She's so high

                                            Datum: 2010-02-28 Tid: 20:46:49 Kategori: Videos Kommentarer: 0 Kommentarer

Tal Bachman - She's so high

Låten är helt enkelt fantastisk! Jag har kommit på mig själv med att ibland tycka om när killar kommer upp i högre tonarter...Dock tycker jag ännu mer om när det är riktiga basröster. ;) Det låter så manligt!
Jag sitter i min säng just nu med den bärbara datorn, och hade faktiskt tänkt slå på en film - Juno. Har redan sett den en gång men kände att jag kanske skulle ge den en chans till. Fast nej, nu orkar jag inte med det.

Missan har fått för sig att det är riktigt skönt att ligga på handdukarna inne på toan och sova. Dock slängde jag ut henne förut när det var dags för mig att nyttja den. Jag åt nämligen kolpudding till middag idag, och det säger väl sig självt..Hon var minsann lite sur över att bli ivägkörd från sin sköna säng, men i efterhand skulle hon nog ha tackat mig, haha.

Eftersom jag känner mig fruktansvärt risig fortfarande så tar jag en senare buss in till skolan i morrn. Skippar en lektion och är med på de "viktiga" istället. Ska dock inte klaga på skolan nu när den alldeles snart är över. Jag får se tjusningen i att åka buss 80 min/dag för att ta mig dit och hem, se tjusningen i att få läxor och vara lite smått ängslig över kommande prov, tycka om lärarna och helt enkelt gilla läget! Om bara ett par månader är jag därifrån, och mycket ska ha hunnits med. JAG HINNER INTE VARA SJUK NU!

Vi hörs i morrn, då dras en vinnare av designutlottningen! ♥

Fredrikshamn

                                            Datum: 2010-02-28 Tid: 17:55:05 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer

Igårkväll kom jag hem från Danmark//Fredrikshamn vilket är förklaringen till att uppdateringen i bloggen blev lite lidande. Min morfar fyllde nämligen 60 år den 26/2, vilket är anledningen till att vi åkte iväg! Redan när vi tog bilen ner till Göteborg klockan 05:00 på fredagsmorgonen så kände jag mig hängig och fruktansvärt förkyld. Det var riktigt nära att jag stannade hemma, men med tanke på att alla i släkten skulle närvara så skulle det bara kännas dumt om jag sket i det. Så upp och iväg!


Runt 06:30-tiden åt jag frukost i bilen i form av en baguette med räksallad & gurka. Jag fick hör och häpna i mig allting, även om jag inte brukar äta så mycket just den tidpunkten på dagen. Vid 9 gick färjan över till Fredrikshamn. Det första vi gjorde var att äta brunch i restaurangen och det var ju helt underbart. En buffé med allt mellan himmel & jord i form av mackor, müsli, frukt, yoghurt, téer, varm choklad och en massa pålägg. Båtresan tog 3 timmar och 15 min. Förutom att äta så handlade vi lite i shopen, och jag & Hanna köpte varsin ansiktsmask att ha i bastun på badhuset. Köpte mig även lite dumleklubbor... Något annat som vi fick göra var att gå upp till bryggan (bilden) och kolla hur det såg ut där de kör båten. Det var förmodligen första & sista gången jag var där, så det var en upplevelse. En liten del av "golvet" hade de gjort om till ett plastglas eller något, så man såg rätt ner i vattnet. Fyfan för att stå där! Jag fick svindel som aldrig förr med tanke på att det var 25 meter ner till havet.

 

Hotellet i Fredrikshamn var ett vanligt Scandichotell, och det såg ut som de flesta andra sådana hotell. Mina ögon sprutade tårar precis hela tiden, och jag fick snyta mig var och varannan minut. Att jag ALLTID ska bli sjuk när det väl är något på gång. Förra gången jag åkte nånstans med mormor & morfar så svimmade jag på Landvetter pga. urinvägsinfektion. Pinsamt är vad det är! Väl på badet så försvann allt som hade med förkyldning att göra, och det var så skönt. Temperaturen i bassängerna jag badade i låg på 32 grader, äckligt skönt! Tråkigt att jag inte kunde hoppa från trampoliner eller åka i rutschkanan när jag verkligen tycker om att göra sådant. Jag fick hålla mig till att sitta intill kanten medan små danska, fula barn skvätte vatten på mig. Är alla danskar så? De skvätte otroligt mycket. Så skulle aldrig en svensk göra!
Tilläggas bör att de va otroligt hårda med hygienen där på badhuset. Inne i omklädningsrummen stod det personal som såg till att man dushade av sig naken innan man gick ut till bassängerna. Jag lyckades dock komma undan och tog faktiskt aldrig av mig bikinin... Det gällde att handla smart. Jag är ju trots allt gravid! Dock blev det ingenting med ansiktsmaskerna, jag och Hanna vågade inte ifall den hemska kvinnan skulle skälla på oss. Vad skulle hon säga om vi satt där i bastun alldeles illröda i ansiktet av masken?? Antagligen skulle det strida mot alla regler och vi skulle bli utslänga med huvudet före, utan kläder.

 

På kvällen åt vi på hotellet och jag satt och grät som vanligt. Förkylningen har verkligen satt sig i ögonen! Jag gick upp före alla andra och somnade gott i den sköna sängen, i det varma rummet! Så gott att jag vaknade emellanåt av svett och av andningsbekymmer. Usch jag känner mig lika hemsk varenda gång jag stoppar i mig alvedon och tar nässpray. Lille bebisen! ♥

 

Dagen efter åt vi hotellfrukost som bestod av allt möjligt smarrigt. Jag älskar hotellfrukostar, men vem gör inte det!? Det enda jag verkligen saknade var kaviar.. till mitt kokta ägg! Medan de övriga i släkten begav sig ut mot stadens alla torg och fikade och hade det trevligt, så slaggade jag i sängen under tiden och råkade till och med slumra in en stund. Inte helt fel det inte.. Klockan 2 gick färjan tillbaka till Sverige! Vi åt på restaurangen igen (enligt de som jobbade där så var det fullbokat, men med viss övertalning så..;)) men den här gången bestod det av en lunchbuffé. Jag åt ris med fläskfilé och en massa chokladmousse till efterrätt. Fick även i mig en citroncheesecake och den var otroligt god! Notera att jag satt och nös, snorade och grät under hela middagen. Så fruktansvärt hemskt eftersom jag själv hatar när folk äcklar sig med hosta, slem, snor osv. Resten av resan satt jag i sofforna och chillade.

 

Jag skrev väl kanske inte riktigt med allt som hände, men trots sjukdom så tyckte jag att resan var trevlig. 16 personer var vi allt som allt, och ingen tappades eller glömdes bort! :D Jag antar att detta var första och sista utlandsresan i år med tanke på den lille bebisen! Jag vill inte resa bort med den det första jag gör, det får vänta! :)

Vecka 29 (28+0)

                                            Datum: 2010-02-28 Tid: 16:48:05 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Åh, äntligen går jag in i ytterligare en ny vecka. Det tar sig vill jag mena! Det rysligt hemska linnet köpte jag i Ullared förra året för runt tjugan, och jag måste säga att det är förbaskat skönt (även om min garderob kan ha skådat vackrare plagg i sina dar..)!

Bebis:
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Kvinnan:

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg ♥. Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

 

Jag är hos min barnmorska ungefär var tredje vecka, och mellan de gångerna har jag & Johan föräldragrupp. Nästa grupp är i slutet av den här kommande veckan, och jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det om jag ska vara ärlig. Det var inte särskilt givande förra gången..

♥ Jag har gått upp väldigt mycket i vikt de senaste veckorna nu. Ungefär 15 kg allt som allt. Om nu våran våg stämde idag..

 

Just nu sitter jag och lyssnar på Pain of Salvation och frossar kanelgifflar och Apelsin fruktdryck.

Megane

                                            Datum: 2010-02-24 Tid: 19:48:08 Kategori: Videos Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Alltså, HAHAHA. Den är så himla ful! Min kompis Adam skickade den till mig nyss och den är ju helt enkelt klockren! :}

Besök hos MVC

                                            Datum: 2010-02-24 Tid: 18:25:27 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Nyss hemkommen från MVC, och det gick BRA.
Är ju idag i 27+4, och allting såg bra ut. Jag följer min SF-kurva än så länge och idag låg den på 26.5 cm. [När jag var där den 2/2 så var måttet 24 cm] Jag frågade barnmorskan vad hon trodde att måttet skulle vara nästa gång, och hon tippade på omkring 30 cm! Nästa gång är den 17/3.

Jag skulle även lämna ett urinprov men det var lättare sagt än gjort. Under hela promenaden ner till vårdcentralen så var jag grymt kissnödig, men när det väl kom till kritan så gick det inte. Ta det bara lugnt är ju ledorden för att lyckas göra ett sådant här prov, men det enda som hände var att när det väl kom något kiss så missade jag den lilla koppen. Haha, jösses så misslyckat. Det tog mig närmare 10 minuter innan jag var "färdig". Provet såg dock bra ut, så det var ju skönt!

Lyssnade även på hjärtljuden än en gång, och den här gången fick jag sköta apparaten by myself. Jag hittade hjärtljuden förvånansvärt snabbt, och det lät som de välkända galoppstegen. Jag blev så otroligt sugen på att rida! Bpm låg runt 140 som vanligt, stundtals något lägre. Lillen rörde sig ganska mycket så magen ändra form lite då & då. Jag blir alltid lika lycklig!

Blodtrycket var 120/60.
Jag satt där och berättade om mina framtidsplaner också, och att det just nu verkar som att jag ska läsa till sjuksköterska/barnmorska. Det lät bra tyckte barnmorskan, eftersom det är tydligen lär vara ett oerhört givande jobb. Man träffar sjukt mycket människor som har alla världens problem/lyckliga stunder. Allt från våld, missfall, otrohet, könssjukdomar, vänskap, kärlek och glädje. Det verkar underbart om ni frågar mig!

Nu ska jag äta spaghetti & köttfärssås!
Ciao


Så mycket ord

                                            Datum: 2010-02-24 Tid: 10:59:27 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer
Jag har kommit på mig själv med att vara väldigt.. konservativ? Är det det rätta ordet tro? Jag vill liksom inte ha några ändringar på saker och ting, utan jag vill ha det som det alltid har varit. Det kan gälla minsta småsak egentligen, som till exempel maten.
Får någon för sig att ändra på något vad gäller maten, då tycker jag inte alls om det. Igår är ett bra sådant exempel. Jag skulle laga Flygande Jakob som i vanliga fall innehåller såndär riktigt underbart god, grillad kyckling. Den här gången hade mamma dock köpa några andra vidriga kycklingfiléer som var kryddade annorlunda och var otroligt hårda. Fyfan säger jag bara. Det som länge varit min favoriträtt blev snabbt riktigt vidrigt.
Samma sak gäller om jag exempelvis äter tacos hos någon annan, eller om någon ingrediens har glömts bort. Då är det genast inte samma sak.

Mamma tycker om att testa på nya saker, särskilt vad gäller mat. Göra soppor som vi aldrig haft förut eller andra gratänger & grytor. Sådant är heller inte positivt (vilket det borde vara egentligen!) för jag vill ha det vanliga som man brukar äta. Hellre köttbullar och makaroner än någon saffranssoppa med creme fraiche och ciabatta. Med andra ord så behöver det inte vara så krångligt, utan det enklaste duger gott! ;)

Bara för att jag skulle "klaga" på allting som är jobbigt nu så har jag inget mer exempel, haha. Dock är jag inte likadan vad gäller att upptäcka nya platser och prova på nya saker. Att slänga mig ut från ett väl fungerande flygplan är min stora dröm (fallskärmshoppning för er som inte förstod;)) och det ska jag göra någon gång i mitt liv. Egentligen skulle jag ha gjort det nu i sommar, men jag tror jag struntar i det och väntar ett par år. Det är nog det bästa! ;) Tänk om jag skulle hoppa nu i sommar och faktiskt dö! Fallskärmarna kanske inte vecklar ut sig av någon anledning, och där nere finns lilla bebisen som behöver en mor! :O Då är det mycket bättre att hoppa sen när barnet är ett par år, för då klarar det sig utan mig. Haha men fy, nej jag tror inte att jag dör av det faktiskt. Dessutom tror jag att skulle jag dö, så skulle jag känna det på mig innan och i så fall avstå hoppningen! :)

Detta kanske kommer som en överraskning för er, för jag är inte särskilt kristen eller vad man ska säga. Visst, jag är döpt & konfirmerad och sådär, men annars så är jag inte särskilt religiös. Ändå har jag faktiskt, ända sedan jag fick reda på att jag var gravid, bett för min lilla bebis att han/hon ska må bra, och även att min kropp ska må bra så att inte det påverkar bebisen på något sätt! Jag brukar faktiskt be för dem jag bryr mig om, och det fungerar faktiskt. ♥ Med andra ord tror inte jag att man behöver besöka en kyrka med jämna mellanrum för att bönerna ska gå i uppfyllelse. Min tro är faktiskt att fler folk än vad man tror, ber för något eller någon. Det är fint tycker jag. Samtidigt kan jag säga att jag inte alltid ber till gud, utan till något annat. Jag vet inte riktigt vad jag kan kalla det... universum? När man sedan har bett så ska man vara tacksam. Tacksam för det man har, även om det är lite eller mycket. Då visar man uppskattning och då tror i alla fall jag att det man önskar lättare går i uppfyllelse! För vem vill hjälpa en otacksam människa som aldrig tackar för något? Nej, det gäller att se de små sakerna i vardagen som faktiskt bygger upp något viktigt och som betyder mer än vad man tror, och vara tacksam för det!

Jösses vad jag babblar..

Ett nytt mål!

                                            Datum: 2010-02-24 Tid: 10:19:41 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Efter att ha lyssnat på det här klippet (som jag för övrigt hittade hos Tobias) så har jag nu ett nytt mål i mitt liv. Jag ska lära mig den här låten! Den är ju så himla fin, lite sorglig kanske, men det är ju det som gör en bra låt näst intill!

 

Skolan är stängd idag med vilket är oerhört positivt för både mig och mitt projektarbetes skull. Om ett par timmar ska jag möta Emelie nere vid Njuta och vi ska snacka lite med det företaget. Vi ska även försöka få tag på de andra fiken i den lilla staden! [Note: Glöm inte kameran!] För tillfället ser det väldigt ljust ut vad gäller Njuta, så jag hoppas med hela mitt hjärta att de andra fiken är lika positiva.

 

Klockan 16 idag har jag tid på MVC för ytterligare en liten kontroll av magen. Hade jag inte varit hemma från skolan idag hade det blivit ett väldigt åkande mellan Hjo-Skövde men det slipper jag nu. Fantastiskt! Nu kan jag i godan ro ha en lugn dag utan en massa spring fram & tillbaka, hoppas jag i alla fall. :} Idag är en sådan dag då jag skulle ha haft körkort! Nu måste jag pulsa ner till stan i den här snön, vilket är jobbigt för en gravid kvinna. Ni anar inte hur min balans har försämrats också! Ett litet felsteg i snön och jag ligger där som en liten uppochnervänd sköldpadda och kommer inte upp! Pinsamt...

Prank calls

                                            Datum: 2010-02-23 Tid: 20:30:38 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 1 Kommentarer
Johan berättade om "prank calls" igår, och om ett särskilt litet telefonsamtal som inte slutar särskilt väl. Om ni lyssnar på klippet nedan så kan ni höra själva, men om ni inte orkar så kan jag förklara lite istället.

En tjej ringer in till radion eftersom hon vill vinna biljetter till Kanye West. För att tävla om dessa biljetter så ska hon ringa upp sin man och lura honom att deras gemensamma nioåriga son inte på riktigt är hans son. Om hon klarar av att lura honom, men att han ändå säger att han älskar henne och kan leva med det hela, så vinner hon biljetterna. Hennes man kommer inte att veta om att det hela sänds på radion.
Resultat:
Mannen går på det hela, dvs. att sonen inte är hans och eftersom hans flickvän nu har "börjat tala sanning" efter 9 år så gör även han själv det... Det visar sig att han under de senaste 2 åren har legat med sin flickväns syster. Det hela slutar med att flickvännen blir helt galen och antagligen tar deras förhållande slut där & då! Olyckligt slut, men ändå bra att sanningen till slut kom fram!

Näst intill insnöade

                                            Datum: 2010-02-23 Tid: 17:23:23 Kategori: Foton Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Hehe, det är rätt mycket snö i vår trädgård. Tillräckligt mycket för att fota det och bevara minnet. Vem vet, det kanske dröjer 15 år innan nästan "våg" av snö kommer. Som ni ser så har vi värsta vallarna av snö precis vid ingången, och i helgen använde vi inte ens ytterdörren som ingång. Vi gick in genom tvättstugan istället.

 

Trodde inte att idag skulle bli en särskilt aktiv dag, men det visade sig att jag hade fel. Jag har hunnit med en hel del faktiskt!
» Skotta undan all snö som ni ser på bilderna (inklusive garageuppfarten som inte syns)
» Tömma diskmaskinen och ställa in ny disk + skura besticklådan som var lite för smutsig för min smak.
» Göra samhällskunskap som jag egentligen skulle haft redovisning om i morgon.
» Göra 2 inlämningar i affärsjuridiken och skickat in dem.
» Rensat min skoldator och slängt gamla skoluppgifter/bilder m.m. så att den inte är lika full längre.

Det kanske inte var så mycket förresten...men bättre än ingenting! :} Nu ska jag göra mig en leverpastejsmacka och lite varm oboy!

[Haha, på översta bilden ser ni 2 lekstugor. Kan tillägga att nästan varenda hus i området har en sådan i trädgården..Man kan skymta taket av våran lilla stuga på nedersta bilden!]

En till jäkla lista

                                            Datum: 2010-02-23 Tid: 13:08:01 Kategori: Listor Kommentarer: 4 Kommentarer

KÄRLEK:

Är du kär just nu? - Ja!

Har du någon kille just nu?- Yes, min älskade man!

Har du dumpat någon?- Ja

Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? - Jo, haha det har nog hänt

Vem kramade du senast? - Johan ♥

Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? -nej fy! Vem tycker att sånt är okej..?


SKOLA:

Är du duktig i skolan? - I vissa ämnen! De som intresserar mig xD

Har du bra betyg? - Min mentor sa igår att han har sett värre. Men jag är väl medel, antar jag.

Har du fått göra om ett prov någon gång? - Heh, alldeles för många gånger ;/

Har du fått ett bra resultat på ett prov? - Jajamen! Det är så skönt.

Sköter du dig i skolan? - Ja det tycker jag verkligen att jag gör.

Har du tuggat tuggummi under skoltid? - Det gör jag typ varje dag! Man måste ju tänka på andedräkten ^^

Haft mobilen på lektionstid? - Ja

Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon under lektionstid? - Hmm, inte vad jag kan komma på nu, men det har säkert hänt.


FAMILJ:

Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Japp det gör jag! Ska även göra det det första året med lilla bebisen :)

Trivs hemma? - Alldeles för bra. Vill aldrig vara någon annanstans typ.

Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - Nej, haha men när jag var liten funderade jag på det eftersom jag var arg. Jag var väl 3-4 år tror jag!

Har skrikit och slagit din mamma? - Nej ;P Vi skriker inte på varandra i den här familjen ;P

Har fått en rejäl utskällning på sistonde? - Nepp

Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Cp och idiot brukar jag kalla min bror för ibland ;P

Vem betyder mest för dej i din familj? - Alla, på olika sätt.

Du älskar din familj oavsett vad som händer? - I guess so! Kanske inte om nåt riktigt hemskt skulle hända men.. Sådana starka familjeband har jag inte ;D


VÄNNER:

Du har vänner? - Japp

Du umgås med? - Anton mest antar jag!

Vem/vilka var du med sist? - Hmm, kan det varit med Cajsa & Marie? :) Är nästan alltid själv sorgligt nog ;P

Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Mina vänner är skitsnygga hela bunten, men jag skulle inte tycka om dem mindre även om de såg annorlunda ut. Det är ju the inside som räknas!

Har du pussat någon av dina kompisar? - Japp

Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - Haha nej, usch så brutalt.

Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - glidit ifrån lite kan man väl säga. Men inte blivit av med!

Har du fått nån ny kompis denna månad? - nej ingen jag kan komma på!


FJORTIS:

Du sminkar dej varje dag? - Långt ifrån varje dag.

Tar kort på dina bröst? - Haha, nej

Super dej packad varje helg? - Verkligen inte. Jag tycker inte ens om alkohol ;O

Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - Jag har plattat håret 2 gånger det här året, det är ingenting jag föredrar! Det sliter ju bara på det stackars håret ;P

Ditt hår e knallblont? - Nej det är fult brunt.


ALKOHOL:

Har druckit alkohol? - Ja

När drack du alkohol senast? - Riktigt längesen med tanke på att jag är gravid!

Vem bjöd dej på alkohol? - det vet jag inte

Vad var det för sorts alkohol? - har väl varit både öl, cider och vodka. Usch!

Brukar du dricka alkohol? - Nope

Har du druckit öl? - Ja, det är vidrigt! Fast skummet är gott, haha

Tycker du om öl? - Som sagt, nej. ^^


KRIMINELLT:

Är det okej att vara kriminell? - Det beror på vad det gäller skulle jag säga.

Vill du bli kriminell? - Det är väl ingenting jag funderar över precis..

Varför gör du sånt här? - Brist på annat att göra som ni säkert förstår ;P

Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - Nej. För det första har jag inget körkort och för det andra så kan jag inte tjuvkoppla osv. Fast hade jag kunnat det hade jag nog funderat på det! :D

Har du suttit i fängelset? - Inte ännu

Vill du hamna i fängelset? - Nej verkligen inte!


DÅLIGA TIDER:

Vart på dåligt humör den senaste tiden? - nej verkligen inte! :)

När grät du senast? - ett par månader sedan kan jag tro!

Du har gråtit över en kille? - jo det har väl tyvärr hänt ;/

Vem bråkade du senast med? - Johan, hehe. Men det löste sig! ♥

Stängd pga. snö

                                            Datum: 2010-02-23 Tid: 10:55:29 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 2 Kommentarer
"Skolan är stängd idag tisdag (23/2) och onsdag (24/2) pga stora snömängder på taket. Beslut fattat av Skövde i natt. Det går ej att komma in på skolan. Skolledningen hör av sig om läget förändras via SMS & e-post."

Det här är nog det mest underbara sms:et jag någonsin fått. Jag blev så lycklig när jag läste detta tidigt i morses. Jag har aldrig varit med om maken till snö alltså, förutom den gången vi blev insnöade när jag var liten. Det var dock så länge sedan att jag knappt kommer ihåg det. Jag kanske borde ge mig ut och skotta gången fram till huset, men å andra sidan kanske jag inte borde det. Orden "det kan ju sätta igång" har skrämt mig lite väl mycket för att jag ska vilja göra något så påfrestande just nu.

22/2 -10

                                            Datum: 2010-02-22 Tid: 21:20:25 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
För det första måste jag bara skriva GRATTIS till min vän Anton som idag fick sitt efterlängtade körkort!! Jag är bara liiite avundsjuk...

Idag är det 2:ans dag, minst sagt! Skolan var bra, finns väl egentligen inte så mycket mer att säga. Hade utvecklingssamtal och fick ett papper där alla mina betyg står. Min mentor sa att han hade sett värre, och det var ju tur det! ;) Allting verkar lugnt, och hänger jag bara med i allt och gör proven jag missade i höstas så ska nog detta gå kanon!

På grund av snön så är trafiken rätt lidande, HAHA men det tror jag inte att nån av er har missat. Högarna med snö är ju minst sagt SKYHÖGA och jag blir snöblind så fort jag går utanför dörren. Jag skulle egentligen ha tagit 15:17 bussen hem idag, men den hann jag inte med eftersom trafiken var som den var...Jag kom hem en hel timme senare än vad jag hade gjort annars...usch! Jag förstår mig inte på det här vädret. Nu får vi verkligen snö så att vi tiger.. Jag var ute på en liten promenad med min älskling förut och att gå där i all snö kändes både bra och dåligt. Väldigt mysigt var det eftersom allting var så tyst & stilla. Det blir ju så dämpat vad gäller vägar osv, och det gillar jag! Dock vill någon inne i mig ha vår nu! Fågelkvitter, värmande sol och en massa knoppar och blommor! Dessutom så tycker jag synd om djuren som måste gå omkring i skogarna i -20 grader. Många fryser nog ihjäl... usch jag vill inte tänka på det. :(

Har för övrigt gott och förälskat mig i den här söta mössan från Polarn o Pyret! Lite mossgrön och gullig, den borde väl passa båda könen? :) Jag vet att det är sommar när min och Johans bebis kommer, men de små sötnosarna måste ju skydda sina små huvuden! Vad är då inte mer lämpligt än en liten mössa? :)

Vecka 28 ♥

                                            Datum: 2010-02-21 Tid: 21:27:12 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer

 

Okej, nu gick det lite för långt här. Bilderna är vidriga, jag vet. Hela jag är likblek och ärret efter piercingen är inte att leka med. Menmen, ni behöver inte kika så noga. Dock kan det vara kul att ha sådana här bilder sen, och se hur det utvecklades vecka efter vecka. (Som jag redan har skrivit flera gånger innan, haha)

 

Hur som helst så går jag in i vecka 28 idag, tiden går fort fort fort!


Jag & min älskling satt nyss och funderade på om det är tvillingar i min mage, ifall den ena av dem faktiskt gömde sig under ultraljudet. MEN, det måste vara omöjligt. Hade det varit två av dem, då borde väl magen vara betydligt större? Och dessutom borde de ju på MVC ha hört flera hjärtslag med tanke på alla de gånger jag har fått lyssna på dem? Rolig tanke hur som helst! Vad jobbigt det skulle vara om man har köpt en säng, en enkel barnvagn och ja, helt enkelt en sak av varje, och att det sedan ploppar ut två små liv! Jag skulle nog få lite panik!

 

Barnet

"Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är ca 24 cm lång från huvud till rumpa, och ca 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1,2 kg. Den kommer dessutom att öka mycket i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90 % chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen fortsätta att växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunstsystem är underutvecklade och kan ställa till med komplikationer vid för tidig födsel."

 

Jag

"Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig ca 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämpligt munskölj för att minska risken att drabbas."

 

Tilläggas bör att min och Johans lilla bebis rör på sig för fullt, och har gjort det hela kvällen. Den vrider på sig så att jag riktigt undrar vad den gör, men det är så gulligt! Har haft sammandragningar till och från sedan i eftermiddags, och det var ett bra tag sedan jag hade det sist faktiskt! Jag var ute och skottade en massa snö tidigare idag, kan det vara det som gav sammandragningarna tro? Haha, mamma sa till mig att jag nog skulle skita i snön och ta det lugnt istället, så att inte förlossningen sätter igång nu! Smart tänkt..

 

På onsdag ska jag till MVC igen, för att bland annat mäta SF-måttet. Eller helt ärligt så tror jag att det är det enda som ska göras, för jag har ju redan tagit blodprover osv. I och för sig så kanske de tar det igen, för att kolla till blodvärdet och se hur järnet i kroppen är. Sist var det 110, dvs. för lågt. Hoppas att det har stigit! Har ju inte ätit så mycket järn dock, men jag känner mig frisk och det är väl huvudsaken!

 

Nu ska jag läsa på det sista inför provet i morrn, ha en fin kväll!

Puss ♥

21/2 Söndag 2010

                                            Datum: 2010-02-21 Tid: 18:09:51 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Hallå på er i kylan och mörkret!

Skulle inte det här fantastiska vädret passa en vampyr perfekt? Mörker och kyla...Eller de kanske inte tycker om snö? Äh, jag är inte så insatt i vampyrlivet direkt, men man kan ju anta att att de gillar det liite i alla fall.
Har precis snaskat i mig ett sånt där kex i form av Ballerina Kladdkaka. Det var inte alls lika äckligt som nästan alla människor har påstått, fast jag kan ju inte direkt säga att det smakade kladdkaka...då har de verkligen lyckats. Haha xD

Solen har skinit idag för en gångs skull, härligt! Det firade jag med att sitta inne och plugga Organisation & Ledarskap. Jag har prov i morgon och har haft hela veckan på mig att plugga, men inte då. Min motivation är som bortblåst, och jag förstår faktiskt inte varför!? Hur som helst så ska det bli skönt när den här veckan är avklarad, då en redovisning och 2 prov är avklarade. På fredag beger jag mig söderut, till varmare breddgrader! Dock går hissen inte så långt som jag hade hoppats, utan den stannar redan i Danmark, Fredrikshamn. Eftersom morfar då fyller 60, så har han bjudit släkten på badhotellet där. Trevligt! Dock är jag lite fundersam över det där med badningen... jag vill inte få in en massa baciller som kan vara dåligt för barnet, och jag vill inte visa upp min hemska kropp för omgivningen. Bläblä, haha men de får stå ut. Alternativet är ju att jag köper en våtdräkt, eller att jag helt enkelt ligger i vattnet hela tiden så att ingen ser. Vi kommer hem dagen efter igen, just so you know!

Går in i vecka 28 idag för övrigt, jag slänger nog in en liten magbild om ett tag! Jag ska bara läsa klart om alla organisatinsskolor som fanns på 1800- och 1900-talet först! Tråkigt, men behövligt ifall jag ska kunna klara provet i morgon.

För mycket snö

                                            Datum: 2010-02-20 Tid: 18:54:44 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Jag och mamma var precis ute och gick i snövädret. Eller precis och precis, jag har faktiskt hunnit med att både väga mig och tvätta Sixtens bur sedan vi kom hem igen. Det slog mig att vår våg är sjukt opålitlig. Jag tog av mig de tjocka byxorna och den feta tröjan för att få en så exakt vikt som möjligt, och vågen visade 68 kg. "Herregud vad har hänt?" tänkte jag eftersom jag för ungefär 3 veckor sedan vägde 71 kg. Jag kan ju inte gärna gå ner i vikt nu när magen växer mer och mer för var dag som går!

Jag provade att väga mig igen, den här gången när vågen stod på golvet istället för på mattan. Då visade den 73 kg. Gick ut i hallen och ställde vågen på mattan där, och den visade 75 kg. Ställde den sedan på hallgolvet och då visade den återigen 68. Jag har med andra ord ingen aning om vad jag väger. Dock hoppas jag att det är 73, för det verkar mest rimligt.

Själva anledningen till att vi gick ut över huvudtaget var för att jag skulle köpa godis. Det var inte plogat på cykelbanan så vi fick gå på vägen, bland alla bilar. Scary ;O Vi skulle bara till kiosken först, men då visade det sig att den var stängd. Fan ock, då gick vi vidare till ICA, en riktig omväg. Nåväl, nu fick vi motion i alla fall, det är ju alltid bra! :}

Med tanke på min ökade blodvolym så svettades jag som en jävla gris kan jag säga. Jag stinker något så fruktansvärt just nu, så jag ska alldeles strax dra mig upp mot duschen. Ikväll är det Melodifestivalen igen, vi får se om det är några bra med! Let's hope so! Johan kommer hit senare också, just nu är han i Skövde eftersom han har spelat trummor i något band på Younomia! Hoppas han kommer hem också, så att det inte blir för mycket snökaos..:S
Ha en fin kväll vänner! :}
Nu, duschen!

Bebissnack

                                            Datum: 2010-02-20 Tid: 12:16:45 Kategori: Julia Kommentarer: 5 Kommentarer
Snö snö snö snö snö

Utanför vårt köksfönster så befinner det sig en 1 ½ meter hög snödriva som har lagt sig till rätta precis så att man inte ser någonting. Hela altanen är snötäckt och nu är jag väldigt lycklig över att lilla kaninen är i garaget. Uteburen är totalt insnöad och det tar nog en hel dag att skotta sig fram till altanen...Många busslinjer är avstängda pga. 'ovädret', och det får mig fundera på måndagen! Tänk om man kan få tillåtelse att stanna hemma från skolan bara för att man är insnöad? :D

På tal om något annat så var jag & Johan på den där föräldragruppen igårkväll. Det var.. spännande! Jag tippar på att vi var yngst av alla paren som var där, även om det fattades 2 st. Antagligen dyker de upp under nästa tillfälle, så då får vi väl se vad det är för små människor då! :) På nåt sätt kände jag mig väldigt malplacerad i och med att jag faktiskt fortfarande går i skolan, fast ändå inte på nåt sätt. Haha, jag satt där i soffan och ilsknade till riktigt ordentligt eftersom Johan envisades med att gäspa högt ungefär en gång varannan minut! Okej, han var trött. Men nu när vi ändå var yngst och antagligen mest omogna, så behöver vi ju inte visa det extra mycket genom att bete oss som småglin. Hoppas han beter sig lite mer... moget nästa gång och inte visar alla hur tråkigt han tycker att det är. :P

Något jag blev lite ledsen över igår är att vi inte kommer att åka in till bb för ett studiebesök. Det såg jag fram emot faktiskt. Att få se hur det dels ser ut, och även vad och var sakerna finns och hur de används när det väl gäller. Jag förstår inte detta med besöksförbud osv, varför är det så?

Dock är jag inte nervös över huvudtaget, så på den fronten känns det nästan onödigt att gå till dessa föräldragrupper på fredagskvällar. Jag tar det som det kommer helt enkelt, och jag är inte rädd för förlossningen. Det går nog bra! :) Alla andra har ju lyckats, så varför skulle inte jag?

När vi ändå är inne på bebissnack här så kan jag tillägga att jag har fått en liten rand på magen, strax under naveln och neråt. Gulligt.. Min lille bebis rör sig för övrigt hela tiden i form av kullerbyttor, sparkar och lite annat smått & gott!

Fredag & Brutus

                                            Datum: 2010-02-19 Tid: 12:49:24 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 7 Kommentarer
Hallå i stugorna :)

Igår började det snöa ordentligt framåt kvällen. Det yrde och blåste så jag trodde att jag skulle förfrysa de 4 meterna som det är mellan ytterdörren och garagedörren. Jag skulle nämligen mata Nelly, som står i garaget. Väl inne hos Nelly så tror jag att hon bet mig. Det nöp till riktigt ont i armen, och jag tror inte att det var av hennes klo. Taskigt var det i alla fall. Dock är väl jag lika taskig som låter henne sitta där hela dagarna, men jag ska snart ta in henne en sväng tänkte jag.

Annars idag så ska jag läsa i Organisation & Ledarskapsboken som jag har prov i på måndag. Antagligen är det inget tungt prov, men jag har helt tappat suget för allt plugg. Jag orkar inte! Skulle egentligen ha pluggat hela lovet, men av någon anledning så sket det sig. :/


Titta här!
Jag som älskar djur blir ju nästan tårögd av lycka över att se sådana här otroligt söta bilder! Det känns som en typisk 'Melindagrej' det här haha, att ta hand om ett djur och bli bästa vän med det. Åh! ♥ Jag kommer nog aldrig få en så stark relation till en människa som jag kan få med djur, helt fantastiskt! Såg det här hos Foki btw, så att ni inte tror att jag bara snor en massa info från henne! ;)

Nattens funderingar

                                            Datum: 2010-02-18 Tid: 22:36:38 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
Då var det nästan godnatt, återigen!
Det känns lite som att jag slösar bort mitt liv när jag inte gör nåt på dagarna, som exempelvis idag. Jag har sett en film, spelat yatzy, ätit en kebabtallrik, druckit coca cola och te, tittat på tv, duschat, pluggat lite och sen ingenting mer. SÅ ovärt!

I morgon är det i alla fall fredag. Fredagar är sköna, även om det den här gången innebär att lovet snart är slut. Dock är det föräldragrupp i morgonkväll, det ska bli... spännande.. Haha, jag undrar vad vi kommer att prata om!? Jag & Johan lär ju vara det yngsta paret i alla fall, hoppas de inte skrattar ut oss. :} Samtidigt så skulle jag inte vilja byta plats med dem, för jag vill inte vara 'gammal' och få barn ;) Jag vill vara 19, så då får jag väl stå för det också antar jag! ;P

Nu ska jag sova, och det utan min nosälskling! Jag har börjat att tycka om när han ligger där och knakar med sina tänder (haha, något gemensamt där..) bredvid mig. Sen är det mysigt att krama om honom lite då och då, för när man är ensam så är en 1.05 säng ganska stor! Även om det inte låter så...


Kan ge en liten update om bebisen också! Jag tror att han eller hon sträckte på sig förut eller något, för det tryckte ut på båda sidorna av magen och jag har aldrig känt något liknande! Den blev så spänd, haha!
Nu blir det borstning av gaddarna, sen hopp i säng! Häppåre! :}

Torsdag 18/2 -10

                                            Datum: 2010-02-18 Tid: 11:54:18 Kategori: Blandat Kommentarer: 4 Kommentarer
God morgon :}

Usch det är redan torsdag, vilket innebär att lovet snart är slut. Tiden ska alltid gå så fort när man minst av allt vill det...Det enda positiva med att tiden går undan just nu är väl att BF närmar sig med 'stormsteg' (om man kan säga så fastän det är 93 dagar kvar..). Den lille där inne i magen rör sig för fullt genom att vända och vrida på sig, det är så mysigt! Allra mest hålligång är det kvällstid när jag sitter utslagen i soffan. Tänk vad spännande allt det här är egentligen. Jag har ett litet liv där inne i magen, men jag har verkligen ingen aning om vem det är. Det återstår att se i maj/juni.

Johan är här just nu, han sov här inatt. Mysigt! Vi såg en jättebra film igår vid namn Crank. Huvudrollen i filmen är ingen mindre än Jason Statham som bland annat är med i filmen Death Race. Han är faktiskt en riktigt bra skådespelare! Kanske en ny favorit för min del ;) Filmen var hur som helst en actionfilm, haha och den var så rolig! En hel del sjuka scener som gjorde att man dog av skratt typ...Ni borde verkligen se den, gör det! :}

På tal om Johan så spelade vi nyss yatsy och han vann...Den lille kretinen fick YATSY hela 2 gånger, och jag 0. Efter spelet så skulle vi se hur många gånger som krävdes att slå för att få yatsy, och mitt personbästa blev 4.. Johans 7..En gång sa vi att 'så många gånger det blir nu, det datumet i maj kommer bebisen att födas', och det blev 11! Så, vi får väl se ifall den lille bebisen tittar ut den 11 maj, eller om detta var helt åt helvete! ;)

Bild från sommarjobbet -09

Cupcakes

                                            Datum: 2010-02-17 Tid: 16:42:00 Kategori: Smaskiga recept Kommentarer: 7 Kommentarer

 

Jag bakade cupcakes idag, för första gången i mitt liv! Jag var sjukt nervös innan eftersom jag inte har det kreativa i blodet precis, men jag tyckte att de blev ganska söta trots allt! Själva muffinsen hade exakta samma recept som vanlig muffinssmet med den lilla skillnaden att det var gräddfil och smält choklad i! Blev supergott!!

 

Receptet hittar ni här (←länk)
Har dock inte smakat själva cupcaken ännu, men min bror sa att den var god. Jag får lita på det! Den ser ju rätt tilltalande ut måste jag säga. Ett konditori borde anställa mig :}

Statistik

                                            Datum: 2010-02-17 Tid: 11:03:50 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 4 Kommentarer

Ni kanske inte tycker att det är särskilt många, men det är många för att vara den här lilla bloggen. Härligt :}

Drömmen om en pojke

                                            Datum: 2010-02-17 Tid: 10:26:18 Kategori: Drömmar Kommentarer: 1 Kommentarer
God morgon på er :}

Jag måste bara berätta om en sjuk dröm jag hade inatt, och jag vet inte riktigt hur jag ska tyda den...
Både jag & Johan var så sjukt nyfikna på vad det var för kön på bebisen, så vi bestämde oss för att helt enkelt ta ur den ur min kropp för att titta! (Jag vara lika långt gången i drömmen som jag är i verkligheten kan ni ju lägga på minnet..) Bebisen låg som i ett litet hölje, och när vi väl fick ut den så var den som en docka som satt fast på en pinne. Haha, jag antar att det kommer ifrån modellerna på bebisar som finns på MVC.
Vi ställde ett tänt ljus framför bebisen så att vi skulle se att den andades, och varje gång ljuset släcktes så var det ett tecken på att den andades ut.

Åh, det lilla barnet var helt perfekt! Världens finaste och lenaste hy som var sådär lagom brun, och när jag tittade vad det var för kön på den så var det en liten pojk! ♥ En liten Leon. :)

Efter ett tag så var det dags att stoppa tillbaka bebisen in i mig igen, och när allt var färdigt så blev jag riktigt rädd! Jag började tänka på alla infektionsrisker som kunde hända den lille, och på något sätt fick jag för mig att han skulle få problem med luktsinnet senare i sitt liv i och med ljuset som stått framför hans lilla näsa och luktat.
Hur ska jag tolka den här drömmen? Har jag fått svar på vad det är för en liten människa där inne, eller försöker någon bara göra mig förvirrad? ;O I så fall så lyckas denna "någon" väldigt bra!

Bild lånad från google

Skapa ditt eget fotokollage

                                            Datum: 2010-02-16 Tid: 20:02:08 Kategori: Photoshoptips Kommentarer: 8 Kommentarer

Läste hos Amanda om det här underbara som ni kan se ovan. ↑ Jag tycker att det är skitsnyggt när en bild är uppbyggd av flera, och det är just en sådan action som man kan ladda ner här. Scrolla ner och välj Download the free version, antingen till photoshop om ni har det, eller till PS elements.

 

Ni lär nog se många bilder i den här stilen framöver, det är ju så roligt haha, och framför allt enkelt! Jag gillar när det är enkelt! :)

Tävling: vinn en design

                                            Datum: 2010-02-16 Tid: 17:51:01 Kategori: Design Kommentarer: 11 Kommentarer

Jag tänkte ha en liten tävling, eller en utlottning om man kan säga så :}


För att delta i tävlingen så behöver ni inte göra något speciellt alls, förutom att kommentera det här inlägget så att jag vet att ni är med. Glöm för guds skull inte att skriva med er bloggadress!
Jag kommer slumpvis att ta fram en vinnare sen [random.org eller liknande], och som det står ovan så pågår detta fram till 1 mars. För att få en extra chans att vinna, så får ni gärna länka till den här tävlingen i er blogg och därmed få en extra röst i tävlingen! Dvs. att jag skriver er blogg 2 gånger istället för 1 så att chansen ökar! :)


Det "lilla extra" som ingår i designen är:

»Dropdownmeny som innehåller; startsida, bloggar och den som ligger bakom designen.
»Arkiv som är uppradat horisontellt istället för vertikalt (syns dock inte på bilden.. kasst!)
»En bubbla högst upp där du kan fylla i fakta om dig själv/bloggen.
»Högerklicksskydd

Puss!

 

[TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!]

Dagens lunch

                                            Datum: 2010-02-16 Tid: 14:13:14 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Dagens lunch idag fick bli en enkel baguette. Jag och min bror gick till ICA tidigare idag och införskaffade lite nödvändiga ingredienser, typ baguetten. Det råkade även komma med en liten chokladbit, men det är en annan histora. ;) Jag blir så trött på den här snön nu, och även på alla avgaser. Hjo är en liten stad med inte alltför mycket trafik om man jämför med t ex Skövde. Trots detta så ligger det sjukt mycket avgaser i luften och jag vill inte andas. Då kommer ju det förorenade in i min kropp, rätt in till bebisen osv. Jag hoppas att det inte blir lika mycket skit sen i sommar, för då vill jag inte att mitt lilla barn ska vistas ute! :O Dock har jag ju planer på att gå en lång promenad varenda dag, men då får jag väl helt enkelt gå där det inte är någon trafik. ;D Inne i skogen och på ensliga vägar, spooky ;)

 

Idag är det ju fettisdagen kom jag på! Detta ska vi "fira" med en semla senare idag, pappa skulle tydligen köpa med sig hem. Gott! Dock gillar jag inte mandelmassa, men den får jag pilla undan. ;)

 

Dags för sängen..

                                            Datum: 2010-02-15 Tid: 21:31:30 Kategori: Blandat Kommentarer: 12 Kommentarer
Precis sett ännu ett avsnitt av Familjen annorlunda, jag tröttnar aldrig på den serien haha. Varenda gång jag ser det så funderar jag över hur många barn jag själv kommer att få i framtiden..
Har alltid sagt att jag vill ha två, men det känns så tråkigt & vanligt på nåt sätt. Kanske 4? 4 är ju en fin siffra. Men som sagt, det återstår att se hur framtiden vill se ut för min del!

För övrigt så längtar jag som en gnu tills jag ska börja köpa bebis/barnkläder. Små söta bodysar, tröjor, mössor och allt vad det är. Allting är ju nu för tiden så himla gulligt, jag står knappt ut! Är inte riktigt säker på när jag ska börja inhandla detta dock, men ett litet tag till får det allt vänta. I april eller något vore det ju lagom att starta kanske, sisådär en månad innan den lille vill komma ut. Det ska bli så mysigt!

Nu är det snart dags för sängen, börjar känna mig lite seg! I morrn är det promenad som gäller, och om vädret tillåter så tar jag med kameran. Jag vill ha soool!

Stekar'n

                                            Datum: 2010-02-15 Tid: 16:35:45 Kategori: Husdjur Kommentarer: 7 Kommentarer

 

Haha, hon är ju för skön den lilla kissekatten! Dessutom är hon gullig i 'neråtöron' som vi brukar säga. Här får ni dessutom en liten överblick över hela henne, dvs att ni ser att hon är ganska kraftigt bygd den lilla tösen. ♥ Jag gillar mördarblicken på bild nr 2! ;)

 

Hon låg alldeles nyss på en klädhög på mitt skrivbord (där hon för övrigt sitter på bilderna) men jag lyckades skrämma iväg henne med hjälp av dammsugaren. Livrädd är hon! Dock blev mitt rum snyggt, rent och fräscht, och det är väl huvudsaken! Bättre det än att mina kläder ska bli nerhårade av en liten katti! :}

Fruktsallad med russin

                                            Datum: 2010-02-15 Tid: 15:17:17 Kategori: Smaskiga recept Kommentarer: 6 Kommentarer

 

 

Om blogg.se ska uppdatera sig ytterligare någon gång så tycker jag att de kan skaffa 'förhandsgranska' när det gäller kodmallarna. Det är så störande att man måste spara efter varje ändring och liksom 'hoppas' på det bästa! Allting skulle gå såå mycket snabbare om de hade förhandsgranska där, och mitt liv skulle bli så himla mycket lättare! ;)

 

Gjorde min en GOD fruktsallad till efterrätt istället för att ta en kärleksmums eller något annat mindre nyttigt. Nu ska jag lyssna på Lady Gaga ;P

Min älskling

                                            Datum: 2010-02-15 Tid: 10:46:47 Kategori: Listor Kommentarer: 11 Kommentarer
Du är tillsammans med: - Johan H Björkman
Hur gammal är han? - 19
När fyller han år? - 1 feb
Vart bor han? - Lite överallt haha, men i Skövde & i Hjo
Ögonfärg: - Blå
Har han piercat sig någongång? - Nej
Har han druckit någongång? - Ja
Har han rökt? - Nej
Vad har han för färg på rummet? - Hmm, vit tror jag! Eller är det ljusblå? Är aldrig där så jag är inte säker ><
Vad skulle han göra om han vann en miljon? - Köpa musikprylar antagligen! ;D Kanske något sött till mig och bebisen också ♥ Haha man kan ju alltid hoppas! =)
Har han någon fobi? - Haha jag tror nog allt det! Spindlar!!
Är han beroende av något? - Skulle väl i så fall vara datorn, musiken och mig ♥ ;)
Är han envis? - Haha japp, vi är nog ungefär lika på den fronten!
Vad gör han på helgerna? - Repar med sitt band, träffar mig, sitter vid datorn, spelar gitarr, äter & sover! ;) Tippar jag på! ;P
Beskriv honom med 2 ord: - Alldeles fantastisk ♥
Skulle han bli en bra pappa? - Den bästa! :D
Varför blev du tillsammans med honom? - För att vi är menade! ;) Nejmen för att det kändes rätt! :)


Föll du för honom direkt? - Nja, det kan man väl inte direkt säga. Vi gick ju i samma klass i 3 år och då var jag inte kär i honom. Dessutom hade vi b-språk tillsammans i 4 år också och då var jag inte heller kär. Haha, men när vi började snacka så föll jag för honom, sakta men säkert!
Du älskar honom? - Jaa, verkligen!
Du har slagit honom? - Japp, haha en liten käftsmäll då & då. Senast igår. :P
Du har roligt med honom? - Ja, ibland så! ;)
Du skulle kunna bo med honom? - Självklart, det planerar vi att göra! :D På landet ♥
Du vet någonting om honom? - Jodå det gör jag väl! :P Annars vore det väl konstigt? Varit ihop med en människa i över 15 månader men inte vet något om den? :O
Du har gjort ett sugmärke på honom? - Haha jo, men det var ett tag sen nu. Han har lätt för att få de där märkena, men det är ju så fult!
Säg ett ord du känner för honom? - Tillit! ;)
Vad är det finaste han sagt till dig? - Hmm, oj det är mycket fint det! För mycket för att skriva här! ;)
Vad gillar du mest med hans utseende? - Hans gulliga mun ♥ och ögonen!!
Får du fjärilar i magen när du ser honom? - Haha, ibland!
Är du svartsjuk på andra tjejer? - Nej, jag litar på honom! Oftast! ;) Ibland blir jag väl lite svartsjuk, men då känner jag mig så töntig :O

Hur träffades ni första gången? - Första gången vi kom varandra riktigt nära var väl när vi hade massage i fjärde klass! ;O
Bor ni långt ifrån varandra? - Ibland ett par km, ibland 3 mil!
När blev ni tillsammans? - 4 november 2008
Hur länge har ni varit tillsammans? - 15 månader och 11 dagar idag!
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? - Jajamen!
Vad för slagt filmer ser ni på tillsammans? - Allt möjligt, men helst Stephen King-filmer och sådana där ovanliga, konstiga filmer. Fast även en massa action såsom Die hard och Terminator! Det är grejer det! :)
Har ni sovit över hos varandra? - Japp, många gånger!
Har ni bråkat någongång? - Ja det har hänt ett par gånger. Särskilt nu när jag är gravid och hormonerna spökar fram och tillbaka!
Vem håller fjärrkontrollen? - Oftast jag ;)
Vad har ni gemensamt? Allting typ! Snart ett litet barn ♥ Men vi är båda vattumän, gillar musik, djur, film osv.
Har ni samma åsikter om saker? - Ofta har vi det, ja.
Planerar ni framtiden ihop? - Japp ♥
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? - Det var väl kanske när jag var i Spanien i 10-11 dagar då, och tiden innan vi blev ihop! ;)
Har ni sagt 'jag älskar dig' i verkligheten till varandra? - Ja det har vi, annars skulle det nog inte kännas så seriöst ;P
Hur länge kommer ni att vara tillsammans? - Länge, länge hoppas jag! Tills döden skiljer oss åt! ;) Fast jag tror inte att döden skiljer folk åt, snarare för dem närmare varandra! ♥

Nya besökare

                                            Datum: 2010-02-15 Tid: 09:55:17 Kategori: Videos Kommentarer: 3 Kommentarer

 

Bryan Adams - Heaven


God morgon. Efter en natt full med konstiga drömmar befinner jag mig äntligen vid datorn igen. Vaknade ett antal gånger och gick på toaletten, usch det är inte roligt kan jag lova er. Men, bebisen trycker ju på lite extra nu när den är så "stor" och jag är ju glad bara han/hon växer! Som sagt så hade jag fullt med konstiga drömmar inatt, bland annat att jag, Cajsa, Marie & Milja bröt oss in i ett hus för att stöka till. Sedan kom husets ägare hem och vi smet ut genom altandörren i tron om att vi klarat oss undan. Dock lyckades någon snubbe i en bil att fota oss mitt i rymningen vilket ledde till att snart alla tidningar hade en suddig bild på oss på förstasidan. Mina föräldrar tyckte att det var likt mig på bilden, men jag tvärvägrade haha. Jösses säger jag bara...mysko dröm!

 

På tal om någon annat så hade jag igår hela 101 unika besökare, det är inte var dag! Men det är riktigt roligt, och jag ser att jag fått mer följare via bloglovin! ♥ Känn er välkomna små människor, även om man kanske inte kan känna sig välkommen in i en blogg?! Nåväl, kul att ha er här i alla fall, hoppas ni stannar! :)

 

Tea time

                                            Datum: 2010-02-14 Tid: 21:29:45 Kategori: Blandat Kommentarer: 4 Kommentarer

Sitter och tittar på 2½ men. Det är så dåligt att det blir riktigt bra ändå!
Lilla katten sitter i kökssoffan och hungrar ihjäl (det vill hon i alla fall att det ska se ut som..). Det som i själva verket spökar är det lilla sötsuget i henne, efter små godingar. Hon får dock sitta där och kurra hur mycket hon vill, för några små godingar ska hon inte få. Hennes mage släpar redan i backen, och för hennes eget bästa borde hon hålla igen lite. För övrigt så halkade hon på en isfläck förut, så gulligt.

Värmde mig en kopp te nyligen, vanligt Yellow Lipton. Nom nom! Med mycket socker i så är det perfekt såhär på kvällskvisten.

Bild lånad från Deviantart

Vecka 27 ♥

                                            Datum: 2010-02-14 Tid: 17:15:03 Kategori: Julia Kommentarer: 19 Kommentarer

 

 

Barnet:

Vid det här lager set barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu. Nu öppnar barnet sina ögon och kan se skillnad på ljus och mörker. Det kan öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler. Barnet väger nu mellan 900 gram och 1 kilo.

 

Mamman:

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten. Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen, och nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten. I den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Barnet är nu större i förhållandet till mängden fostervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge, en hand eller en fot som petar på dig.

 

5 saker

                                            Datum: 2010-02-14 Tid: 13:30:23 Kategori: Listor Kommentarer: 1 Kommentarer
På grund av tristess och att jag inte orkar ta tag i plugget så tänkte jag att jag kan fylla i lite saker, som ni kanske inte visste om mig innan.

5 saker jag gärna äter:
› Tacos (!!)
› Black & White (Mangos)
› Korv Stroganoff med ris
› Kassler- och ananasgratäng med ris.
› Lövbit med stips & persiljesmör

5 saker jag gärna gör på sommarkvällarna:
› Gungar i en stor gunga
› Är med mina fina vänner
› Badar
› Spelar kubb/minigolf/fotboll osv.
› Fotar

5 saker ni (antagligen) inte vet/visste om mig:
› När jag var liten så fick jag hålla i en lejonunge.
› Jag har alltid velat ha barn vid 19 års ålder (dock var detta helt oplanerat)
› Jag avskyr oliver.
› Jag har brutit 4 ben i kroppen. Nyckelbenet & tre ben i den vänstra handleden.
› När jag var mindre lurade jag alla i min omgivning att jag hade ätit en spindel med ketchup, bara för att verka cool.



Haha, lite pinsamt, men nu vet ni!
Tilläggas bör att handleden läkte ihop lite fel, och därför har jag nu en konstig böld på min vänstra hand.



Alla ♥ dag

                                            Datum: 2010-02-14 Tid: 13:03:38 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Hej på er :}

Idag går jag in i vecka 27, vilket innebär att det endast är 13 veckor kvar till det beräknade födelsedatumet!
Tiden går undan, även om det ibland känns som att det är en evighet kvar. Dock har jag börjat njuta mer av den här tiden som gravid nu, då jag inser att jag faktiskt kommer att ha barnet för all framtid sen (HOPPAS jag såklart!). Det är ju alldeles fantstiskt att vara pregnant, trots att allt det fysiska blir snäppet jobbigare. ^^

Som rubriken lyder så är det alla hjärtans dag idag, fint! Jag hade min älskling här inatt (han är fortfarande här btw) som sov över, och vi låg och kliade varandra på ryggen och gav varandra vadmassage igårkväll! Det var såå skönt! Tydligen så är ju vattumän extra känsliga kring vaderna, och det kan jag nog säga att jag är!

Som den nyttiga människan jag är (vi behöver ju inte gå in närmare på att jag just nu dricker cola och käkar gifflar..) så var jag & Johan nyss nere på ICA en sväng och handlade lite godsaker. En promenad dit tar ungefär 20 minuter, och det är riktigt bra motion för mig som behöver röra på mig. Hjo är nämligen inte känt för att vara plant...snarare fullt med backar (som alltid tycks gå uppför..). Det kändes en stund som om vi redan hade fått vårt lilla barn, för vi stod en bra stund och kikade på blöjor och barnmat. Funderade lite på hur mycket pengar som kommer att gå åt osv. Det blir nog i alla fall inte så billigt! ;)

Borde nog vara lite extra söt & snäll idag, men vi får väl se hur det blir med det! ;) Jag kan bjuda Johan på en liten giffel kanske? (A)

Om snön envist ska ligga kvar så kan det väl i alla fall vara sol...

Missan 2010 - en söt liten kisse i sina bästa år

                                            Datum: 2010-02-13 Tid: 16:05:04 Kategori: Husdjur Kommentarer: 7 Kommentarer

 

En av världens sötaste katter som blir så mycket som 9 år gammal i sommar. Det börjar faktiskt synas lite i ansiktet tycker jag, att hon åldras alltså. Lite grå päls här & där. :) Hennes ögon är så fantstiska, särskilt när de ibland blir riktigt mänskliga. Man ser liksom på henne vad hon tänker när hon sitter och tittar på en ibland. Tyvärr var det sjukt svårt att få Missan på bild idag eftersom hon rörde sig precis heela tiden. Det är också anledningen till att bilderna är rätt suddiga på sina ställen..

 

Nu ska jag ut i garaget och städa Nellys bur, det luktar tydligen väldigt mycket av den! Åh, kan det inte bli sommar nu så att hon kan få vara utomhus igen? Hon tycker ju om det så mycket!

Bakning stod på schemat

                                            Datum: 2010-02-13 Tid: 15:14:19 Kategori: Smaskiga recept Kommentarer: 7 Kommentarer

 

 

Feb. 13, 2010

                                            Datum: 2010-02-13 Tid: 11:16:24 Kategori: Blandat Kommentarer: 8 Kommentarer
Good morning :}

Det snöar, snöar & återigen snöar ute. Fy vad trist. Nu får det allt vara nog! Håller det här i sig så kommer ju snön ligga kvar när min lilla bebis föds...och det är i MAJ! :O
Skulle egentligen åkt till Skövde idag med familjen, men jag struntade i det för jag känner mig lite hängig "/ Gick i alla fall upp 9:30 och har suttit här och grejjat lite extra med designen.

Kan ju säga att den passar min dator perfekt, medan jag vet att den ser helskum ut i vissa andras datorer. Beroende på skärmstorlek och webbläsare. Mozilla ska det vara, och en liten skärm! :)

För övrigt så ska det här lovet ägnas åt att plugga! Just nu har jag ingen som helst lust att sitta och läsa, men någongång måste jag ju börja. Ska göra 2 prov i veckan, vet dock inte vilken dag än men jag tänkte maila läraren på måndag eller något. Hoppas att han svarar!

Igår var som sagt Cajsa & Marie här. Det var jättekul och jag fick ett sött litet kort där det stod att vi ska bowla någondag framöver. Vi får se när det finns tid! ;) Men bowla är verkligen skitkul tycker jag, och det var riktigt längesen så det var en en TOPPENgrej! TACK! :D ♥



Lite nytt och fräscht

                                            Datum: 2010-02-12 Tid: 19:10:08 Kategori: Design Kommentarer: 2 Kommentarer

Tryck F5
(eller något annat om ni har mac osv..)

Jag tycks aldrig bli nöjd med mina designer, men tydligen har jag fastnat i det grön/bruna för tillfället. Färgen grön sägs ju vara harmonisk, medan den bruna är väldigt neutral. Är det så jag känner mig nu kanske? Harmonisk och neutral..Haha, man kan ju alltid sitta och fundera. ^^

Känner mig hyfsat nöjd med den nuvarande i alla fall, den får ligga här ett tag. Jag lär ju byta sen när bebisen finns om inte annat! Så om 99 dagar + - ett par veckor. Jag tror i alla fall inte att jag kommer sitta och designa min blogg sen när en liten bebis behöver sin mor. ♥

Justde, jag ska ändra så att texten glider ut över hela contenten eftersom jag förstorade den en aning. Det blev så små bilder (500px) men nu kan jag använda mig av 600. Bra, då syns bilderna bättre. :}
Snart blir det fläskfilé och potatisgratäng här, jösses vad smarrigt!

HAHA! Mitt & Cajsas grattiskort till Marie när hon fyllde år i december ;) Självklart ska alla våra katter vara på plats!

Blommor & sportlov

                                            Datum: 2010-02-12 Tid: 17:00:45 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

 

 

Tog en liten bild på en halvt vissen tulpan tidigare idag. Bladen trillar av allt eftersom, men den här bilden blev helt okej ändå! :} Jag ska försöka komma in i min fotarperiod igen, det är ju faktiskt roligt när man väl är igång!

 

Från och med idag har jag sportlov. Vart tog de 7 första veckorna under det här året vägen? :O Jag minns det ju som igår när jag stod där uppe på Billingen och kikade på raketer med Johan, hans mamma och hans morbror! Jösses vad tiden går. Inte nog med det så är det endast 99 dagar kvar till beräknat födelsedatum idag. Kan tyckas mycket i och för sig, men det är i alla fall tvåsiffrigt! Härligt! Jag längtar till min och Johans lilla bebis.

 

Med tanke på allt som fortfarande kan hända där inne i magen (man ska inte tänka så, men i alla fall..) så har jag inte köpt något till den lilla/lille ännu. Dock har jag fått en massa fina saker av Emelie, som hennes småsyskon inte längre behöver. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så fick jag lite leksaker och nallar, och idag fick jag en stor kasse fylld med filtar, örngott, täcken, kuddar osv. Kanon ju, för jag kan medge att det nog inte är det första jag tänker på när jag tänker på en liten bebis. Men nu har jag det, och slipper köpa det det första jag gör eftersom jag antagligen lär märka att det kommer att behövas! :} TACK! :D

 

Fredag idag, vilket är en fantastisk dag. Cajsa och Marie kommer hit lite senare vilket ska bli väldigt trevligt. Det är inte alltför ofta vi ses. :/ Från att ha gått i samma klass i 3 år (jag och Cajsa i 6 år), till att gå i tre olika skolor i två olika städer. Men, vi ses i alla fall ibland, och hellre det än ingen gång alls! :O Mina små frön

Projektarbetet rullar på!

                                            Datum: 2010-02-11 Tid: 18:32:34 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Hejsan vänner :)

Uppdaterade aldrig bloggen igår eftersom jag sov i Skövde med min lilla nos. På grund av att vi skulle fixa med projektarbetet så blev det mycket smidigare att vara kvar i samma stad och slippa komma hem sent på kvällen. Det är så skönt nu, med projektarbetet! Vi har verkligen kommit igång!

Igår vid 14:30 var jag, Anton & Emelie på plats på Benidorm i Skövde för att fråga lite om restaurangen och sådär. Vi tre har ett UF-företag vid namn Smaklökarna UF och vår idé är att skapa en recept/kokbok över populära restauranger och fik i Skaraborg! Lät det krångligt? ;P Vi gick i alla fall runt till lita olika ställen i Skövde igår och fick en hel del smarriga recept och bilder som vi sedan ska använda oss av i vår bok.

De var trevliga på samtliga ställen, men ingenting slår stämningen på Mangos. Vi fick finfina bilder på 2 rätter, som vi sedan fick äta upp! Rätterna var chilimarinerad oxfilé och baconlindad fläskfilé med guacamole och mango. Sjukt gott, särskilt oxfilén...och mangon! ;)

Nästa vecka ska jag & Anton åka runt till olika tryckerier för att höra oss för lite. Försöka hitta bra priser bland annat. Tyvärr är ju såntdär verkligen inte billigt...;/ Den 20 mars är det ju mässa i Tidaholm och då ska boken vara färdigtryckt och godkänd! Herregud säger jag, hoppas att vi hinner och att den blir bra.






Förlossningskliniken

                                            Datum: 2010-02-09 Tid: 14:34:08 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Jag sitter och tittar på Förlossningskliniken och ibland är det fasen inte långt till tårarna! På en tjej så gick vattnet i vecka 26, och de fick göra ett akut kejsarsnitt. Vecka 26?! Det är ju den veckan jag är i nu.. Den lilla pojken som fick namnet Ricky var sjukt liten, vägde endast 935 gram, och kommer att få ligga på sjukhuset i ett par månader eftersom risken för infektioner är skyhög. Han kan bli döv, han kan bli blind...

Jag hoppas verkligen att min lilla bebis håller sig inne i en sisådär 14 veckor till så att jag slipper sådana där komplikationer. Vill verkligen inte göra ett kejsarsnitt!

En annan tjej var inne på sin åttonde graviditet och kom in på sjukhuset i vecka 36 för att föda. Dock hade hon inga barn då hon och hennes man fått genomlida 6 missfall och en dödfödd liten bebis. Jösses vad hon skrek när hon födde! Dock verkar det vara rätt jobbigt för det ser ut som om det är 10 personer inne i samma lilla rum! Fick även lära mig nu att "dragkamp" är ett bra sätt att använda de rätta musklerna på när man föder barn. Med dragkamp menar de att föderskan håller hårt om en handduk och drar så fort en värk kommer, och i den andra änden av handduken drar barnmorskan. Haha, det kanske kan funka! :)

Snart är det Jon & Kate + 8. Det måste jag se!
Jag är nästan lite orolig förresten. Jag äter och äter hela tiden...är det bra för bebisen tro? Har idag tryckt i mig 2 mackor med honung, en halv blodgrape, en banan, 2 ölglas med oboy och en liten bit sockerkaka. Gud vad pinsamt!

Åttonde februari

                                            Datum: 2010-02-08 Tid: 21:20:33 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer

Godafton :)

Jag har precis tryckt i mig en halv blodgrape till ytterligare ett avsnitt av Familjen Annorlunda. Det verkar mysigt att ha så många barn ju, förutom att jag tycker synd om de äldre barnen som måste agera barnvakter hela tiden. De måste ju ha tid att hinna med sina egna liv också!
Jag satt och funderade över ifall det kommer att "sluta med" att jag och Johan sitter här med 10 barn i alla olika åldrar. Det känns dock inte så aktuellet i nuläget, men man vet ju aldrig vad framtiden har att erbjuda! Spännande. ;)

Ännu en måndag är förbi, och idag har jag & Anton planerat en hel del inför projektarbetet. Ringt runt till olika företag, bestämt att vi ska vara med på UF-mässan i Tidaholm, planerat lite över hur vår monter ska se ut osv. Det är faktiskt riktigt roligt med projektarbete när man väl är igång och slipper allt tänkande. Jag hatar att sitta och tänka för jag kommer ändå aldrig fram till något vettigt! På tal om något vettigt så stod även fysik på schemat idag, och i nuläget handlar det om tyngdkrafter. Egentligen inte så svårt...men jag var trött och orkade inte riktigt hänga med bland alla uppgifter. Bättre lycka nästa gång som man så fint brukar säga! ;)

Solen sken idag också, härligt. Nu längtar jag bara efter att snön ska försvinna så att man kan skippa stövlarna och de tjocka jackorna. Tänk vad härligt att gå ut, endast iförd en jeansjacka och ett par tunna tygskor från H&M, UTAN att frysa! :D Det ska jag göra i sommar, med barnvagnen! :) Jag undrar lite över vilka tider som kommer gälla för mig i sommar...När jag kommer att gå upp på morgonen, hur många sovtimmar jag får, när jag lägger mig osv! Det återstår att se! :D

Jag stinker verkligen fotsvett, och jag fattar inte varför! :O Ytterligare en anledning till att jag längtar efter tunna tygskor kanske ^^

En härligt somrig bild!


Söta nappar

                                            Datum: 2010-02-07 Tid: 19:37:06 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Titta vilka fina nappar jag har gjort på namnnappen.se. När den lilla bebisen finns här om ett par månader, och beroende på vad han eller hon får för namn, så ska jag införskaffa sådana här sötingar. (Jag skrev Leon och Ayla nu bara för att det just nu är våra namnförslag!)

 

Nu är det inte lång tid kvar, känns det som i alla fall! :) 14 veckor i bästa fall.

I morgon börjar jag redan vid 08:20, usch för sådana dagar! Det innebär att jag som Hjobo måste ta en buss härifrån redan vid 07:15 för att hinna i tid. Håltimmen i morgon vet jag inte riktigt hur jag ska nyttja, jag borde nog börja läsa på proven som jag har veckan efteråt (på sportlovet :O) i naturkunskap. Det ska bli gött när de väl är gjorda sen, då jag är ikapp! :)

 

Nu ska jag titta på Bingolotto, sen En annan del av Köping. Härligt liv ;P

Fin min!

                                            Datum: 2010-02-07 Tid: 11:52:32 Kategori: Husdjur Kommentarer: 2 Kommentarer

 

Jag bad Missan att göra en min för att visa vad hon tycker om er bloggläsare ;)

Spökögon... ;S

Vecka 26 ♥

                                            Datum: 2010-02-07 Tid: 11:42:52 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

 

Haha, snyggt med det lilla hålet i byxorna. ;}

För det första, jag har en förklaring till det hemska ärret på den vänstra bilden. Det är helt enkelt ärret efter min navelpiercing :( Innan jag vart gravid så syntes ju bara den översta delen medan den nedersta befann sig "inne i naveln", men nu har magen utvidgats så mycket så det finns inte så mycket navel kvar. ;P Hur som helst så har hela ärret nu gått ihop och bildat en hemsk mörkröd fläck!

 

Det går fortfarande an att visa "nakenbilder" på magen eftersom jag inte fått några bristningar på själva magen ännu. Men som ni ser på den högra bilden så har jag lite på sidan där, bläblä! Har jag en väldigt liten mage förresten? För att vara i vecka 26 menar jag.. Hur som helst så ser magen alltid mindre ut på bild än vad den gör i verkligheten, tycker jag i alla fall!

 

I morses var jag livrädd att det var något fel med barnet för jag hade sjukt ont i magen. Det sved och jävlades. Jag vaknade vid 6-tiden först och kände av det, sedan igen vid 8, och sedan vid 10. Nu har det dock gott över, och jag har känt rörelser så jag kan vara lugn. It's alive! :D

 

Barnet:

Ca 30 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller ska få plats. Barnet har mer sammanhängade sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De 2 andra för bort slaggprodukter från barnet.

 

Åh ♥

Min fredag

                                            Datum: 2010-02-06 Tid: 11:47:45 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer

Igår hade jag en bloggfri dag, eller till och med en datorfri dag! Hade endast 1 lektion i skolan och efter den åkte jag in till stan med Emelie och köpte på mig lite smink! Jag har inte köpt smink på...ungefär 1 år precis! Det senaste var den där dyra läppglansen och mineralsminket som jag köpte på sportlovet förra året... PINSAMT! Nåväl, nu tyckte jag att det var dags igen så jag köpte en foundation och en borste därtill! 255 spänn gick kalaset på.. på Kicks!

När Antons lektion var färdig så träffade vi Carin och åt på Mangos. Vi tog en dagens (som bestod av ryggbiff, fläskfilé, pommes, rödvinssås och bearnaisesås!) och det gick på 79 kr. När vi skulle betala för oss en stund senare så fungerade inte den där lilla apparaturen som man kör in kortet i. Fick först jag panik eftersom jag trodde att mina pengar var slut, men så var inte fallet som tur var! Vi lämnade kvar våra väskor och fick gå och ta ut pengar på bankomaten i närheten.

Emelie hade med sig ett gäng kassar till skolan, proppfulla med gosedjur och leksaker som jag sedan tog med mig hem. Ett jätteroligt "pussel" som jag har lekt med idag ett par gånger, jättesöta små djur (bland annat en sjukt cool, rosa mus med värsta krökta nacken! Älskar den!) och sen en såndär grej som ofta brukar finnas i barnhörnan hos bland annat tandläkaren. Det är små klossar man drar över små stålgrejer. Herregud jag kan verkligen inte förklara, men jag tror ni fattar ändå! :}

På kvällen igår gick jag, Anton & Fanny på bio, Snabba cash! Jag hade sjukt höga förväntningar på den filmen, men jag måste tyvärr säga att jag blev besviken. Den var seg nästan hela tiden (och när filmen är 2 timmar och 6 minuter ska den INTE vara seg!) och när något väl hände så var det över sekuden efteråt igen.
Betyg: 3/10

I eftermiddag ska jag åka till min moster för att fira både henne och mig. Borde göra mig i ordning någongång... sitter här i morgonrocken liksom! Men, jag är trött, så det får vänta. Jag ska ut till Nelly också, och mysa :}
Ciao

15:31, 4 februari, 1991

                                            Datum: 2010-02-04 Tid: 07:47:23 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer

Åh, idag var det exakt 19 år sedan jag föddes på bb här i Skövde. Klockan 15:31, 3790 g, 51 cm lång och 11 dagar efter beräknat födelsedatum. Tiden springer iväg vill jag lova, dock minns jag inte sådär överdrivet mycket från den där dagen då jag föddes. Det enda jag vet var att det var snö ute, och att solen sken!

Sitter redan i skolan faktiskt, det blev att gå upp tidigt trots att det är in födelsedag. Fick dock skjuts till skolan av mamma så att jag slapp ta bussen, det var skönt! Dagens schema är fruktansvärt, och jag slutar sent. Fast för att orka med den här dagen så får jag tänka på det goda jag ska få att äta ikväll, nämligen kassler, ris och ananas i ugn. Åh det är ljuvligt. Senast jag åt det var när jag mådde som mest illa, och jag kan erkänna att jag "kastade upp" allt jag fick i mig, men det var gott ändå!

Det är fortfarande en massa snö ute, den går mig till midjan! Som tur är så är det inte så kallt idag, så man kan vistas ute utan att få köldskador :) När jag trippade till skolan så satt herr och fru Koltrast i ett snöigt träd och tittade på mig, så fina så! Har hittills bara stött på en enda sur varelse idag, och vem det är kan ni nog gissa själva vid det här laget! ;D

Hade en dröm i natt där jag fick VG på mitt naturkunskapsprov för övrigt.
Jag kan ju alltid hoppas på att det stämmer, men jag skulle tyvärr inte tro det! Jag har inte riktigt den turen just nu känner jag. Jag är lite orolig också, för min mage. Den gör lite ont..

Nu börjar jag om typ 30 minuter, ska försöka få nåt gjort ;)
pusspuss

Bilder för en gångs skull ;O

                                            Datum: 2010-02-03 Tid: 19:13:06 Kategori: Blandat Kommentarer: 2 Kommentarer
Hmm, jag är fortfarande lite fundersam över de här 50 besökarna varje dag...
Nåväl, det är ju kul att ni tittar in i alla fall. :} Synd att jag är så kass på att uppdatera bara ;/

Idag stannade jag hemma från skolan också. Hade huvudvärk och mådde sjukt illa, ett tag trodde jag nästan att jag var tillbaka på ruta 1. Jag tror dock att jag klarade mig..Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest ätit ihjäl mig. Jag är hungrig konstant, och har nog faktiskt ätit upp allting i huset som går att äta. Det här kommer sluta med att jag rullar fram...

Haha, igår tog jag lite bilder på mig själv. Jag har aldrig känt mig så ego i hela mitt liv tror jag, gud vad jag hatar det! Ska aldrig mer göra om det!! Nedan ser ni i alla fall en bild på min gigantiska mage, och en bild på min gigantiska näsa och panna. Vilken jävla panna jag har! :O Och vilken jävla näsa! :O Hoppas att den lilla bebisen inte behöver ta efter mina hemska drag. <3



Bebisen har för övrigt varit igång hela dagen. Magen riktigt bubblar!

MVC 2/2, kl 15:15

                                            Datum: 2010-02-02 Tid: 20:01:20 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

Nere på MVC förut så gick allting bra, förutom en grej..

De tog blodprover (japp, dem, för det var en tjej extra idag som höll på att utbilda sig till barnmorska), jag lämnade urinprov, vi mätte mitt SF-mått och vi lyssnade på hjärtljuden + ljuden från navelsträngen. Tjejen som var där på praktik (skulle jag tro) borde vara ganska glad att ha just mig som patient. (Herregud vad självgod jag lät där..) Men jag tycker att läkare osv borde känna sig rätt lugna när jag kommer i och med att jag inte är spruträdd, nervös eller något annat som kan krångla till ett läkarbesök. HAHA, men det kanske är tvärtom? De tycker säkert att jag är jättejobbig bara för att jag är så fet & ful.

När vi lyssnade på hjärt- och navelsträngsljuden så satt jag och blottade min håriga mage liite för länge. Jag borde raka den oftare, för jäsiken var mycket hår jag har där. Vidrigt! Jag är som en man.. Egentligen var det inte meningen att jag skulle lyssna på navelsträngen tror jag, men det tog en jäkla tid att hitta det galopperande ljudet av barnets hjärta. Jag tror jag satt och blottade min mage i närmare 10 minuter, riktigt obehagligt! I alla fall för barnmorskan.

Nu borde jag varna känsliga läsare för det kommer att handla om blod nu..

När det var dags för det berömda "stick i fingret" så bokstavligt talat forsade blodet ut på den lilla pappershandduken som jag hade handen på. Det var tur att pappret var där, annars hade de fått skura riktigt ordentligt! ;) Först skulle hon trycka ut en massa blod så att endast "det viktiga" kom med, och bara det "onödiga blodet" var ju säkert en hel liter. Okej, inte riktigt, men jag antar att ni känner igen er när det känns som att de "tömmer en på blod"?! Jag antar att det känns så bara för att det är så färgat...

Jag fyllde i lite papper, pratade lite om våld och sådär, och sen fick jag mitt lilla besked om att jag hade ett ganska lågt blodvärde. Senast jag var där låg blodvärdet på 134, nu var det nere på 110. Dock är det helt normalt såhär i mitten av graviditeten, men när jag är på väg in till förlossningen om ett par månader så ska värdet tydligen vara tillbaka till vad det var från början. De sa åt mig att jag kunde köpa järntabletter, men jag tror jag avstår. Då äter jag hellre en massa kiwi och leverpastej. :}

Mitt SF-mått låg på 24 cm, underbart!

Nästa tid jag har är den 24 februari, därefter den 17 mars. Den tredje preliminära tiden är den 4 april, och den fjärde äger rum den 30 april. Många tider att hålla reda på! Snart är bebisen här, jag längtar så mycket efter den lilla skapelsen! :)

Nu är det Bygglov, ciao!

Lite alltmöjligt

                                            Datum: 2010-02-02 Tid: 11:09:07 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer

Herre min skapare
...

En passande mening att börja det här inlägget med tänkte jag. I förrgår hade jag hela 77 unika besökare här i bloggen, enligt statistiken här. Kan det verkligen stämma, eller har skiten hängt sig? ;/ Hur som helst så är det väldigt dåligt med kommentarer för att vara så många besökare..;P

Det vore roligt om ni skrev lite vilka ni är osv, för jag har verkligen ingen aning! :}
Ni behöver inte, om ni vill vara anonyma, men det vore hur som helst roligt att få veta lite om er!

Idag stannade jag hemma från skolan. Hade jätteont i magen igårkväll och även nu på morgonen. Jag vet inte om jag behöver vara orolig eller inte, men som tur är så har jag en tid på MVC i eftermiddag så jag kan ju fråga då! Det här besöket är inte något som jag själv "bett om" eller liknande, utan det är ett rutinbesök där jag ska ta blodprover och liknande för att se att allting ser bra ut. Jag hoppas verkligen det! Bebisen lever ju i alla fall, det är jag helt säker på. Han/hon rör sig var & varannan minut! :)

I natt hade jag en väldigt mysig (men samtidigt rätt sjuk) dröm om min lilla bebis.
Jag födde en liten flicka som fick namnet Ayla, men hon växte snabbt och var runt 3 år efter bara några minuter. Då födde jag ett barn till, en son som fick namnet Leon och jösses vad jag hade fullt upp. Dock var båda barnen väldigt lugna, och jag hade hela tiden i huvudet "jag måste byta blöja på dem.." men det behövdes aldrig. Skönt, haha! Jag minns inte riktigt i detalj vad som hände, men jag bodde här hemma i alla fall, dock ensam med barnen och inte med mamma och pappa. Lustig dröm, betyder det att jag kommer få 2 barn i framtiden kanske? Och att det först blir en tjej? Hmm, det återstår att se! :D Jag väntar med spänning.

Kan nu konstatera att Nelly är betydligt mer sällskaplig än vår lilla sura kissekatt. Medan Missan ligger på övervåningen, intill Adams element och bredvid en död fluga, så lägger sig Nelly bekvämt till rätta i soffan intill min mage. OCH LIGGER SÅ I UNGEFÄR 30 MINUTER UTAN ATT RÖRA SIG ELLER BLI RÄDD FÖR NÅGOT! Det var ett stort ögonblick i mitt liv må jag säga, att ha en liten nin som man kan klappa och gosa med så. Jag tycker så synd om henne varje gång jag måste gå ut och lämna henne i buren i garaget. Lillan
Det roliga är att hon har blivit rumsren till på köpet. Igårkväll hade jag henne inne i ungefär 1 ½ timme, och hon höll sig hela tiden. Direkt när jag bar ut henne i buren igen så satte hon  sig och bajsade. Tack gode gud att hon inte gjorde det på mattan eller i soffan. Dock är ju bajs betydligt bättre än kiss eftersom det inte är lika blött...

Långt inlägg det här! Nu ska jag göra något annat. Spelade nyss yatzy med Adam och vann :} Fick yatzy med 4:or! Jag är beroende av yatzy :S