Photoshoptips #3

                                            Datum: 2009-07-07 Tid: 22:25:43 Kategori: Photoshoptips
Nu när jag ändå är i farten med bloggandet så kan jag ju passa på att visa en grej till som jag lärde mig idag. Man kan till exempel göra sina egna vykort med den här metoden, eller helt enkelt bara en snygg bild. Lite häftig är den allt!

Före:

Efter:


Såhär ser bilden ut. Jag har helt enkelt färgat en del av bilden, medan jag har behållt den andra delen i samma färg som innan. Mitt exempel är verkligen inte snyggt, men det var den mest passande bilden jag hade för tillfället. :'D
Hur gör man då det här?
Det är i princip lika enkelt som mitt tidigare tips, om inte ännu enklare!

°Gör en markering med hjälp av markeringsverktyget runt det parti som du vill framhäva. I det här fallet har jag valt människorna i vattnet. Skapa ett nytt lager och fyll det med valfri färg. (Spelar ingen roll sen)

º Nu ska du invertera markeringen, och det gör du på följande sett: Select > Inverse. Sedan fortsätter du med Layer > New adjustmentlayer > Hue/saturation.

º Kryssa för Colorize i rutan som kommer upp och fyll sedan i de olika reglagen. Du kan helt själv välja vilka nyanser och liknande du vill ha, det ser ju olika bra ut på olika bilder.
Själv har jag Saturation (mättnaden) på 25, det är riktigt bra. Testa er fram vetja!

º Du bör ha 3 olika lager vid det är laget! Det översta lagret (det senaste) som innehåller den färgade rutan ska du nu sänka fill i. Dra den till 0 %. Glöm inte att ha den färgade rutan markerad!

º Dubbelklicka nu på lagret för att lägga till lite lagerstilar. Rutan med alla stilar kommer nämligen fram då! Det du kan göra är att antingen lägga till en Stroke (ramlinje) eller Inner Shadow (innerskugga). Jag valde att endast göra en ramlinje.
Sen har jag även lagt dit lite text, men det är absolut inget måste!

Good luck! : )

(Få bilder den här gången, men säg till om det är något ni inte fattar! : )



1 kommentarer                                                                                                                    
  Olivia

Åh, vilken fin blogg du har!!! :)

2009-07-15 l 17:38:31
Blogg/hemsida: http://cuty.blogg.se/
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: