett hus ganska ödsligt, ganska nära havet och med stora ängar runt omkring. Storasystern som är en liten tjej på 2-3 år är van vid att mamma och pappa ägnar all tid åt henne, men nu när lillebror finns så inser hon att hon inte längre kan få samma uppmärksamhet. Hon surar och berättar läget för sin mamma, som förklarar för henne att det inte fungerar att endast hon får uppmärksamhet längre. Lilla tjejen blir sur och säger att hon kommer fortsätta att vara sur ända tills hon får samma uppmärksamhet igen. Hon klär på sig sina lila ytterkläder och går ut från huset, sätter sig på en av ängarna runt omkring och surar. Det blåser och är ganska kallt. Helt plötsligt ser hon en man framför sig, med mörkt hår, vit klädnad och med en bukett vita små blommor i handen. Hon blir inte rädd utan sitter bara och tittar på honom. Han ger henne buketten och försvinner sedan därifrån, lika mystiskt som han kom dit. Den lilla tjejen blir glad för de små vita blommorna och springer tillbaka till huset igen. Hon visar sin mamma och berättar att hon fick dem av en man med mörkt hår och ett vitt lakan på sig. Mamman tror självklart att det bara är fantasier och att den lilla tjejen har plockat blommorna själv, men samtidigt är buketten så perfekt formad att hon inte kan låta bli att undra lite.

Livet fortsätter som vanligt och den lilla tjejen är fortfarande sur över att hon inte får samma uppmärksamhet - ALL uppmärksamhet. Hon tycks ha glömt bort blombuketten... En dag så börjar plötsligt saker att gå sönder i huset. Stolar slås sönder, bord försvinner och familjen förstår ingenting. Mammans tankar om den "perfekta blombuketten" finns fortfarande kvar, och hon går fram till blommorna och tittar på dem. Trots att det gått en tid är de fortfarande perfekta. Runt stjälkarna finner hon en liten, liten lapp med något skrivet på. Det är handskrivet och det står något i stil med: "du ska inte vara egoistisk och endast tänka på dig själv, det straffar sig." Mamman förstår att det handlar om lilla tjejen och visar henne lappen. Allt fler saker går sönder och tillslut är hela huset förstört. Saker krossas och familjen vet inte vad de ska ta sig till.

Den lilla tjejen är dock smart, hon fattar att budskapet var menat till henne och slutar att vara sur över att hon inte får all uppmärksamhet. Istället glädjs hon åt det hon har och börjar leka med sin lillebror.  Där slutar drömmen..."

Som sagt, inte världens bästa beskrivning kanske. Undrar varför jag drömde detta? Betyder det att jag vill ha uppmärksamhet? Hmm, kanske. Dock känner jag inget behov av det just nu. Nåväl, den var fin i alla fall. Drömmen kom ju i samband med att vi läst om kristendomen i skolan, så det kanske är den enkla förklaringen? :} Fin var den i alla fall, på nåt märkligt sätt...

Skrattretande

                                            Datum: 2010-05-07 Tid: 15:12:41 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 3 Kommentarer
Vad fult egentligen. Inte varje dag, men ibland så läser jag Kissies blogg för att se vad hon har att säga. Jag vet inte om ni håller med, men enligt mig så lyser det verkligen igenom att hon bara driver med allt hon skriver. TROTS det väldigt överdrivna sättet så lyckas hon om och om igen få människor att bli så jäkla arga och sura. Alldeles nyss gjorde jag det som är förbjudet: jag läste igenom lite kommentarer till ett av hennes inlägg. Det är sjukt kul att se hur hon kan få så många att skriva så elaka saker. Folk (anonyma mestadels...vad annars??) påpekar hur ful/äcklig/dum/korkad hon är hela tiden, vilket endast bidrar till att hon tjänar ännu mer pengar.

Dit jag vill komma med det här inlägget är bara: hur orkar man bry sig? Jag orkar i alla fall inte ta mig tid till att skriva massa elaka kommentarer som jag ändå inte tjänar nåt på. Haha, fast jag orkar skriva ett helt inlägg om saken?? Vad korkad jag är! :D

Hur det är att vara gravid

                                            Datum: 2010-05-07 Tid: 13:32:43 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Haha, egentligen hade jag tänkt skriva ett lite klagande inlägg över hur tråkigt jag har det och hur svårt det är att skapa en e-butik på internet. Eller egentligen inte svårt, men det är svårt att göra en ny design till den! Hur som helst så ändrade jag mig och tänker nu skriva om en helt annan sak istället...nämligen hur det är att vara gravid! I Saras (länken öppnas i ett nytt fönster) blogg hittade jag en lista över olika saker, men jag tänker inte skriva med allt som stod i den. Istället skriver jag endast ner det som jag själv upplever:

Du vet att du är höggravid när:
det inte längre hjälper att smita förbi folk i sidled eftersom du är bredare så än vad du är framifrån.
du struntar i att ta på strumpor eftersom det är ett heldagsprojekt + att du senare får världens gropar in i dina vattenfyllda vader! (Mitt största problem!)
du tappar något på golvet men struntar i att plocka upp det eftersom det är så jobbigt.
du sitter ner i duschen eftersom det är för jobbigt att stå.
du sittandes i duschen funderar över hur du någonsin ska kunna ta dig upp på fötter igen!
det svartnar för ögonen och du näst intill svimmar efter att ha tagit på dig skorna.
du ökar i vikt med 2-3 kg per vecka och det enda du tänker är: "jaja..."
allt är väldigt irriterande
du ställer dig med benen 2 meter ifrån varandra för att kunna plocka upp något.
du flåsar värre än en valross efter att ha gått uppför en backe.
du behöver rulla runt för att ta dig uppför soffan/sängen.
♥ det tar år och dagar innan man fått på sig skorna.
du inte längre kan cykla eftersom benen när du trampar hela tiden slår i magen.
du inte längre kan gå korta sträckor utan att få håll.
du inte längre kan ta fina macrobilder med kameran eftersom du inte kommer ner så långt. (Också ett av mina större problem!)

Hoppas att ni fick en liten inblick i hur det är att heta Melinda just nu! ;) Trots den ganska tuffa vardagen så har det ändå sin lilla charm att vara gravid. En upplevelse som i alla fall jag aldrig kommer att glömma, och jag är väldigt glad över att ha fått chansen att vara det!

Jag är oproportionerlig

                                            Datum: 2010-05-06 Tid: 21:57:37 Kategori: Blandat Kommentarer: 4 Kommentarer
Åh jag är så sur på mig själv! Jag har märkt att jag har ganska höga krav på mig själv vad gäller vissa saker, även om jag inte vill tro det. Skulle jag få VG på religionsprovet jag gjorde idag skulle det betyda ett MVG i slutbetyg, dock är jag bergsäker på att jag sumpade det. Provet gick inte bra alls, jag var inte alls väl förberedd och jag är arg som fan på mig själv just nu. Varför klanta till det näst sista provet under min gymnasietid?

Nåväl, jag försöker fokusera på annat nu haha, även om det är svårt. Lillen i magen rör sig ständigt och ibland trycks en fot eller hand ut och bildar värsta bucklan, så underbart! Samtidigt som det är så läskigt.. Magen har också stundtals börjat göra riktigt ont och genast tror jag att förlossningen är på G. Haha men antagligen är det bara toaletten som behövs för att få bort smärtan, det brukar hjälpa i alla fall. ;)

Har kommit på att jag ska njuta av den här sista tiden nu innan bebisen kommer, även om jag självklart längtar som en galning tills han/hon kommer ut! Dit jag vill komma i alla fall är att tiden går så sjukt fort, jag hinner knappt med. Jag läser en del bloggar som handlar om mammor och deras små bebisar, och det är ju otroligt hur snabbt deras små barn växer. Helt plötsligt är de 1 månad gamla, sedan 3, 4, 5 osv. Jag antar att tiden kommer att gå lika fort med mitt och Johans lilla barn, så därför ska jag nu se till att njuta ordentligt! Ta varje dag som den kommer OCH FRAMFÖR ALLT INTE TÄNKA PÅ NÅGRA HEMSKA PROV!! xD

Vitsippa//Nikon D200


Som några sista ord här i afton måste jag tillägga det som rubriken berättar: jag är oproportionerlig! Jag är som en vattenballong har jag kommit på, som är fylld med vatten haha. Trycker man på en punkt så händer det något med någon annan del. Jag duschade alldeles nyss och mina vader var inte lika varandra över huvudtaget. De kunde ha tillhört 2 helt olika kroppar faktiskt. Den ena var tjock nertill och tunnare upptill, medan den andra vaden var helt tvärtom! Läskigt är det! Det ska bli så himla SKÖNT att slippa allt vatten sen, det är nästan det som jag längtar mest till. Kanske inte, men ni fattar! ;) Haha, det var lite inside om mina vader det, mycket nöje förstår jag! Nu rör sig lillen inne i magen så nu ska jag göra lite te och titta på tv! Puss & kram

Sayings...

                                            Datum: 2010-05-06 Tid: 20:43:53 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

Hjo stadspark &hearts

                                            Datum: 2010-05-06 Tid: 19:01:03 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Var nere i stadsparken för någon timme sedan med pappa och Adam. Kände mig tvungen att ha några bilder på den underbara parken som just nu är fylld av vitsippor. Jag hoppas att de aldrig dör ut...Ser ni förresten anden på fågelholken? Respekt! :D Zoomade in rätt kraftigt för att anden skulle synas, men holken sitter väl en sisådär 3 meter upp i ett träd i alla fall. Jag har faktiskt aldrig sett en and på det viset innan. Hennes make står dessutom nedanför holken och undrar väl vad tusan hon håller på med. Kanske grälar dem? ;) Haha, sötnosar! Nu fylls kategorin "Foton" flitigt med bilder, men det är väl bara trevligt? :)

MVC-besök 6/5

                                            Datum: 2010-05-06 Tid: 16:14:32 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan på er :}

För några timmar sedan var jag (och Johan) nere på mödravårdcentralen för ytterligare en vanlig koll av hur bebisen mår. Eftersom ingen av oss har körkort och det är på tok för långt för att gå (och cykla för min del just nu) så tog vi moppen ner. Lite väl våghalsigt kanske, men vi hade inget annat val tyvärr. Som tur är ramlade vi inte (jag kör som en gud) och allas liv är i behåll! Som vanligt så lämnade jag urinprov, fick stick i fingret för att titta blodvärde, kollade blodtrycket, lyssnade på bebisens hjärta, mätte SF-måttet och kände även efter hur den lille ligger där inne i magen.

Urinprov: såg bra ut
Blodvärde: 115
Blodtryck: 120/60
SF-mått: 35 cm
Bebisens hjärta: mellan 135-140
Läge: fixerad

Jag är så nöjd! ♥
Det känns lite för bra för att vara sant nästan. Liksom, när kommer det dåliga? Allting verkar lite föör perfekt nu för att verka sant, men det är bara att tacka och ta emot antar jag! Våran lilla bebis som alldeles strax kommer ut i den här grymma världen. En värld fylld av våld, hemska människor, miljöförstöring och mycket annan skit. Återigen kan jag inte annat än att känna mig elak som faktiskt låter en stackars liten människa behöva möta denna grymma värld. Fast å andra sidan tror jag att det är meningen att det här barnet ska leva, och göra något viktigt! :)

Snart kan jag lägga upp bilder på min egen bebis istället för att behöva ta en massa från internet. Det ska bli roligt! :) Haha, och justde, på tal om roligt! Johan skulle lyssna på hjärtljuden genom en såndär trägrej som barnmorskorna använder. Just när han ska försöka lyssna genom att trycka träsaken mot min mage så får jag världens skrattanfall för att jag börjar tänka på en massa skämt! Magen hoppar upp och ner som aldrig förr, haha stackars Johan.. han fick det nog svårt att höra något. Men tillslut hörde han ändå! :)

I väntrummet innan så satt det en tjej med sin lilla tjejbebis. Så fruktansvärt söt var hon! Då längade man till sin egen lilla bejby! :)"Ingen kan vara nere med en ballong!"

