En massa snack om djur

                                            Datum: 2010-01-21 Tid: 16:02:16 Kategori: Husdjur
Först och främst måste jag bara säga hur mysigt det är med djur, även om alla nog redan har förstått det (att jag tycker det alltså..)!!

Jag kan börja med att förtälja en alldeles förträfflig händelse som jag såg i morse när jag skulle riva fram mina leggins under alla kläder i min fåtölj. Jag är nämligen en sådan som slänger alla mina kläder på ett och samma ställe, i detta fall fåtöljen intill min säng. Jag river fram legginsen i alla fall, men jag tycker att de luktar...minst sagt märkligt! Ingen speciell lukt, bara att den är äcklig! Jag river lite bland de andra kläderna och märker till min förskräckelse en stor härlig kattspya på ett av mina nytvättade linnen. FYFAN! Det hemska är att den legat där ett par dagar och den har ju torkat in fullständigt. Jag har fortfarande inte tagit bort den faktiskt, det är så äckligt. Det hemska är att nu får jag lägga alla de kläderna i tvätten eftersom de stinker, och fårskinnsfällen som ligger underst behöver även den tvättas. Jäkla katt! Hon kunde väl sagt till åtminstone?

När vi ändå pratar djur så har det faktiskt hänt en hel del märkliga saker idag, som handlar om just djur. För ett par månader sedan skrev jag ju om hunden som sprang ut från en trädgård och rätt fram till mig och mamma. Den började hoppa och ha sig, och trots att jag aldrig träffat hunden förut så lydde den mig när jag sa till den att springa in i trädgården och stanna där! ;}
Idag hände samma sak igen, eller nästan i alla fall. En liten brun/vit hund (utan halsband!) som bor i ett av husen påväg till busshållsplaten kom springande rakt mot mig när jag var på väg hem förut. Jag har sett hunden många gånger förut, för den står alltid i fönstret och kikar på mig när jag går förbi. Den är fruktansvärt söt! Den sprang hur som helst fram till mig mitt på gatan och stod där och tittade på mig och gnydde en stund. Självklart använde han riktiga valpögon!! Med tanke på att hunden är väldigt liten så frös han och lyfte benen från marken till & från. Jag visste inte vad jag skulle göra, för inga människor syntes till. Jag gick in i trädgården och han följde med (jag vet att det är en hane) och efter en stund öppnade hans matte (troligtvis) dörren och ropade in honom. Dock lyssnade han inte utan ville följa med mig verkade det som. Lillen! Jag fick värsta tankarna om att han blev illa behandlad och verkligen bad om att få följa med mig hem, och jag ångrar nästan att jag inte lyfte med mig honom och gick! Jag kände mig rätt dum som stod där och sa åt hunden att gå in, så tillslut gick jag därifrån för jag trodde att vovven kanske skulla lyda matte bättre om inte jag stod där och verkade intressant.

Mycket text, men så blir det när man förklarar något så utförligt det bara går. ;)

Jag gick hem i alla fall, och väl hemma så möts jag av ett helt gäng svarta fåglar (med andra ord kallade kajor) som sitter och spanar in mig. Jag får känslan av att jag är med i en otäck skräckfilm och att något hemskt snart ska hända, men jag skonas och kan lugnt hämta in Nelly från garaget istället.
Nu är hon inne här hos mig, omkringspringandes på mattorna. Missan var här en liten stund hon också, men när hon fått sina pluttar var vi inte längre intressanta. Hon sitter väl och spyr i min säng eller något nu, kan jag tänka mig...

Tilläggas bör att Nelly nog är den mest lugna kaninen jag någonsin träffat. Eller lugn & lugn, hon är trygg. Det känns faktiskt riktigt bra, då har jag lyckats! ;) Redan de första dagarna med henne (för omkring ett år sen..tiden går!) så lärde jag henne att vara i närheten av både människor & djur. Det resulterade i att hon nu ligger och vilar (sådär gulligt på sidan ni vet!) även om Missan sitter 2 cm bort och käkar sina jäkla pluttar! ;)

Nu borde jag verkligen sluta skriva, men jag har en massa fakta på lager om mina älskade djur. Igår till exempel så höll jag på att dö, för jag trodde att Sixten höll på att dö. Helt plötsligt ligger han på rygg (!!) i buren och försöker förjäves att ta sig upp igen. Jag trodde för ett ögonblick att hans sista tid var kommen, men det visade sig att han ömsade skinn vilket gör att hans kroppsdelar fastnar där skinnet för stunden är. Stackarn! Jag undrar hur gammal han är egentligen. Det enda jag vet är att han är 25+.

NU ska jag ta bort kattspyan, pusspuss
0 kommentarer                                                                                                                    
Innan du kommenterar:
» Taskiga kommentarer raderas.
» IP-adresser är lätta att spåra.
» Kommentaren granskas innan publicering.
» ...har du frågor som handlar om mig, graviditeten, design etc. så tveka inte att fråga! Jag svarar på så mycket jag kan.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: