Betyg so far

                                            Datum: 2010-01-31 Tid: 18:46:30 Kategori: School Kommentarer: 4 Kommentarer
1:an
G: Programhantering
G: Engelska A
G: Matte B
VG: Företagsekonomi A
VG: Naturkunskap A
VG: Matte A
VG: TMS (Teknik Människa Samhälle)
MVG: Svenska A

2:an
IG: Matte C
IG: Webbdesign
G: Historia A
VG: Näthandel A
VG: Idrott & Hälsa A
VG: Teknikutveckling & företagande
VG: Engelska B
MVG: Estetisk verksamhet musik
MVG: Grafisk kommunikation A
MVG: Näthandel B

3:an
G: Företagsekonomi B
VG: Textkommunikation A
MVG: Svenska B


Haha jag tittade igenom mina betyg lite för jag känner mig rätt värdelös när det gäller skolan.
Dock inser jag ju nu att mina betyg inte är så dumma trots allt! Jag har 2 förbaskade IG:n, men jag har ingen annan än skylla än mig själv med tanke på att jag gav upp de kurserna i takt med att de började..Dessutom gör de bara 200 poäng i mitt betyg, och man får ju gå ut med 250 poäng IG så det är ju lugnt! Om man tittar på tvåans kurser och betygen där så är de ju riktigt bra (gud vad jag är självgod! :O) men de hade antagligen inte sett likadana ut om jag ägnat en massa tid åt matten och webbdesignen. Jag är nöjd ändå! ;D
Gud vad jag blottar mig egentligen! ;O Betyg kanske är något man ska hålla sig för sig själv? Jag vet faktiskt inte..

xoxo

Söndagsskvaller

                                            Datum: 2010-01-31 Tid: 13:34:39 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer

I morgon fyller min älskling år! 19 år blir han, det lilla livet. :') Skönt att han fyller år 3 dagar innan mig, för när jag var liten lovade jag mig själv att aldrig bli ihop med någon yngre. Egentligen vet jag inte varför...antagligen för att man var mer ålderskänslig då. Det var STOR skillnad att vara 91a, mot att vara en liten fjuttig 92a. Haha, jösses! :}

Jag skäms nästan för att skriva det, men jag har inte köpt någon present och det vet han om. Istället ska vi vara i lägenheten (igen) och mysa och ha det trevligt. Han fick biobiljetter i julklapp av min familj som vi ska utnyttja någon dag framöver när det går en film som vi vill se. Sedan har jag även lovat att bjuda på mat på Mangos, men som sagt, vi väntar tills ett bättre tillfälle! Dessutom kan vi då fira båda våra födelsedagar. Vad lätt det kommer bli i framtiden kom jag på, om vi flyttar ihop och sådär. Då behövs det endast ett släktkalas eftersom det känns rätt onödigt att inte fira oss samtidigt...Dock kanske det då betyder att vi alltid kommer få någon gemensam present..? Hmm...

Klicka för en större bild. GÖR DET!

Vecka 25

                                            Datum: 2010-01-31 Tid: 12:24:07 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer

 

Magen idag ↑

Då var det söndag igen vilket betyder att jag går in i en ny vecka! Dock betyder idag inte bara att jag går in i vecka 25, utan också att jag läcker en massa bröstmjölk! ;O Lite ofräscht kanske, men jag ska skaffa sådana där amningsskydd eller vad man kallar det! Det vore ju hemskt om jag skulle gå runt i skolan och helt plötsligt ha två stora, blöta fläckar på tröjan! Haha :')

Läs om ni vill, annars är det mest bara en 'kul grej' att skriva hur barnet i magen fungerar just nu!

Barnet:
800 gram och 24 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:
En del kvinnor kanske har lättare att få kramp i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och tängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur stort just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.

Bild lånad från libero.se

Vackra vinter

                                            Datum: 2010-01-30 Tid: 22:41:13 Kategori: Foton Kommentarer: 7 Kommentarer

 

Jag hade lite bilder på lager som jag tog i början av den här månaden. Helt ärligt så trodde jag att snön skulle försvinna i takt med att den kom, men jag hade så fel! ♥ Hade jag inte varit gravid nu så hade jag gett mig ut i backarna och åkt slalom, det är så underbart! Dock tänker jag inte riskera att åka skidor nu i vinter IFALL jag skulle råka ramla på något olyckligt vis. (Att ramla framåt på mage har hänt ett par gånger för min del tyvärr..)

 

Vinnaren i Robinson Karibien blev ju för övrigt Hans. Jag hade egentligen velat se några andra i final, typ Sanna, men av de finalisterna som det stod emellan så tyckte jag att det var RÄTT att Hans vann. Han blev så glad. :')


I morgon går jag in i vecka 25. Det känns helt stört att sitta här vecka efter vecka och skriva: "i morgon går jag in i.." för tiden går ju så jädra fort! Jag gick ju nyss in i vecka 20 menar jag...:S Nåväl, det tar sig, och det är ju tur det! Visar en magbild i morgon för nu är det ju faktiskt 2 veckor sedan ni fick se min lilla mage. Inte för att det är så mycket att se...men det kan ju ändå vara roligt att se om det händer något! ;)

 

Nu ska jag sova, pusspuss.

Hur stor är chansen (risken)?

                                            Datum: 2010-01-30 Tid: 22:05:29 Kategori: Sjukt/roligt Kommentarer: 1 Kommentarer

Jag satt och läste i en Hänt Extra-tidning förut när jag kommer till sidan Mänskligt. Rubriken på sidan löd:

"Mina tvillingar har två olika pappor!"

Ingressen var följande: När Mia Washington 20, födde tvillingar hade hon ingen aning om att de hade två olika pappor. Hon fick veta sanningen först när hennes fästman James Harrison 45, insisterade på ett DNA-test...

Detta kändes ju lite speciellt tänkte jag, så jag läste vidare och fick sedan reda på att hon helt enkelt hade varit otrogen. Inom loppet av 2 dagar låg hon med 2 män, och på något märkligt vis blev hon gravid med båda två. Haha, det känns ju nästan lite komiskt! Som tur var så var hennes fästman snäll och förlät henne, och agerar nu pappa till båda tvillingpojkarna eftersom pappan (den som Mia var otrogen med) till den ena av barnen inte vet om att han har ett barn!

(Jag lägger det här inlägget under kategorin 'Fun stuff' eftersom det är en rätt ovanlig grej det här. Det är nog antagligen inte särskilt roligt för varken Mia eller James, men lite komiskt är det allt!)

Avsvalnat intresse

                                            Datum: 2010-01-30 Tid: 18:46:35 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

 

 

Intresset för fotografering har svalnat lite, tyvärr! Jag tror att den främsta anledningen till det faktiskt är att jag inte ser bra längre. Det som jag när jag väl tar kortet tycker är bra skärpa, är alldeles suddigt när jag sedan ser bilden på datorn. Gud vad tråkigt! Bilden ovan föreställer i vilket fall som helst en smyckeshängare. Smyckena hänger dock högre upp, och det är bara pärlorna (kjolen på "smyckesdockan") som syns. Hmm, bilden har väl sin charm på något vänster, antar jag! ;}

Nu ska jag gå ut och mata Nelly, som sitter ute i garaget alldeles ensam!

En bra lördag

                                            Datum: 2010-01-30 Tid: 18:37:32 Kategori: Husdjur Kommentarer: 1 Kommentarer

 

 

Min finaste älskling Sixten. Världens mest underbara lilla ödla som har följt mig genom åren ända sedan år 2001. Städade hans bur för en stund sedan och passade då även på att ta en bild med systemkameran. För en gång skulle lyckades jag få en hyfsat osuddig bild på den lilla rackarn, så jag passar på att lägga in den! Dessutom är ju han det husdjuret som jag har minst bilder på i bloggen, så lite uppmärksamhet skadar inte! :}

 

Farmor, faster & fasters kille + hund var här en sväng förut och fikade. Det bjöds på bullar (som jag bakade förra helgen), chokladbollar, kakor och en god TÅRTA! Dock var det inte bara rent spontant, utan vi hade bestämt att fira mig lite i förväg (fyller år på torsdag!). Jag fick det jag hade önskat mig, nämligen pengar, så nu har jag ökat på mina besparingar till bebisen ytterligare. Jag vet inte om det blir så för alla blivande mammor (även de som redan är mammor), men en sak som jag la märke till idag är att jag har blivit väldigt osjälvisk. Pengarna jag fick hade jag antagligen i vanliga fall spenderat på något nytt plagg, smink och liknande, men nu var min första tanke: lägga undan och spara till den lille/lilla! :)


Haha nu kom jag på en sak. Förra året när jag fyllde år så spenderade jag pengarna jag fick på att köpa Nelly + tillbehör. Jag ville inte att den lilla ninen skulle sitta själv där i affären, så en dag bestämde jag mig för att nu fick det vara nog! Jösses, att det redan var ett år sedan Nelly flyttade in här! :O Som tur är verkar hon trivas här med sin familj, och hon har verkligen gått upp i vikt sedan i februari förra året!

Nu kanske ni tycker att jag fryser ut Missan, men jag tror inte att hon bryr sig så mycket. Hon är lite tvär, som vanligt. ;)

 

Tagen idag.

Mysigt med Johan

                                            Datum: 2010-01-29 Tid: 14:18:36 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer

Ännu en härlig fredag, bestående av endast en lektion i samhällskunskap.

Igår efter skolan (efter det fruktade provet som det för övrigt inte gick något vidare med..) så begav jag mig av till min Johan ♥. Vi tittade lite på tv, jag gjorde klart naturkunskapsuppgiften och skickade in, drack coca cola, åt bullar (jag åt bullar..) & mackor och tittade självklart på Robinson! Som jag sagt tidigare så är jag helt fast i det programmet, FAN att det snart är slut. Ett avsnitt kvar liksom! :P Jag undrar verkligen vem som tar hem det hela... jag har ingen som helst aning. Inte ens en gissning!

Efter Robinson så tog vi oss ett bad med en massa skum, men jag står fast vid vad jag har sagt tidigare: ett varmt bad är bara skönt de första 3 minuterna, sedan blir det för varmt! I alla fall för varmt för mig. En halvtimme stod jag ut, sedan fick det vara nog! ;D Jag undrar vad bebisen tyckte om det...han/hon kanske älskade det? :D Jag är nog ingen människa som skulle trivas i ett varmt land, utan jag vill ha en medeltemperetur på kanske.. 20 grader? Med andra ord passar Sverige mig alldeles utmärkt. Hoppas att inte klimatet förändras för fort bara, då blir jag ledsen.

Trots att rummet vi sov i sägs vara hemsökt av onda ting (kan man säga så? Hmm.. kanske inte förresten) så kunde jag sova skönt! Jag vaknade bara en gång av att någon höll på att strypa mig, men sedan somnade jag om igen! Okej... där ljög jag. Jag vaknade, men jag vet inte varför. Kanske låg jag obehagligt eller också berodde det på den hemska drömmen jag hade! Vidrig. Förresten, varför råkar jag aldrig ut för något "spännande" eller mystiskt som jag sedan kan berätta om? Jag är så otroligt vanlig, så tråkig. Stackars lilla bebis med en så tråkig mamma, men det blir nog bra ändå! Något kanske händer i mitt liv snart som jag sedan kan berätta om för mitt lilla barn så att det ser upp till mig! ;)

En mörk bild på mig, tagen för lite mer än en vecka sedan. Magen är betyder större nu om ni frågar mig! En bild kommer upp på söndag, när jag går in i vecka 25! :)

Förvandling i vardagsrummet

                                            Datum: 2010-01-29 Tid: 14:05:01 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 0 Kommentarer

 

Vi ska göra om i vårt vardagsrum - äntligen!

Väggarna där inne är gul- och vitrandiga (på nedre halvan av bården, på den övre är det helgult) och är väl inte sådär direkt übermoderna. Dessutom är sofforna så små att man knappt får plats 5 st utan att det blir obekvämt. (Jag föredrar i alla fall att halvligga i soffan en typ, fredagskväll) Jag & mamma har tittat ut en jättefin soffa hos Em som vi nog ska kunna få plats i sen, alla 6. :) Soffbordet från Mio är ett vanligt, enkelt bord för vi vill inte ha något så "stort" som vi har nu. Utan ska vi äta vid tv:n så sitter vi vid matsalsbordet och inte i soffan. ;)

 

Väggarna ska tapetseras om i vitt- och grårandigt. Dock är ränderna här mycket smalare än de vi har nu, och vi ska inte ha en ful träbård i mitten. Den svarta mattan som vi har vid soffan nu ska bytas ut till en ny, vit. Problemet är bara att vi inte har råd. Eller råd & råd, man kanske hellre lägger 15 000 på något annat än soffa (särskilt nu med bebisen och allt) men äh, vi får väl låna lite pengar från banken. :)

Jag får väl helt enkelt visa en för- och efterbild någon dag framöver. När vi väl har satt igång... Inte bara för er skull, utan också för min egen så att jag sedan om några år kan minnas hur mitt gamla vardagsrum såg ut. ;) Hur soffan såg ut som jag låg i under hela min illamåendeperiod...Usch!

 

Torsdag

                                            Datum: 2010-01-28 Tid: 10:34:22 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
Dagen har börjat riktigt bra idag med en, enligt mig, väldigt intressant religionslektion. Vi började med Etik & Moral och gick igenom en hel del. Det blev en del diskussioner om vissa ämnen, bland annat om abort och om flyktingar, men det är bara trevligt tycker jag. Blir ju lite långtråkigt om det endast är läraren som pratar i 1 ½ timme!

Det känns rätt, hemskt, att vara gravid ibland. Nu får ni inte missförstå här, för jag älskar det verkligen. Men det som enligt mig är hemskt är att jag sätter ytterligare en människa in i den här relativt hemska världen. Både jag & Johan har tänkt att det nog är ganska elakt mot barnet, så frågan är då varför vi gör det. Kanske för att förhoppningen om ett bättre samhälle finns där någonstans djupt inne?! :} Dock säger jag ju som jag alltid gör, att jag tror att allting har en mening. Kanske är barnet där inne i min mage en människa som kommer att förändra något till något bättre? Haha, man kan ju alltid drömma sig bort i alla fall! ;) Hur som helst så har jag inte gått emot den kristna tron i alla fall, för jag gjorde ingen abort! Haha, det är ju alltid nåt att glädja sig åt ;P Å andra sidan har jag väl gått emot något annat, exempelvis att det skulle varit snällare mot barnet om jag tog bort det så att det inte får en dålig uppväxt pga. mig. Menmen, det ska nog ordna sig! :D

Igårkväll kändes det som lördag hemma hos oss, för på tv:n var det Robinson och i skålen låg det ostbågar. Underbart! Jag är verkligen helt insatt i Robinson, fan också att det snart är slut! Dock hejar jag inte på nån speciell...

Idag är en lång skoldag eftersom jag har prov kl. 16. Direkt efter provet sticker jag till lägenheten här i Skövde och sover där tills i morrn. Kan vara skönt att slippa komma hem så sent, och att dessutom slippa gå upp så tidigt i morgon. Jag har nämligen endast 1 lektion då, mellan kl 9:40 - 11:00.

Slutligen kan jag säga att den där "spegeln" verkar fungera, trots att jag inte ens gör något! Energier är bra, om det är goda energier vill säga. :)

En gammal fuling :P

Do not hate. Love!

                                            Datum: 2010-01-27 Tid: 22:22:42 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer

Åh, jag älskar verkligen min mage!
Om jag skulle få frågan över vad jag är mest nöjd över rent utseendemässigt just nu, så är det min stora, mysiga mage! Om den frågan istället hade kommit för ett par månader sedan så hade svaret absolut inte sett likadant ut, för jag har aldrig gillat min mage innan. Men nu när jag vet att det där inne ligger en mysig liten bebis som har skapats av mig och Johan, så kan jag ju inte göra annat än att älska den! Oavsett alla smärtor som hör till en graviditet, så kan jag inte vara mer lycklig!

Under den senaste tiden har jag varit hatisk mot.. omgivningen? Fråga mig inte varför, för jag har faktiskt inget riktigt bra svar på det. Jag har bara känt att jag stör mig på nästan allt & alla, varit sur och vresig och bara velat skjuta någon riktigt mycket. Ett nackskott! Ett tag fick jag för mig att det var alla andra det var fel på, och jag kunde inte förstå hur jag ens kunde klara av att vara i närheten av vissa människor, men ju mer tiden gick så förstod jag ju att det självklart var mig själv det var fel på (klyschigt, men sant). Hur kul är det att leva när man bara hatar hela tiden? Hur kul är det för bebisen i magen som inte känner av något annat än hat dygnet runt? Näe, det behövdes en ändring kände jag!

Så! Nu har jag äntligen kommit över den höga tröskeln uppbyggd av hat, och tagit mig ner på andra sidan. En finare sida med kärlek, gröna ängar, blommor och blå himmel!♥ Okej, det där lät lite töntigt, men jag har kommit till ro, om det låter bättre. Det tror jag var väldigt viktigt för både mig själv, bebisen och människorna omkring mig. Det roliga med den här 'förvandlingen' från det onda till det goda, är att det gick väldigt fort. Det var som om något bara helt plötsligt släppte och jag insåg hur dum jag var. Helt ärligt så tror jag att det stod några i mitt rum och skrek på mig att sluta tönta mig, och det var bra gjort, för det hjälpte!

När man går omkring och stör sig på människor, som jag har gjort nu, så gör bara det att man själv mår sämre. Har du kraften att släppa taget om människan du stör dig på, gör det! Allt känns så himla mycket bättre när du inte bryr dig över huvudtaget, tro mig!
Jag vet inte vilka som läser den här bloggen, så med andra ord vet jag inte vad ni själva har för problem och liknande här i livet. Dock tänkte jag att jag kan skriva ner här vad det är som jag har gjort och ändrat på för att komma förbi den här hemska perioden i mitt liv.
Jag tänkte på följande saker:
>Jag har, är och kommer alltid att vara lyckligare än personen i fråga.
>Jag struntar fullkomligt i vad som sker i personen i frågas liv med tanke på att det inte påverkar mig för 5 öre. Vad denne gör om 10 år spelar ingen roll för mig med tanke på att jag inte kommer att vara i närheten då. Lycklig som olycklig -jag kommer ändå inte att veta!
>Till skillnad från personen i fråga så kan jag klara av saker på egen hand, och behöver inte hjälp med det enda och det andra (och det tredje!!) för att lyckas.

Punkt 2 är särskilt underbar tycker jag, så det är mest den jag lever för just nu. Tyvärr börjar jag tidigt i morrn, så nu är det dags för mig och bebisen att lägga oss! Har prov i morgon eftermiddag som jag kommer att få MVG på, HAHAHAHAHAHA eller inte. För ett tag sedan kände jag mig hyfsat säker på alla olika nervvävnader, muskelvävnader, organ, hörseltrumpeter, åderhinnor, mitokondrier osv, men jag känner att det börjar rinna ur mig. Hatet har tagit överhanden, men nu är det löst. Så kanske kan detta lösa sig i alla fall.

Sov gott! :}

Onsdagen 27/1 -10

                                            Datum: 2010-01-27 Tid: 16:44:55 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer

Halloj i snöovädret! :}

Jag sitter i min säng och har precis druckit te, det var gott! När man har gått en lång promenad så kan det alltid vara skönt med något varmt i kroppen. ;) Med tanke på att mitt nya schema nu är i full gång så betyder detta att jag har 3 riktigt långa håltimmar varje vecka, och på håltimman idag stack jag & Anton hem till honom. Vi var där i max 10 min och jag hann bland annat att väga mig och se lite på Mia & Klara.

Kan ni gissa vad jag vägde..?

70.9 kg visade vågen på. Det är så underbart att väga sig när man är gravid, för då behöver jag inte få dåligt samvete över att den visar liite för mycket. Nu är det bara roligt tycker jag, när man ser att det tar sig! Jag hade nog faktiskt fått lite panik om jag hade stått kvar på samma vikt som innan...
Nåväl, efter att både jag & Anton lättat på trycket på hans båda toaletter så gick vi till Prima och åt lunch. Efter den underbara lunchen som bestod av lövbiff för min del så gick vi tillbaka till skolan. Det var inte lätt kan jag säga, med tanke på att det hela tiden snöade och blåste. Den sista biten pulsade vi genom snön och jag blev så snöblind så jag höll på att ramla omkull. Dock klarade jag mig från att ramla, för den biten tog Anton hand om! ;D Haha!

Idag fyller min kusin 14 år också, grattis till honom! :D

Vad kan man mer fylla på detta underbara inlägg med..? Jag skulle ju faktiskt kunna berätta om en liten rolig händelse som inträffade tidigare idag, här hemma. Ett ljus stod tänt på bordet inne å vardagsrummet men ingen hade tänt det..Antingen måste vi ha glömt det igårkväll, eller också har någon annan liten varelse tänt det. Dock tror jag mer på det senare alternativet med tanke på att ljuset inte var varmt. Borde det inte vara rätt varmt om det varit tänt i över 10 timmar..?

Det är sådana små underliga händelser som förgyller min vardag när ingenting annat tycks göra det, haha. För övrigt glor folk på min mage, och det uppskattar jag inte. :P Fyfan vad jobbigt det är med folks blickar. ;O

25 januari 2010

                                            Datum: 2010-01-25 Tid: 16:25:17 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Måndag idag vilket betydde att mitt nya (och sista!) schema började att gälla. Morgonen var otroligt hemsk eftersom jag tog 07:15-bussen in till Skövde vilket enligt mig är extremt tidigt. Såhär kommer det vara typ 2 dagar i veckan så vi får väl se hur pass jag orkar med det..Efter första lektionen som börjar kring halv 9 så har vi ett stort hål vilket betyder diverse saker. Antingen kan jag ju plugga, gå en promenad (som jag gjorde idag) eller något annat skojsigt! Fruktansvärt är det, jag hade mycket hellre slutat 2-3 timmar tidigare! :}
Sista lektionen var naturkunskap i alla fall, och jag & kära lilla Anton (som för övrigt snöt sig på min hand typ..) ska tillsammans göra en uppgift som handlar om Borrelia. Spännande! Vi var inne på att välja magsår först, för jag är faktiskt rätt intresserad av det! Jag har alltid tyckt att det låter riktigt läskigt..ett sår i magen liksom...men vi tog Borrelia istället! Jag antar att jag ändå lär få lära mig en hel del om alla möjliga sjukdomar om jag nu utbildar mig till sjuksköterska framöver. :}

Sitter vid den stationära datorn nu, alldeles frusen. Det tar ett par timmar innan kroppen ställer om sig och blir genomvarm igen, så under tiden får jag lida.

Hmm, jag känner mig tom på ord! Vet inte riktigt vad jag har att förmedla den här måndagseftermiddagen. Jag kan väl kanske skriva att jag lider av enorma humörsvängningar nu för tiden. Stackars lilla Johan. Ena stunden är jag glad medan jag andra stunden skäller ut honom. Vad jag vet har jag inte haft dessa svängningar innan, så det kanske tillhör graviditeten? Justde! På tal om graviditeten så gick jag in i vecka 24 igår men valde att inte ta någon bild på lilla magen. Det är inte alls stor skillnad från förra veckan, så jag väntar en vecka till! Så kanske ni ser någon skillnad då istället! :}

Nu ska jag fortsätta frysa, puss

Ledig dag

                                            Datum: 2010-01-23 Tid: 12:23:59 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer

Jag klarade mitt företagsekonomiprov! Med andra ord får jag G i det ämnet nu och behöver inte oroa mig mer över det. I och med att det är en så pass stor kurs så skulle ett VG sitta fint, men vafan...godkänt duger väl det med!

Tänkte ha en pluggfri helg nu och istället ta itu med allt plugg på måndag! Med andra ord ska jag bara slappa idag, och det behövs känner jag. Det tar på krafterna att vara gravid och jag känner mig ständigt trött, slö & varm! I morgon går jag in i vecka 24 (!!) redan, herrejösses det känns ju som att jag nyss gick in i vecka 23. Vart tar tiden vägen? När man väl är i skolan går allting grymt fort, så jag antar att jag snart sitter här med en liten mysig bebis! :} Och jag antar att jag även snart sitter här med en bebis som har vuxit upp och tagit studenten. Jösses!
Veckorna flyger fram vill jag lova!

Såg ni på Let's dance igår?
De absolut bästa enligt mig var Mattias & Claudia. De kommer nog gå långt, jag hoppas det i alla fall! Dock tycker jag att den roligaste att titta på är Willy, så jag hoppas att han är kvar ett tag till också! Vem vet, han kanske tar hem alltihop? ;) Det beror ju på hur folk röstar...

Nu ska jag göra något annat kul... ;)
Ha en fin dag =)

En massa snack om djur

                                            Datum: 2010-01-21 Tid: 16:02:16 Kategori: Husdjur Kommentarer: 0 Kommentarer
Först och främst måste jag bara säga hur mysigt det är med djur, även om alla nog redan har förstått det (att jag tycker det alltså..)!!

Jag kan börja med att förtälja en alldeles förträfflig händelse som jag såg i morse när jag skulle riva fram mina leggins under alla kläder i min fåtölj. Jag är nämligen en sådan som slänger alla mina kläder på ett och samma ställe, i detta fall fåtöljen intill min säng. Jag river fram legginsen i alla fall, men jag tycker att de luktar...minst sagt märkligt! Ingen speciell lukt, bara att den är äcklig! Jag river lite bland de andra kläderna och märker till min förskräckelse en stor härlig kattspya på ett av mina nytvättade linnen. FYFAN! Det hemska är att den legat där ett par dagar och den har ju torkat in fullständigt. Jag har fortfarande inte tagit bort den faktiskt, det är så äckligt. Det hemska är att nu får jag lägga alla de kläderna i tvätten eftersom de stinker, och fårskinnsfällen som ligger underst behöver även den tvättas. Jäkla katt! Hon kunde väl sagt till åtminstone?

När vi ändå pratar djur så har det faktiskt hänt en hel del märkliga saker idag, som handlar om just djur. För ett par månader sedan skrev jag ju om hunden som sprang ut från en trädgård och rätt fram till mig och mamma. Den började hoppa och ha sig, och trots att jag aldrig träffat hunden förut så lydde den mig när jag sa till den att springa in i trädgården och stanna där! ;}
Idag hände samma sak igen, eller nästan i alla fall. En liten brun/vit hund (utan halsband!) som bor i ett av husen påväg till busshållsplaten kom springande rakt mot mig när jag var på väg hem förut. Jag har sett hunden många gånger förut, för den står alltid i fönstret och kikar på mig när jag går förbi. Den är fruktansvärt söt! Den sprang hur som helst fram till mig mitt på gatan och stod där och tittade på mig och gnydde en stund. Självklart använde han riktiga valpögon!! Med tanke på att hunden är väldigt liten så frös han och lyfte benen från marken till & från. Jag visste inte vad jag skulle göra, för inga människor syntes till. Jag gick in i trädgården och han följde med (jag vet att det är en hane) och efter en stund öppnade hans matte (troligtvis) dörren och ropade in honom. Dock lyssnade han inte utan ville följa med mig verkade det som. Lillen! Jag fick värsta tankarna om att han blev illa behandlad och verkligen bad om att få följa med mig hem, och jag ångrar nästan att jag inte lyfte med mig honom och gick! Jag kände mig rätt dum som stod där och sa åt hunden att gå in, så tillslut gick jag därifrån för jag trodde att vovven kanske skulla lyda matte bättre om inte jag stod där och verkade intressant.

Mycket text, men så blir det när man förklarar något så utförligt det bara går. ;)

Jag gick hem i alla fall, och väl hemma så möts jag av ett helt gäng svarta fåglar (med andra ord kallade kajor) som sitter och spanar in mig. Jag får känslan av att jag är med i en otäck skräckfilm och att något hemskt snart ska hända, men jag skonas och kan lugnt hämta in Nelly från garaget istället.
Nu är hon inne här hos mig, omkringspringandes på mattorna. Missan var här en liten stund hon också, men när hon fått sina pluttar var vi inte längre intressanta. Hon sitter väl och spyr i min säng eller något nu, kan jag tänka mig...

Tilläggas bör att Nelly nog är den mest lugna kaninen jag någonsin träffat. Eller lugn & lugn, hon är trygg. Det känns faktiskt riktigt bra, då har jag lyckats! ;) Redan de första dagarna med henne (för omkring ett år sen..tiden går!) så lärde jag henne att vara i närheten av både människor & djur. Det resulterade i att hon nu ligger och vilar (sådär gulligt på sidan ni vet!) även om Missan sitter 2 cm bort och käkar sina jäkla pluttar! ;)

Nu borde jag verkligen sluta skriva, men jag har en massa fakta på lager om mina älskade djur. Igår till exempel så höll jag på att dö, för jag trodde att Sixten höll på att dö. Helt plötsligt ligger han på rygg (!!) i buren och försöker förjäves att ta sig upp igen. Jag trodde för ett ögonblick att hans sista tid var kommen, men det visade sig att han ömsade skinn vilket gör att hans kroppsdelar fastnar där skinnet för stunden är. Stackarn! Jag undrar hur gammal han är egentligen. Det enda jag vet är att han är 25+.

NU ska jag ta bort kattspyan, pusspuss

Skola, skola & åter skola!

                                            Datum: 2010-01-20 Tid: 20:53:22 Kategori: School Kommentarer: 1 Kommentarer
Hejsan :}

Just nu har jag fullt upp med allt som rör skolan. Det är prov hit och dit, inlämningar ska göras och lämnas in, marknadsundersökningar ska göras, kurser avslutas och nya ska påbörjas! Med andra ord finns det inte tid till så mycket annat just nu. Som jag skrivit tidigare så har jag Företagsekonomins sista prov i morgon, och det gäller att jag sätter det. Vet inte vad som händer annars faktiskt!

Skulle ju egentligen ha 2 prov i morgon, men jag prioriterar det som jag har i företagsekonomin just för att den kursen slutar sen. Det är otroligt jobbigt att läsa på lika mycket till två prov, faktiskt omöjligt! Även om jag först trodde att det kanske kunde gå. Dock ordnar det sig bra för då gör jag provet i naturkunskap nästa torsdag istället. Med andra ord skiter jag i det i morrn, och pluggar på företagsekonomin istället..

Fick reda på mitt svenskabetyg idag också, i Svenska B. Jag var otroligt nervös innan och hade faktiskt ingen aning om vad jag skulle få. Om det skulle bli ett VG eller ett MVG. Dock behövde jag egentligen inte oroa mig, för jag fick det sistnämnda, det med 3 bokstäver i sig! Det här betyget känns väldigt mycket bättre än exempelvis det jag fick i Näthandel, för det här är jag i alla fall värd. Trots att jag stannade hemma många dagar pga. spyor till höger & vänster så klarade jag det ändå, och till och med läraren var överraskad! Haha. Hur som helst så är jag riktigt glad, för nu är jag uppe i 5 MVG totalt. Betydligt sämre än många andra, men också betydligt bättre än många andra. Jag är en medelmåtta, kan man lugnt säga. ;P
Dock har jag faktiskt aldrig fjäskat för en lärare för att få ett bra betyg, och det är jag stolt över. :}

Nu ska jag plugga, pusspuss

Tisdagen den 19/1 -10

                                            Datum: 2010-01-19 Tid: 12:25:16 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer
God morgon på er :)

Jag vaknade vid 11 idag av att telefonen ringde, och jag blev så jäkla rädd för jag trodde att klockan var 1! Får alltid panik när jag sovit för länge...
Dock vaknade jag redan vid 6 i morse utav en vrålhungrig katt som gick och skrek på nedervåningen. Jag förstår inte hur hon kan vara så hungrig 24 timmar om dygnet..

Den som ringde var i alla fall Johan, som var påväg till skolan. ;} Vad lyxigt det känns då att jag inte behöver gå dit idag! På tal om skolan förresten så hade jag en sjuk dröm! Hela klassen satt i en sal och hade företagsekonomi (den kursen som jag har mitt sista prov i på torsdag!) och till min stora förvåning så fick jag STRECK i ämnet. Helt otroligt eftersom jag faktiskt har klarat alla prov och gjort alla inlämningar osv. (Förutom det senaste provet då som jag misslyckades med..) Även Anton fick streck, och vi förstod inte varför!? Men enligt läraren förtjänade vi inte mer av nån konstig anledning...:P Jag hoppas innerligt att vi båda kommer undan med ett liite högre betyg IRL, så att säga..

Jösses, dessa drömmar alltså. Väldigt ofta så drömmer jag om sådant som gör att jag tänker på det hela dagen sen. Otroligt jobbigt måste jag säga. Fast ofta säger ju min drömmar mig någonting, och den här drömmen kanske sa mig att jag borde plugga mer till provet...Nåväl, det ska bli! Jag har fasen pluggat varenda dag nu men ändå känns det inte som om jag lär mig något. Suck!

Det enda som är roligt att läsa om just nu, det är naturkunskapen. Det är ett roligt ämne tycker jag!! Intressant med alla kroppens delar och funktioner, betydligt mer intressant än samhällskunskap. Usch, det ämnet är ingen hit! ;/

Det här inlägget får handla om lite allt möjligt, så jag kan ju tillägga att igårkväll och även tidigt i morse så gjort bebisen kullerbyttor inne i magen på mig. Nu börjar det verkigen kännas, eftersom till och med magen ändrar form beroende på hur den ligger. Mys ♥ För övrigt så hatar jag att säga 'den', men jag vill inte ha reda på könet ändå! Det får bli en överraskning! ;)

Hörs sen, puss

Se rörelserna

                                            Datum: 2010-01-18 Tid: 20:51:44 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Ytterligare ett litet inlägg i kategorin 'Bebis'.
Idag så såg jag för första gången på magen när bebisen rörde sig. Det var rätt häftigt. Samtidigt som jag tydligt kände rörelserna så såg jag även hur magen "bultade" utåt. Coool :}

Det var väl mest det jag ville skriva om. Men då vet jag i alla fall, att 2010-01-18 var det datumet då jag såg rörelserna för första gången. ;)

Gonatt på er sötnosar!

Plugg

                                            Datum: 2010-01-18 Tid: 20:30:33 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer
Gud vad skönt!!

Nu är vår samhällskunskapsinlämning i princip färdig. Jag känner att jag har gjort min del av arbetet i alla fall. :} Idag har jag pluggat rätt ordentligt tycker jag, även om jag kunde gjort lite till. Menmen, jag får väl läsa lite naturkunskap precis innan jag lägger mig, och i morrn såklart!

Har inga lektioner i morrn (det har jag däremot nästa tisdag för då påbörjas det nya schemat) så då kan jag ju passa på att plugga på dagen. Just nu vet jag inte hur vi har bestämt, men det kan bli så att jag åker in till Skövde på eftermiddagen och gör en snabb marknadsundersökning. Dock måste jag hem ganska tidigt för jag ska till MVC (kräksgruppen igen!) och prata lite precis som sist. 22 december var ju senaste gången, och jösses vad tiden går snabt. Det har näst intill gått en hel månad! ;O

Jag har en riktigt rolig sak att berätta också! Men det tar jag i ett annat inlägg! :)

Harmony

                                            Datum: 2010-01-18 Tid: 14:32:30 Kategori: Husdjur Kommentarer: 0 Kommentarer

Nelly är tillbaka :}

Hon är lika fantastisk som hon ser ut, även om hon blir lite sur när hon behöver sitta i den lilla buren i garaget hela tiden. Men vem skulle inte bli det? ;O För tillfället så lyssnar jag & Nelly på musik, Björn Rosenström, och jag ska alldeles strax fortsätta läsa företagsekonomi. Jag har prov på torsdag på 3 kapitel, och jag har läst 2 än så länge. Kommer förmodligen läsa dessa 3 kapitel om och om igen ända tills det sitter (eller ja, så att det sitter någorlunda..)

Stannade hemma från skolan idag pga. förkylning och hosta. Usch! Det har suttit i länge nu, hoppas det försvinner. Hur som helst är det ju bättre än vinterkräksjukan vilken jag hoppas att jag slippar undan!

Nu ska jag plugga. Ligger i nu ni vet, när det är sista terminen och allt! ;)

Tyck till!

                                            Datum: 2010-01-17 Tid: 19:37:03 Kategori: Julia Kommentarer: 2 Kommentarer

Vecka 23 (22+1)

                                            Datum: 2010-01-17 Tid: 19:21:45 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer

 

Hejsan på er :}
Lovade ju er en magbild idag. och jag står vid mitt ord! Ser ni vilken mysko tvilling jag har förresten? Exakt samma kläder och lika stora magar..Kusligt!
Ännu inga bristningar på magen utan bara lite på sidan som ni säkert ser. Dock hamnade skuggan över dem...;)

Jag och Adam tog ner 3 kartonger från vinden förut med bebis/barnkläder i. Det mesta såg förjävligt ut (vad var det egentligen för mode för 18 år sedan??:O) men några söta plagg skrapade jag allt fram. Bland annat än jättesöt ljusrosa overall, en röd/grå stickad tröja och lite annat smått & gott. Helst vill jag ju köpa nytt till den lilla sötnosen, men är man en fattig själ så är man! Dock hittade jag endast tjejkläder... är det ett tecken på att det blir en liten tjej tro? :}

Barnet:
"Vikt: 600 gram och ca 22 cm lång. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket."

Det händer grejer vill jag lova! Det känns så underbart. Ju mer dagarna går, desto mer liknar det lilla stycket i magen en liten människa. Åh. <3

Tankar om graviditeten och lite sådant

                                            Datum: 2010-01-16 Tid: 22:35:46 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer

En sen kvällsuppdatering i bloggen idag :}


I morgon går jag in i graviditetsvecka 23 (med andra ord vecka 22) vilket betyder att det tar sig! Jag lägger upp en bild på magen i morrn så får ni se om ni tycker att ni ser någon skillnad från förra veckan. Inte för att jag tror att det är en så jättestor skillnad, men det är ju ändå roligt sen att se hur det såg ut vecka för vecka. Hur det lilla barnet växer. :}

Usch, en sak som är så vidrig är att jag faktiskt inte klarar av att vara utan bh. Det skulle nog nästan vara skönare att sova i en också. Jag hatar hur brösten liksom ligger och skaver mot kroppen, blä det är så obehagligt!! Har ju alltid haft drömmen om att operera mig så att jag får större bröst, men jag har faktiskt lagt den tanken bakom mig...flera mil bakom mig. Jag hatar att inte ens kunna gå i trappan utan att det faktiskt gör ont! :O

Det känns lite som att jag blir testad då & då. Typ, hur mycket klarar jag egentligen av? Både vad gäller personer i min närhet, skolan, hälsan osv. Så som jag har förstått det så fick jag genomlida flera månader av illamående just för att lära mig att inte vara en mes. Är man mesig så kommer man ju ingen vart här i livet! Nu mår jag ju jättebra, men jag känner på mig att det blir värre ju längre gången jag blir. Foglossningar, sammandragningar och annan skit kommer troligtvis att kännas av om ett tag, men det är ingenting jag är rädd för. Just nu är jag bara glad över att ha ett litet barn i magen, och det känns som att ingenting kan förstöra min lycka! Inte ens om jag totalfailar proven på torsdag. Universum har nog lärt sig att sådant inte fungerar på mig. Jag gråter inte över skolan (som jag gjorde när jag var yngre) för så himla mycket betyder den inte för mig. Allting går ju att läsas in senare om jag nu skulle ställa till det rejält för mig själv.

Det värsta som skulle kunna hända nu, det är att något händer barnet där inne i min mage. Jag har blivit så fäst vid honom/henne så jag skulle antagligen må fruktansvärt dåligt om något skulle gå fel. Dock får man ju ha i tankarna hela tiden att ingenting, absolut ingenting, är säkert vad gäller dess hälsa, men man kan ju alltid hoppas att det mår bra. Bebisen rör sig ju hej vilt hela tiden och det ser jag som ett gott tecken i alla fall!

Nu ska jag lägga mig, sov gott alla människor och dröm sött. :}
Själv drömmer jag om misshandel nästan varenda natt. Fy fasen vad tråkigt det börjar bli. Jag har sett nog nu! Snälla, jag vill ha fina drömmar istället för de där hemska som följer med en vart man än går.

Medicin under graviditet...

                                            Datum: 2010-01-15 Tid: 22:55:47 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Åh, jag hade som mål att inte hälla i mig en massa mediciner under graviditeten för jag har fått för mig att jag vill vara så "naturlig" som möjligt. Jag vet ju att barnet tar till sig betydligt mycket mer av exempelvis en alvedon än vad jag själv gör, och det vill jag inte!
Tyvärr har jag nu, under mina nästan 23 veckor som gravid, hällt i mig följande:
2 alvedon
20 ml hostmedicin
Nässpray

Allt detta har jag tagit de senaste 2 veckorna, så jag kan ju ändå glädja mig med att jag klarade av tiden som illamående utan diverse mediciner fram och tillbaka. Dock har jag verkligen ingen röst nu, och jag vill ju inte att stämbanden ska svullna upp ytterligare, så hostmedicin fick det bli! Hoppas att min lilla nos där inne i magen inte lider av att dess mamma stoppar i sig en massa skit. (Fast en cheeseburgare och en massa coca cola kanske är lika hemskt...vem vet?)
Nu ska jag krypa ner i sängen med Johan. :)
Godnatt!

Det perfekta livet innan man skaffar barn

                                            Datum: 2010-01-14 Tid: 21:33:52 Kategori: Filosofi Kommentarer: 1 Kommentarer
Johan ringde förut och då pratade vi lite om allt möjligt. Det är så skönt att prata med honom, och roligt! Man lär sig alltid något nytt och vi kan prata om allting. I och för sig så är ju det en förutsättning för att ett förhållande ska fungera, så vi är väl inte annorlunda mot något annat par, men det känns ändå skönt att kunna prata om allt med den man är tillsammans med, OCH, dessutom ska ha barn tillsammans med.

Vi pratade lite i alla fall, och sen kom vi in på det där med att vi kommer att vara hyfsat unga föräldrar, och att nu för tiden så ligger ju medelåldern på förstföderskor närmare 30. Då tänkte jag på en sak som stod i texthäftet angående relationer & starka band, och den sidan som handlade om att allt fler människor försöker få "ett perfekt" liv innan de skaffar barn. Helt enkelt vill de (enligt det som stod i häftet) ha hunnit utbilda sig, skaffat sig ett bra boende, ha ett bra jobb och dessutom ha hunnit uppleva mycket roligt såsom resor och annat minnesvärt. Där undrar jag en grej. Varför tror en del människor att man blir "låst" av att skaffa barn? Eftersom jag inte har några erfarenheter av det så kan jag ju inte säga hur det är, men det enda jag kan tänka mig är att man endast är "låst" den allra första tiden i och med att man inte kommit in i rutiner än och att ens lilla bebis är så liten.

Jag kunde verkligen inte tänka mig att jag skulle vara 19 år och få barn, trots var det exakt det som jag ville när jag var yngre. Kanske har jag innerst inne hela tiden velat ha barn när jag är 19, men förträngt det och istället fokuserat på annat? För jag menar, för ett år sedan kunde jag inte ens föreställa mig att jag skulle vara gravid nu. Men det är det som är det härliga med livet: man vet aldrig vad som händer, och ingenting blir vad man tror och väntar sig. Ständigt kommer det upp nya saker som förändrar situationen, och det gäller att göra det bästa man kan utan den. Dessutom är jag som jag nämnt många gånger tidigare, en människa som tror att allting som händer har en mening. Det gillar jag!

Hur som helst så kommer inte jag ha hunnit skaffa mig det där "perfekta livet" innan jag får barn (vem vet, det kan ju vara något fel som gör att jag inte blir mamma det här året, men man ska tänka positivt!) men det ser jag inte som ett hinder. Jag kommer vara 19 år, herregud det är ju ingen ålder! Körkort har jag hela livet på mig att ta, utbilda mig hinner jag också med innan jag dör och jag vill att mitt barn ska uppleva många roliga saker, så varför inte göra roliga saker tillsammans då? Som en liten mysig familj! :)

Nu blev det ett långt inlägg här. Men det som jag försökte få fram genom det här inlägget, tror jag, är att det perfekta livet skapar ingen annan än du själv. Och jag tror inte att det spelar någon roll om man har 0 eller 5 barn, man kan vara lika lycklig för det. Allt hänger ju på vad man har för intressen och mål här i livet. Jag tror att även om jag är 19 år när jag får barn, så kan jag ändå ha ett lika bra liv som en som får barn när hon eller han är 30. Man får som sagt göra det bästa man kan av situationen, mer kan man inte göra! :)

Barnvagnsfunderingar..

                                            Datum: 2010-01-14 Tid: 20:21:12 Kategori: Julia Kommentarer: 3 Kommentarer
God kväll på er :}

Har suttit och kikat runt på olika sidor nu på barnvagnar. Alldeles för tidigt att köpa, men det är väl aldrig för tidigt för att titta och få lite idéer? :}
Varken jag eller Johan vill lägga ut en massa tusenlappar på en barnvagn, med tanke på att det finns så mycket annat som också måste köpas (för vi är ju trots allt bara fattiga studenter..) så därför får det bli något i det billigaste laget! Dock vill man ju ändå ha en bra och funktionsduglig vagn...

Vagnen på bilden ovan tycker jag så himla mycket om! Svart med vita blommor är väl inte för flickigt..eller? Eftersom vi heller inte vet var det är för kön på den lilla bebisen så gäller det ju att vara neutral, tänker jag. Det är väl egentligen inget fel med att klä små pojkar i rosa och flickor i blått, men jag vill inte att min son (om det nu blir det) ska ha en illrosa barnvagn och en massa rosa tröjor. Då kommer ju folk tro att det är en tjej! ;)

Vagnen kostar 2995:- och kommer ifrån Annaaxel.se

Vad tycker ni om vagnen? Ful? Fin? Manlig, kvinnlig? ;)

Jag är arg

                                            Datum: 2010-01-13 Tid: 20:09:42 Kategori: Filosofi Kommentarer: 0 Kommentarer
Fan vad jag är sur. Idag har jag verkligen insett att livet är sjukt orättvist, och jag tycker inte om det! Jag försöker tänka positivt genom att tänka på att jag är gravid i 22 veckan (något som många kämpar för men som kanske inte går), och även allt annat som jag har och vara glad för. MEN, trots det fantstiska som jag har så får jag inte ro i sinnet.

Nåväl, jag ska inte gå in på det mer här & nu.
Tidigare idag skickade jag in en liten inlämning till Företagsekonomi B, vilken är den sista inlämningen för mig i den kursen. Nästa torsdag har jag ju prov, och JÖSSES vad det verkar svårt. 3 kapitel i boken ska vi kunna (det var 5 till förra) så det borde ju gå hyfsat snabbt att läsa igenom det. Men den här gången handlar det om Bokslut, dvs. en massa svåra begrepp och tabeller och skit.

Ska fortsätta att titta på tv nu, vet inte riktigt vad det är vi kollar på. Simpsons förmodar jag, som vi brukar. ><

Planer om en framtida utbildning

                                            Datum: 2010-01-12 Tid: 21:49:48 Kategori: School Kommentarer: 1 Kommentarer

Åh, det är alldeles underbart att gå till skolan nu tycker jag!

I alla fall om man tänker som så att den snart är över...då kan man liksom njuta lite mer av vad man har för tillfället.
Precis nu innan vi fått det nya schemat så är allting ganska lugnt, jag har ett par inlämningar & prov framför mig, men herregud. Jag var knappt i skolan under hela höstterminen så vem är jag att klaga på att vara skoltrött? Nej, min teori är: går man inte till skolan = inte skoltrött. Det lät väl logiskt? :)

Jag funderar lite över hur jag ska lägga upp pluggandet till mina 2 prov som jag har på torsdag nästa vecka. Naturkunskap B & Företagsekonomi B. Båda proven är grymt viktiga, och det enda som kan hjälpa mig nu är om någon av lärarna får för sig att ändra dag...vilket inte lär ske!
Jag tror jag gör så att jag pluggar som ett as till naturkunskapen i helgen, och sedan lite varje dag. Det låter ju alldeles för bra för att vara sant, då jag antagligen kommer ha 'något viktigare för mig' de kvällarna..Men jag ska försöka i alla fall, och hoppas att det duger. Företagsekonomin får jag ta lite pö om pö..

Justde ja, jag fick hem en 'katalog' idag som handlade om högskolan i Jönköping. Ingenting som är aktuellt för mig eftersom jag hellre pluggar i Skövde (då har jag endast 3 mil att åka, istället för 7) men det var ändå spännande att titta. Just nu är jag ju inne på att plugga 3 år för att sedan räknas som sjuksköterska, men vi får väl se vad som händer. Dock är det ju inte sjuksköterska jag vill bli, utan barnmorska i så fall. Det innebär ytterligare 1 år vad jag har fattat för. Herregud, mitt lilla barn kommer ju ha hunnit ta studenten innan jag blir färdigutbildad, nästan i alla fall!
I alla fall så krävs det att man läst Naturkunskap B, Matte B & Samhällskunskap A. Därför får jag ligga i med den först- och sistnämnda nu så att jag kan nå mitt mål!

I morrn ska jag prata med syon i skolan hade jag tänkt, för jag har nämligen planer på att läsa in ett par kurser redan om ett år. Jag ska se ifall det över huvudtaget kan vara möjligt. Med tanke på att jag har hoppat av 2 kurser nu så får jag ingen fullvärdig gymnasieutbildning, och det suger kan jag säga. Därför tänker jag att jag vill läsa in det så snabbt som möjligt, och enligt vad jag har hört så ska det ju gå ganska snabbt att läsa in kurser, kanske bara ett par månader!
Om ett år är ju lilla bebisen ändå över ett halvår gammal, och då borde jag väl kunna läsa lite? :)

Nu ska jag smörja in min mage, så att jag inte får onödiga bristningar! :D
Puss & Kram

J.S

                                            Datum: 2010-01-12 Tid: 18:58:08 Kategori: Photoshop Kommentarer: 0 Kommentarer

 

Jessica Simpson :'}

Reklam ang. mobbning

                                            Datum: 2010-01-12 Tid: 18:20:58 Kategori: Videos Kommentarer: 0 Kommentarer

Den här reklamen är så himla fin tycker jag!

Att bara genom att alla människor ser vad det är som händer och verkligen glor på 'mobbaren' kan få honom att sluta dumma sig, är rätt otroligt! Tycker dock att det är synd att det antagligen aldrig kommer vara så i verkligheten. Det är ju ytterst sällan som rätt personer är på rätt plats vid sådana här tillfällen. "/ Menmen, jag älskar den söta lilla hunden som även den stirrar på den taskiga mobbaren, haha så söt. :}

Omprov; Företagsekonomi B

                                            Datum: 2010-01-12 Tid: 14:50:56 Kategori: Blandat Kommentarer: 0 Kommentarer

Ursäkta den dåliga uppdateringen, jag ska skärpa mig!

Jag kom alldeles nyss hem från skolan vilken jag egentligen är ledig ifrån idag. Dock gjorde jag ett omprov i företagsekonomi B eftersom jag sumpade det första. Den här gången var provet nästan lite för lätt, så jag tror jag sumpade det också eftersom jag antagligen krånglade till det för mycket.

Just nu sitter jag nere vid datorn med en nysande katt i fåtöljen bredvid. Nelly springer ikapp med sig själv (?) i kökssoffan och Missan blir lika överraskad varje gång hon hör ljudet av klor som dras mot tyget. Haha. Kan det vara så att Missan är pälsdjursallergiker, med tanke på nysarna alltså? Fast hon själv är ju ett djur...med päls..Aja, det tåls att fundera på!
Update: nu ramlade Nelly ner från soffan och bakom högtalaren. Hennes hjärta började banka så mycket att hon nu ligger och tar igen sig i soffan igen, i ren chock.

Jag kan skriva hur mycket som helst om de små liven, de är så roliga. Men det blir antagligen inte så roligt för er att läsa. Det är mycket roligare när man ser det IRL, så att säga.

Tog 12:25 bussen hem i alla fall (tack Fanny för skjutsen till rese!:D) och hoppade av vid Johan. Han satt och försökte spela in lite låtar, men jag kom och störde..
Han är så duktig, och jag känner mig så värdelös varje gång jag inser hur kass jag är i jämförelse! :D Åh andra sidan så tränar jag ju inte lika mycket, vill inte träna så mycket, så jag ska inte klaga! :}

Nu ska jag göra andra saker, hör av mig senare igen! :}

Checklista

                                            Datum: 2010-01-10 Tid: 20:13:04 Kategori: Blandat Kommentarer: 1 Kommentarer
[x] Bädda rent i sängen
[x] Tvättat rent Sixtens bur
[ ] Matat Nelly
[x] Ätit ost (!)
[ ] Duschat

Såhär ser min lilla lista ut för tillfället. Stackars lilla Nelly, haha. Men hon ska få sin middag alldeles strax.
Lite tidigt kanske, men jag kommer inte blogga mer ikväll, så godnatt :}

Mitt allra sista jullov är över

                                            Datum: 2010-01-10 Tid: 18:53:34 Kategori: School Kommentarer: 0 Kommentarer

Idag är det söndag, vilket för mig innebär att skolan drar igång i morrn igen. Den sjätte och sista terminen för mig på IT-gymnasiet. I och med att jag inte hinner klart med alla ämnen så blir jag ju inte 'färdig' med själva utbildningen, men att bara komma därifrån är helt underbart. Det unkna stället med alla trista lokaler, vidriga & helt enkelt skumma människor ska bli helt fantastiskt att slippa sedan.
Anton räknade ut att det är 96 skoldagar kvar (helger, lov & studiedagar är borträknade), det vill säga lika många dagar som jag har cm runt min mage. Dock kommer väl förhoppningsvis centimeterna runt magen öka till skillnad från skoldagarna. :}

Skolan drar igång direkt för min del i alla fall, med prov & inlämningar redan nu i veckan. Dock är jag lite skeptisk till mitt schema... det verkar som om lärarna har glömt (?) vissa ämnen och istället lagt dit andra som jag redan har haft, men jag HOPPAS att de har fel. Jag vill inte ha haft företagsekonomi i 5 terminer av 6 möjliga. :( Hur som helst så gäller mitt gamla schema i två veckor till, så lite får jag väl njuta!

Idag har jag inte gjort mycket. Johan sov här i natt och det var mysigt. :} Är lite förkyld så bara det är jobbigt..Jäkla näsa att rinna hela tiden. Justde jag måste bädda om sängen, mitt lakan är alldeles nersnorat! Sixtens bur måste tvättas också, och Nelly ska matas. Fullt upp märker jag. Borde dessutom läsa på provet som jag har på tisdag, men jag är så hungrig! Eller jag är sugen på nåt, jag är sugen på ost!

Jag kommer att äta ihjäl mig innan den 22 maj om jag fortsätter såhär :O


Vecka 22 (21+1)

                                            Datum: 2010-01-09 Tid: 18:43:56 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer

 

I morgon går jag in i graviditetsvecka 22 (21+0). Man kan säga vad man vill där, men det är ju roligare att säga graviditetsveckan för då känns det ju som om man har gått längre. Hah :') Jag kanske inte borde lägga upp detta förrän i morrn då, men jag gissar att det inte är så stor skillnad på magen nu och i morrn. Snarare är den nog större nu på kvällen än vad den kommer vara i morgon på dagen.

 

Nu ser jag ju nästan gravid ut framifrån också för tusan! Har som tur är inte fått några bristningar på magen ännu, och bara för det så önskar jag mig en salva mot bristningar när jag fyller år. Den kan nog komma väl till pass.^^ Dessutom kan jag använda den på de områden där jag redan nu har bristningar - benen! Det kryllar, jag är som ett dragspel.

(Om ni undrar varför jag drar upp linnet så långt på bilden då man ser magen från sidan, så är det för att man lättare ska se vart kroppen är i vanliga fall. ;P Har en gigantisk bh på mig också, men det är så skönt. :)

 

Barnet:

Barnets sinnen utvecklas och mognas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar*. Det är vanligt att barnet vaggas till sömn när du själv rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och de hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en förmåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att de inte lagt på sig något underhudsfett än.

 

Mamman:

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid.

 

*Jotack! Jösses vad den lilla/lille gör kullerbyttor där inne i magen. Så fort jag ligger ner (särskilt på rygg) så sätter den igång med sin gymnastik. Det är så gulligt!

ICE COLD

                                            Datum: 2010-01-09 Tid: 15:38:43 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer


Det är verkligen svinkallt i hela huset. I sånna här tiden blir inte tempen högre än runt 20 grader i vårt lilla hus. Trots en värmepump och element + en jacka lagd vid ytterdörren för att hålla kylan borta så går jag runt och fryser konstant.

Meeen, jag ska inte klaga! :D Man får ju UNDERBARA bilder i detta FANTASTISKA väder. Jag vill aldrig att det ska försvinna. Solen & snön och framför allt träden är ju hela underbara. Så fint när snön ligger på grenarna och gör hela världen alldeles ljus och fylld av kärlek. ♥ Haha ;)

Bilden ovan är tagen vid Mullsjön, och själva motivet är ett vasstrå med den igenfrusna sjön i bakgrunden. En perfekt sjö för övrigt; inte alls djup, fryser på vintern och är jättevarm på sommaren. Det enda trista är väl att det är en del loppor där i, men det får man väl leva med. Jag har åkt mycket båt där i faktiskt, och en gång körde jag så snabbt att en handduk flög i och sjönk till botten. :( Jag har fortfarande inte kommit över den sorgen..

9 januari -10

                                            Datum: 2010-01-09 Tid: 13:06:50 Kategori: Foton Kommentarer: 0 Kommentarer

Nikon D200, 24-85 mm Macro

Har varit ute och tagit ett par naturbilder idag i den bitande kylan! Det är inte utan att man får köldskador kan jag lova. Sjön ni ser ovan är Vättern, och den stigande ångan. Kylan riktigt drar upp den lilla värmen som finns kvar där i. Jag undrar hur lång tid det kommer ta för all snön att smälta bort sen? Kommer det bli översvämning tro? ;O

 

Tog betydligt fler bilder än dessa, för vi var även uppe en sväng vid Mullsjön en sväng, men det blir så mycket om jag ska lägga ut alla på en gång! Med andra ord kommer de andra bilderna att komma upp allt eftersom. Med tanke på min bildbrist så kanske det är en riktigt bra idé då inläggen slipper bli innehållande endast text.

 

Till lunch idag blir det kassler, ris och currysås - vad gott!


Och justde, jag råkade ut för en pinsam grej vid Mullsjön som jag HOPPAS att ingen såg. Jag satt på huk och fotade, men jag kunde inte ta mig upp sen igen. Jag bara föll. Det är nog den lilla magen som spökar med sin vikt antar jag! ;) När jag duschade igår så kom jag även på, till min förskräckelse, att jag är ungefär en och en halv meter lång, med en meters omkrets runt magen. Vad mobbat :}

Middag med Cajsa och Marie

                                            Datum: 2010-01-08 Tid: 15:18:45 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 4 Kommentarer


Kom alldeles nyss hem efter en 'romantisk' middag med Cajsa & Marie. Egentligen skulle denna ha ägt rum den 1 oktober förra året, men den fick bli till nu! Jag och Marie tog varsin bookmaker och Cajsa tog dagens, som var kyckling tror jag.

Efter middagen, som förresten var på Hamnkrogen (igen! Nu ska jag inte äta ute på ett tag..) så gick vi till ICA. På vägen dit höll vi på att förfrysa, jösses. Min näsa värkte och jag hann nästan få en rejäl huvudvärk innan vi kom fram. Väl där så satt det en gammal äcklig gubbe och näst intill försökte sno Cajsas kamera som hon höll i ena handen. Så vidrigt! ;O När vi gick förbi honom så tog han tag i den. ;O Som tur var höll Cajsa den i ett järngrepp, så det som hände var att vi gick fram till snubben och gav honom på käften! I alla fall i mina fantasier. ^^ Men usch, jävla typer alltså! Jag skulle kunna mörda sådana bara för att jag stör mig så mycket på dem!

Köpte med mig en påse nappar och lite choklad som jag nu sitter och mumsar på! :}

Photoshop actions

                                            Datum: 2010-01-06 Tid: 20:37:02 Kategori: Photoshoptips Kommentarer: 6 Kommentarer

 

Inte så svårt kanske ;)

Ett hett tips till er som vill göra om era bilder men inte är så haja på photoshop är att ladda ner actions (som jag har använt mig av på bilden ovan). Det är helt enkelt färdiga redigeringar som någon snäll människa har gjort. :} Det enda de icke-kunniga behöver göra är att trycka på en liten sak, och det är play. Det är inte alltid som bilden ser bättre ut, men ibland kan det bli riktigt snyggt. Du laddar ner actions precis likadant som du laddar ner en pensel till photoshop, och för att använda den så går du in på Window›Actions i photoshop. Det kommer då upp en liten ruta, och när du har dina actions där (Load›Actions) så är det fritt fram att använda genom att som sagt, trycka på play.

Beställning efter beställning...

                                            Datum: 2010-01-06 Tid: 17:35:36 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 3 Kommentarer
Jösses vad fort det går att bli av med pengar när internet finns..

Kollade upp hur mycket jag hade kvar på kontot och tänkte ungefär såhär 'det är väl onödigt att de ska ligga där'. Därför har jag nu beställt detta:

Påslakansetet är lite svårt att se kanske, men det är i färgen korall (skräll..) med blommor på. Jättesött! Tog kläderna i en storlek större än vad jag normalt skulle ha behövt, och jag hoppas att det räcker! Men en jacka i storlek 40 borde räcka.. jag ska ju ändå inte knäppa den! :} Nu gäller det att hitta några bra byxor också, fast jag tror att jag kommer leva på leggins/strumpbyxor nu i vår. Lättast så! ;}

Grönt är skönt

                                            Datum: 2010-01-06 Tid: 15:05:32 Kategori: Blandat Kommentarer: 5 Kommentarer
Tryck F5!

Nu ska jag inte byta design på ett tag.. nu är jag hyfsat nöjd! :}
Jag tyckte att den gula färgen blev lite väl skrikig, och lite för ljus, så jag tog grönt istället!

Har ju suttit vid datorn jättemycket de senaste dagarna, så idag bestämde jag att jag först och främst skulle städa rummet, sen har jag gjort mig förtjänt av att sitta här. Sagt & gjort. Nu är rummet kliniskt rent, ljusstaken och alla tomtar är borta, och den röda duken på skrivbordet är utbytt mot en vit. Fräscht! :}

Det som står på sidan av bloggen 'Bloggen ses bäst i Mozilla', det stämmer verkligen! Det ser inte klokt ut i exempelvis Explorer. Å andra sidan använder jag aldrig det, men ni som gör det undrar väl säkert vad jag är för miffo som inte kan göra en ordentlig design. Men den ser bra ut i Mozilla i alla fall, det är väl huvudsaken! ^^

Bild från en kruka i trädgården

Hamnkrogen

                                            Datum: 2010-01-05 Tid: 21:34:31 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
Jag & Johan kunde äntligen äta på Hamnkrogen idag, och det var riktigt gott! En bookmaker fick det bli och fysatan vad mätta vi blev av det. Jag vet inte om det räknas som vuxet eller endast nyttigt, men vi har faktiskt börjat köpa vatten istället för coca cola. I och för sig kan det vara snålhet också.. palla betala 30:- för 0,4 l dricka! ;S Men det blir så mycket bättre med vatten istället, för dels känner man smaken mer, och sen slipper man rapa i tid & otid på grund av kolsyran! ;)

För er som inte vet vad en bookmaker är så är det kort & gott en bit oxfilé, pommes, bearnaisesås och även en rostad brödbit (som köttet ligger på!). Det är sjukt gott! När vi äntligen kunde resa våra feta arslen ifrån stolarna så svängde vi in på Hem&Hobby för att köpa en ram som jag behövde. Jag snodde nämligen med mig en bild hemifrån Johan som jag så fint har ramat in. ↓

Han är väl omkring 2 år här skulle jag tro :)

 

Som jag skrivit i tidigare inlägg så älskar jag verkligen vintern och framför allt snön! Dock är jag trött på den här eviga kylan som bara tycks förvärras för varje dag. Jag menar, jag kan inte ens gå en promenad utan att frysa ihjäl! Näsan, öronen, kinderna, benen...allting liksom stelnar..Jag antar att jag får vara glad att jag bor såpass långt ner i landet, tänk att bo i Luleå nu! ;O

MVC 5/1

                                            Datum: 2010-01-05 Tid: 17:35:07 Kategori: Julia Kommentarer: 5 Kommentarer

Tidigare idag var jag nere på MVC för att bland annat lämna ett urinprov. Så vitt barnmorskan kunde se så såg allting normalt ut, vilket kändes skönt! Hon trodde även att smärtan i magen/benen berodde på att livmodern växer väldigt mycket nu och att det trycker på ljumskarna vilket i sin tur leder ner till låren. Min mage har ju faktiskt vuxit väldigt mycket på kort tid måste jag säga! Men det är bara roligt, även om man får en del blickar på stan ibland.. haha!

 

Jag fick även lyssna på bebisens hjärta, och nu var det runt 140 slag/minuten vilket var kanon! Magen kändes mjuk och bra också (även om jag tycker att den är hård som sten..!)

 

Det kanske är på tok för tidigt för att titta på en massa kläder till bebisen, men det är så roligt! Det finns så mycket sött där ute i butikerna, och kläderna nedan är allihop från H&M, för ett överkomligt pris för en fattig ungdom som mig..Med tanke på att jag inte vet vilket kön det blir än så får jag kolla lika mycket på båda avdelningarna! ;D

 

Söta kläder ↓

Vecka 20

                                            Datum: 2010-01-04 Tid: 22:20:26 Kategori: Julia Kommentarer: 9 Kommentarer

 

Godnatt

Mitt 2009

                                            Datum: 2010-01-04 Tid: 22:16:23 Kategori: Blandat Kommentarer: 3 Kommentarer
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Väldigt mycket. Det största är att jag blev gravid! Var även i Italien för första gången.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några löften...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nepp!
4. Dog någon som stod dig nära?
Min älskade kanin Ella dog i våras :(
5. Vilka länder besökte du?
Spanien, Italien & Danmark
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Det enda jag 'saknar' nu är lilla bebisen, men det är nog mer än längtan! Så nej :)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
10/2 när Nelly flyttade in. 19/4 när Ella dog. 8/12 när jag var på ultraljud.
8. Vad var din största framgång 2009?
Oj.. hah ingen aning! Att jag fick MVG i Grafisk kommunikation kanske!?
9. Största misstaget?
Övervägt abort! Fy vad hemskt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Varit relativt frisk för en gångs skull, förutom 10 veckors illamående i höstas! Jag kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt aldrig drabbades av svininfluensan! *Peppar peppar..*
11. Ditt bästa köp?
Graviditetstest? Hah nej jag vet inte :)
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat antagligen, och godis.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick reda på att jag väntade barn, och när jag sedan bestämde mig för att behålla det!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Det är nog en hel del, men inget som jag kommer på såhär på rak arm!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare skulle jag tippa på! :)
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Gjort mer saker för min älskade <3 Visat honom hur mycket jag älskar honom osv. :)
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lyssnat på ovärda saker.
18. Hur tillbringade du julen?
Här hemma i Hjo med min familj, det var mys!
19. Blev du kär i år?
Ja, jag blir hela tiden nyförälskad i Johan ;) :)
20. Favoritprogram på TV?
Lie to me, Bonde söker fru, Idol osv.
21. Bästa boken du läste i år?
Fyrvaktaren av Camilla Läckberg.
22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Gud, jag fyller ju i februari så det minns jag inte..        
23. Något du önskade dig men inte fick?
Inget jag kan komma på..
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Var i skolan eftersom det var en onsdag, haha! Min första lektion var matte c minns jag, som jag för övrigt fick IG i sen.
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre illamående. Men eftersom jag tror att allt har en mening så var det antagligen meningen att jag skulle må så illa som jag gjorde. Antagligen hade jag drabbats av svininfluensan om jag gått i skolan som vanligt. :/
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Så som jag brukar ha det. Rätt tråkiga kläder med andra ord. Höstens stil var dock mer pyjamas..
27. Vad fick dig att må bra?
Johan och mina djur och vänner
28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Johnny Depp!
29. Vem saknade du?
Mina älskade djur
30. De bästa nya människorna du träffat?
Jag tror inte jag har träffat några nya människor.. :S
31. Vad är det allra bästa med år 2009?
Att det äntligen är slut och att nedräkningen inför förlossningen kan börja :)
32. Vad har du för förväntningar på år 2010?
Mycket kärlek, hehe ;) Mys, glädje och allt annat som är underbart! :D

Ikon i dropdown-menyn

                                            Datum: 2010-01-04 Tid: 21:27:22 Kategori: Blogghjälp Kommentarer: 1 Kommentarer
Något som syns nu i näst intill alla bloggar är ju den lilla ikonen innan exempelvis arkivet, kategorier osv. Liksom alla andra så har även jag en söt liten ikon innan dessa. ↓

 

För att lägga in en sånhär ikon så krävs det att du för det första har en ikon, eller en bild som du gjort själv. Om du söker på google så kommer det upp en massa olika sidor där du kan ladda ner dessa, sök bara på: 'free icons' eller nåt i den stilen. :)

När du har bilden så börjar du med att ladda upp den på bloggen Skapa›Bild. (Tänk på att bilden inte ska vara för stor, mina är omkring 10-15 px stora.)
Kopiera bildadressen.

Gå sedan in i din kodmall och gå ner till 'Kategorier' (Ctrl+F så hittar du snabbare!)
Sedan lägger du in din ikon precis som du lägger in en bild; med koden <img src="din bild" border="0">

Hos mig ser det ut såhär, och det fetmarkerade är hela min kod, med bildadressen inlagd ↓

<li><a href="http://pindilusen.blogg.se/category/blogghjalp.html"><img src="https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/293675/images/2010/untitled-2_67826903.jpg border="0"> Blogghjälp</a></li>


Med andra ord lägger du in hela adressen innan själva namnet på kategorin/arkivet/bloggen eller vad det nu är. I mitt fall heter den kategorin Blogghjälp, alltså la jag koden innan. Glöm inte att ha med border="0" för annars blir det en hemsk linje runtom, och det är inte så snyggt alltid! :)

4 januari 2010

                                            Datum: 2010-01-04 Tid: 12:31:54 Kategori: Julia Kommentarer: 4 Kommentarer
Idag har jag och min nos som sagt 14 månader tillsammans! :)<3
Det är förjävligt att smärtan i magen/benen har kommit tillbaka, och jag ber för att inte spy upp restaurangmaten.. Jag vill ju ha en mysig dag med min älskling <3

I morses ringde jag till MVC för att se vad de hade att säga om min situation. Det blev bestämt att jag ska dit i morgon och lämna ett litet urinprov (roligt för er att veta;)) och jag hoppas på det bästa. Dock är jag glad så länge magen inte gör ont, och barnet sparkar, för då borde det ju inte vara någon fara där i alla fall. :}

Än så länge så har jag bara ätit frukost idag, och sett hur Missan förtvivlat upptäckt att hennes matburk var tom. Hoppet lämnade henne nästan ett tag..Trots synen av en tom burk så satt hon ändå och liksom väntade på att den skulle bli full med mat igen, lilla tatten! ;)

Nu ska jag göra mig i ordning inför middagen, fräscha upp mig lite!
Ha en fin dag, puss & kram

14 månader <3

                                            Datum: 2010-01-03 Tid: 21:45:13 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 2 Kommentarer
I morgon har jag och min älskling varit tillsammans i 14 månader. <3 Det ska vi fira med att lämna ett urinprov på vårdcentralen. :) Hah, nej det är inte säkert att jag ska göra det, men jag ska i alla fall ringa dit och höra ifall de tycker att det är någon idé att jag lämnar något..I och med att jag haft ont i magen/ryggen menar jag..

Jag och Johan å andra sidan ska äta på Hamnkrogen här i Hjo, en underbar Bookmaker är jag sugen på. Den är hela 40 kr billigare än en Black & White på Mangos! Då kanske man till och med ska kosta på sig en efterrätt? ;) Nej fy, aldrig mer. Jag köpte en kladdkaka där en gång för 60 kr, och den var knappt god.
Dock ska jag baka bullar i morrn tänkte jag, så det kan vi ju ta som 'efterrätt'.

Ibland är det ju helt underbart att vara gravid! När det inte gör ont, utan när det endast är mysigt. Som nu: jag sitter här vid datorn med lite musik på och känner hur det då och då rör sig där inne i min kropp. Små rörelser som är så underbara! :)

Nu har jag suttit vid datorn i stort sett hela dagen, dags för mig att lämna stället! Är lite trött, så sova vore nog ingen dum idé! Ska nog dock ligga en stund på spikmattan innan, den verkar göra susen! :)

Ta hand om er, puss!

Ombyte förnöjer

                                            Datum: 2010-01-03 Tid: 21:22:58 Kategori: Design Kommentarer: 0 Kommentarer
En ny design är på plats!

Nytt år = ny design
Eller?

Hur som helst så är jag ganska nöjd, även om den inte är i världsklass direkt. Spännande förresten att se vad ni gillar för namn! Vad jag kan se nu så är det Ayla & Wilma som toppar listan. :}

Jag och mamma snackade lite förut om hur vi ska göra med mitt rum sen när bebisen flyttar in. Hur vi gör med möblering osv. Resultatet blev: jag byter rum! Med tanke på att mitt nuvarande rum har 'snetak' så kommer vi inte på någon bra lösning för hur spjälsängen, min egen säng, skötbordet m.m. ska stå, så nu flyttar jag ner en våning till ett rum med raka väggar! :) (Det rummet har varit mitt förut, då hade jag gult & rött där inne! Dock flyttade jag upp för ett par år sedan!)
Ju mer vi pratade om det, desto fler anledningar fann vi att det var det smartaste vi kunde göra. Då slipper jag ju springa i trappan om nätterna, har nära till köket - och dessutom - när bebisen sedan börjar krypa så finns det ingen risk för att han eller hon ramlar ner för trappan! Risken finns väl att han/hon ramlar uppför trappan i så fall...;S

Det kommer nog bli hur bra som helst. Här nere är väggarna beiga med en svartblommig fondvägg. Rummet är lite mindre, men det är ingen fara! Det enda som behövs göras är att riva bort de gamla tapeterna som är fastklistrade på garderobsdörrarna och istället måla dem vita. Missan har klöst sönder dem totalt..

Vad tycker du?

                                            Datum: 2010-01-03 Tid: 12:21:10 Kategori: Julia Kommentarer: 4 Kommentarer
Jag & Johan kan inte riktigt bestämma oss för vilka namn vi tycker bäst om, vilket av ovanstående gillar du bäst? :)

Vilket tjejnamn tycker du?

 

 

Nu börjar det bli spännande

                                            Datum: 2010-01-03 Tid: 12:07:04 Kategori: Julia Kommentarer: 1 Kommentarer
Nu har jag gått halva tiden! :D

Åh, vädret utanför är så fantastiskt, och jag som är en vintermänniska önskar nästan att det såg ut såhär året om! :') Snön yrar lite, solen skiner, på backen är det ½ meter snö och temperaturen ligger omkring -10 grader. Det kan inte bli mer fantastiskt.

Adam & pappa är och pimplar i Bottensjön i Karlsborg idag, så jag och mamma är själva. Vi kom just hem från en promenad som var välbehövlig. Missan borde egentligen också ha följt med, istället för att ligga och slappa. Hennes fläsk blir allt mer...fläskigt! ;D

Igår låg jag på spikmattan i ungefär 20 min, och det är så roligt för det är då som bebisen kommer igång. Det känns som om den gör volter där inne i magen, och vad gör jag? Jag skrattar.. På nåt sätt vet jag inte om man ska skratta eller gråta, men jag föredrar skrattet! ;)

Eftersom pappa tog med kameran till sjön idag så blir det ingen magbild, men det är inte så stor skillnad mot den som jag sist la upp. Magen har nästan blivit mindre faktiskt..Borde jag oroa mig?

En liten notis bara; jag har gått upp ungefär 4 kg på 20 veckor ;)

Ont lite överallt

                                            Datum: 2010-01-02 Tid: 23:08:04 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
God kväll på er :}

Ska och borde egentligen sova nu, men innan jag gör det tänkte jag skriva ett inlägg och även ligga ett tag på spikmattan. Jag har fått för mig att jag mår bättre av det!

Med tanke på att jag är rätt kass på att komma ihåg datum så kan jag lika gärna skriva ner vad som händer, och när, så att jag vet det senare.
Igår, den 1/1 så hade jag ont i magen hela dagen, det började redan vid frukosten. Har egentligen ingen bra förklaring på hur det kändes, men det närmaste jag kan relatera till är en kraftig mensvärk som sedan strålade ner i låren likt växtvärk.
Kände mig svimfärdig en kort stund bara, men för övrigt så var det rätt lugnt.

Idag, den 2/1 har jag också haft ont. Det har stuckit i nedre delen av magen, och jag antar att det antagligen rör sig om foglossningar. Jag ringde KSS förut, men det gav inget. Möjligheten finns att jag åker in till akuten i morgon bara för att kolla så att allt är i sin ordning. Bebisen rör dock på sig med jämna mellanrum, och när det rör sig så slutar "mensvärken" och det känns bra igen.
Alternativet till foglossningar är en urinvägsinfektion med tanke på att jag även känner av mycket i ryggen (njurarna). Dock gör det inte ont när jag kissar, ÄN, och det tackar jag högre makter för!

Nu vet ni läget i alla fall, även om det inte låter särskilt roligt. I morgon går jag för övrigt in i vecka 20!! Med andra ord kan man nu börja tänka på att det närmar sig med stormsteg. Det är ju betydligt roligare att vara närmare mål än start!

Nu ska jag lägga mig på spikmattan ett tag, godnatt! :)

Sammandragningar

                                            Datum: 2010-01-01 Tid: 22:39:00 Kategori: Julia Kommentarer: 0 Kommentarer
Idag är det första dagen som jag har varit riktigt orolig för det lilla barnet i min mage. Det började redan i morse precis när jag skulle äta frukost. Jag kände det som att jag hade mensvärk, och att den värken sedan strålade ner i benen som en kraftig växtvärk. Fruktansvärt jobbigt.
Jag tänkte att det nog skulle släppa med dagen, men det höll i sig och jag kände mig svimfärdig och alldeles slut i kroppen. Nu börjar det dock kännas bättre... kanske beror det på att jag låg på spikmattan förut. <3

På söndag går jag in i min tjugonde vecka, vilket betyder att jag då har gått halva tiden. Får man sådana här jobbiga sammandragningar redan nu? Det känns lite tidigt tycker jag allt.. Med tanke på att man får räkna med en jobbig tid i slutet av graviditeten på grund av en tung mage osv, så kommer jag antagligen få ett helvete!! Men jag säger som jag brukar: man får ju ut något fint av det sen, så man får ta det här jobbiga! Det finns ett slut på det i alla fall. :}

Jag tänkte att jag kunde strukturera upp det hela lite för er (och för min egen skull också) gällande hur min graviditet har sett ut än så länge:

14 september:
Jag köper ett graviditetstest på apoteket på grund av utebliven mens, och det visar positivt. Samma dag skrev jag i min privata blogg:
"När jag var liten sa jag alltid att jag ville ha barn när jag var 19 år gammal. Hm, om allt går vägen nu så är det just det jag kommer att vara. 19 år gammal och ha barn. Det är ju ingenting ovanligt i dagens samhälle kan jag inte direkt säga, men det känns ändå lite.. liksom JAG?
Men jag vill inte göra abort. Det är inte värt det."


28 september:
Mamma har bokat en tid för abort på KSS i Skövde, jag åker dit tillsammans med Johan men gör ingen abort med tanke på att jag inte har bestämt mig än. Det hela ses istället som en vanlig gynundersökning och det som händer är att jag får bekräftat på riktigt att jag är med barn, med hjälp av ett vaginalt ultraljud. Jag är ungefär i vecka 6, säger barnmorskan. Ungefär runt den här tiden sätter illamåendet igång och håller i sig i ungefär 10 veckor.

11 november:
Är nere på MVC här i Hjo i nästan 3 timmar. Får ta blodprover, lämna urinprov och även höra på fostrets hjärtslag. En häftig upplevelse då jag inte har börjat känna några sparkar eller liknande. Man får liksom bekräftat att det verkligen är något där inne! Väger mig (min vikt är hemlig..)

8 december:
En tisdag, och det är dags för ultraljudet! Allting ser bra ut, både hjärna, hjärta och rygg, och det känns hur bra som helst. Barnet rör på sig konstant, och det kändes helt sjukt med tanke på att jag inte kände rörelserna som jag kunde se på skärmen. Beräknat födelsedatum blir den 22 maj 2010, och i dåläget är jag i vecka 16+2.

2 februari:
Dags för ännu fler blodprover och urinprov. Dock är det ett tag kvar...

Sedan är jag faktiskt lite osäker på första dagen jag började känna sparkar och sådär. Men det har jag gjort nu i några veckor, så jag förmodar att de började komma i takt med ultraljudet! Det är så mysigt. Tilläggas bör också att jag ju var nere på vårdcentralen ett flertal gånger för att få akupunktur mot illamåendet. Tyvärr hjälpte det inte, men då har jag provat på det också!

Tvåtusentio

                                            Datum: 2010-01-01 Tid: 16:02:27 Kategori: Vardagslyx Kommentarer: 1 Kommentarer
Nu är det äntligen ett nytt år!

Jag och Johan blev lite besvikna igår eftersom alla restauranger i hela Skövde hade stängt. Kände mig så jävla misslyckad som inte förstått tidigare att ingen vettig själ vill jobba på nyårsafton..
Istället för oxfilé så blev det en äggmacka med oboy till, och det dög det med. Mätt blev man i alla fall!  Lite Simpsons och andra tv-program innan vi åkte upp till berget för att titta på raketer. Det var nära att vi skulle få bli sittandes i bilen under själva tolvslaget, just för att nöden inte har nån lag..
HAHA, men vi hann ändå, och det var en hel del fina raketer på himlen! :}
Andra gången jag firar nyår med älsklingen, och förhoppningvis blir det många fler firanden för oss :}
Medan Johan, hans mamma och hans morbror drack champagne igår, så firade jag det hela med en burk coca cola!

Idag har jag varit på bröllop. Ett fint datum; 010110, och bröllopet och de som gifte sig var jättefina också! Det höll hus i Norra Fågelås kyrka (där jag döptes, och där antagligen min och Johans lilla bebis ska döpas sen med). En jättemysig kyrka, alldeles intill Marie! Egentligen var det inte meningen att vi skulle vara där, men vi kunde inte hålla oss undan!

Ett polaroidkollage som jag gjorde av en bild som jag tog igår.