                                            Datum: 2010-05-05 Tid: 14:57:56 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer

Två snigelkottar som bor under vår veranda. Blev livrädd i morse när jag hörde att det prasslade, jag trodde det var en tjuv först som typ tänkte döda Nelly. Jag var orolig hela tiden i skolan..

Blue blue sky

Björken slår ut allt mer för var dag...

Någon som blir förvånad över att lilla godingen (Nelly Puh) ligger och vilar/solar?

Wow, fötter

Missan (lilla Ruh) ville inte vara ute.

Väggord på dörren in till.. tvättstugan ;)

 

Nu ska jag plugga religion resten av dagen! Har mitt sista prov i den kursen i morgon. Ha en härlig onsdag (borde inte vara så svårt eftersom solen skiner som aldrig förr!:D) Puss!

E-legitimation fixad!

                                            Datum: 2010-05-04 Tid: 20:16:09 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 5 Kommentarer
Åh, jag trodde aldrig att det skulle ske! But it did..

Äntligen så fungerar min e-legitmiation och jag har kunnat begära föräldrapenning! Helt seriöst så gav jag nästan upp hoppet ett tag, men det övergav inte mig. Ett litet samtal till Nordea och en nedladdning av Java gjorde susen! Självklart gjordes en omstart av datorn också, det fungerar alltid! :}

Nu har jag tagit 155 dagar med föräldrapenning och, hehe, betalningen är väl absolut inte den bästa. Men får jag bara pengar så är jag lycklig. :} Jag och lillen klarar oss nog hur som helst, och det är ju det viktigaste! :}

SNACKA OM VARDAGSLYX NÄR INTERNET FUNGERAR!

Min snygga smärta kropp!

                                            Datum: 2010-05-04 Tid: 11:10:12 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 4 Kommentarer

 

Nu ska jag packa väskan och sedan vandra iväg till bussen! En sträcka jag trodde skulle ta närmare 20 minuter för mig i nuvarande skick gick istället på 7 minuter. Ibland litar jag inte på mig själv..

Ha en fin dag!

1 ½ år med min älsklingsjohan idag &hearts

                                            Datum: 2010-05-04 Tid: 10:25:03 Kategori: Älsklingen Kommentarer: 1 Kommentarer
Helt plötsligt är vi uppe i så pass många månader att det låter riktigt länge! 18 månader...

Vi skola dock inte fira denna speciella dag på något sätt, det vi strävar efter är väl i så fall att över huvudtaget ses, haha. xD Vissa av er kanske tänker att 1 ½ år är lite väl kort tid för att redan skaffa barn, men nejdå. Det finns värre exempel! ;) En del har ju bara varit ihop i 9 månader innan deras barn föds, och riktigt så "illa" är det inte i det här fallet ju. :} Jag och Johan hade snarare varit ihop i 9 månader innan jag blev gravid, tjoho. :}

Min lilla prins, som fortfarande inte har lärt sig att "ta en näve godis med en gång utan istället ta en liten godisbit i taget och sträcka sig fram och tillbaka 100 gånger istället". Haha, så sött! ♥ Småsaker som jag stör mig så fruktansvärt mycket på haha, fast som i själva verket nog är ganska gulligt! Älskar dig lille JJHB!

Haha, en liten klättringsgrabb -08 <3

Tänk att innan vi har varit ihop i 19 månader så är vi föräldrar, coolt! :}

Fotspår i sanden

                                            Datum: 2010-05-03 Tid: 20:56:15 Kategori: Filosofi Kommentarer: 4 Kommentarer

Jag har shoppat!!

                                            Datum: 2010-05-03 Tid: 15:55:19 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer
Det som inte kan hända har hänt.. Jag har shoppat till mig själv för en gångs skull! Det har nog inte skett på ungefär ett år skulle jag tro! Behövde åka till banken för att fixa e-leg i Skövde (banken har aldrig öppet här i Hjo) och efter den lilla visiten på banken kilade jag in en snabbis på Gina Tricot. Det såg nog rätt dumt ut när jag gick omkring där med min mage i den trånga butiken. Jag kände mig i alla fall väldigt dum. Kom ut ifrån butiken med följande:

Som ni ser så lever jag verkligen upp till mina 83.8 kg som vågen visade häromdagen. Som jag sa till David tidigare idag så kommer min sommar mestadels att gå ut på att banta bort alla jäkla kilon. Jag är faktiskt lite nervös inför hur pass mycket jag kommer att förlora bara under själva förlossningen. 10 kg kan jag tänka mig... men jag hoppas att det är ännu mer!!

Nåväl, bebisen får stå ut med att ha en rund mamma i första taget.. Ärligt talat tror jag inte att han/hon kommer att bry sig! ;O Det är väl först vid 4-5 års ålder som barn brukar inse vad fet/smal är... kan jag tänka mig! Sorgligt för lillen att ha en så smal pappa och en så fet mamma. :}

Justde, på tal om banken som jag tidigare skrev. När jag kom in på Nordea så tar jag en nummerlapp med numret 150. Jag sätter mig ner på en liten puff och suckar fruktasnsvärt mycket när jag inser att de än så länge endast är på 130... Med andra ord tog det sin lilla tid innan den blev min tur! Konstigt nog påstod tanten i kassan (okej hon var väl max 30) att min e-legitimation VISST fungerade. Jäkla subba. Det gör den ju inte alls. Inte när jag har testat i alla fall. Jag fick gå ut därifrån utan någon större förnyelse..

Vecka 38 (37+2) ♥

                                            Datum: 2010-05-03 Tid: 10:33:43 Kategori: Julia Kommentarer: 6 Kommentarer

Bebis

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

 

Mamman

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

 

19 dagar kvar!! ♥

(Vilken otrolig halsbränna jag hade igårkväll förresten, olidlig!)

En härlig sommardag

                                            Datum: 2010-05-02 Tid: 15:36:27 Kategori: Foton Kommentarer: 1 Kommentarer

Små bebisbjörklöv

I blomkrukan på verandan

"Landetkänsla" endast 100 meter från mitt hus

 

Hur fint väder är det inte ute idag? Trots min hyfast stora gravidmage tog jag kameran och begav mig iväg ett par hundra meter för att fota den underbara naturen. (Dock är de 2 första tagna i min trädgård) Idag mår bebisen bra kan jag lova, så mycket D-vitamin som jag tagit in av den underbara solen. Inte ett moln på himlen är det! Nelly har fått vara i sin "hage" hela dagen och det som hon i stort sett har gjort hela tiden är att vila. Adam, som var med när jag tog kort på vitsipporna, plockade med sig några maskrosblad som hon låg och mumsade på. ↓

Adam ska för övrigt sälja sin moppe så vi har även hållit på att ta en massa kort på den. Nu är den uppe på blocket! Hoppas den hittar någon fin ny ägare. :} Trots motorljud och liknande så har Nelly legat på gräset och mer eller mindre sovit hela tiden. Snacka om orädd när hon inte ens reagerar på ett "farligt ljud" endast några meter ifrån! Jag måste säga att hon ser ut att ha det riktigt gött!

Idag är det söndag, vilket innebär att jag ska ta en underbar magbild och lägga upp lite senare! Nu blir det definitivt en magbild med tröja, för bristningarna är inte att leka med. Lite dåligt mår jag över det... eller också inte! Vad är väl ett par bristningar (som ändå kommer att blekna) jämfört med ett underbart litet liv? :} Inte så farligt skulle jag vilja säga! :'D

Nu ska jag redigera ett par bilder till (på vitsippor) och sedan gå ut en sväng igen. Ikväll ska jag hem till Johan och fika. :} Ha en fin dag!

När drömmarna säger dig vad som ska hända

                                            Datum: 2010-05-01 Tid: 23:12:29 Kategori: Drömmar Kommentarer: 1 Kommentarer
Det här är säkerligen något som ni alla känner igen er i; när man får en känsla av déjà vu. Satte mig nyss vid datorn och kollade runt på facebook när jag kommer på mig själv med att jag sett allt det här innan. För ett antal månader sedan drömde jag att jag såg dessa bilder och just den texten. Att jag var inne på just den här personens facebooksida och läste det som jag nu läste "igen". Man kan ju för det första undra varför jag drömde om det, eftersom det inte tycks vara särskilt viktigt. I och för sig så handlade det delvis om graviditeten, så kanske hade det en mening i alla fall. Hur som helst så gillar jag när sådana här saker sker, det livar upp stämningen lite i vardagen när man blir lite ställd!

Det som är så fantastiskt med den här dagen som snart slutar, är att det idag är exakt 3 veckor kvar till beräknat födelsedatum. Min magkänsla säger mig att bebisen dock inte kommer komma ut förrän långt efter det, men man ska aldrig vara säker. Min magkänsla har lurat mig innan! Dessutom är det ju spännande när man inte vet alls hur det hela kommer att gå till. :} 

David och Johan var förbi en sväng ikväll. Vi tittade på en film vid namn Echelon conspiracy. Hela tiden satt jag och funderade över vad huvudpersonen i filmen mer hade gjort för filmer, och efter lite sökande på google så visade det sig att han även är huvudperson i A walk to remember. En fantastisk grabb måste jag säga, och en fantastisk film!! Nu pratade jag alltså om Echelon conspiracy.. En actionfilm som jag inte riktigt förstod hela tiden, men den var grym i alla fall. I ♥ Action!

Har idag gjort om lite på mitt rum. Flyttat hyllan som senare ska utvecklas till ett skötbord, bytt gardiner, rensat bland alla saker och putsat fönstren! Nu är det fräscht här inne vilket känns skönt! :}

Nu ska jag sova, vi får väl se om drömmarna inatt berättar något om framtiden! ;)
Puss o kram

Trevlig kväll igår!

                                            Datum: 2010-05-01 Tid: 10:41:21 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan :}

Igår kväll hade jag det riktigt trevligt! Var hos Cajsa vid 18-tiden och när alla var på plats (Marie & Lollo också) så väntade vi på käk, hehe. Egentligen skulle vi kanske ha grillat själva, men nu när ändå hennes familj skulle grilla så gjorde de allting, det blev kalasgott! Och skönt också att slippa stå ute i regnet (jag vet inte om det regnade just då i och för sig..) och frysa. Dock var det vääääääldigt varmt på Cajsas rum, så lite utevistelse kanske inte hade varit så dumt i alla fall. ^^ Vi snackade lite, jag fick ett litet gulligt kort om att jag var bjuden på studentfest hos henne osv. Men det roligaste av allt måste nog ändå ha varit när vi spelade sällskapsspelet Kuckeliku. Till för barn över 3 år.. Haha jag måste skaffa det spelet. Även om jag sög på det så var det ganska roligt ändå... min barnsliga sida kom väl fram där en aning! ;) Älskade tuppar!

Vid 23 for vi hem, jösses vad trött jag var! Det tog inte lång tid innan jag somnade kan jag säga. Det enda jag hann med var att tvätta mig och ta en järntablett. Sedan låg jag där, utslagen i sängen. -.-

Idag är det endast lördag, det borde vara söndag! Ibland är det riktigt gött med en extra dag ledigt. Den här dagen, som för övrigt är väldigt speciell, ska spenderas med att byta gardiner i mitt rum. Haha, roligt... Sen måste jag verkligen börja läsa på religionen också. Det här är nog tamejtusan det jobbigaste momentet i den här kursen; judendom & kristendom. Det är så mycket man ska kunna.. Sen ska vi dessutom (om jag inte fattat det helt fel) kunna jämföra dessa religioner med hinduismen och buddhismen. Mycket att ha i hjärnan samtidigt..

Skriver mer sen, om denna underbart fantastiska dag! ♥